Ekonomide sıkıntı olmadığını, yola devam ettiklerini de eklemiş. İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni'nde konuşmuş.

Sıkıntı var.
Sıkıntı yok.
Var gibi de yok gibi de..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ekonomide sıkıntı olmadığını, yola devam ettiklerini de eklemiş. İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni'nde konuşmuş.

Mesela, ğlkenin en büyğk banknotuyla 1 kilo et alamıyorsun. Ne alakası var diyeceksiniz? Eğer en büyğk banknot, dolaşımdaki değerin %50sine denk gelirse kanunen yeni banknot piyasaya sürülmelidir. AKP, englasyon "algısını" engellemek için, 50 ve 100 liralık bastırıyor Merkez Bankasına. Güya enflasyonu hissetmryecez.
Dolar alımının önğne engel koyuyor, zorlaştırıyor. Güya "serbest piyasa" ya. Oysa kapalı öarşıda dolar 19, 50lerddn satılıyor ve artıyor. Bankalara zorluk öıkartıyor kşmse dolar almadın diye E peki arada bi fark açılıyor, kayıp var, bunu nasıl temin edecekler? Gene vatandaşın maaşındaki vergiye
Seçime kadar enflasyonu, kur yükselişini engellemeye çalışıyorlar. Ve bunu gayrı hukuki yapıyorlar. Ama denetleyen mekanizma yok. Soğan fiyatı artındica "operasyon çekşyolar", diye ağlıyorlar.
Yok öyle bir şey abicim. Bunlar, ekonomi bilmeyen vasıfsız bir sürü. maalesef buna dur diyecek, denetleyecek hiç bi kurum yok. Devlet AKPlileşti.
Adam kaç bin lira maaş alıyor tabiki ekonomik sıkıntı yok der. Herkesin ekonomisi kendi evinin ekonomisinden ibarettir evine 5 lira götüremeyen biri için ülke ne kadar zengin olursa olsun önemi yok ise aynı şekilde yüksek maaş girdisi olan biri için de yoksulluk çekenlerin önemi yoktur
Ekonomi de sıkıntı yok arkadaşlar. Hayat pahalı sadece. Tamam kabul ediyorum zamanından bir maaşla alınan ekmek sayısı ile şimdi bir maaşla alınan ekmek sayısı arasında birtakım farklar mevcut. Bir düşüş söz konusu ama bu ekonominin kötü olduğunu göstermez. Hem zaten sağlıklı bir yaşam için ekmeği çok yemeyin diyorlar. Tamam zamanında bir asgari ücretin aldığı ile günümüzde bir asgari ücretin aldığı arasında büyük bir farkta olabilir ama abartmayın bunu bu kadar! Evet birkaç yıl önce 365 liraya aldığım Harley Davidson çizmeler en son baktığımda bin 500 civarıydı ama olsun. Evet zamanında 160 liraya adidas ayakkabı almıştım şimdi hayal gibi geliyor, o da kabul. Ama abartmayın. Tamam bir markete giriyoruz üç beş bir şey alıyoruz 300 liradan aşağı çıkamıyoruz, buna da eyvallah. Ama kim uyduruyor ekonomi kötü diye hiç anlamıyorum!
Nedenmiş? 🤔
Bende senin algılarından şüphe ediyorum mesela. İroni yapıyordum sadece.
Algılarından şüphelenmekte haklı olduğumu gösterir bu sadece.😁
"zamanından bir maaşla alınan ekmek sayısı ile şimdi bir maaşla alınan ekmek sayısı arasında birtakım farklar mevcut. Bir düşüş söz konusu" bunun savunulacak bir yanı olduğunu düşünüyor musun gerçekten? Böyle savunma mı olur? 😂
Sorun değil milletçe psikolojimizi bozdular zaten. Şu hale bak. Seçimler geliyor oy verecek adam yok piyasada. Gelen gideni aratmasın deyip birileri başımızdan gitsin diye oy kullanacağız resmen. Yazık! Bu vatan için kan dökenlerin kemikleri sızlıyor şimdi.
Aklı olanla dalga geçiyor, olmayanlarla bir kafa zaten belli bir kitleye göre her şey yolunda zaten. Delirmemek elde değil. Ben Erdoğan'a kızmıyorum bu kadar bi insana saplanıp kalan bu millete kızıyorum.
Çok savunanlar açsınlar en basiti Erdoğan'ın eski konuşmalarını, eski hükümete yaptığı eleştirileri dinlesinler.
