AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
Valla ne yaparsanız yapın çocuk bizim soy adımızı alıcak :D
Onun için de kanun çıkarda şaşma 😅
@MustiEmre Olmaz okadarda değil :D Olsada ben görmem işallah o zamanları :D Soyumuz nasıl yüricek ozaman.. :p
İstemeyen kullanmasın arkadaş tartışmaya değer bir mevzu değil
Bu bir tercih meselesi olmalı, tek taraflı cinsiyetçi bir baskı olmaktan çıkması doğru olmuş.
Kadin eşinin soyadını almasın
Erkek yüzük takmasın
İstedikleri kadar değiştirsinler toplum zihniyeti değişmeden bir şey olmaz. Bu sefer soy ismimi alacaksin başkası olacak. Yorumlarda görüldüğü gibi
Kesinlikle de Tr de artık yavaş yavaş modernleşiyor
Ya olması gereken soyadını kullanması eski köye yeni adet getirmiyor düzeni bozmayın kardeşim
Bana göre gereksiz bir olaydı. Çok önemli bir şey değil. Böylesi daha iyi olmuş.
Soyadını almayan, mesele paraya gelince nafakasını da altınını da istemesin o zaman. Eşitlik varsa niye erkek altın alıyor?
Ben çok aşık olduğum insanı komple tapusuyla üstüme alayım sorun yok ama bu kararla ataerkil topluma darbe vuranlardan razıyım :D Gayet yerinde hoş bir karar olmuş, erkekler eşlerini malı gibi görmekten ve kullanmaktan vazgeçer umarım artık.
Ya iyi de sonuçta ailenin bir soyadı olmalı, o ailenin bireyi olup farklı soyadı taşımak... Ne bileyim, sadece kafa karıştırır gibi.
Her şey evlilik kurumunun sarsılmasına zemin hazırlıyor her şey. Oldu olacak imzayı da kaldıralım ne gerek var herkes açık ilişki yaşasın bunu bekleyenler rahatlasın
Bunca yorum arasında mantıklı bir tane çıktı
Saçma sapan bişey oldu ya kim evli kim değil
Bu madde kalktıktan sonra erkeğin nafaka veya evi geçindirme sorumluluğu soyadını taşımayan kişilere karşı yoktur maddesi eklenmeli
Zaten simdiki karinlarda soyadımızı rahatca verebilecegimiz pek kimse kalmadi. Milletin adini lekelemezler bari isabet olmuş.
Bunu dert eden biri zahmet evlenmesin Türk örf adetlere uymuyor
iyi olmuş kadın kendini biraz daha özgür hiseder
kadınlar kocalarından nafaka almak zorunda olmasınlar anlarım hak veririm
olması gerekendi... umarım İstanbul Sözleşmesi'ne de dönülür.
Evlenmenin anlamı kalmıyor düzgün birini şeçin ve hayatınızı onunla geçirin soyadınızı kimse umursamıyor ayrıca insanlar 2 günde sizi unutur insanlar nankördür
Kocalarınızın soyadlarını kullanmak zorunuzamı gidiyor?
Fevkalâde bir karar, herkes istediği soy ismi kullanmalı
Saçmalık aile soyadı önemli. Sonuçta aile kuruyorsun herkes kendi kafasına göre soyadı alacaksa ailenin ne bok oldugu belli olmaz. Gereksiz kararlarla oyalanmayı bırakmalılar.
Olması gereken olmuş. Bazıları kudurmuş. Kadının evlenince eşinin soyadını alması saçmalıktı zaten, canından kanından olan babasının soyadını kullanmasından daha normal bir şey yok.
İsteyen alsın istemeyen almasın
Zaten artık ciddi beraberlikler yok
Ya ne kadar saçma bişey yani madem soyadını alicak kadar sevmiyosun evlenme mk
Islamda almasina gerek dahi yok kadin kendini soy adiyla anilmak zorunda zaten ama bunu bilen maalesef cok az 💁🏻♀️
o zaman kocadan nafaka para mal mulkte istemesinler anca koca paramasi yemegi bilirler esitlik derler ama kocalarinin korumasina ilgisine sevgisine muhtaclardir erkekler olmadan bir hictir kadinlar :D :D :D :D
En iyisi omuş. tabi gereli kafalı bazı varlıklar illaki baskı ve dayatma ile kendi soyadını aldırır o başka konu.
