Diyeceksiniz ki zamanında Araplar Türkleri sırtından bıçakladı. Evet malesef Yemen'de Arap azınlık ayaklandı İngilizlerle bir olup ihanet ettiler. Ama Filistin'de Irakta Suriyede Lübnan'da arkadan vurma olayı yaşanmamıştır. Arapların ezici çoğunluğu Türkiye'ye sadık kalmıştır. Soruyorum şimdi bir azınlık yüzünden Arapların hepsini suçlamak doğru mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. arap düşmanlığının asıl nedeninin islam düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. halbuki Peygamberimiz arap soyundan diye tüm araplar müslüman olmuş olmuyor.
tarihteki ihanetlerinden dolayı da demesin kimse. Türklere, ingilizler fransızlar, en çok da italyanlar kadar ihanet edip zarar vermemişlerdir.33 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum. Sorsak İngilizi İtalyanı pek severler. Onlara özenir her fırsatta yalakalığını yaparlar. Yazıklar olsun
- +1 yıl
Kimse bizim şöhretimizi Arap'lar kadar kıskanmamıştır.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 662 cevap paylaştı. Arapların ilk ihaneti : Ticari ortakları Gokturklerin bilgilerini Türklerin nihai düşmanları Çinliler ile paylasmalari.
Sasani Göktürk savaşında Sasanilere yardım etmeleri.
Talas savaşı muttefikliginde emevi devletinden kalma arap komutanların Hazar Turklerinin daha once araplari yenilgiye ugratmasindan dolayi intikam istegi ile bazılarının yerlestirildigi mevziyi terk etmesinden dolayi Türklerin ve diger Araplarin ağır asker kaybı.
haçlılara karşı islam dünyasını her ne pahasına olursa olsun savunan türkler’e karşı, haçlı ordularına savaşmadan teslim olan ve onlara iaşe ve lojistik destek sağlayan arap kentleri ve aşiretlerini din kardeşimiz olarak görmek nasıl mümkün olabilir?
haçlı belgelerinde arap-fatimi ihaneti;
birinci haçlı seferleri esnasındaki bu ihanet haçlı belgelerinde de yer edinmiştir.
osmanlı dönemi;
türkler’in efendi’liğini bir türlü kabullenemeyen ve buldukları her fırsatta milli kinlerini açığa çıkaran araplar, islam’ın kutsal toprakları’nın ve halifeliğin yeni sahibi olan osmanlı’ya ihanet etmekte de gecikmemiş, yüzünü avrupa’ya dönmüş olan ve fetihler yapan osmanlı suriye ve mısır’da başgösteren arap isyanları neticesinde avrupa’da giriştiği bu fetih harekatını uzun yıllar askıya almıştır.
osmanlı dönemi arap isyanları 17. ve 18. yüzyıllarda da devam etmiş, 17. yüzyılda kürtlerle birlik olan arap aşiretleri kilis ve antep kentlerini yağmalamışlardır.
Şimdi sevmem için yeterince sebep var mı? Tek sevdiğim Arap topluluğu Türkiye Araplaridir. İhanetlerin canı cehenneme30 Yorumla
+1 yılmesela sadık olup olmamak, siyasi tarihte meydana gelen bir takım olaylar değil. Arapların kültürü sorun. Kabalık, iğrenç yemek yeme şekilleri, temizliğe önem vermemeleri, çoğunlukla bağırarak konuşmaları, geldikleri ortama ayak uyduracağına, kendi iğrenç kültürlerini empoze etmeye çalışmaları, değişmeye olan kapalılıkları, inanılmaz düzeyde olan cahillikleri ve bahsettiğimiz topluluğun çok rahat bir şekilde %95 inin böyle olması, o topluluğu sevmeme , onun rahatsız edici yaşam tarzlarına nefret etme hakkı doğurur bana.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
24Cevap
+1 yılYalan yazan tarih utansın.
Türkler ile Araplar birlikte çok güçlü oldukları için.
İngilizler bunlarınkiyle arasını açmak için büyük bir fitne çıkardılar.
Öyle ki ; Türklere gelip : Araplar büyük bir ordu topladı size saldıracaklar dediler.
Araplara da gidip : Türkler islamı terkettiler Haçlılarla birleşip size saldıracaklar dediler.