Cevap
111Cevap
Piyasalardaki enflasyon ve fiyatlar sürekli yüksek seyrediyorsa hiç bir şey yolunda değildir en büyük banknot 2009 yılında çıkarılan 200 TL, peki ne alabiliyorsunuz bu banknotla şu an? Bu banknotun gerçek değeri şu an en az 1000 TL ve üstü olmalıydı. Peki paradan sıfır atmak çözüm olur mu sizce? Hayır sadece görsel olarak paranız değerli gibi gözükür alım gücü aynı kalır. Peki yeni 500 TL ya da 1000 TL banknot çıkarsa ne olur? Sadece kağıt para israfına çözüm olur 1.000.000 TL daha az yer kaplar sadece bunu çözer yani asıl sorun yaşanan enflasyon ve aşırı fiyat dalgalanmaları bunlar çözümlenmeden hiç bir şey rayına oturmaz...
Ona göre yok bize göre var gadası
Dalga geçiyor işte milletle
Yani Global ekonomiye bakaraktan bizim ekonomimizde sıkıntı yok demek ekonomik bir dille mümkün fakat Hayat pahalılığı enflasyon ve geçinme ile ilgili bir sıkıntı var mı diye sorarsanız Evet var yani Makro ekonomide işler yolunda gidiyor ama mikro ekonomide işler hiç de istenildiği düzeyde değil bunun ekonomik olarak farklı yorumlanabilecek koşulları var yani bir kriz çıkar mı hayır bir kriz çıkmaz Makro dengeler yerinde görünüyor ama vatandaş için sıkıntı devam eder mi Evet devam eder çünkü şu an çok Acayip tuhaf bir ekonomik denge var ve bu denge özellikle ihracatçıdan yana bozulmuş durumda o o anlamda sayın cumhurbaşkanı niye yok demiş Tahmin edebiliyorum ama esasında vatandaş açısından ekonomik sıkıntı var
Bu kaliteli eleştiri için teşekkür ederim büyük usta
Niye salyalarınızi akıtarak konuşuyorsunuz insan gibi konuşsanız fikrinizi bilginizi paylaşsanız olmuyor mu? Olmuyor değil mi?
Ya abi bunlar ne hayasız insanlar ya Türkiye yüzyılı için doğru adam doğru zaman diyorlar 20 senedir bir kalkınamadık hep şahlanıyoruz enflasyonu düşürmeyi vaat ediyorlar lan siz iktidarsınız 20 senedir daha ne vaat edeceksiniz be bunlara oy verenin aklına şaşarım
😂😂😂
Önce bir güleyim de.
Yaşlılık dicem.
Ya da varlık içinde yaşayan Padişah halkını da öyle sanırmış dicem...
"Reis" öyle olur zaten.
Ne reis ama !!! Ne güzel idare etti ülkeyi.
Şahşandık gittik vesselam.
Bravo 👏👏👏👏🤛🤛
Gel birde izmiri gör ağbey boş boş konuşma b0k goturuyor bo0k siz kendinizi b0ka layik goruyorsaniz bilemem
@HokusPokusss nankör canım bunlar anlamazlar ( Allah'tan sen aklı başındasın ) kesin sizin İzmir'deki CHP belediye başkanı başa geldiğinden beri anca heykel dikmiştir siz gençlere kütüphane yaptı mı bir şey yaptı mı? Sanmıyorum işte chp yönetimi altında yaşamadıkça ve aileden PKK nedeniyle şehit vermedikçe bunlar hiçbir şey anlamaz her ülke şu an sıkıntılı ama bunlar anca şikayet etmeyi bilsin
@HokusPokusss Ulan şu ülkede Chp'nin yönettiği bölgelerden çıkmazsınız, sonra bir de ''Öeee çok kötüüee'' diye anırırsınız
Esenler'e gel Akp yönetiyor yıllardır istediğin muhteşem hayatı yaşarsın
@Ragnar_Lodbrok bana karada ölüm yok 👻
Öyle torpilin ansnı ağlatmışlar ki boncuk kolye satmaya bile chp üyesi olmam isteniyor. Al n4h oldum birde kadın istihtami haasssijtşr
@Mersinli_kız chp n4hımı kazanır ancak
@HokusPokusss Yalancıyı ziksinler diyeceğim, öyle bir şey olsa da bayram edersin sen
@Ragnar_Lodbrok sinirli oluşumdan yalan olmadığı belli dir ayrıca umudum yok sadece toplum için en iyisini düşünüyorum chp en sonda 👻 ben bencilce kendi çıkarımı düşünüp bukelemun gibi parti gezmem merak eyleme
@HokusPokusss Öyle miii?
