65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşımada son dakika haberi geldi. Bilindiği gibi 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşımaya ücret ödemiyordu. Alınan son karar ile birlikte 65 yaş üstü de artık toplu taşımaya para ödeyecek.
Siz kararı nasıl buldunuz?

65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşımada son dakika haberi geldi. Bilindiği gibi 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşımaya ücret ödemiyordu. Alınan son karar ile birlikte 65 yaş üstü de artık toplu taşımaya para ödeyecek.
Siz kararı nasıl buldunuz?

Bence uygulama baştan sona yanlış bazı uygulamaları kısıtlı olmak şartı ile yapılanilir örneğin günde üç ya da dört vasıta değiştirme gibi bizim 65 yaş üstü insanlar bedava diye fingir fingir geziyorlar
Ülkede her şey berbat olmuş, burada bir gelecek yok, umut yok, her şey pahalı, üretim sıfır, avrupaya yalaka olmuşuz ama o da boş iş. Ne halktan bir bk olur ne hükümetten. Ülke bk durumda daha da düzelmez , vatan millet sakarya ile de düzelmez anca milletin hassas noktalarıyla nabız alırlar. Önce vatan vs vs diye diye konuşma yaparlar sonra zama zam yapıp milletin selasını okurlar..
Evet hemde normal bir bilet ücretinin iki misli olmalı, ayrıca toplu taşıma araçlarında " 65 yaş üstü yolculara yer vermeyin "şeklinde uyarı levhaları asılmalı. baska türlü ders alacağı yok bunların...
Cevap
107Cevap
Mardin de okurken işte yurtdışından kafile kafile turistler gezmeye geliyordu. Ve yaşlı insanlardı. Bizimkiler de 65 yaş üstü için ücret tartışması yapıyor.
Milletin emeklisi dünya turuna çıkıyor bizim emekli ,65 yaş ustuler de toplu taşıma ücretini düşünüyor
Bence doğru bir karar. yani herkese eşit olmalı bence. yani zaten emekli maaşları vardır muhtemelen bu yüzden de olması gereken bu mesela öğrencilerin paraya ihtiyaç duymaları rağmen sürekli ücretli ödüyorlardı hatta çoğu zamansa para hesabı yapmak zorunda kalıyorlardı.
bazı şeyleri anlamıyorsunuz. bugun bu olursa yarın daha farklı seyler olabilir. önünü alamazsınız. Herkes emekli degil. herkesin parası yok. herkesin cocugu yok. emekli olup kira ödeyenler var. cok dar degerlendiriyorsunuz. yarın 22 yaşından itibaren pasolar gecersiz olursa ne olacak
4 yıllık bölümler icin 5nci sene pason gecersiz derlerse?
hatta 18 de okulu kazandın 4 koy 22 de bitti artık derlerse?
biraz geniş düşünün. sosyal devletlerde böyle 60 indirimli 65 ve üstü ücretsizdir.
Yaşlılar para ödemiyor diye otobüsleri her gün boş yere dolduruyor ne kadar saygımız da olsa bu yaptıkları haksızlık. İşi gücü olan para basıp ayakta gidiyor sıkış tıkış işi olmayıp boş boş gezenler beleşe gidip geliyo. Yaşlı hissetseler durmadan dışarı çıkmazlar onlar bizden sağlam ödesinler.
karar yanlis olmasi gereken aylik bir limit koymaktir. mesela ayda git gel desek 8 basim falan ucretsiz olsun. gercekten ihtiyaci olan kullanir. bos bos kullanan da ekstra parasini öder. yaslilarin hepsi bir degil kuru yanindan yaş yanmasi mantikli olmaz.
Doğru karar. Adam 11 saat çalışmış, işten yorgun bir şekilde çıkmış. Otobüs bedava diye 100 km ötedeki camide namaz kılayım diye giden dede yer versin diye bu adamın başında bekliyor. Ya da öğrenci sınava girecek, bu dedeler yüzünden oturamıyor. Ayrıca toplu taşımada gereksiz yoğunluk oluşturuyorlar. Doğru karar.
