Çok üzülüyorum, bir deprem, peşine sel gitti bu 10 şehirden bazılarında, şimdi hortum :(

Çok üzülüyorum, bir deprem, peşine sel gitti bu 10 şehirden bazılarında, şimdi hortum :(

Makedonya arama kurtarma ekibi Türk Akut görevlilerine “siz Allah ı bu kadar kızdıracak ne yaptınız?” demiş…Ara ara bu cümle geliyor aklıma. Bitmiyor, geldikçe geliyor. Allah hepimizin herkesin yardımcısı olsun. Dertler üst üste çullanıyor, içimiz yana yana geçmiyor hiçbir şey, yenisi ekleniyor🥹🥹🥹
Umarım oradaki insanlar mümkün olduğunca hızlı şekilde yeniden hayat kurup, bu hayatlarına adapte olabilirler.
Bu yıl felaketler senesi oldu resmen.
Cevap
30Cevap
Geçmiş olsun umarım bu tür olaylar biter
Birileri bana kızacak ama bir bölgede sürekli birşeyler oluyorsa Allahin bir sınavı ya da halk kötü yaptığı bazı şeylerin acısını çekiyor arada masumlarda var ama Allah masumlari korur tıpkı depremde enkazdan saatler sonra sağ çıkan çocuk ve bebeklerde olduğu gibi buranın halkının var bir cezası aklıma gelen bir sebep var ama burada yazmak doğru olmaz
Eğer bunu gerçekten bilerek söylediysen doğru söyledin bunlar bizim günahlarimizdan dolayi oluyor bunlar bizlere bir uyarı kendimize duzeltmemiz icin bizler kendimizi duzeltmedigimiz surece basimiza daha bir cok seyler gelecek zaten
Gündüz vatandaş gece başka bir şey olanlar var
o kesimde büyü çok yaygın kedi kesme falan satanistlere özgü biliriz ama asıl bunlarda var. inanmayan suriyeliler ve yaptıkları büyüleri araştırabilir. hatayda türkten çok suriyeli var.
Allahını azabi ve laneti diyorum. Goktasida yağsa, gökyüzünden yilanlarda yağsa sasirmam
Daha kötü bir sene var mıydı acaba Türkiye tarihinde
bir tek kişi başına tek tek yıldırım düşüp taş yağmadığı kaldı allah bayramlar hürmetine yardım etsin
Yanliz burasi maraş değil islahiye Bahçelievler mahallesi bura dada öyle bir durum yok
Pazarcık'ta olmuş hortum, Maraş olmuyor mu pazarcık
Benim hem ev hem arabam gitti.
Yaram maddi olarak değil de, çocukluğumun geçtiği sokakların dümdüz olması, caddelerdeki koşturduğum anıların artık silinmiş olması, arkadaşlarımı toprağa vermek bana çok koydu.
kedi keserek üzerinden büyü yapan arap asıllı kesim. büyüler cinler falan hepsinin kökü buradan geliyor. o yüzden suriyeli göçüne karşıyım ister ırkçı deyin ister başka bir şey. doğa resmen öcünü alıyor allah yardım etsin ama ben olsam orada yaşamaya devam etmezdim asla.
@ByToRo yallah köyüne davaro ben duyduğumu söylüyorum. git elin hollandalısına havlasana allaha ne günah işlediniz de bu hale geldiniz diyor ona çemkir hadi naş
Neden hep bu illerimizde yaşanıyor, bilmiyorum. Ama Allah biliyor. Allah ol derse her şey olur.
Allah da bi acayip bunca felaketi yaşatacağına kıyameti koparsaydı herkes ölsün tek canlı kalmasın koduğumun dünyasın da bu nedir şimdi yani taksit taksit gelmeler.
Yutkunamıyorum ben artık olanlardan sonra. Çok geçmiş olsun.
Gerçekten bu felaketler ne zaman biticek insanlar tasinicak oralardan
Buruk bayramımız bir kat daha kederlendi. 😢 Tüm felaketzedelere Allah'tan sabır diliyorum.
Nedir bu memleketin çektiği deprem sel hortum 🤷 Allah yardımcıları olsun
Noluyor bu Kahramanmaraş’a yahu neden hep orası? Allah insanların yardımcısı olsun
Allah yardımcıları olsun çok üzülüyorum yaa çok zor keşke elimden birsey gelsene yapsam
Felaket üst üste gelir hep zaten. İnşallah biter artık
Bize çok yakın burdada çok sert rüzgar esiyor. Gerçekten kıyamet kopacak.
Başlarına gelmeyen kalmadı. Allah yardımcıları olsun
Çok geçmiş olsun..
Bu nedir cidden Maraş'ımıza nazar değmiş gibi..
Allahım yardım etsin. Ne denir ne yapılır bilmiyorum. Cok üzgünüz. Allah ölenlere rahmet eylesin.
Deprem sel hortum derken bayram yapamayız bende Maraşlıyim ve insanlar Can korkusundan ne yapacağını bilemiyorum kolay değil yaşamış biri olarak bunu söyleyebilirim
olabilir iklim degisikligi yasaniyor alisirlar bir gun.
Deprem, sel, hortum, fırtına. Bu bayram kara bayram o yüzden.
Çok acı çok..
Allahım yardım etsin hepsine
Nedir bu böyle arka arkaya olan olaylar 🙄
1 ölü değil 7'den fazla ölüm var
resmi sayı mı ben sorarken 1'di hala 1 görüyorum
Resmi sayı yani haberlerde verilen sayı 1 sadece Kahramanmaraşta yaşıyorum pazarcıkta akrabalarım var onların çevresinde yani bildikleri akrabaları vs 7 kişi öldü zaten sadece
ha orası eminim öyledir hepsini açıklamıyorlar :(
Yakınını kaybeden için hiç bitmez
maalesef :/
😔😔😔
Marastayım maraslıyım başımıza gelmeyen kalmadı
Cok gecmis olsun zor gunler
Allah yardimcimiz olsun
Sarmadan yenisi geliyor..
Allah yardımcıları olsun çok kötü ya :(
olduysa vardır bişi durmasın
Allah yardımcımız olsun..
Allah yardım etsin çok zor 😓
Merkezde resmen sel vardı o gündeme bile gelmedi
Ayy büyük geçmiş olsun çok üzücü
Memleketim bitti resmen
Hortumcu dolu ülke zaten. Gidecekler inşallah.
Bu yıl güney doğunun yüzü gülmeyecek belli ki
Bu insanlar ne çekti vallahi anlamıyorum ki.
Nasıl bi felaket bitmedi böyle :(
Allah rahmet eylesin ve yardimcilari olsun
Ne hortumu yaa bende Maraştayim
Pazarcık'ta.
Yanlış anlama ama hak etmiyor muyuz sence
@herseycokkotuolacak hoşşt
Aklıma LUT kavmi geldi
Nolur bu sefer bisey olmasın
Bu sene Kahraman Maraş'ın üstüne Azrail dolaşıyor
ne hortumu ya
fırtına ve hortum etkili olmuş bugün pazarcıkta :/
Allah yardımcıları olsun zor çok zor