İngiliz fitnesinde başarılı oldu ve yıllardır görüyorum Ki Hale'n devam ediyor.40 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılArapların tek sıkıntısı bu değil. Türk milletinin Milat Öncesine dayanan kültürüne karşın, ortaya atılan bir din ile kültürü ve varlığı yok ediliyor. Türk Kültürüne, arap kültür emperyalizmi uygulanıyor. Çevrene bir bak, kim Türk'e benziyor? Kafalarını kundaklamışlar, çarşaf giymişler, Nasrettin Hoca gibi kavuklu gezeninden, sakalları bir arap gibi uzatmış olanına kadar ülkemizin ve medeniyetimizin içine ediliyor.
Araplar, Türklere hiç bir zaman yar ve yaren olmamıştır. Kendi Arabımızı ve Türk Kimliğinden gocunmadan insanına uygun yaşayan Arabımızı ayrı tutuyorum bu arada.32 Yorumla
Soran+1 yılTürkler kendi isteğiyle müslüman olmayı kabul ediyorlar. Talas savaşından sonra Abbasilerden etkilenerek. Bu Türklerin bir seçimiydi. Ve Türkler Anadolu'da birçok milletle etkileşim halinde bulunmuşlardır. Çerkes, Arap, Arnavut, Rum, Ermeni gibi milletlerle. Bu değişimin sebebi bu. İnsanlar istediklerini giyinmekte istediklerini takmakta özgürler. Anayasada da belirtildiği gibi.
- +1 yıl
Toplumsal safsatalar ve yönetici ve irticacı zihniyet, anayasa ne olursa olsun, toplumun dinamikleri ile uğraşıyor. Tarih her daim doğruları söylemez. Kayıtlı tarihte Türklerin kabul ettiği yazar ancak aksine arapların türkmen köylerini katletmesi ve dinlerini kabul ederek bu kıyıma engel olunduğu bilinir. Sözlükten alıntılıyorum; " kanayan yaramız tarih çarpıtıcılığına bir örnek daha. tarih kitapları yazar ki türkler talas savaşından sonra öbek öbek müslümanlığa geçtiler. ama türkler moğollarla, çinlilerle, tibetlerle de işbirliği yaptı ama hiçbirinin dinine geçmedi. türkler güç zoruyla müslüman olmuşlardır. kanları gereği kaba, hain olan araplar orta asya'da 40000 masum türkü kılıçtan geçirdi ve bu olaydan sonra türk boyları teker teker müslüman oldular. ancak tarihte türkün kanı yerde kalmamış olgusunun güzel bir örneği olacak ki türgiş denilen güçlü ve kalabalık türk boyu, emevi denilen arapları orta asya'nın kızgın kumlarına gömdüler. "
Bunu soran'da büyük ihtimal arap 😂
-Göktürklere yaptıkları, ihanet, katliam/soykırımalar
-Atatürk komutalığı altında olan arap taburların silah ve atları çalarak savaş yerinden kaçması
-Arapların, Türklere empoze etmek istedikleri kültür
-Osmanlı zamanın'da yaptıkları ihanet
Kaldı ki bu dediklerin en çok bilinen hainlikleridir. 21. YY'da bir sürü hainlikleri var.
20 Yorumla
+1 yılben de sana şunu sormak istiyorum ya neden aşırı derecede arap sempatisi var bu ülkede? ülkede arap sempatisi daha çok
25 Yorumla
Soran+1 yılArap sempatisi derken?
- +1 yıl
ne demek arap sempatisi derken bir yerde türkler zulüm görüyoken ülke o kadar umursamıyor araplara bir şey oluyorsa ülke çılgına dönüyor bir sürü aç türk de var ama biz yıllardır araplara dünyanın bağışını yapıyoruz? onların kültürlerini din sanıp alıyoruz arapça yazı görünce hoşuna gidiyor milletin?
Soran+1 yılZengin Arap ülkeleri gereğini yapmıyorlar benciller hepsi değil ama bu durumu kimse doğru bulmuyor zaten. Onların kültürü dediğin nedir peki?
- +1 yıl
onların kültürü derken ne demek ya yaşadığın din sandığın bir çok şey bunların kültürü geleneği
- +1 yıl
bir çoğu zengin zaten fakir olan kaç tane sanki
+1 yılArapların pis zihniyyetin den kaynaklanıyor.. Arapların demokrasi de eşitlilik de sıfır olması bunun başlıca sebeblerin den birisi. Üstelik genellikle cahil ve yobazlar dan oluşuyorlar bunun üstüne dindoşuk ve geri kafalılık eklendi mi tam oluyor ! Biz ne yapalım bu oksijen israfı arapları ! Pedofili desen onlar da hainlik desen onlar da kadını köle olarak görmek desen ah yine onlar da ve bu yazı taa Mars'a kadar uzar o yüz den kısa tuttum.
