Sonuna kadar cumhuriyet ve sonuna kadar Kılıçdaroğlu kimse kusura bakmasın
Şeriat
Cumhuriyet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sonuna kadar cumhuriyet ve sonuna kadar Kılıçdaroğlu kimse kusura bakmasın
şu an cumhuriyetle yönetiliyoruz ama bu milletin aslı şeriatla yönetilmekten geçiyor er ya da geç özümüze döneceğiz şunu da belirteyim herkes şeriatı yanlış biliyor yanlış anlatıyor şeriat kadınlara çarşaf giydirmek değil kadını hor görmek değil şeriat Arabistan demek değil Afganistan demek değil şeriat insanların yaşam biçimine göre yorumlanmamalı şeriat Allahın kanunudur başkalarının şeriat anlayışını yanlış yaşaması seriatın kötü bisey olduğunu göstermez 632 yıl şeriatla yöneltilmiş devleti aliye de kaç hırsızlık kaç tecavüz kaç cinayet vakası yaşanmış bir araştırın derim
Katılmıyorum ki özümüz dersen de Türkler Osmanlı da şeriatla yönetildi sadece ama ondan öncesine bak o zaman asıl özümüz dersen.
Osmanlıyı örnek verirken Türk tarihinin zirve döneminden bahsettin ve Türklüğü en güzel osmanli yaşadığı için örnek verdim
Türklüğü en güzel Osmanlı mı yaşadı? Ondan öncesini de bir araştırmanı tavsiye ederim açıkçası
Tüm araştırmacılar yazilar kitaplar makaleler tarih bilimciler söylüyor bunu teyitsiz konuşmam ben
Osmanlı'da ben de tam tersine bir tık daha Türklüğümüzü kaybettiğimizi düşünüyorum hatta kadına verilen değerden tut bir çok şeyde gerçekten araplaştık. Osmanlı'dan öncesine bakarsan mesela bence bir çok yönden daha iyiydik
Sen ne diyosuuunn Osmanlı tarihi benim ilgi alanım o zamanda kadına verilen değer şu an bile verilmiyor hele hele Arap devletleriyle savaş halinde bulunan bir devlet neden araplaşsın ki sadece fetih edilen topraklardaki insanların inancına karışılmadı Arap araplığını yaşadı Türk Türklüğünü
Cevap
1Cevap
Cumhuriyetin karşılıgı Saltanattır. Şeriat değildir. Şeriat ile idare edilen Cumhuriyetlerde tarihte oldu
Ne alaka hocam?
Kardeş kavramları yanlış biliyorsun. Cumhuriyet ve Saltanat arasında mukayese yap. Şeriat hukuk biçimidir. Cumhuriyet yönetim biçimidir.
Haa öyle diyorsun. Ha onu biliyorum ama yok şeriat olursa bu ülke cumhuriyet ile yönetilemez bende onu demek istiyorum zaten ama saltanat gelir mi dersek sanmam
Knk Doğu Türkistan Cumhuriyeti vardı Şeriat ile yönetiliyordu. İslam şartlara göre saltanat veya cumhuriyet ile yönetmeye müsade eder.
Anlıyorum ama ben nedense saltanat olacağını artık düşünmüyorum asla. İşte bizim ülke için geçti bu çoktan
Meşruti Monarşi gelecektir. Türk ırkına en uygun idare biçimidir.
E zaten şu an öyle bir bakıma ama en uygun yönetim biçimi mi dersek asla katılmıyorum
alakası yok Saltanatı git ögren. 21 yıldır adam seçimle geliyor gayet demokratik.
2017 den sonrası için aynısını diyemem kusura bakma
Ah şimdi Atatürk olacaktı oyumu ona verirdim belki de. Şimdi chp'yi Atatürkçü sanıp ona oy verilmezdi en azından.
Atatürk olsaydı şu anda zaten asla böyle bir durumda olmazdık ama ben yine de Kemale vericem çünkü bir şeyler değişmek zorunda yeter artık
Değişmek zorunda olduğunu düşündüğünüz kişi ya tamamen berbt ederse?
Daha ne kadar berbat olabilir ki? Ben Kemal Kılıçdaroğluna güveniyorum yani bana güven veriyor. Gerekirse değiştiririz bir dahakine ama Erdoğan kalırsa şu net ki hiçbir şey daha iyiye gitmeyecek. Bu ülke de artık ne adalet var ne demokrasi. Bu adam rejimi sonlanmalı!
Güvenliğiniz dağlara kar yağmaz umarım. Gerekirse değiştiririz diye bir şey maalesef ki yok. Şimdikinden daha iyi olacağına da bir ihtimal yok
Güvendiğiniz*
Tamam da nerden yok kim diyor bunu yaa? Denedik mi? Denemeden nerden biliyorsun? Adam ülkeyi batırdı her şeyi sattı daha ne olsun
Denemedik dostum. Yaşayıp göreceğiz. Ülkemiz için herkes elini taşın altına koyup iyice araştırmalı ve ona göre karar vermeli. Hakkımızda hayırlısı olsun
İnan bana gayet de araştırdım ve araştırıyorum ama inan bana tek bildiğim şu ki şu an önümüzde maalesef ki iki tane seçenek var. Ya Erdoğan ya Kılıçdaroğlu. İstersen git Sinan Oğan Veya Muharrem İnce de ama bence ikimiz de içten içe biliyoruz ki ikisi %5 i geçemez. Neyse işte olan şu ki ben değişim için en azından Kemal Kılıçdaroğlu diyorum. Erdoğan devri artık bitmek zorunda çünkü bak bir depremzedeyim de yaşamış biri olarak diyorum bunu hem depremde başarısızlardı ki onu da geçtim gündemi bir süre doğru düzgün takip edemedim ve et mesela bir ayda 200 liradan 350 liralara geldi. Cidden bu normal mi? Ya hangi ülkede telefonun kendisi kadar vergi alınıyor? Ekonomi zaten ortada berbat etti adam her şeyi. Bak ben Sinan Oğan seçilsin isterdim yalan yok ki bana en çok güven veren adam o gerçekten ne dediyse o ama ortada yani bazı şeyler. Bak bu seçim ülkenin kaderini belirleyecek inan bana. Eğer ki Erdoğan kazanırsa bir daha asla eskisi gibi olamayacak hatta bunlar yavaş yavaş şeriat bile getirmeye çalışacaklar o derece. Yaşanabilecek bir ülke için Kılıçdaroğlu demek istiyorum sonuna kadar
Ayrıca bu mülteci sorunu çözülmeli ve erdoğan eğer kalırsa ne olursa olsun bunlar 10 yıla kadar bir sorun olacak bizim için. Adam basbaya göndermeyecem diyor daha ne olsun.
Cumhuriyet
Umarım cumhuriyet kazanacak
Ağla
Niyeymiş sen ağla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?