AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
Bu anayasa mahkemesinden gına geldi artık anca feministlere yarıyor nafakayı niye kaldırmıyor bunlar
Peki çocuk hangi soyadı alacak annenin mi babanın mı? Eğer babanın soyadını alırsa bu durum yine cinsiyet eşitsizliği demek olacaktır.
Yani benim için gereksiz bir karar olsa da bunun olmasını isteyen birçok insan var. Onlar adına güzel bir karar.
Yani bence kadının kocasının soyadını alması, aileyi birbirine bağlayan değerlerden birisiydi.
Aslında umrumda değil 😂 isteyen istediğini yapsın bence hem eşinin hem de kendi soyadını kullanması dah hoş olur her bayan için 🤗
erkeği ezen onca yasa varken tek avantajımızıda aldılar. şimdi erkek olmanın hiçbir avantajı kalmadı. artık tüm avantajlar kadınlarda.
@gitarcikizzz88 neden çatlıyorum? ezilen erkekler. feministler olarak ikiyüzlü olduğunuzu kanıtladınız. verilere göre en çok taciz ve tecavüze uğrayanda erkekler ama sırf medya yüzünden bu fark edilmiyor. haber bile yapılmıyor.
Biraz erkekler çeksin
@gitarcikizzz88 insan mısın sen ya? sen insansan ben değilim.
Eskiden kiz çocuklarini gömen kimdi
Eskiden bilimle ugrasan kadinlari cadi diye yakan kimdi
@gitarcikizzz88 erkekleride yakıyorlardı bilimle uğraştıkları için! firavun ülkesindeki tüm erkek çocuklarını öldürtmüştü!
Bunu yapan yine erkek
@gitarcikizzz88 yani? önemli olan insan olması değilmi? cinsiyetçi bakış açısına sahip olduğunuz buradan belli.
Erkek insan oluyorda kadin degil mi?
@gitarcikizzz88 kadın zaten her şeyin kaymağını yiyor. biz sürekli çalışan her işi yapan ezilen tarafız.
Bizde calisamayan is bulamayan erkekler tarafindan ezilen tarafiz
@gitarcikizzz88 nafaka bizde, askerlik bizde, erkek ölse mental çöküş yaşasa kimsenin umurunda değil, ayrıyeten hayatın bir çok yerinde sözde "olumlu" ayrımcalıklar var. kadın ölen babasının emekli maaşını alabilir. erkekler daha kısa yaşamasına rağmen daha geç emekli oluyorlar.
😂kadin olmanin cok bir avantaji yokki ilginc bir bakis açisiymis bu😂😂😐😣
@mira23456 en avantajlısı kadın olmak. erkek olmanın ne avantajı varki?
Ben erkek olmak isterdim yani , toplum erkekleri çok kayiriyor erkektir yapar aslan oglum diye büyütülüyorlar çok da duygusal degiller, fiziksel olarak daha güclüler erkekler, daha hizli kosabiliyor daha uzaga zipalayabiliyorlar erkeklerin genel olarak kirpikleri saçlari daha kalin Ve güzel oluyor erkekler regl Ve dogum sancisi çilesini cekmek zorunda degiller... uzar gider
@mira23456 kimse bana öyle demedi. söyleyenide hiç duymadım. hatta kızlarla konuştuğum ailem bana kızardı sapık mısın diye. ayrıca duygusalız.
Bu eski bir karar zaten ve ben bu arada kocamın soyadı güzelse ya da havalıysa alabilirim neden olmasın 😁
isteyen kadin kocasinin soyadini alir veya almaz, yorumdakiler sanki hic almayacak gibi konusmus. sadece zorunluluk kalkmis bence iyi bir sey.
Bı bu eksikti tamam oldu zaten aile kavramı bitmişti buda tuz biber feministler bayram etsin büyük zafer😄
Bu durum daha çok kaosa yol açar. Çocuk doğunca kimin soyadını alacak tartışması doğar bu sefer. Yani bunun sonu yok!
Ben çift soyadı kullanıyorum ama zor alıştım eşiminkine birde güzel olmasına rağmen. Yeni hayata başlıyormussun gibi saçma oluyot
İyice değişiyor her şey... Eskiler gidiyor bitiyor... Şahsen bir erkek olsaydım soyadimi almasını isterdim
Bence iyi olmuş. Mevcut düzende kadınların kendilerini güçlü hissetmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok yerinde bir karar olmuş. Evlenmeyi düşünmüyorum ama evlensem bile eşimin soyadını kullanmak istemiyorum kesinlikle.
Zaten aile kavramını iyice yitirdiler. İleride bir madde daha olur. Kadınlar erkeklerle evlenmek zorunda değiller diye.
Güzel olmuş hani ayrımcı babalar konusunda. Yok soyadımız yürumeyecek muhabbeti falan ama ben değiştirirdim yine de. Hem soyadımı çok beğenmiyorum. Hem de eşimin de çocuklarımin da soyadı farklı olunca iyi olmaz ki.
