Mülteci sorunu üzerinden iyice kaşınmaya başlamadan önce de vardı bu. Hatta mülteci sorununun mimarı da, çok açık söyleyeyim, iktidardır.
Ama bundan önce de bir Arap nefreti vardı. "Bizi arladan vurdular" demagojisi yapılacaktır da, sanki Osmanlı döneminde Araplar refah içinde yaşıyordu. Arapları geçtim, Anadolu bile sürünüyordu. İmparatorluklar yıkılırken, ulusal bilinç ortaya çıkar. Ki Arap milliyetçiliği, özellikle hristiyan Arapların öncülük ettiği, laik bir hareketti. Çok detaya girmeyecem, ama Arap diye Körfezdeki gerici monarşiler düşünülmemeli sadece.
Türkiye'de de Arap vatandaşımız vardır. Hayat, Adana civarında yaşayan ve son derece Atatürkçü olan Arap aleviler, Mardin'de, Urfa'daki Araplardan bahsedebiliriz. Arapları aşağılarken kendi vatandaşlarımızı da aşağılamış oluyorsunuz.
Atatürkçü kesimde çok var bu. Oysa Atatürk Irak'ı da dahil eden Sadabad Paktını yapmıştır. Çünkü Arapları düşmanı olarak görmüyordu, tersine, emperyalist merkezlere karşı bağımsı, lıklarını güvence altına almak istiyordu.
Araplara söven, aşağılayan insanlar da, zaten donanımlı faşan tipler değil, cahil cühela.
Neye dayanarak bu kadar nefret ediyorsunuz?
Ama bundan önce de bir Arap nefreti vardı. "Bizi arladan vurdular" demagojisi yapılacaktır da, sanki Osmanlı döneminde Araplar refah içinde yaşıyordu. Arapları geçtim, Anadolu bile sürünüyordu. İmparatorluklar yıkılırken, ulusal bilinç ortaya çıkar. Ki Arap milliyetçiliği, özellikle hristiyan Arapların öncülük ettiği, laik bir hareketti. Çok detaya girmeyecem, ama Arap diye Körfezdeki gerici monarşiler düşünülmemeli sadece.
Türkiye'de de Arap vatandaşımız vardır. Hayat, Adana civarında yaşayan ve son derece Atatürkçü olan Arap aleviler, Mardin'de, Urfa'daki Araplardan bahsedebiliriz. Arapları aşağılarken kendi vatandaşlarımızı da aşağılamış oluyorsunuz.
Atatürkçü kesimde çok var bu. Oysa Atatürk Irak'ı da dahil eden Sadabad Paktını yapmıştır. Çünkü Arapları düşmanı olarak görmüyordu, tersine, emperyalist merkezlere karşı bağımsı, lıklarını güvence altına almak istiyordu.
Araplara söven, aşağılayan insanlar da, zaten donanımlı faşan tipler değil, cahil cühela.
Neye dayanarak bu kadar nefret ediyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Tarihe bakılıyor. İhanetler, entrikalar. Vs...
Ee Türklerde yok mu? Mesela Türkmenler Timur'un saflarına geçip Bayezid'i satarken, Sırplar son kanına kadar savaştı. Şimdi "Türkler kendi soyuna ihanet eden bi kavim", diyebilir miyiz?
O olayda ihanet ettiler tabiki. Ama bunlarınkinin sayısının haddi hesabı yok. 1916 Şerif Hüseyin Osmanlı'ya karşı ayaklanma başlatıp bugünku Filistin bayrağını sembol olarak Misir' ın referandumunda Osmanlı'dan kopması, 30.000 Türk askeri kanının dökülmesi. Vs vs.. Tarih bunların ihaneti ile dolu
kanka boş ver. sende kafa olsa sosyalist olmazdın zaten.
ahaha işte sosyalizm budur :D
Sosyalizm, insan emeğinin ve aydınlanmanın karşısında duranların anasını s.. kmektir.
Hıyar, halk dğşmanlarına ifade özgürlüğü falan mı tanıyacaktık? Asmalı kesmeli işçi devrimi
al işte insanlık düşmanı bir görüş :D
Yoo sadece küçük bi azınlık. Emin ol sen yaşamasan pek bir şey değilmez
kanka küçük azınlık olan senin gibi 100 yıl öncede yaşayan kafalarını kullanmayan dinazor sosyalistler :D
"Dinozor" yazılır. Awk hayatınızda iki satır okumadığınız için duyduğunuz gibi yazıyosunuz her şeyi.
Gelmiş dünkü bebe benle aşık atacak 3 kuruşluk aklıyla
Aynen kanka sosyalist kafalı biri ancak bunlara kafa yorar.
Dğşmanlarına, asmalı kesmeli yazan adam okumuş yani. Sosyalist cahilliği bir başka.
Cahillik barbarlık sapiklik ne ararsan var nefret edilmesi normal
Bizde yok mu? Eşek köpek s.. kiyolar? Biz de mi boktanız?
Bizde yuz tanede 5 tane varsa onlarda 30 tane var neyini savunuyon daha dün durakta kiza bakip çeken suriyelinin videosunu izledim
Yazıyı oku embesil herif.
Okudum byinsiz sığır cok meraklisan git suriyede yaşa
Gram beynn yok ftogrfinda hayir yok engelliyorum seni
Ben nefret etmiyorum ki edenler Solcular ve Kemalistler
Ben sosyalistim.
Şu fesli d. lyarağı da çek gözümün önünden awk
sosyalistim diyen adamda farklı fikirlere ve insanlara karşı küfür var
Einstein da sosyalistti. Keşke biraz kalite barındırsan bünyende
Gericilere geçit vermem. Onlara ifade öxgürlüğü yok, darağacı var.
Aynen knk fesimi takayım bir de cigara yakayım muhabbete devam ederiz
Ülkede türk harici herkes iyi konumda zaten Türkler ikinci sınıf bir kez de kendi milletinizi düşünelim
Yazıyı okumadın mı? Mal mısınız awk?
Kimin mal oldigi ortada
Ülkede Türk olmak 2. sınıf vat oldu neredeyse ama hep vardı. Sevilecek tarafları yok ki Arapların, sebebe gerek yok
sen de nefret ediyo musun🥺 dkdksh
Senin yüzünden evet