117 Yorumla
Soran+1 yılPis zihniyet diye birşey yok. Arapları bilmeden tv de gösterildiği kadarını bilmekle yetiniyorsun. Tıpkı yabancı medyanın Türkiyeyi ve Türk insanını işid yanlısı gösterdiği gibi. Cahil değiller bir çok Arapla görüştüm akıcı bir ingilizce konuşuyorlar, kendilerini geliştirmek için çabalıyorlar. Geri kafalı da değiller. Medeniyetten uzak bazı Arap toplumları var yemekleri çatal kaşık kullanmadan elleriyle yerler mesela. Ama hepsi değil yine bir kısmı. Pedofili, tecavüz, taciz Türkiyede çok daha yaygın. İki Türk Suriyeli hamile bir kadına tecavüz edip öldürdüler. Özgecan cinayeti, kendi çocuğuna tecavüz eden ebeveynler gibi birçok örnek yine Türkiyede yaşandı malesef.
- +1 yıl
Arapları bu kadar yaladığına göre herhalde arap tohumusun veya arap yallakasısın.. O akıcı ingilizce konuşan araplar ya dubai de ki araplar dan ya da istisnalar dan kaynaklanıyor üstelik yukarı da genellikle dedim genel olarak demedim. Türkiyenin iştah kapartıracak durumunu biliyorum. Yazmadıklarımı yazmış gibi görmek ve cevap yazmak hangi mantığına sığıyor -_-
Benim türkiyenin durumunu övdüğüm tek bir cümlemi gördün mü? Ben tv izlemem herkesi kendin gibi sanma araştırmalarımı derinlikleriye araştırırım ve asla medya'yı takmam. Üstelik araplar geri kafalıdır bu bir gerçektir örnek Suriye den tut taa yemene kadar ! Adamlar ülkelerini ŞERİAT ile yönetiyor daha ne olsun? Sen daha şeriatın ş sini bilmiyorsun. Bu arada hatırlatırım Türkiye de bir orta doğu ülkesidir ve her türlü pislik beklenir türkiye den. tamı tamına 13 yıl türkiye/izmir de yaşadım ve ülkenin durumu en az sizin kadar iyi biliyorum. Türk sitelerin de takılmam da bunun en büyük kanıtların dan biridir.
Soran+1 yılArap tohumu ne demek? sen de Türk tohumusun barbar Türk mü demeliyim o zaman ben de. Hayır birçok milletten Arapla görüştüm Tunuslu, Filistinli, Cezayirli, Suudi Arabistanlı. Her konuda bilgililer, kendilerini geliştirmeye çabalıyorlar. Şunu bilmelisin ki Şeriatın olduğu ülkelerde insanlar daha huzurlu. Kanun üstünlüğü var çünkü öyle lafta değil gerçekten de öyle. Herkes yapmaması gereken şeyleri iyi biliyor. Yine başka bir yerden örnek vereyim. Avrupa gayet modern. Ama oradaki tecavüz oranı katlanarak artıyor. Türkiye bile Avrupadan daha geride bu durum için. Yani bir insan istediği kadar birikimli ya da çağdaş olsun eğer nefsine hakim olamıyorsa suç işler. Bunu önlemek adına yasalar yapılmıştır. En caydırıcı olanı ise şeriat.
- +1 yıl
Arap tohumu dememin sebebi araplara olan sinirim. Bu arada türkler barbar bir millet olmamışdır asla çoçukları yaşlıları veya sakatları öldürmemişdir üstüne üstlük Kadın ve Erkek eşitliliğine zamanın da en çok değer veren millet olmuşdur hatta Kağaniçeleri bile olmuşdur. Türk ile Arapı karşılaştırmak Yahudi ile Hindistanlıyı karşılaştırmak gibidir. Bana bana attığın yanıttan cehalet kokusu aldım mecazi anlam da tabi sen şimdi bunu da yalnış anlarsın :D
Şeriatın olduğu ülkelerin 100%99 sürünüyor sen hiç şeriatın olduğu bir ülke de kadın olmanın zorluklarını biliyormusun? 12 yaşın da evlendirilen küçük kızlar hırsızların elelerinin kesilmesi sonra dan din den çıkanların idam edilmesi kadınların hor görülmesi ve çalıştırılmaması özgürlüğün elin den alınması ve binlerce sebeb buraya sığsaydı çoğunu yazardım da anca bu kadar oluyor. Onun dışın da nefse hakim olmak tamamen kişinin kendisine bağlıdır ! İnsanlar çoğunlukla dinleri ve ırkları ile ayrılmaz İYİ ve KÖTÜ diye ayrılır.