@Ragnar_Lodbrok tat tabi şu an chpli olan net çıkarı içindir torpilli dir başka bir açıklamaya ihtiyaç yoktur
@HokusPokusss Chp senin baban köyünde koyun otlatırken bile vardı. Kendi kitlesi olan bir parti, hiçbir zaman da öyle çıkar odaklı bir seçmen kitlesi olmadı
Sağcı, Akpli falan olduğunuzdan herkesi kendiniz gibi vampir sanıyorsunuz
@Ragnar_Lodbrok getirdiği bir yenilik yok aydın da İzmir de çevre ilçeleri de leş gibi 😌 leş değil yol geçen hanı desem daha iyidir. Yabancılar daha çok hürmet görüyor burada yağlı kaz oldukları için kendi halkının oy verebilen köpekten bir farkı yok.
@HokusPokusss Chp seçmenini y. rrak kürek betonarme işler, sürekli bir yerlere yapılan binalar, kimsenin umursamadığı saçma sapan projelere oy vermeyen bir unsur sanmaktan bunlar hep
Köpek anandır, hangi sıfatla bu millete verdiği oydan ötürü hakaret ediyorsun mk sümsük acuzesi seni!
@Ragnar_Lodbrok sen koyun derken alkışlamamı beklemiyordun heralde ayrıca biz hiç koyun otlatmadık. Yandaşlarını, ülkenin her vatandaşından daha üstün gören her parti seninde bildiğin şeyi yemek zorundadır. 🫥 birde haksız olanın sesi daha çok çıkarmış lafı vardır o ettiğin hadsiz küfürleri bizzati bütün sülalene geri yolluyorum
@HokusPokusss Lan mk embesili, iki saattir hakaretten başka bir şey etmiyorsun, sıradan bir Akpli acuzesin, bir de utanmadan mazluma yatma peşindesin
Hüdapar meclise girer de sizi kendilerinin inandığı zihniyete uygun olarak, köle pazarlarında mezata çıkarmak için yasa teklifi sunar umarım
Gerçi o zaman bile aklınız başınıza gelmez ''Chp bölödöyölörö örörörörö'' edersiniz
@Ragnar_Lodbrok akepeli değilim topluma iyi kötü en iyi faydası dokunan dedim 👻işine göre anlıyorsan demek ki ben kimseyi bir kaliba sokmam normalde ama chpylilerin hepsi ayni
İzmirliyim ben ☺️ Hiç de öyle değil. Tunç bey çok beyfendi ve modern kafalı bir adam. Varolduğu sürece İzmir'in başkanıdır. ok sevildiğini de biliyorum.
Sen AK KAFALI trol, sizin yalakalığınız ve cehaletinizden bu ülke mahvoldu. Siz de onur veya gurur da yok.
Biraz yüzünüz kızarsın.
Geliyor birde ne varsa konuşacak daha geriye takır elaleme laf yetiştirme derdine düşüyorsunuz.
Öyle siyasiler istemiyoruz.
Hükümetler geliiiirrrr geçerrrrr
Kimsenin babasının çiftliği değil.
Yeter 20 yıl.
At gözlüklerinizi çıkarın artık bu saatten sonra chpyi savunan herkes Pkkyi savunanla aynı kişidir. Evet burada gördüğünüz küfürbaz ve Türkçesi iyi olmayan Chp’lidir. 😂😂😂😂 Rica ederim benden aldığınız lafı bana satmaya çalışmayın Chpkk’nin sadık köpekleri sizsiniz. Nerede iş buldu size? Cidden ne yaptı da bu kadar bağlısınız anlam veremiyorum.
@Mersinli_kız Erdoğan'dan öğreniyorsunuz hep bu laflar değil mi? Nankörmüş. Kimse kimseye oturduğu yerden bir şey yapmıyor kimsenin kimseye bir borcu yok ne nankörlüğü? Bu neyin inkarıdır anlatsana bi. Babasının uşağı olsa bu kadar körleşmez insan. Konu ülke ekonomisi siz diyorsunuz chp ne alaka yahu? Tutturmuşsunuz her ülkede sıkıntı var yok ya. Şikayet edeceğim tabi niye etmeyeceğim robot muyum ben? Sen öyleysen, bu hayattan bir beklentin yoksa, her şeyden memnun halde yaşayıp gidiyorsan, hayat kalitesinden anladığın tok karnına olmaksa o senin sorunun. Herkes sen değil. Ekonomik sıkıntı yokmuş da sikayet ediyomuşuz. Günden güne en standart şey bile lükse kaçmaya başladı, günden güne alım gücü düşüyor gelmiş boş boş savunuyor. Bu arada chpli değilim sen gene chp den girersin konulara. 20 senedir akp yönetiyo ülkeyi konuşmamız gerekenler belli.
