Evine davet ettiği arkadaşının rahat davranmasından ve fazla yemesinden rahatsız olan kadın sosyal medyada gündem oldu?
Sizce hangi tarafın yaptığı ayıp?
https://x.com/freaklilith/status/1705337877326893436?s=46&t=qcKvp2_2kuxg8FgcWFrZzQ
Evine davet ettiği arkadaşının rahat davranmasından ve fazla yemesinden rahatsız olan kadın sosyal medyada gündem oldu?
Sizce hangi tarafın yaptığı ayıp?
https://x.com/freaklilith/status/1705337877326893436?s=46&t=qcKvp2_2kuxg8FgcWFrZzQ
Evimize gelen misafire, misafirperver bir şekilde davranırım. Onu en iyi şekilde ağırlamak için elimden geleni yaparım.
İşte evinize gelen misafire nasıl davranmanız gerektiğine dair bazı ipuçları:
Onu evinize davet ettiğiniz için mutlu olduğunuzu söyleyin.
Onu rahat ettirmek için elinizden geleni yapın.
Ona yemek ve içecek ikram edin.
Onunla sohbet edin ve eğlenin.
Gittiği zaman ona teşekkür edin.
Eve davet ettiği arkadaşının lokmalarını sayan kadının davranışı, birçok kişi tarafından eleştirildi. Bu davranış, misafirperverliğin tam tersidir. Misafir, evinize geldiğinde kendini rahat hissetmeli ve iyi vakit geçirmeli. Eğer misafirinizin yemek yeme şekline dikkat ediyorsanız, bu onun rahatsız olmasına ve sizinle tekrar görüşmek istememesine neden olabilir.
Ben, evinize gelen misafire nasıl davranmanız gerektiğine dair yukarıdaki ipuçlarını takip ederdim. Bu sayede, misafire kendini iyi hissettirebilir ve onu tekrar evinize davet etmek isteyebilirsiniz.
Arkadaşı da cevap vermişti diye biliyorum ajsjs kızın yaptığı aşırı irite edici. Arkadaşım evime gelip istediği her şeyi yapabilir. Zaten evime girebildiğine göre ailemden biri gibidir o insan. Yediği içtiği her şey ona feda olsun.
Yoooo eve her giren aileden biti gibi olmaz.
Kanka senin evin seni bağlar sana göre değildir 😃
Valla ben yeni tanıştığımı da eve alırım komşuyu da gerçi artık aşmıyorum millet azmış gibi davranıyor yeme içme samimiyet konusunda ama eve almak can ciğer olmak değil illa. Ama ben de almıyorum artık gerek yok.
Bizim kültürümüzde misafir baş üzerinde tutulur. Misafir istediği gibi yer içer asla lafı edilmez. Misafir olarak gittiğimizde de yediğimiz içtiğimizden fazlasını götürürüz. Sosyal medyanın saçmalıkları işte.
Cevap
4Cevap
bizim evde misafir baş tacıdır , ben öyle yetiştim anne ve babam aşırı misafirperverdir yedirmeye içirmeye bayılırlar yani bizim evden o misafir çıkana kadar sürekli bir şeyler ikram edilir ve hiç bitmez bizde çocukluğumdan beri misafir vs o açıdan lokma saymak vs asla olmaz
bende böyle gördüğüm için bazen arkadaşlarım kahvaltıya geliyor koca masayı donatıyorum açık büfe gibi 😂 sadece kahve içmeye geliyoruz deseler bile bir sürü şey ikram ediyorum ekstra ekstra çünkü dediğim gibi öyle gördüm
ailemin mottosu ; misafir bereketi ile gelir... 😌
Misafire karşı saygıda kusur etmem gülerek ve samimi şekilde konuşurum ağırlarım yedirir içirir hizmet eder yollarım
Lokma saymak mı 😀 kundaklayip yatırmadigim kaliyor bi tek jsjsjs
Gündem olmak adına yapılmayan rezillik kalmadı derken çıktı karşıma
İki tarafın yaptığını da tamamen görgüsüzlük ve kendini yetiştirememe olarak görüyorum
Tipe bak sen hele bir tipe, ben ofsaytım diye bağırıyor adeta 😂
bu kadın kesinlikle arkadaşına ihanet ediyor arkadaşının arkasından bunları demek ne demek ya? Görende arkadaşı bir şey yaptı sanat hiç bir şey yapamamış
İnsanin biraz gönlü genis olmalı su diyor makarna diyor ne yaniii bunlar şimdi? Çok ayıp böylesine misafirlige gidilmez zaten, çağırmasın daha iyi
Sevmediğim insan bile olsa misafiri memnun etmek için her şeyi yaparım.
hayvan gibide yemeklere çökmezsin yani
yatırıp birde zikmemiş iyi ki 😁😁
İlgi için bu kadar düşülm3meli
İzledim de bence yaşanmamış 😂
Kadinin yaptigi les hareket
Nerde boş var oraya çöküyolar
Kime ne
Al birini vur ötekine.
dikkat çekmek için yapmış gelen giden yok bence
Komşu değil düşman
çok ayıp ya
kedirir o kedi