+1 yılOlsun diyenler neyin kafasını yaşıyor ya? Gelişmiş bütün ülkeler yaşamının sonuna gelmekte olan vatandaşlarına refah vermeye çalışıyor. Bırakın toplu taşımayı, barınma yemek ve daha nice konuda fazlaca yardım ediyorlar. Yaşlılarınızın elinde olan bu hakkı almak size hiçbir şey kazandırmaz. Yaşlanınca bu ülkede yaşayacaksanız kendinizi de, geleceğinizi de düşünmelisiniz. Herkes Mersin'e biz tersine.
32 Yorumla- +1 yıl
Bana ne ki? Herkes ölecek bitti gitti
- +1 yıl
Olsun tabiki. Millete çok yükleniyorlar. Öğrencinin bedava olması emekliden, 65 yaş üstüden daha mantıklı. Onların emekli maaşı bile yok.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların çocuk, genç, yaşlı vs. adı altında birtakım ayrıcalıkları olmaması gereken, artık neredeyse bebeklerin ve ölülerin bile şeytani zekâya sahip oldukları, kurallara uyan iyi niyetli insanların daha korumasız bulundukları, suistimal edildikleri bir çağdayız. Yaptırımlarla huzuru korumaya çalışıyoruz ya, gerçekten yazık. Kesinlikle olması gerekiyor.
20 Yorumla
Ücretli olsun diyenleri anlamıyorum o yaşa gelince para verin siz kartı bile çok görüyorsunuz. Emekli maaşı ile bir ah yaşayın. Asgari ücretten kötü haldeler yazık zihniyetlerinize. Malum parti para alacak bir kalem daha çıkarmak için algı yaratıyor siz de çanak tutuyorsunuz. Millet vekili maaşlarına gık çıkarmıyorsunuz
216 Yorumla- +1 yıl
Hayır bu yaptığım yorumu böyle nasıl anlayabildin? Yani demek istiyorum ki emekli insanlar kendisine refah vaadi nedeniyle oy verdiler ama memura yapılan zam olan 22 bin ₺'nin yarısını emekliler alamadı bu yüzden birkez daha seçtikleri için pişmanlar. Ben şu anki duruma göre yorum yapıyorum eğer o zamanki hayat şartları iyi olmazsa o zaman, o zamana göre yorum yaparım.
- +1 yıl
Hayır ben o cümleyi tam anlamıyla kart kalsın diyenler için kurdum. Geri kalan kitle buna dahil değil. Emeklinin maaşını fark eden biri zaten kimlerin buna böyle karar verdiğini bildiği için aydınlatılmaya ya da sorgulanmaya ihtiyacı yoktur. Gayet herşeyin farkında görünüyorsun. O zaman buna da muhtemelen bana verdiğin gibi tepki vermişsindir. Sözüm sadece kart kalksın diyenler içindi.
- +1 yıl
Tepki olarak tabii neye göre alındı (haberde neden alındığı büyük bir ihtimal yazıyordur) bu karar ama öyle sanıyorum ki pandemiden sonra gelir ve giderler hiç kimsenin ummadığı bir şekilde arttığından ve asgari ücrete zam yapılması nedeniyle temel ihtiyaç malzemelerine zam geldiği için böyle bir karar alınmış olabilir. Diğer şekilde de öğrenci olanlar da bu konuda farklı düşünüyorlar. Ben öğrencilik yıllarımda toplu taşıma kullanmadım (ilkokul, ortaokul servisle gidip gelirdim) lisede iken ise ev yakın olduğundan toplu taşıma kullanmadım sadece üniversitedeyken toplu taşıma kullanıyordum bazen oturarak gelir, bazen de ayakta gelirdim ama gençlerin gözünden de olaya bakmak lazım. Şimdi onlarda bir duruma haklı.
- +1 yıl
Gençler genç zaten ayakta gitseler ölmezler. Hamilelik dönemim dışında kimseden yer istemedim. Şimdi de oğlum bebek arasında gidiyor ben yanında ayakta gidiyorum yine. Ayrıca bebek arabası için kart bile basmam isteniyor. Yaşlılara bu yapılanı yine de yanlış buluyorum emekli aylığı dedikleri şey açlık sınırının altında yaşıyorlar
- +1 yıl
rahat ol bir halt etmeyip, koskoca yıl içinde bir tane önerge sunmayan bazı milletvekililerin maaşlarına da laf atıyoruz.
