❤️Görüş yazan ve yorum yapan tüm dostlarıma teşekkürler. Bu başarı sizlerin. 🙏🤗😊
🔴Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına alt ve üst sınır getirildi. Bu düzenleme tutar mı?
❤️Görüş yazan ve yorum yapan tüm dostlarıma teşekkürler. Bu başarı sizlerin. 🙏🤗😊

Antalya’da 6₺, İzmir’de 7₺ ve son olarak İstanbul'da 230 gram ekmeğin fiyatı 8₺ oldu.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı:
"Türkiye genelinde ekmek fiyatları Temmuz ayı içinde 7 ile 7.5 lira arasında olacak." Demişti…
Yapılacaksa insanları zorlamayan bir fiyat olsun derim 6 TL bence uygun bir fiyat, 8 TL ise çok abartılmış bir rakam zaten içine mayayı basıp ekmekte az un kullanıyorlar yani şişirilmiş içi hava dolu ekmekler üretiliyor maalesef! Ekmek özlü olur içi dolgun olur ve sizi 1 dilimle doyurur ama ülkemizde şişirilmiş ekmekler yani somun ekmekler ile anca bir tane yersiniz doyabiliyorsunuz...
Sadece ekmeğe degil iğneden ipliğe her ürüne belirli aralıklı kar marjı koyulmalı.
Yasa ve kanun cikarilmali. Biz vatandaslar olarakta bu konuda uzerimize duseni yapmaliyiz.
Bunlara ev araba da dahil. Sürekli yaziyorum korona sonrasi serbest piyasanin suyu cikti. Bir zam yarisidir gidiyor. Ayni urunu 50 liraya satanda var 100 liraya satanda.
Araba alip 1 hafta sonra o arabaya 150 bin lira fark koyanlar var.
Bu durum oyle bir hal aldı ki iktidar degisse dahi degismeyecek bir duruma geldi. Ülke olarak birbirimizin kuyusunu kaziyoruz.
Devletten beklediğimize bak, devletin çocuk gibi davranışına bak... ülkeyi yönetenler fahiş ekonomiye çözüm bulacağina çocuk gibi fiyati artırmayin diyor. Adamın girdisi yüksek tabi zam yapacak. Bu aklı veren hükümet durup dururken mtv yi niye artırdı, kdv yi niye artırdı diyen yok.. ekmek 100 tl olsun, inşallah 🤭
Bence devlet, piyasa ile rekabet içine girecek kurumları oluşturmalı. Fiyatları aşağı çekecek en dengeli yol rekabet yaratmaktır. Yoksa bu işin önünü almaları zor. Kooperatif modellemesine göre oluşturulan kurumlar al-sat tekniğine göre değil, üreticiden tüketiciye şeklinde yapılandırılmalı.
Cevap
10Cevap
Pek tutacağını sanmıyorum gadası
Tutmaz bence
Savaş var denilen ülkelerde bile bu fiyata değil.. 900. gram yaa 55 kuruş düşünün. Biz hangi savasin ortasındayız düşünmeden edemiyorum.. ölsün istiyorlar millet artık dertleri bu herhalde 🤦
Kendi ülkesinin savaşından kaçan asker kaçağı gençler benim ülkemde Şilede denize girip eğlenirken, ücretsiz sağlık hizmeti alırken, vergisiz ticaret yapıp öncelikli iş ve eğitim hizmeti alırken, benim ülkemin askeri polisi bizim çocuklarımız onların ülkesinde şehit olacak… Buna aklım ermiyor.
Ahhh ahhh hiç söyleme bizler kendi ülkeslmizde mülteci olduk resmen.. bu nasıl adalettt işte
Yönetimde de var esnafda... bizim esnafınımizda fırsatçı bunu kimse göz ardı edemez cidden. birsey almak için birkaç market geziyorum uygun arıyorum yanii
Ben hiç bir şey demiyorum her millet hak ettiği gibi yönetilir, seçimler yanlışı değiştirmek için millete sunulan bir fırsattır ama millet her defasında kalkıp aynı yanlışı yapmaya devam ediyorsa onlara her şey müstahaktır.
Enflasyon her geçen yol artarken, kişi başına düşen milli gelir düşüp halk git gide daha da fakirleşirken, 21 yıl boyunca seçimlerde iktidarın çoğunluk oyunu alabilmesi çok düşündürücü. Sosyolojik yönden incelenmeli. Tam bir akademik araştırma konusu bu. Ben bu durumun o ülkede tam gerçek bir demokrasinin olmadığının en ciddi bir göstergesidir diyorum.
Hacım %52'lik koyunlar otla beslendikleri icin onlari ilgilendirmeyen hadisedir bu.
Türkiye genelinde sadece bir fiyat biçilmiyor. Bu durum aşırı saçma. Bölgelere bağlı olarak fiyat değişmesini mantıklı bulmuyorum ekmek için. Normal bir gelir sahibi birini de göz önünde bulundurarak, ortak bir fiyat belirlenmeli.
Bence 10 olur bu gidişle çünkü KDV falan derken bir şekilde daha pahalı olacak
Yok ama ekmek yapımında kullanılan materyaller ve işci maliyeti arttı o yüzden bir şekilde 10 lira yapmak isterlerse şaşma
Ekmek 50 lira olsun direk nasılsa bir takımlarının sesi çıkmıyor koyuna desen koyun meler ama hala bazıları memnun.
Bişey demek istemiyorum halkın kendi tercihi
Yediğimiz zamlının zamlısı ekmek yakında baget kadar küçük olur. Malzemeden çala çala...
Ekmek fiyatları da bölgelere göre değişecekse vay halimize asgari ücret ise her yerde aynı..
Ev ekmeği moduna geçeriz biz de fırın ekmeği bir şeye benzemiyor içi boş.
Ot yiyin ot bunlar daha iyi günleriniz ot yiyin ot sırayaaaaa
Niye her yerde farklı
Kepekli ekmek tükettiğimden beni pek etkilemiyor
Suriyede 55 kuruşa denk geliyo hemde 900 gramı
Aynen tutar tutar. 2 ay sonra 10 lira o.
100 lira olsun
Sade ekmek 100 lira olsun içlisi de 200-300 falan olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?