CHP Atatürk'ün partisidir.
PKK ile yanyana duranlar "Açılım" yapanlardır.
Fetö ile de yanyana kol kola durmuştunuz da çocuk gibi çıkıp "kandırıldık" demiştiniz 👍
Seni kim ortalığa saldı, cebine kim para koydu biz iyi biliyoruz. Propogandan zayıf. O para veren Efendi'nin yerinde olsam sana para vermeyi keserim 👍
ekonomi evet su an genel olarak iyi bir yerde degil maalesef ve bu durum nasil duzeltilir ben sahsen bilemiyorum fakat gordugum ve yasadigim birseyde ekonomik sikinti tek turkiyede yok bati avrupa ve iskandinav ulkelerinde daha beter (disardan oyle gorunmesede)
@Potdemiel doğru söylüyor
@anonimbirsey bu dediklerini reelde kimsenin yanında deme çok pis rezil olursun cahil
@LeydiStark cahil sensin. senin ekonomin bozuk diye benimki de bozuk olacak hali yok. Kafanı çalıştır kazan. kapitalizmin tam ortasında yaşıyorsun her tarafta fırsatlar var değerlendiremiyorsan bu senin problemin
Umarım bir sonraki hükümet yalancıyı zikme yasası getirir de sizin bu zırvalarınıza maruz kalmayız
@Ragnar_Lodbrok +sonsuz
@Ragnar_Lodbrok kanka zaten yazıp engellemiş cahilin teki işte
Sülale satın alacak parası var ama burada ağlıyor :))
@anonimbirsey Yalnız benim zikilecek insandan kastım sendin amele herif
@Ragnar_Lodbrok bende tam tersini düşünüyorum. Para yok devlet bize bakmiyi diye ağlayan ama hiçbir şey için çabalamayan bir amele tayfası var memlekette. Sende tam o zikilecek insanlardansın
@anonimbirsey Hahahasiktir
@Potdemiel avrupada dogdum ve orada yasadim, buranin ekonomisini emin ol turkiyede yasayip ulke siniri disina cikmamis kisilerden daha iyi biliriz. sana burada bizde olmayan ve senin ulkende sana sunulan imkanlarin listesini yazarim, belki o zaman yasadiginiz ulkedeki nimetlerin kiymetini bilirsiniz. kolaysa gel kendin yasa demeden oncede soyleyeyim son 2 yilimi turkiyede geciriyorum...
iyisin yine yalancıyı skmiyolar 🤣 y4laka
@LeydiStark cahillerde bi hemen ortaya atlamasa...
Benim Cv'im senin sülaleni satın alır ilkokul mezunu seni. Biz senin gibi köylü aileden gelmiyoruz. Bizim dedelerimiz bile nitelikli insanlar. Ayrıca ben bizzat çifte vatandaşım. Y4lamaktan beynine oksijen gitmiyor arada ağzındakini çıkart. Ucube.
Kredi kartı limitim 460 bin tl.
bundan 3-4 sene önce bana bugün şu an ki aldığım kadar maaş alacağımı + kredi kartımın limitinin bu kadar olacağını söylese " sesli gülerdim."
ekonomi de problem var bence, evet. Eskiden, fakir, orta, zengin, çok zengin diye sınıflar vardı. şu an ya zenginsin ya da fakir.
yoksulluk sınırı 30 k. sizce de bi' problem yok mu?
Ekonomik konulardaki değerlendirme ve yorumlar, birçok farklı faktörden etkilenebilir. Ancak, Türkiye ekonomisinde son yıllarda yaşanan gelişmeler ve dünya ekonomisindeki belirsizlikler göz önüne alındığında, ekonomik sıkıntıların varlığı söz konusu olabilir. Örneğin, Türk lirasının değer kaybı, yüksek enflasyon oranları, işsizlik, cari açık gibi ekonomik göstergelerdeki olumsuzluklar, ekonomik sıkıntıların belirtileri olabilir.
Bir ev alsanız bunun için kredi kullansanız ilk yıllarda zorluk yaşarsınız ama sonrasında ömür boyu hayatınızı geçirebileceğiniz bir yuvanın sahibi olmuş olursunuz.