Ücret alınması yanlış bir karar günlük belirli miktarda ücretsiz basım hakkı olsa daha mantıklı olabilirdik ama bunun hastası var emekli maaşı olmayanı var. Burada iyi olmuş diyenlerin anne babasının hastaneye kadar gidecek mecali ve aynı zamanda parası olmasaydı da aynı şeyi söylebilirler miydi acaba. İnsanlar gerçekten çok acımasız ve empatiden yoksun çok yazık gerçekten.
Çok doğru... bu ülkede hem çalışan hem öğrenci olanlar bile otobüse para verirken çoluk çocuğunu evlendirmiş, masraf yapmayan kişilerin ödememesi saçmaydı. Zaten ücretsiz olduğundan sürekli toplu taşımayı kullanıyorlar. İşten çıkan gençlere neden yer vermiyorlar diye imalı konuşuyorlar. Bu karar bence yerinde. Böylece kullanma oranı da azalır. İhtiyaç varsa kullanılır. Çünkü bedava olan bir şey sonuna kadar sömürülür.
Umarım karar tüm Türkiye'de uygulanır. Çok ciddi söylüyorum %90'ı bomboş geziyor yaşlıların. Sırf bedava diye ve canları sıkılıyor diye geziyorlar. Tamam gezin ama otobüsleri boş yere işgal etmeyin. Otobüste yer yok hele bir de bu sebepten işgal edince gerçekten işi olanlar da mağdur oluyorlar.
İyi olmuş bence. Ekmek almaya diye bir çıkıyorlar çıkış o çıkış, bizse bitik halimizle oturacak yer bulamıyoruz.
Ben öndeki onlara ayrılmış koltuklara oturmuyorum onlardan da aynı özeni bekliyorum, yani işaretli olmayan koltuklardayken onlara yer vermiyorum.
Birçok rekreatif aktivite ve rekreasyonel yer var bulmak isteyene yapacak şey çok, ille de şehir turu yapmaları gerekmiyor.
Ya ne yapacak Çinliler gibi İstanbul’a tatile mi gidecekler sizin empati yeteneğiniz yok ne yazık
Rekreatifin anlamını bilmemeni anlıyorum tabi pek yaygın bir kelime değil. Neyse işte eskinin kahvehanesi şimdinin otobüsü oldu özetle ve dediğim gibi bulmak isteyene aktivite çok ama otobüsle şehir turu yapmalarının değişme zamanı gelmişti.
Kimse sana nerede kiminle hangi aktiviteye katılacaksın diye sormuyor ki zaten bu ülkede bir sen yaşamıyorsun. Onlar bu ülke için alın teri dökmüş sabah yediğin peynir akşam içtiğin gazoz belki de bir zamanlar onların elinden çıkmış. Yaşlıları sevmeye bilirsin ama bir gün sende olacaksın saygı göstermeyi öğren. Değişik kelimeleri kullanıp beni bilmiyormuşum gibi göstererek manipüle etmeyede çalışma yemezler onu
Birincisi bana neyi öğreneceğimi söyleme hakkına sahip değilsin, ikincisi de sordular fikrimi belirttim ve zaten bildiğim şeyleri söylüyorsun. 'Manipülasyon' kısmına gelirsek de rekreasyonun manasını bilmediğini düşündüm çünkü yıllardır bilen bir kişiye bile rastlamadım. Neyse kişi kendinden bilir işi, fikrimi yazdım geldin fikrini yazdın. Dediğini de anladım. İyi geceler dilerim.
Haahh yazık dedelerime ya. Zaten emekli maaşa zam gelecek umuduyla hepsi akpye oy vermişti. Son kaleleri olan bedava otobüsler de ellerinden kaydı peh.
Bu şu an için sadece 1 ilde geçerli oldu. Ancak umarım tüm illerde aynısını görürüz. Onlar bizim geleceğimize karar verebiliyor ise aynı haklara sahip olmalıyız değil mi? Ayriten her sabah işe giderken binip bir durak sonra inen veya ekmek almaya otobüsle giden yaşlıları görüyorum. Sadece 1-2 lira daha uygun olabilir.