Soy meselesine gelince çocuklar yine babanın soyadını taşıyor. Yine soyumuz yürüsün tatavası yapılır, ki onun soyadıyla alakası yok bence, erkek evlat üstünlük sayılıyor, böyle şeylerle de kılıf uyduruluyor sadece.
Off haklisin sacmalik
Gayet güzel olmuş umarım her zaman haklarımız eşit olur soyadımızı alıp tüm masrafları bize ödetiyorlar hiç gerek yok
Benimle evlenecekse benim soyadımı almasını isterim..
İsteyen istediği kanunu çıkartsın ben sevdiğim adamın soyadını gururla taşırım
Farketmez benim içinde ama soyadını almak bence bi evlilik bağı
Hiç evlenmemek için milyarıncı nedenim de oldu... Hasta halimle iyice gıcık ettiler beni...
Sorun edilecek bir mesele değil aslında, eden de evlenmesin bir zahmet.
Sonunda olması gereken yine her zamanki gibi geçte olsa oldu. :) 💪👍👍
Zaten kadınlar kendi soyadlarini en başından beri kullanmalilardi bu kadınların en doğal hakkı
Sevgili eşimle aynı soyadını taşımak isterim :)
Bu tercih meselesi.
ben bunu bagnazlık olarak görmüyorum ya eşiminin soyadını almak isterim yani neden olmasın sonucta cocuklarımın da soyadı esimin soyadı olacak bi aile gibi dururuz
Diyelim ki evlendim eşimin soyadını alırım saçma sapan bişi olmazsa tabi
Al soyadımı
Herkesin soyadını alıyor gibi mi duruyorum
Zaten herkes bizi ilgilendirmez sen benimkini alsan yeter 😂
Terbiyesiz
www.instagram.com/.../?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Bunu giycek karıcın
Bence evlenince her ikisi de ortak bir soyadı çıkarsa bu problem çözülür.
"Kadın erkek eşit değildir" bunu su kalin kafanıza bi sokun yaa! He kardeşim en eşit sizsiniz okey!!
Gayet iyi olmuş her insan doğduğunda ki soyadıyla kalmalı bence
Gereksiz bir konu bence, bunu sorun etmekte çok saçma
kütük, soyad, memleket vs vs sacma sapan isler. istedigini kullanmali kime ne..
Millet neyle bizim vekiller neyle uğraşıyor cidden ya sabır
İyi işte bize itaat etmeyen kadınları daha iyi eleriz
Erkeğin soyadı hiç mi alınmayacakmış şimdi özetleyin😂
Ee hiç evlenme daha iyi.. kütüğüme almadığım, ailemden almadığım kadından ne fayda?
Bunun için bir karar gerek yoktu bence isteyen istediği gibi kullanmalıdır
Bilmem önemsemiyorum evlenmeyeceğim için hiç bir zaman
Hem eşimin hem kendimin soyadının olmasını daha doğru buluyorum ileride ve çocuğum ve benim soyadım neden farklı olsun kii. Kendi soyadımj da bırakmam bu soyadı benimle 20 yıl yaşadı ve yaşayacakta
Geç alınmış bir karar, darısı kütüğe ve çocuğun soyadına..
Evlenmeyi göze almış soy admı önemli boş işler boş değişiklikler
Gerçekten daha önemli sorunlar var oldugunu düsünuyorum ama neyse
Bu yeni bir karar değil ki zaten yıllardır kullanılıyor
Bütün her şeyi hallettik bu problemdi tek.
Doğacak çocuğa kimin soyadı verilecek?
Oh be soyadım değişmesin diye akraba evliliği yapmama gerek kalmadı hahahah
Niye kocamın soyadını kullanmayım ya, babamın değerli olduğu kadar onun soyadı da değerli
Nafaka tazminatta istemesinler o zaman yerinde ksrar olur
Vallahi çok saçma bir karar aile değeri diye bir şey kalmayacak
Bu soyadıyla ün kazanan kadınlar için çok iyi. Kağıt evrak işleri zor oluyordur. Olması gereken oldu
Ne saçma şeylere takiliyorsunuz ne fark eder sevgi olsun saygı olsun evlilikte bunu arayın yahu
Bu koca dediğiniz kişi düşman ailenin çocuğu mudur
Türkiye'de Aile kavramını silmek için her yolu deniyorlar en ince ayrıntısına kadar
Pff insanların en son dert etmeyeceği şeye bile çözüm bulmakta üstlerine yok. 🙂
Sonraki adım çocuğa kadının soy adını vermekte
artık derken yıllardır böyle bir seçenek vardı zaten 🤔
İyi haber evlenmek istemeyen erkler için yeni bir bahane türemiş oldu.
Evlensem iki soyadımı da kullanmak isterim gerçi çok şartta değil🤪
Doğru karar
Bazen ilişkide bu yüzden kriz oluyordu isabetli karar
Ben evlenirsem sadece kocamın soyadını almak isterim, nett.