Soran+1 yılSon cümlende kendinle çeliştin 😀 İnsanların ırklarıyla ayrılmayacaklarını söylüyorsun ama Araplar şöyle Araplar böyle diye ithamlarda bulunuyorsun. Arapların da iyisi kötüsü, cahili okumuşu, medenisi geri kalmışı vardır tıpkı Türklerde olduğu gibi. Şeriatı yargılamak kimsenin haddine değil orada 12 yaşında evlendirilme gibi bir zorunluluk da yok. Kısasa kısas var. Bu yüzden suç oranı düşük. Ki orada yaşayanlar gayet memnun. Yıldız tilbe Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiğinde hayran kalmıştı. Kulaktan dolma bilgilerle değil oraya gidin de öyle konuşun lütfen.
- +1 yıl
Yanıt yazılmağa bile değmezsiniz ya. En sonuncu cümlem de zaten ^çoğunlukla^ kelimesini kullandım tabi sen yazılarımı kendine göre uydurup okuyorsun. Genellikle vardır genellemek vardır arada ki, farkı anlama dan yazma yobaz.. Her neyse dengim değilsin.
Soran+1 yılYazılmağa değil yazılmaya. Yobaz demeni bekliyordum açıkçası 😃 Dilinize pelesenk olmuş başka birşey bilmiyorsunuz. Sen de çapulcusun. Kendin bile ne saçmaladığının farkında değilsin kendinle çelişip duruyorsun. Sen Arap düşmanı değil İslam düşmanısın. Sen daha kendi ülkenin insanlarının seçtiği dine saygı duymuyorsun. Gelmiş bir de medeniyetten bahsediyorsun. Medeniyet hoşgörü dini İslamda. Sen ve senin gibiler bilmezsiniz tabi.
- +1 yıl
Ha ha evet, evet kesin haklısındır. Cevap vermeyeceğim çünki hiç değmezsin ve bunu çok belli ediyorsun 6 yıldır türkiye den ayrı Amerika yaşıyorum o yüz den grammer hatalarım ola bilir veya bazı kelimeleri yalnış yazmış ola bilirim. Sen terör dini olan islamı desteklemeğe ya da desteklemeye devam et :)
Sonunuz İran gibi olunca çok fena ağlayacaksınız ama geç olacak.
Kul değil bireyiz cahil değil bilgiye'yız çomar değil terbiyeliyiz yobaz değil Modern'iz :)
#ATEİZM
Son olarak aşağı da ki resim arap toplumların da ki ve islam da ki kadının yerini çok iyi gösteriyor.
https://hizliresim.com/29X48O
Soran+1 yılLayığın olan yerdesin şaşırmadım. Uzaktan konuşuyorsundur sen bir de ülken hakkında kötü kötü Amerikalılara. Kendi dilini bile unutmuşsun. Sen özenmeye devam et Amerikalılara. Onların da istediği bu zaten. İslamın adını ağzına alma. İslam hoşgörü dinidir. Ateist olabilirsin saygı göstermek zorundasın. Medenisin ya hani. Modern değil çapulcusun. Hadi başka yerde havla
- +1 yıl
Ahahhaa ağırına mı gitti resimler :D
Ağlaa bu arada karıştırmışsın havlayan taraf sizsiniz biz sadece gerçekleri konuşuruz :D
Soran+1 yılYahu amerikadan ahkam kesmek kolay. Atatürkçüyüm dersin şimdi bir de sen😃 Sen kime benziyorsun biliyor musun? Can Dündar'a. O da Almanya'ya sığındı Ermeni soykırımını kabul eden ülkeye. Vatanına ihanet ediyor. Sen de öylesin belli ki kaale almıyorum seni coni.
