Bir de ekonomiyi duzeltse, senin vatandaş olarak sırtındaki Mülteci sorununu cozse, senin gelecek garanti ı verse iş ve ekonomik olarak. Devlet hazinesini özelleştirme yapmadan uretimle doldursa vs,, vs,,, benzin 20 TL yi geçti. Döviz yükseliyor. Ev kiraları malum. Her şeye zam. Benim için hava hoş. Ben tatile geldiğimde param değerli kalıyor. Ama size üzülüyorum.
Madem İslam 1400 yıl önce peygamber efendimiz rüyasında İstanbul'un fethini görüyor, o komutan ne güzel komutan diyerek müjdeyi veriyor, Fatih Sultan Mehmet abartılacak birimi şimdi?
Tarihsel açıdan o günkü İstanbul ve Bizans oldukça zayıftı. Fatih Sultan Mehmet'in dehasını bu fethe bağlamak yanlıştır. Zayıf bir devletin, nispeten iyi korunan bir şehrini almıştır ama asıl dehasını Kırım'ı bağlayarak göstermiştir ki Rusya 1700'lerin sonuna kadar Karadeniz'de güç kazanamadı. Yine de Fatih Sultan Mehmet Han gibi pek çok büyük lider var tarihte. Yani işe sadece dini görüşümü katarak bakarsam tarafsız davranmamış olurum. Sayın Erdoğan'ın hakkında konuşmak için henüz erken. Tarih karar verecektir.
Yabana atmıyorum ki. Sadece abartıya kaçılmasın diyorum. Erdoğan henüz tarih yazmış değildir. Eğer yüz yıl sonra da birileri kalkıp da onu anarsa iyi bir şekilde, işte o zaman tarih yazmış olur.