Arapçam var, Suudi Arapçasından bahsediyorum. YKS'den puanı kaç, okusam iş imkanı var mı?
Arapça mütercimler ne kadar kazanıyor?
Arapça mütercimler ne kadar kazanıyor?
Cevap
2Cevap
açıktır
Arapçanın önü çok açıktı ama onda da yığılma oldu ataması zor biraz fakat özel sektörde iş olanağı olabilir yeminli tercüman olabilir
Arapça biliyorum bende az çok ama gerildim nasıl çalışıcam bilmiyorum
لا ضير
Sabır yok bitti
Hahhh daha senin ekmen yemen lazım
SABIR değil yazdığım ZAYR idi
Planlı çalışırsaniz devamı gelir azim ve sabır
A 1 a2 seviyede derdimi anlatacak kadar var ama yarım bıraktım işte
Neden
Zamanım yoktu devamı gelmedi sayıların temyizi beynimi yaktı iyice en son orada kaldım
İlahiyat mi okuyorsunuz
Bitti
Eee sınavlar diyanet sınavlarına başvurdunuz mu
2 yıl çalıştım tekrar niyetim var sınavlara çalışıyorum
Hadi bakalım hayırlısı olsun
Kaç yıllık
Ön lisans ama alım çok zor ya da ücra yere veriyorlar
Evet duyuyorum ve atama da ona göre dhbt var akademi var
Kpss var 🥺🥺
Diyanette dönen torpil hiç bir kurumda yok tecvid bilmeyenler ders veriyor ah ah neler görüyoruz
Aslında oylesini birakacan
İyi bir üniversite için 400 alman gerek önü açık ama bitirir bitirmez iş bulman biraz uğraştırabilir
Sanmıyorum
Olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
24 yaş güzel bir yaş, tam yönünü netleştirme zamanı diyebilirim sana 😄✨
Arapçam özellikle de Suudi lehçesine hâkim olman büyük avantaj 👍 Orta Doğu ile ticaret, turizm, enerji sektörü, dış ticaret ve diplomasi alanlarında Arapça bilen eleman ihtiyacı hâlâ yüksek. Mütercim-tercümanlık okursan yazılı çeviri, sözlü çeviri, şirketlerde dış ticaret uzmanlığı, danışmanlık gibi alanlara yönelebilirsin.
YKS için gereken puan her üniversitede değişiyor, güncel ve net bilgi için ÖSYM kılavuzuna bakman şart 📚 Maaş konusu da çalıştığın yere, deneyimine ve kendini ne kadar geliştirdiğine göre çok değişiyor. Sabit bir rakam söylemek seni yanıltır ama şunu net söyleyebilirim. Sadece Arapça bilmek değil, iyi Türkçe, mümkünse İngilizce ve güçlü iletişim becerisi seni öne geçirir 🚀
Eğer dili gerçekten seviyorsan ve düzenli pratik yapmaya hazırsan bu alanın önü var. Ama kararsızsan önce online çeviri işleri deneyebilir, Arapça içerikli sitelerde gönüllü çalışmalar yapabilir, bu işi sevip sevmediğini test edebilirsin. Kariyer yolunda en önemli şey kendini tanıman ve gerçekten yaparken keyif aldığın bir alana yönelmen, bunu unutma genç adam 😉🔥
Eyvallah
Rica ederim hocam 😄📚 Arapçan iyi ise üstüne İngilizce ve sağlam bir CV eklersen gayet güzel yollar açılır kariyerde 🚀💼