- +1 yıl
gençler genç diyorsun da o kadar büyük büyük çantaları var okuldan dönüyorlar
+1 yılşu olmalı diyenleri anlamıyorum yapmayın kim bilir kaç seneleri kalmış çoğunlukla hastane kapılarında bazıları emeklı bazıları değil bırakın biraz hayata tutunsunlar.. toplu taşımayı daha iyi yere getirmek varken yaşlıların emeğini çalmak hoş değil
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ücretli olmalı bence. herkese nasıl oluyorsa
20 Yorumla Ucretsiz oldugu icin zaten tiklim tiklim oluyor ustune bi de koltukta oturma avantaji var biz veriyoruz paramizi onlar vermiyor kimileri yorgun argin isten okuldan geliyor koltukta oturunca bi dovmedikleri kaliyor... yani ucret gelsin de bu teyze dayi terorune bi son verilsin
30 YorumlaOlsun, üniversite okurken onun öncesinde dershaneye giderken hep onlar vardı. Sadece işeri olduğu zaman kullansalar tamam ama geziyorlar. Özellikle Ankara 'da yaşayanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar. Sabahın köründe millet işine okuluna giderken hep onlar dolduruyor otobüsleri, hem giderken hem gelirken çok zorluk yaşattılar
20 Yorumla
+1 yıltam biletle ayni olmamali fiyati, cogu emekli uc kurus maas aliyor. ama ogrenci biletiyle ayni olabilir fiyat. hem bu sayede gercekten lazim oldukca kullanan 65 yas ustu zorlanmamis olur, lazim olmadikca kullanan kotu niyetli 65 yas ustuler de kullanmamis olur.
10 YorumlaOlsun
Üniversite okudum
Aynı hastaneye giden hastane arabası vardı
İnadına üniversite otobüsüne biniyor lardı
Bize yer kalmıyordu
Belediye üniversite binmeyin dedikçe devam
Üniversite arabasında bir gün rahat gidemedik yaşlılar yüzünden10 Yorumla
+1 yılFarketmez.. ama emekli maaşı alıyorsa ve onunla geçiniyorsa ücretsiz olmalı fikrimce. Yani hepsine verilmemeli ama tamamen de kaldırılmamalıydı fikrimce
13 Yorumla- +1 yıl
Sondaki fikrimceyi siliverin :D saat geç olmuş devreler yandı
- +1 yıl
Hiç güzel gelmedi gözüme ya😂 gönderirken farkettim :D
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle maddi durumu olanlara ve malum partiye oy verenlere ücretli olmalı. Madem ekonomiden memnunlar versinler paralarını bilete.
60 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılneden olmayacakmış? o zaman eşitlik ilkesi ne işe yarıyor?
fakirlik kağıdımıdır nedir onu da kaldırsınlar şu yeşil kart uygulaması bir insan fakir ise devletin ayıbıdır o o fakir halkı sen bu duruma düşürdün (olay dağılmadı ben genelledim)20 Yorumla
+1 yılOlmamalı o kadar şey varken bu göze batmamalı
13 Yorumla- +1 yıl
Ben niyw gizlenemedim
- +1 yıl
Aaa
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yıl- + Devlet adam gibi emekli maaşı versin ki o ihtiyarlar iki km yol parası için sevinecek halde olmasın.
- + Ama neyse... Ücretli olsun. Beter olsunlar.
16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@pars1453 tam olarak kimi hangi konuda haklı gördüğünü anlayamadım.
- +1 yıl
@pars1453 katıldım sana.
Evet olmalı, olmayacaksa da bir gediş bir de geliş olmak üzere günde iki biniş için olmamalı, diğerleri ücretli olmalı. Ücretsiz diye gereksiz geziyorlar resmen şahidim... :D
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle olmalı sırf ekmek almak için ilçe değiştiren morukları görmek istemiyorum her yerde belli ediyorlar kendilerini metroda otobüste
30 Yorumla
+1 yılOlmamalı. Ya bu emekliler bu devlete yıllarını vermiş niye böyle bir haktan mahrum edilsinler ki? Zaten verdikleri maaş ortada kıt kanaat geçinen emekli var. Yemin ederim köle gibi yaşıyorlar bu hayatı. Gidemeyen yolunu yürüyemeyen yaşlılar var ne olacak? Bu arada ne zaman yürürlüğe girecekmis bilen var mı ?
10 Yorumla
+1 yılEmekliye zam yapılmadı üstüne ulaşım parasi da alsınlar tam olsun dkhdjsjd şaka maka o emekli maaşı eski asgari ücret oranına sahip olsun ulaşım onlara paralı olsun
10 YorumlaEmekliyi bilmem ama öğrenciye kesinlikle ücretsiz olmalı. Bazı öğrencilere ne babası ne başkası harçlık vermiyor. Kendi gözlerimle şahit oldum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı. Ücretli olsun, emekli maaşı iyileştirilsin, insanlara dilenci gibi para vermesinler. Dur, ya da versinler. Böyle istediler
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılÜcretsiz binleri güzel fakat ücretsiz diye suistimal olmasa iyi olur ekmek almak için bile otobüse biniyorlar
20 Yorumla
+1 yılEvet, olmalı, en yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarını boşu boşuna dolduruyorlar
30 Yorumlakesinlikle olmalı sırf ekmek almak için ilçe değiştiren morukları görmek istemiyorum metrobüste
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılHasta olup hastaneye gidenlere ücretsiz olmalı ama diğer keyfe keder günde 3’ten fazla seyahat edenlere ücretli
10 Yorumla Hayır olmamalı zaten aldıkları emekli maaşları kendi ihtiyaçlarına yetmiyor birde yol parası verirlerse vay hallerine
10 Yorumla
+1 yılÇalışan torun veya akrabasından kesilmeli. Kimsesiz ise, vergisini ödemeyenden kesilmeli. Toplum bu şekilde yoğrulabilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılYaşlı insanlara zor geçiniyor birde 65 Yaş üstüne Ücret düşünmek İBB nin İstanbul u Hak Etmediğinï Herkese Gösteriyor
11 Yorumla
+1 yılOlmalı abarttılar artık. Şöyle 1 gün araba serviste oluyor, pişman oluyorum bindiğime.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlmalı onların ne ayrıcalığı var hala hayata kalmak mı?
