Sizce sadece arapça tabelalar mı kaldırılmalı yoksa ingilizce olanlar da kaldırılmalı mıdır? Bazı cahiller ingilice ulusal dil, İngilizler mülteci değil sonuçta falan diye saçmalıyor ve sözde Atatürkçüler
Hiçbir dilde tabela kaldırılmamalı
Sadece Arapça olanlar kaldırılmalı
Hem İngilizce hem arapça olanlar kaldırılmalı (varsa başka dillerde de)
Hepsi kaldırılmasa bile en azından sınırlandırılmalı
Arapça olanlar kaldırılmalı. Neden? Tabelası İngilizce olan işletmeler Türklere ait, turizmin yoğun olduğu bölgelerde İngilizce yi çok kullanıyorlar. Yani o işletmelerde ekmek yiyen bizim insanımız.
Tabelası Arapça olan işletmeler ise araplara ait, Türklere iş bile vermiyorlar, fiş kesmiyorlar. Devletimize vergi ödemiyorlar.
Anck bizim ödediğimiz vergilerden geçinmeyi iyi biliyorlar. Bu ikisini birbirinden ayırmak lazım.
Valla Türkçe alfabe kalmadı. Göktürkce vardı ve selçujlu zamanında iranda olduğumuz dönemde ki alfabetik sistem vardı. Her ne kadar arapçaya benzesede arabın okuyamadığı bir alfabeydi Murat bardakçının bir programda söylediği bir şey ancak bu gün Türkçe latin alfabesini kullanan ideolojik düşmanlığın eseri arapçaya benzer alfabenin kaldırıldığı Evet zamanında muazzam derece zengin bir dilken arapça kökenli diye bir çok kelimenin lügattan çıkarıldığı bir dil oldu. Lafa gelince yabancı dilden kurtarmak deyip Nedense rumca kelimelere dokunulmamıştır. Örneğin bunun yanında her ne kadar atmaya çalışssalarda Halk bir kısmını farkında olmadan korumuştur. Değil sadece Türkce ingilizce gibi bir dilde bile arapca kökenli bir sürü kelime vardır. NEyse özetle burada ki dava da bu İngilizce olursa sorun yok arapca olursa sorun var. Niye gizli ideolojik nefret mesele bu o yüzden kimse Türkçe dili Edebiyatı yapmasın derim.
Türkiye'nin resmî dili Türkçedir. Sırf turistleri ve sığınmacıları memnun etmek için Arapça, Ruşca ve İngilizce tabela asılamaz. İngilizce dünya dili olsa bile asılamaz. Turizm bölgesinde yeteri kadar hizmet görüyorlar zaten. Turizm bölgesinde ki euro dolar ile satış yapan esnafa da yasak gelmeli. Yabancı ülkeler de etiketler var. Önce kendi ülkesinin para birimi üstün tutulacak. Dövizler bozdurulacak.
Evet, bu arada havalimanı gibi yerlerde dünyada ortak kullanılan dil de yer alabilr ama kafeler restoranlar menüler her şey ingilizce ve normal karşılanacak bı durum değil bu
İngilizce de abartılıyor mu sence , yani havalimanı falan Okey de kafeler restoranlar menüler bile ingilizce Türkçe'ye karşı yapılan yanlış olarak görüyorum ben
Çok turist alan bölgelerde böyle olması normal ki bu dünyada da böyledir. Ama normal il veya ilçelerde yapılırsa abartı olur. Ben denk gelmedim henüz :)
Türkiye'nin dili Türkçedir, insanlar istedikleri dili konuşabilirler ama tabelalar yalnızca Türkçe olmalıdır. Ben Arapça veya İngilizce öğrenmek zorunda değilim ama onlar Türkçe öğrenmek zorundalar.
Kemalistlerin Ermenilerden Yunanlardsn farkı yok benim için daha Türk diyemeyen ezikler, Atatürk düşüncelerini benimseyenler Atatürkçü olarak tanımlar kendini