- +1 yıl
Ahhahaha birisini tanıma dan konuşmak tam da senin gibi tiplere yakışan bir tip olmuş :D
Sana laf anlatsam ya lafımı kendine göre çevirir ve bana o çevirdiğin laflara göre cevap verirsin ya zır cahil bir şekil de konuşursun ama seni kınamıyorum ne de olsa aklın kıt ve anlamakta zorlanıyorsun ermeni sokırımını kabul ettiğimi nereden çıkardın üstüne üstlük ben 18 yaşıma vardığım da amerika ya sığınmadım ailem le beraber 13 yaşım da iken birlikte ayrıldık ülke den Ee ne yapmamı bekliyordun ben ülgem igin burada galacam mı diyecektim bu arada 18 yaşıma varıp ülkeyi terk etseydim bile bu seni ilgilendirmezdi çünki çomarların yobazların dindoşların teröristlerin bol olduğu bir toplum da yaşamak yerine ölmeği tercih ederim.
Soran+1 yılsen orda ölürsün bazıları da atalarının uğruna mücadele ettiği vatanı uğruna can verir, şehit olur. Fark da budur. Her neyse ne olduğunu iyi belledim ben senin hadi başka kapıya
- +1 yıl
21 Yüz yılda söylediklerine bak.. Her Neyse daha fazla uzatmayalım. Bir gün uyuşturucuyu bırakınca beni bulup özrünü dilersin.
Soran+1 yıl19. yüzyılda da düşman aynıydı 21. yüzyılda da düşman aynı düşman. 100 yıl sonra da aynı olacak. Beynin uyuşmuş tabii sen ne anlarsın. Sen eline almışsın içeceğini yudumlayıp yorum yapıyorsun her şeyden bihaber. Sen ülke hakkında konuşacak son kişilerdensin. Sen ve senin gibi olan çapulcular daha doğrusu. Ben birşeyi yapıyorsam bilinçli yapiyorumdur sonradan pişman olmadım hiç. Dolayısıyla özür dileyecek birşey de yapmam. Özür dileyecek biri varsa o da sensin. İslama hakaret eden biri en büyük alçaklığı yapmıştır. Hadii marş conicon
- +1 yıl
Hala konuşarak kendini rezil ediyorsun zaten konuşman da ne kadar terbiyesiz ve İQ yoksunu olduğun belli oluyor. :D
Her neyse zaten sen Kur'anı türkçe meali ile bile okumamışsın okusaydın sen de 100%99 islamın sapıklıklarını çelişkilerini vb gibi saçmalıklarını anlardın.
Ama doğruyu söyleyeceğim 8 yıl önce falan aynen ben de senin gibiydim körü körüne olmayan bir varlığı savunuyordum ta ki, yüz lerce Bilim kitapları ve kutsal kitapları okuyana kadar o zaman kafama dank etti dinlerin 100%100 KESİN olarak dan insanlar tarafın dan yazıldığı. Daha yolun en başındasın umarım doğru yolu bulursun.
Bu kadar konuşma yeterli, dengim değilsin hadi görüşürüz.
İstersen bu videoları izleyip belki bir umutcuk beni azıcık ta olsa anlaya bilirsin ama objektif şekil de hiç kesmeyerek izlemeği unutma.
www.youtube.com/watch?v=N45X65Uh6Z8&t=1187s
https://www.youtube.com/watch?v=I7sb1YjPcx0&t=831s
https://www.youtube.com/watch?v=6APJP2jyb4M&t=132s
Soran+1 yılterbiyesiz diyor bir de utanmadan? Böyle de yüzsüzsünüz işte. Sen benim değerime hakaret et sonra da ben terbiyesiz olayım. Hastasın sen. Doktor olacağım 4 yıl sonra inşallah. O zaman gel de bir hal çare bulalım. İslamda sapıklık yoktur senin algın Kuranı anlamaya yetmez. Bir hristiyana yahut bir yahudiye de şu şekilde sataşıyor musun? hiç sanmıyorum. Bütün din düşmanları İslama saldırmaya çalışıyor. Günü gelince hatanın farkına varacaksın ama çok geç olmuş olacak. Senin dinin sana benim dinim bana. Her şeyden önce saygı duymayı öğren, Müslümanlarla önyargısız iletişim kurabilirsen belki o zaman anlarsın bazı şeyleri.
+1 yılÇünkü hepsinin tek derdi zenginlik altın tuvaletlerde mıçmak filan en zekinizin bile beyni bitik.