21 Yorumla- +1 yıl
*olmamalı
- Aile & Toplum konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılOlsun bence, rastgele oraya buraya gidip bir de yer verin diye kavga çıkartan oluyor.
20 Yorumla Olmamalı. Uçuyoruz diyen amca ve teyzelerin ayakları yere bassın biraz.
10 YorumlaOlmamalı zaten maaşları düşük. Çoğu dışarı çıkamıyor zaten emin olun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır olmamalı zaten düşük maaş alıyorlar bide yol ücreti de vermemeliler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. O yaştaki insanlar artık rahat bırakılmalı zaten emekli maaşları yetmiyor
10 Yorumla
+1 yılEvet olmalı bence sürekli geziyor işçileri de oturmuyorlar 😅 emekli maaşları da var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı. Pek bir keyiflendim şimdi 😅 iyi oldu iyi eden bulur 😄
10 YorumlaKesinlikle olmalı ozamn anlarlar gençlerin halinden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılOlmalı, Avrupa şeysi işte :D emeklilere daha uygun fiyat ama ücretsiz değil buralarda da.
10 Yorumla daha erken ücretsiz olması lazım o kadar vergi veriyoz bi işe yarasın
10 Yorumla
+1 yılCanı sıkılan teyzeler var onlara ücretli olsun canım sıkıldı diye binilir mi boşa işgal ediyorlar 🙄
10 Yorumla
+1 yılİş-okul saatlerinde binmeleri yasak olsun. Maddi durumları yeterliyse ücretli olsun.
20 Yorumla
+1 yılBence belli saat arası ücretli belli saatler ücretsiz olmalı mesai saatlari başlangıcı ve bitişinde ücretli diğer saatler ücretsiz sabah 10.00 ve 16.00 arası ücretsiz diğer saatler ücretli
10 YorumlaÜcretli olsun boş boş geziyorlar otobüste çalışıp yorulanlara oturacak yer olmuyor
20 YorumlaHayır olmamalı bence öyle bisey mi var ki bu soruyu sordun
11 Yorumla
+1 yılEmekli maaşı alanlara üçte bir ücret olabilir
65 yaş üzeri yaşlılık aylığı alanlara ücretsiz olabilir10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılNe desem boş hastalıklı zihniyetin allah belasını versin diyorum artık.
10 Yorumla elbette ücretsiz olmalı ama bir sınırı olmalı (bu günün belli saatlerinde kapsam dışı da olabilir gunde 2-sefer de olabilir ama bir kısıtta gerekiyor)
10 Yorumla
+1 yılÖğrencinin bedava olması emekliden, 65 yaş üstüden daha mantıklı. Onların emekli maaşı bile yok.
20 Yorumla65 yaşa gelene kadar, bedavacıları kesinler suriyelisi bedav zabıta hemşire küçük cocuğu alanlar bedava daha bir çok bedavacı var.
10 Yorumla
+1 yılSonunu düşünen kahraman olamaz roportajlardan izliyom onları olmalı 10tl bilet filan parası bahrjvbjhdrvbjhdrvbdb :D
10 Yorumla
+1 yılOlmasın yahu. Ne güzel sinir ediyor ellerinde görmemiş gibi telefonla gezen genç tipleri falan.
10 YorumlaToplu taşıma herkese ücretli olmalı ayrımcılık çifte standart yapılmamalı
10 YorumlaZaten o yaşlarda ki insanlar genellikle emekli olur emeklilerin durumu belli ülkemizde
10 YorumlaKesinlikle ücretli olmalı...
20 Yorumla
+1 yılOoooohhhhhhhh diyesim geldi o dayılara
10 Yorumla
+1 yılİyi oluyor hep onlar yüzünden bu haldeyiz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır olmamalı
10 Yorumla
+1 yıl75 yaş üzerine ücretsiz olsa daha mantıklı
20 YorumlaBelirli saatlerde ücretsiz olmalı
10 Yorumla
+1 yılAyy yanlış bastım ankette, olmalı
10 Yorumla
+1 yılBence onlara çift bilet uygulanmalı
21 Yorumla- +1 yıl
Mesela büyük motorlu araçlara yüksek vergi primi alınıyor emeklilere de çift bilet uygulansın onlar da yaşının değerini ödesin
Olmalı
20 Yorumla
+1 yılEvet olmali bence.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnşallah olur
20 Yorumla - Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler