Ben telefon ve bilgisayar gibi şeylerden sadece abartı para alınıyor diyordum diş macunundan bile alınıyormuş şaka gibi cidden

Ben telefon ve bilgisayar gibi şeylerden sadece abartı para alınıyor diyordum diş macunundan bile alınıyormuş şaka gibi cidden

Cevheri güven diye bir gazeteci var. Youtube da videolar çekiyor 3 5 videosunu izle sonra seçim günü oy verip sokaklarda kutlayanları izle peşine de beyaz zambaklar ülkesinde isimli kitabı oku sonra neden bu haldeyiz anlarsın. Halkın çoğu kol gibi zamlar girdikçe ohhh derken devletlerde halkı istedikleri gibi yönetiyor.
Merhabalar.
Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde algı yapmak amacıyla kasıtlı yapılan bu ve buna benzer paylaşımlar var. Bu tür paylaşımları sorgulamadan “Doğru” kabul etmek ve paylaşmak da o paylaşımları kasıtlı olarak üreten kişilerin ekmeğine yağ sürmek oluyor.
Paylaştığınız görseldeki orijinal tweet, bir İrlanda hava yolu seyahat şirketi olan Ryanair tarafından şu andan 19 saat önce yani yaklaşık olarak 22 Haziran 2023 günü saat 17:00 sıralarında Twitter resmi hesaplarından paylaşılmış.
https://twitter.com/ryanair/status/1671916739355918336?s=46&t=Mq7lhfaUDrR5xfinH1hq2g
Orijinal paylaşımda ülkemizdeki diş macunu fiyatlarının pahalılığından bahsedilmiyor. Büyük Britanya yani Birleşik Krallık ekonomisinin de enflasyon etkisinde olduğuna ilişkin “Diş macununa bir onluk” başlıklı başka bir Twitter paylaşımı “Ya da Türkiye’ye bir uçak bileti” notuyla RT yapılmış. Ancak tweet altında sanki Türkiye kötüleniyormuş gibi yorumlar yapan bazı vatandaşlarımız var.
Görseldeki fiyatlar söz konusu diş macununun İngiltere fiyatları. Dikkat ederseniz fiyatlar İngiliz Sterlini olarak; sağdaki fotoda 75 ml fiyatı 0,98£, 100 ml fiyatı 1,31£, soldaki fotoda aynı markanın farklı bir ürününün 75 ml fiyatı 10£, fotoya dikkatle bakılırsa litre fiyatı 133,33£.
Bir hava yolu şirketinin “Diş macununa verdiğiniz parayla Türkiye’ye uçak bileti alabilirsiniz” şeklinde yaptığı reklam paylaşımı. Aslında onlar bile “Biletlerimiz ucuz” algısı yapma peşinde çünkü gerçekte bir kutu değil 1 lt diş macununa verilecek para karşılığında uçak bileti alınabiliyor (söz konusu şirketin 26 Temmuz 2023 tarihli Dublin-Dalaman bileti 162,34€ yani avro/sterlin kuruna göre 137,98£ ve orijinal paylaşımdaki 1 litre diş macunu fiyatının çok az üzerinde). Yani sosyal medyanın her alanında algı yapma çabaları var.

İyi bir medya okuryazarı olmak çok önemli. Böylelikle yanlış algılardan, yanlış yönlendirilmekten kurtulabiliriz. Bu nedenle daha önce hazırlamış olduğum Bence paylaşımının okunmasını öneriyorum. (Gündemi Nasıl İyi Analiz Edebiliriz? Medya Okuryazarlığı Nedir? )
Mutlu günler.
Cevap
2Cevap
Türkiye'yi işgal edip kullanacaklar bence bizde köle olur veya ölürüz veya bazıları mülteci olarak başka ülkelere ya kaçar ya da gönderilir
İçimizdeki köyünden çıkmayanlar kendini dünya lideri görmeye devam etsin onlar yuzunden olan bize oluyor
Beklenmedik bir seymiy di
Daha beter olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?