Evet doğru buluyorum sonuçta ak Parti'ye en çok oyu onlar veriyor bedava otobüs her camide namaz vakitlerinde akp diyorlar aynı zamanda seçim zamanı sen Müslüman değil misin diyerek genç insanın birini dövmeye kalktıklarında gördük beter olsunlar
Adanada durum berbat sabahın köründe doluyorlar otobüse akşam ayrı dert. isi gücü olan var ögrencisi var. fordcusu var. bu kadar düşüncesiz olmaz bi insan. bir de yer vermiyorlar diye somurtuyorlar
Geçen sene lisedeyken sabah okula gitmek için dolmuşa biniyordum. Dolmuşta full yaşlılar vardı bu yüzden geç saate kadar dolmuş bekliyorduk. Ayrıca gezmek için biniyorlar gayet iyi olmuş
yetmez ama evet işe gidip gelenlere eziyet oluyorlar boş boş gezip ben olsam yaşlılardan iki kat alırım ha bende yaşlanmayacakmıyı 65 yaşına gelipte hala otobüz metrobusu kullanıyorsam boş gezme hakkım yok gezmem...
Evet çok doğru bı karar ülkede ne kadar çok emekli veya işe yaramayan yaşlı varsa ülkeyi zora sokmaktan başka bir işe yaramaz maalesef. Şimdi ders almamış cahiller atar yapacak gitsinler 10. Veya 11. Sınıf coğrafya konularına baksınlar.
Şimdilik sadece Burdur karar almış ama umarım tüm Türkiye'ye yayılır. Ben toplu taşıma kullanan birisi değilim ama bedava diye mesaisine giden insanları çok yoruyorlardi. Umarım o yoğunluğa da bir çare olur.
🤣Tayyip anladı artık bunları sksemde bunlar bana oy verir diye soktukça sokuyor
@seyda028 hahahshahahababa
Onu çoktan anladı da sïkildigini anlayan yok
Adamların emekli maaşı var kim bilir kaç yerden kira alıyorlar ama sırf yaştan dolayı ücretsiz. Ki öğrencilerin bi maaşı veya pekte geliri olmadığı halde ödüyorlar. Bence gayet yerinde bir karar
İş çıkışı ya da öğrencilerin okul çıkış vakitlerinde ekmek almaya giden ya da gezmeye gidenler oluyor sabah körü akşamın bir vakti fark etmeksizin bu karar en iyisi.
Ülkemizin gençler için gün geçtikçe yaşanmaz hale getiren büyük oranda onların tercihlerinin sonucu. Umarım bütün illerde aynısı olur.
Karar değişti
çok doğru bir karar sırf gezmek dolaşmak için her gün boş yere biniyorlar yer vermeyince bilmem ameliyatlıyım oram buram ağırıyor bizim insanlar bişey bedava olunca içine s*cıyorlar
doğru karar yaslılar işin b. kunu cıkarmıştı. bi günde 10 kere binenler oluyor nasılsa bedava diye. şoförlerde cok kötü davranıyor onara kısmen haklılar.
O kadar çooook sevindim ki ekmek almaya otobüsle giden dedelerden, komşu komşu dolaşan ninelerden, bedava binmelerine rağmen yer istemelerinden bi nebze kurtuluyoruz
Eksik haber yanlış haberdir.
Vatandaşlara yanlış bilgi verme.
Bu olay hangi ilde ilçede kim tarafından karara bağlanmış neyi kapsamimış detay vereceksiniz
Yaşlılara zaafım var belki bu parayı çıkaramayacak durumda olanlar vardır diye düşünüyorum yani bence böyle olmamalıydı
Çok yerinde de bir karar olmuş. Toplu taşıma gençler için daha ihtiyaç öğrenciler çok mağdur oluyordu..

😃😃😃😃
Allah razı olsun bu devletten orada burada oyun oynar dolmuşta yer ister para ödemez
Normal 65 yasa iyi olmus ama gazilerden ve sehit babalarindan hic bi sekilde ucret almamalari gerek
sabahtan akşama kadar geziyorlardı ihtiyaçları olmasa bile
ücret alınsın
onlar yüzünden toplu taşıma kullanan birçok kişi problem yaşıyordu
Sadece Burdur için geçerli değil mi haberler sanki herkes için geçerli gibi veriyor da haberi eş anlamı ikilem de bırakıyor
Yanlış bir karar elin emeklileri memleketi mizde cirit atarken benim dedem nenem kendi memleketinde bedava gezemeyecek mi yani
Kim almis karari?
belediyeler kendisi karar amiyir sonucta, kazanacaklari paradan feragat ediyorlar
Doğru tabi versinler hem devletten 65 yaş üstüler maaş alıcak hemde bedava binecek oldu
Bir de binip en sona kadsr gidip geri gelenler de var yani
Ne kdr saçma bişey Allah aşkına ya.
Adam 3 ayağı çukurda neyine para aliosunnarkadas
Nasi lanet illet bela bı hukumet oldu bunlar.
Ohaaaaa hkdbksdbvsklbhşkd bu kadarını düşünmezdım yuh be yanı tamam onlar da versın ama nerden para koparabılıyolars yapıyolar cıdden
Şimdi hiç çekilmez yaşlılar beleş bindikleri halde yer istiyorlardı şimdi bellerinde silahla tehdit ederek yer isterler
Hatta emekli olup çalışanları hangi iş olursa olsun yasaklasinlar gençlere ekmek kapısı açılsın onlar yüzüne milyonlarca genç işsiz
Sadece burdurda diye biliyorum. Umarım genele yayılır. Öğrenciler para verirken emekli olmuş biri keyfi gezip yer işgal ediyor.
Çok doğru bir karar. Ve mutlaka her ilde bu karar alınmalı. Ne o öyle sabahtan akşama kadar tur otobüsü gibi kullanmak.
.
Bugün mutlu olmaya ihtiyacım vardı. Bu kararı veren şahsın alnından öpüyorum.
Belki belediye otobüsleri bir nebze de olsa rahatlar yaşlılar bedava diye sürekli belediye biniyordu
sarayın ışıklarını her gün 1 saat kapatsalar buna gerek kalmazdı
Bu konunun iyi ya da kötü oluşunun tartışmasını yapmayacağım. Ancak kişisel bir yorum olarak bu konu ile beraber ileride daha farklı ekonomik gündemlerin geleceğini düşünüyorum.
Niye şaşırmadıysam doğrusu ya da yanlışı ama benim şaşırmamam 😂
Rabbim sesimi mi duyuruyor ne 🤣 oy vermeye devam 🙃 onlar vermese de ben vereceğim artık
Yorumları şaşkınlıkla okudum. Siz de yaşlanacaksınız gençler bir durun bir düşünün
Doğru karar ama gün içerisinde en az yoğunluk olan saatler de bedavası olabilirdi.
Bu kararne zaman açıklandı 65 yaş üstü 2014 Mart ayından beri ücretsiz seyahat etme hakkı veriyor
Polis ve öğretmenler ile belediye çalışanları da ödesin o zaman
İyice saçmalık gün geçtikçe. daha kötü bir hal alıyor
Devletin kasası ne kadar boşaldı bu kararla bile anlaşılıyor.
toplu taşıma gereksiz yoğunluk oluşturuyorlar, doğru karar
Akp'ci dayılara selam 😂😂
Çıkar cebindeki akbili 😂😂😂😂
Vatandaşa nereden iteleyeceklerini şaşırdılar iyi olmuş ekepeli dayılara gelsin 🤣🤣
yani sonuçta onlarda emekli maaşı alıyor 64 yaşındaki adamdan alınıyorsa onlardan da alsınlar
Doğru olmadık saatlerde sırf bedava diye gezmeye çıkıyorlar çalışanlar mağdur oluyor bırak oturacak yeri ayakta duracak yer bile olmuyor. Pandemide toplu taşımada oturacak yer bile bulunuyordu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?