Ülke altyapısına yapılan yatırımlar da böyledir. İlk başta bunların finansmanı zorluklar getirir ama borcu ödenünce refaha erersiniz
Cumhurbaşkanına bu konuda katılıyorum bu yüzden
Bu esasında , " enlafsyon devam edecek " demektir. Çünkü enflasyon olmayan ülkelerde siz de bilirsiniz hocam, borcun değer kaybetmez.
@RememberUS çok net söylüyorum enflasyon en az 1-2 yıl daha devam edecektir
Saçma sapan bir çok vaat veriyor her iki tarafta. Açık artırmaya döndü resmen. Bu vaatleri yerine getirmek için mecbur para basacaklar bu da enflasyonu tetikleyecek
Tahminim iktidar kalırsa $30 u bulur, kk gelirse en az $50 TL olur. Tüm fiyatlar sert yükselişlere gebe olur
böyle mi kandırıyorsunuz kendinizi 🤣🤣🤣🤣
@LeydiStark kandırmak? Ben insanları sptaş yerine loyanları da sevmem, sptal yerine koyulup bunun farkında bile olamayacak kadar cahil olanları da sevmem
Kendisi sıkıntı tabi yaşamaz dunyanin maaşını alıp. Gelsin askeri ücretle evini gecindirsn bakalm gecindirebiliyir mu. Tuzu kuru boş boş konuşuyor. Bnde saray da villa da yaşasam bnd ekonomide sıkıntı yok derim sonuçta beni etkilemio
Birsey dicem olmayacak. Siz yok dediniz diye birsey yok olmuyor. Siz var dediniz diye birsey var da olmuyor.
Bence siz kendinizi çok üstün varlık görüyorsunuz.
Neyse ki zekamız sürülerdeki koyunlar gibi değil de buna inanmıyoruz.
Mmmm kim demiş ne demiş nerede demiş ekonomide sıkıntı var diyen çevreye baksın herkesin cebinden para taşıyor kimse kredi kartı kullanmıyor kimse icralara düşmüyor!!!
Yazık bu halka çok yazık ama hak ediyoruz
Etin, kıymanın kilosu 350 civarı.
En büyük paramız 200 lira ile ancak yarım kilo civarı et/kıyma alabiliyorsun.
Ve herkes alabiliyor mu onunda bilmiyoruz 😏
adam haklı bizde onun gibi yaşasak bize görede ekonomide sıkıntı olmaz yediği önünde yemediği arkasında herşeyin en lüksü kendi parasını yiyen bukadar lüks yaşamıyor bi zahmet bunun ekonomisi kötü olmasın giren bize giriyo 😂
Ülkede ekonomi sıkıntısı yok olsaydı lokantalar barlar pavyonlar gece kulüpleri cafeler tıka basa dolu olmazdı ayrıca herkesin altında araba var. Bugün zam geliyorsa bu devletin değil milletin suçudur.
Devletin suçu mu değil? Pidenin fiyatını bile 7₺ den satacaksın diyor bir yumurta ne kadar haberiniz var mı adam ne koyacak hamura? Kar ekleyecek elbette. Halkı suçlama. Fiyatı belirleyen devlet kardeşim
Ayrıca o lokantalar barlar pavyonlar Arap dolu alman dolu. Bak sen dışarıdan görüyorsun ekonomi iyiyse girsene madem. İçerisi full yabancı. Kendi ülkemizde yabancı olduk
Herkesin altında nerede araba varmış ya. Sen asıl şunu sor bu ülkede kaç kişide lambo var insanlar en fazla 2018 model araba alıyor. 11 bin dolar eden araba burayla kaç vergiyle geliyor senin haberin var mı? Vergiyi de mi halk belirliyor
Ekonomi iyiyse git fakire fukaraya 200₺ at o zaman. Yazık ben yardım diye yoksul teyzeye 600₺ vermek bile istemiyorum bi yağ yoğurt ekmek yumurta alsa bitecek çünkü. 600₺ nin bile bir değeri yok
Ayrıca araba ihtiyaç işte bunu bile lüks görüyorsunuz. Celladına aşık olmuşsa bir millet ister ezan Çan dinlet müstehaktır ona her türlü zillet !
Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Bu ülkede çocuğuna istediğini alamadı diye iş bulamadı diyen adamın hesabını Allah’a siz vereceksiniz bizler değil bıktık yeter artık
Ya mc donalds türkiyeyi fakir ülkeler arasına koydu. Dünyanın merkezi iken Fransa’da izdiham yaşatan bir ülke nasıl 3. Sınıf bir dünya ülkesi oldu anlamıyorum. Santa nicolas bile Tr de doğmuş. Her türlü şey bizde ticaret bizde ipek dokumacılığı sanayi bile Türk topraklarında gelişti gel gelelim ki her şey ithal. Bu yüzden vergi yüksek
Devlet elin kardeşim destek çıkıp ülkesinde bir şey başarmak isteyene destek sağlamazsa o da amerikaya Almanya’ya gider orayı ilerletir. Ee sonra dolar euro 20 olur 25 olur 50-100 olmadığına dua edin
Çiftçiye destek bile yok marketler şişirilmiş gıda dolu bizi mahvetmeye çalışıyorlar. Erdoğan’da bop eşbaşkanı. Beni isteyen alsın içeri varya umrummmmda değil. Terör örgütünü destekleyen adamı aldınız cumhurbaşkanı yaptınız siz atamın emanetlerini özalı ne çabuk unuttunuz sağcı PKK yandaşları sizi. Bizi gerileten sizin gibi zihniyettir
Ülkeye giren hava bile dolarla alınıyor. Hey heyy nereden bileceksiniz ki siz
CHP gelsin teröristler ülkeyi ele geçirsin bunu istiyorsunuz galiba
Kardeşim CHP hdp iyi parti o parti bu parti terorıst dıyorsunuz, hrıstıyan diyorsunuz, bu ülkeyi 20 yıldır AKP yönetiyor fakat uyusturucuda dünyada ilk sıralardayız, cinayette gasp hırslık ilk sıralardayız, alkol, genel evi ve kumlardan vergide ilk sıralardayız ülke olarak rezil bir durumdayız 5 sene önce 2 3 makasla doğan Şahin alıyordu, simdi 10 maaşla zor alıyorsun, bu kansızlar daha ne yapsın, nasıl insanlarsınız siz ya😀
Teşekkür ederim artık bıktım ben bunlardan
CHP yani bay kemalda bop eşbaşkanı. Sen politika ne demek biliyor musun? İkisi tv de böyle yoksa farkları yok birbirlerinden
Venezüeladan dhaa beter haldeyiz. Burundi bile en fakir ülke para birimimiz arasındaki değer bayağı yakınlaştı. Ayrıca en mutsuz 2. Ülkeyiz. djdjdjf sen kendini gelişmiş ülkelerde kıyaslayacaksın. Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. En güzel iklime ve coğrafyaya sahibiz ama fakir olma yolunda ilerleyen bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştük. Allah sabır versin
5 Euro ile adam ülkesinde aldığını burada 10 Euro’ya alıyor burada sktgminin vergisi yüksek çünkü
Erduvaaağn erduvaannın hötünün kılıyım vuaaaağğğ eğonomiii harika Erdoğaaaannnnn süper ülkeyiz ihamız sihamiz milli gücümüz var emerigayı yeneriz agzinda dişin kafanda sacin var mıRoooo zenginsin 😎😎😎😎 eskiden su içmek mi vardı yağmur suyu gördüğmünü onu içeydınnn
Hatta eskiden su diye bir şey yoktu akp icat etti suyu
Dünya bile yoktu evrende süzülürdük. Akp sağ olsun dünyayı kurdu iklimleri kıtaları yerleştirdi kentsel yaşam yaptı hatta evreni bile akp yaptı
Erduvan erduvan erduvan
Kardeşim sen kesin konyalısın kafan biraz zayıf anladığım kadarıyla. Çıkarın artık şu at gözlüğünüzü CHP gelecekmiş teröristler ülkeyi ele geçirecekmiş!! Lan zaten ele geçirmedi mi 20 senedir? Fetö ile kol kola chp mi gezdi adamın nerdeyse tassaklarını öpeceklerdi mecliste kaç tane fetöcü var hala haberin yok mu senin niye siyasi ayağını araştırma önergesini reddettiler! Niye 15 Temmuz araştırılsın dediklerinde reddettiler? Sadat’ı kim kurdu chp mi? 15 temmuzda TSK dan çalınan 107bin silah nerede niye araştırılmadı ne amaçla kimlerin eline geçti? Akp şu an hizbullah ile kol kola seçime giriyor hizbullah terör örgütü değil mi? En önemlisi hazineden çalınan 418 milyar dolar nerede? Sorgulayın biraz ya bıktık bıktık yeter be
2014 yılında Araplarla olan videosu yayılınca YouTube yasakladığında anlamıştım ne olduğunu onun. 2002 liyim bir de. Çocukken anladım bu at kafaları anlamıyor
Şivan perwer ve Barzani ile resimler çeken kim gülerken mk ahahahah fetö kimin dostuyduu
Terör bölgesiyiz zaten seçim zamanı bilerek terör olayları olmuyor nedense.. darbe zamanı o halkını düşündüğünü zannettiğimiz erduvan sabahlara kadar havada uçtu halk olmasa
Hiçsiniz halkı suçluyorsun. Masum insanları suçlama git ve kendin gibileri suçla
20 yıldır yaşıyorum ne hırsızı arsızı kaçakçısı suçlusu bitti cezası bile yok darbe yangın virüsler sular seller ekonomik kriz enflasyon neler gördüm mk hala bos yapma
O arabanın vites topuzunu kçına sokarim. Yrrragim yok ama buluruz merak etme
Sâlâk
Tipi Araplara benziyor akp skmis komodine parasını bırakmış bunun belli mk yalaka
Yalancıyı viksinler mi? Kurtuluş Savaşı'nda bile vur patlasın çal oynasın diyenler vardı. Ülkede çok znegin insanlar da var, ama halkın çoğu fakirlikten geberiyor
Devletin değil milletin suçuymuş, herkesin altında araba varmış
En kıytırık arabanın 500 bin lira olduğu devirde bu milletin ortalamada 10 bin lirayı pek aşmayan maaşlarla komple araba aldığına inanan insan morondur
ulkeyi yoneten, temsil eden kisinin ulkesini bilmesi lazim degil mi? bu kisi onu bile yapmiyor. seneler once 4 tl olan dolar 20 tl oldu, paramiz gittikce deger kaybediyor. hala ekonomide sıkıntı olmadigini soyleyenin kafasindan suphe ederim.
Yazıklar olsun cidden. He aynen hiç sıkıntı yok ekonomide aynen... Gerçekten yazık. O tabi ki yok der de bu ankette sıkıntı yok diye işaretleyenlere pes artık pesssss ! 🤬
🤷🏻♂️😁
Kendi yarattığı ekonomik düzensizliğine kabullenmek zor geliyorsa adaylıktan ferağat edebilirsiniz ,!!
Erdoğan kendi ev ekonomisinden bahsediyor. Bunca fakirliğin içinde bir de onun masasına ejder meyveli smoothie yetiştirdiğimize göre hepimizin çok zengin olduğunu düşünüyor sanırım.
Yani bu sıkıntı yok demek gerçekten ben yokum demek gibi bir şey. Yani o kadar ayan beyan ortada olan bir şeyin bir de sıkıntı olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz bu adamlara
1 ay sonra görevini devrettikten sonra da sorun aynı soruyu
Ekonomi çok iyi çıkar telefonunu göster krkkeke ya gerçekten soğan 30 lira olmuş et 300e gelmiş ne anlatıyorlar
Yüksek enflasyon var şu an ama yandık bittik demekle de çözülmüyor, mücadele vermek lazım, alım gücü bitti.
Teknik veriler ekonomik sıkıntı olmadığını gösteriyor. Açılan işyeri sayısı kapananın 2 katı.
Bi kaç bin lira basan zaten şirket açabiliyor. Önemli olan ne kadar istihdam yarattığı. Öyle "teknik veriler" ile halkı kandırmak, aptall yerine koyarak ekonomi yürütülmez.
Millet dolar almadın diye yapmadıklar maymunluk kalmadı, ama kapalı çarşıdaki fiyatlar bambaşka gerçeği söylüyor.
@Hullanza İşsizlik oranında düşüş olduğuna göre istihdam da yaratılıyor demektir. Ancak referanslarınız, sosyal medyanın mahalle karıları olduğu sürece gözlerinizdeki perdeyi kaldırmak mümkün değil.
İşsizlik oranında Şubat 'ta artış oldu. Hadi buna depremden dolayı diyelim.
AKP yayın organları sürekli Ocaktaki düşüşü partlatıp duruyorlar tabii, sen güncellememişsin.
Şimdi veri hesaplamalarında sorun "işgücü" kavramından kaynaklanıyor. İşgücü dediğimiz şey son 4 haftada iş başvurusu yapmış olanlar ve hali hazırda çalışanlar. Bu "çalışanlar" grubuna günü birlik yevmiyeli işlerde çalışanlar da dahildir.
Ekonomisi sağlam herhangi bir ülkede bu kriterler gerçeği yansıtabilir. Çünkü günübirlik çalıştığın bir işten aldığın para sana bi hafta yetebilir. Ya da iş aramasan da işsizlik maaşı alıp geçinebilirsin. Ama Türkiye'de bırak bu kesimi, çalışanlar bile asgari ücret denen garabetle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları için hiç bir boka yaramaz.
Yani, hiç utanmadan, yüzünüz kızarmadan ekonomiyi "olumlu yönde" göstermeye çalışıyorsunuz. Ülkenin %60ı 10k lirayla geçinmeye çalışıyor %20 genel işsizlik var, hala yalan söylüyorlaunuz. Ne kadar hayasız bir kştlesiniz ya
Reis sana sıkıntı yok tabi saraylarda yaşıyorsun danışmanların sana ne anlatıyor bilmiyorum ama bir çık sokağa in halktan iyice koptun
Bir asgari ücretli kirasını bile ödeyeniyor nerdeyse ekmek nasıl yiyxek. Bu durum onlarjn baktığı yerden görülmez
Reis’im bir elin yağda bir elin balda takılıyorsun Saray’da sana göre her şey sütliman tabi ekonomi sana ne işler
Maaşım şu an 20-25 bin olsaydı bende tepeden bakarak derdim ekonomi gayet iyi diye. Soğan kilosu olmuş 40 lira soğan ekmek bile yiyemiyoruz
Dolar olmuş 20 soru bile sorulmamalı bu konuyla ilgili. Net bi şekilde istifa edilmeli ama böyle Ortadoğu ülkelerinde o kültür ahlak ne gezer
Bu adamı görünce moralim darmadağın oluyor, bu kadar yüzsüz, bu kadar kişiliksiz olmak mümkün değil...
Onlar için yok çünkü benimde bir kaç tane maaşım, kilolarca altınım, gemim felan olsa benimde olmazdı. Olan halka oldu güzel soydular bizi.
Saraydan bakınca yok... sıkıyorsa halkla iç içe olsun biraz... başkanlık koltuğuna oturalı halkı unuttu...
Sıkıntı yok devam Erdoğan’a gerekirse soğan ekmek eriz yine Erdoğan ben tek soğanında bıraktım oda pahalı alamıyorum sadece bayat ekmek alıyorum birde ucuz domates bayat ekmek yeriz birde cay Erdoğan
Yoo.. Sıkıyosa yoo deme. Sormayın böyle sorular 😂😂😂 zaten ortalık gergin
Doların 20 lira olması normal geliyor herhalde
Koskoca ülkenin başındaki adam bir eli yağda bir eli balda ekonomi kötü mü diyecek
Yönettiği ülkenin adını sorun eğer bilirse tamam haklı diyeceğim
Tabiki var ama ben de sarayda yaşamış olsam benim için de yok olurdu.
Dibe vurduk daha büyük sıkıntı mı var. 20 yılda gelinen nokta
Ya ar damarı çatlamış ya da ciddi tıbbi bir rahatsızlığı var.
Yok ya ne sıkıntısı bolluk içindeyiz. Geçen gün küçük kuzenim açlıktan koltuğu dişliyordu kdkdkdm
Ay tabi ki yok , Almanya bizim ekonomimizi kıskanıyor zaten
Ekonomi batık bir gemi ama tabi eli sıcak sudan soğuk suya değmeyen insanlar anlamaz...
Kendi aile ekonomisinden bahsediyor olmalı 😆
Gecen de evet ekonomiyi yine biz iyilestircez diye vaadde bulunuyordu...
Reisim öyle diyosa öyledir yaaaa hiç kötü olur mu ekonomimiz mükemmeeeeel
Halk yemeden içmeden erdoğanın isteklerini finanse ettiğimiz için onun için sıkıntı yok tabi.
İnkar çözüm yolu değildir. Saçma sapan konuşmayı kessin.
tabiki sayin cumhurbaskanimiza olmamasi normal bir de halka bakalm
Ona göre sıkıntı yok tabi. Ülkenin bütün kaynakları ona akıyor. Ahlaksız pislik herif.
O kendinin ekonomisinde sıkıntı yok demek istemiş devletle ilgisi olmadığı için.
Kendisine göre yok, ama bizlere göre büyük bir sıkıntı var.
Bir şeyler demek istiyorum ama kelimeler ağzımdan çıkmıyor
Sayın Cumhurbaşkanın aldığı aylık maaşı bende alırsam Ekonomi sıkıntı yok olarak görürüm tabi
benimkinde yok sizinkinde varsa bilmem demiş adam dhdhdh
Tabii saray ve yandaşlarının ekonomik sıkıntısı yok
Sarayında sıkıntı yok tabi bir gün bizlerle yaşasa isyan çıkarır...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?