Kadınlar erkeğin soyadını almak zorunda kalmayacak. Bence iyi olmuş ataerkil düzenden yavaş yavaş kopucaz

Kadınlar erkeğin soyadını almak zorunda kalmayacak. Bence iyi olmuş ataerkil düzenden yavaş yavaş kopucaz

Evliliğe cinsiyetsiz bir pencereden bakarsanız, "neden kadın erkeğin soyadını alıyor da, erkek kadının soyadını almıyor?" diye sormanız gerekir. Kadın-erkek eşitliği de olaylara cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir pencereden bakmayı gerektirir. Yani "kadın ile erkek kanun önünde eşittir" derken, "evli kadın, bekarlık soyadı ile birlikte de olsa kocasının soyadını kullanmak zorundadır" diyemezsiniz, eşitliğe aykırıdır. Hükmü uygulamamak vatandaşlar için artık bir seçenek değil, Anayasa Mahkemesinin kararını yok sayacak yeni bir yasal düzenleme yapılmaz ise.
Yani ataerkil düzen olarak hiç düşünmedim. Bir soyadı altında toplanmanın bir nedeni illa ki var. Ben sevdiğim adamın soyadını almaktan gurur duyarım bunu da açıkçası sorun etmem.
Ataerkil düzen diyorsunuz da kadınların bir çok alanda ezilmeye devam edildiği bir düzende soyadını alsan ne almasan ne... Bir de buradan bakmak lazım
Bence insanın eşinin soyadını alması güzel bir şey ben buna takılmıyorum.
Ama benim en çok takıldığım şey kütüğün değiştirilmesi bu bana çok saçma geliyor. Babamın memleketini niye değiştiriyorsunuz yani, bence buna bir çözüm bulsunlar.
Soyisim + onun soy ismi best combo
Cevap
13Cevap
Bence harika bir şey ben bile kendi soyadımı sevmiyorum zaten.. değiştirmek isterdim mümkünse evlendiğim kadının soy ismini alayım ben sdsdfsdf hanımcılıkk

Eski köye yeni adet
yok yahu alırım kocamın soyadını ne olacak adamla hayatı paylaşmaya karar vermişim şimdi X ailesi olmayalım mi jsjsj
Eşinin soy adını almayacaksa niye evleniyoruz o zaman
Yanlış mı
Ay sonundağ oh
Kesinlikle hayır o zaman benim soy adımı almayan benim aldığım hiçbir mal mülk de hakkı olmasın boşanmış olduğumuzda nafaka almasın
Bak ben normalde anlayışlı biriyimdir.. Ama bu konu tartışmaya açılabilecek bir konu değil benim için. O soyadı alınacak o kadar.
Bazılarının soyadı çok kötü. Kötüyse almam şahsen benim soyadım daha güzel o alsın 😂
Evlilik kalksın bari. Saçmalık kelimesi bile yetersiz bu karar için
kesinlikle hayır.. bir düşün çocuğunla aynı soy ismi paylaşmıyacaksın şaka gibi
Bekarken kullandığımız da babamıza (erkeğe) ait değil mi?
+Hadi diyelim öyle yaptık kendi doğurduğumuz da yine babasının (erkeğin) soyadını almayacak mı..
Yetersiz.
zaten vardı bu ve bayimda gordugum en saçma yaşlardan birisi artık yakın da evlenmeye de gerek kalmaz yeni bir ywsa cokar kim kimle ne isterse yapar
Çok mantıklı tamamen destekliyorum.
Olması gereken buydu zaten
Bu konuda bir fikrim yok
Kadınlara bu kadar fazla hak vermek sakıncalı keşke şeriat gelse
İstemiyorsa almaz zorunda değil
Çok iyi 👏🏻👏🏻
Umrumda değil
uygulamazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?