Bence eşitlik
Eşitlik
Eşitlik değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence eşitlik
Bence gereksiz bir karar.
Kimi buna kadının eşinin soyadını taşıması eşitsizlik diyor. O zaman kızın istenmesine de karşı çıkılmalı? Kız nasıl isteniyorsa erkek de istenmeli demeli çünkü baktığımızda eşitsizlik söz konusu.
Bir diğer sorun; çocuğun kimin soyadını alacağıdır.
Bir diğer sorun; aile adına konuşulunca hangisinin geçerli olacağıdır. Örneğin restoranda yer rezervasyonu yapılacak;
Erkek: Haliloğlu ailesi için yer ayırır mısınız?
Kadın: Neden Haliloğlu diyorsun Alioğlu de (ya da) Haliloğlu ve Alioğlu ailesi de.
Garson: İki aile mi olacak efendim?
...
Yani bu kadar büyütülecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Adamın çocuğunu da kadın taşıyor karnında napsın kendi çocuğunu da adam mı taşısın veya kadın kendi kendine mi çocuk yapsın?
Absürt değil mi? Soyadı üzerinden eşitlik tartışması yapılması da bir o kadar absürt bence.
İki soyadı kullanmak da var mesela ama aynı zihniyet bu defa o zaman erkek de benim soyadımı kullansın çünkü o da benimle evleniyor der 🙂
Olan ilişkiye oluyor, olan aileye oluyor. Bu tür basit şeyleri dert edenlerin ne sevgisine inanıyorum ne niyetine.
Hayır kocanın gömleğini giyince sevdiğimin gömleği diyebiliyorsun soyadını da taşı ne olur yani? 😅
Cidden gülünç...
Benim düşüncelerim bu yönde.
İsteyen istediği soyadı kullansın, böylelikle herkes geldiği yeri de bulunduğu yeri de unutmaz hatırlar, yani ben şahsen bu kararı yerinde buldum evlilik böylelikle daha genel geçer bir konu olma yolunda bir miktarda olsa ilerleme katdetmiş olacak, büyük anlamlar yükleme ve hayatın yegane sebebiymiş gibi bulma yersizliği ise bir nebze olsun hafifleyecektir.
Ülkede kadınların alması gereken hak bence yakınlarından gördüğü şiddete karşı bir yasa. Bunlar fasa fiso, yazık onlarca kadının yüzüne kezzap dökülüyor darp ediliyor.
Cevap
3Cevap
bu yasadan önce bir kadın eşinin soyadını kullanmak istemiyorsa mahkemeye gitmeliydi ve bu şekilde kadınla kocayı karşı karşıya getiriyorlardı olması gereken oldu kimse kimsenin tapulu malı değil kimse de kimsenin zorla soy adını almak zorunda değil ama tabi burası türkiye eşitlik değil diyen sığırlar illa ki çıkar
Güzel bir karar olmuş 👍🏻 kocalarını aldatanlar da ben evli değilim diyor zaten.
Aman ne kadar önemli bişey 🤣 kadınları böyle boş şeyler ile manuple ediyorlar. Neyse tebrikler 🤣
Mantıklı en doğrusu
Çocuklar yine babalarının soyadını mı alıcak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?