Ben benim soyadımın yürümesini istiyorum bunu kabul etmeyecek bir kadınla da evlenmek nasip olmasın
Tamamıyla saçma bir karar aldatmalar artmasına işarettir bu yazın bı Kenara
Ne alakası var
@Kayramio çok alakası var
Abi birinin içinde aldatmak varsa her türlü aldatır sence sacmaladin işte zaten bu olay bayadir var yeni olmadi
Çok saçma saçmalık ötesi!!! Ne örf bıraktılar ne adet !! O zaman erkek neden çocuk olunca nafaka parası veriyor çocuk kimin soyadını alacak? Şu zamanda evlenilmez !
Tüh ki ne tüh yaa
Bu yorumu desteklediğin için mı yazdın yoksa bu karara sevindin mı anlamadım
Tabiki desteklemiyorum :) Örf adet dediğiniz kadını tapulaştırıyor. Örfle adetle değil adaletle olur her şey 👍
Yerinde bir karar değil bence herşeyin bir usülü var.
Evliliğe ikili ilişkilere neden bu kadar müdahale var özellikle son zamanlarda?
Yani neden böyle bir kanun vardı onuda anlamadım olması gereken olmuş
Feminist lige yeni bir bakış açısı daha. Umarım gelmez böyle bir uygulama
Bu nedir ya her şey kadınlara hep kadınlara yeni haklar veriliyor o zaman evlenmeden önce altın istenilmesin bosanilinca da ortada çocuk yoksa nafaka verilmesin bu nedir ya
Niye almak istesin? Gecmisinden kurtulmak istiyordur, soyadini sevmiyordur, yeni bir sayfa acmak ister soyadini da almak ister buna okey brn boylr dusunuyorum cunku ben hayatima yeni bir defterle baslamak niyetle evlenirken esimin soyadini aldim. Ama boyle bir derdi olmayan kadinlar ya da soyadini cok seviyosa babasinin soyadini birakmak istemiyorsa ki boyle tanidiklarim var, degistirmeyebilirler. Pekala saygi duyulabilecek bir durum. Buna saygi duymak istemeyen dangalaklara kapi da orada sapi da
@busraunlu kapı orada değil kapıyı gösterirler
Ozaman düğünü de kadın yapsın ne bu , bütün masraflar erkeğe yüklensin ama başka şeylere gelince kadın hakları densin
@Sarıçorap bravo bacım
Zaten bu vardı yeni bişey değil
Sadece kanun değişikliği oldu daha kolay oldu
Kocalarının olmasa da annelerinin kocasının soyadını kullanacaklar
Kocasını boynuzlayacaklar için müthiş fırsat 😂
Cocuk kiminkini alacak acaba
Çocuk babanın soyadını alır. İstisnası anne bekar olursa kendi soyadını verebilir.
Hayatını paylaşacağın birinin soyadı okadar önemlimi bence değil ama yok ben bu soyadını istemiyorum diypsan tatlı bi dille eşine anlatabilirsin bence
Bu erkek egomanyası değil doğru olan bence o aileye hissedemezdim kocama cocuklarima ben eşimin soy adinı almak isterim yani
İsteyen istediği soyadı kullanır güzel olmuş ama ben iki soyad kullanmaktan bile pişmanım. Şimdi olsa sadece eşiminkini alırdım
Bence güzel karar
Sacma bir karar bence
isteyen istediğini yapabilir
Bu duruma çok sevindim
Herkes istediğini kullansın
Valla ben eşimin soyadımı kullanmasını istiyorum.
niye onların soyadını alıyoz ki saçmalık
saçmaydı zatenn
öyle olması daha iyi ne gerek var zaten
Gereksiz bence de neyse isteyen kullanır hakkını
Böyle bir zorunluluk yoktu ki zaten
Yani kendi soyadimla birlikte onunkinide alırım
İptal edilmesi yerinde bir karar olmuş
Soyadı şart bir soyadı olması gerek saçma aynı evde iki soy adın olması
Ben soyadımı kısaltmak istiyordum ama 🤧🤧
😅😅😅
Olması gereken olmuş iyi oldu
Olsa ne olmasa ne