18 Yorumla
Soran+1 yılMüsrifler maalesef bunu tasvip etmiyorum zaten. Beyni bitik falan değil. Tarihte örnekleri mevcut. Büyük ilim adamları çıkmıştır Araplardan. Emeviler Avrupa'nın mimari, sanat, bilim alanlarında gelişmesine ön ayak olmuş büyük bir kütüphane kurdurmuşlardır. Günümüzde hepsinden bahsetmiyorum ama birçok Arap ülkesinde eğitime çok önem veriliyor. Dakikler. İngilizce Fransa İspanyolca gibi dilleri anadilleri gibi konuşabiliyorlar en basitinden.
- +1 yıl
EEE? Ben de İngilizce konuşabiliyorum bu üstün zeka gerektirmez ki? İstediğim dili de öğrenirim bu çalışmak gerektirir. Ve dünyada ki en tembel öğrenciler Cezayir de :) ve en yaşanmaz şehir de yine Cezayir in başkenti. Geçmişte kütüphane kurdurtmuş ta bilmem ne de şu an ne işe yarıyo sunuz birbirinizin bacaklarına kafasına görünüşüne karışmaktan?
Soran+1 yılTürkler üstün zekalı mı peki? Nobel ödülü kazanan bir bilim adamı var Türkiye'yi temsil edip Aziz Sancar o da hemşerim Mardinli bir Kürt. Cezayir'le alakalı öyle birşeye denk gelmedim yazmıyor bulamadım da. Ben hiç kimsenin görünüşüne karışmam. Lübnan'ı araştırmanı öneririm Türkiye'den daha modernler ve eğitime buradakinden daha çok önem veriliyor ona bakılırsa.
Soran+1 yılTürkiye'yi kötülemiyorum ama sen Arapların zeki olmadıklarını vs söylüyorsun. Ben de o halde Türkiye'deki duruma bak derim.
- +1 yıl
Peki Arap ırkı en mükemmel en moderen ırk ve Lübanan en gelişmiş modern ülke :D Tanrım sen kör cahilden koru bizi Ya Rabbim.
- +1 yıl
Bak Lübanan dedim :/
Soran+1 yılAsla ırkçı değilim. Hiçbir ırkın bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva ile olur.
- +1 yıl
Biliyorum zaten öylesine dalga geçtim. Yani birini Arap diye kışkışlıcak veya saldırıcak ve ya konuşmucak halim yok ama yaptıklarından dolayı politikalarından dolayı sevmiyorum bu kadar.
+1 yılyemende tum araplarda degil bir aşiret ayaklandi ceremesini tüm araplar cekiyo
20 Yorumlaarap mahlukatlar kendi elleriyle yaptıkları puta tapınırken... Biz engin ve ucsuz bucaksız bozkırların fedaileri... Gökte olan ulu tanrıya dua ediyorduk.
55 Yorumla
Soran+1 yılCahiliye devrinden bahsediyorsun. İslamla tanışmadan önce malesef medeniyetten son derece uzak bir toplumdu Arabistan yarimadasindaki toplum. İslamla birlikte refaha kavuştular
Soran+1 yılBir toplulukla özdeşleştirmedim senin söylediğine binaen önceden öylelerdi sonradan İslamla birlikte önceki adetlerini bıraktılar. Osmanlı yüzyıllarca İslamın sancaktarlığını yaptı
- +1 yıl
Tanrı ne gökte ne yerdedir, ayet-el kürsü okuyun biraz. Ayrıca tengriciliğinde saçma sapık adetleri var. Ustelii o dönemde hanefi- ibrahimi- ve yahudi araplarda vardı.
+1 yılsevmesinler sanki umrumuzda zaten Türkiye de bizim olucak istanbulun yarısını aldık aksaray ve daha niceleri 11 milyon metre kare aldık çok geçmez yakında kölemixler ama biz yani onların deyimiyle arap bu sebepsiz düşmanlığı unnutmiycak
00 Yorumla
+1 yılMüslümanların barbar bir toplum olduğunu düşünüyorum. Bizler dozunda yaşayan ülkeleriz. Bende Müslüman'ım. Fakat baskının hakim olduğu ülkeler, baskının doğurduğu yanlışlarla yaşıyorlar.
35 Yorumla
Soran+1 yılDozunda Müslümanlık 😂 Müslümansan sorumluluklarını yerine getirmelisin dozu falan yok bunun. Getirmiyorsan da o seni bağlar. Ama birebir Allah'ın emirlerini yerine getiren ülkelere laf söylemek senin haddine değil
- +1 yıl
Başı açık gezeni meydanda sallandırmak Allah'ımın emri değil. Dozu var bunun yani. Otobüste kadın etek giyiyor diye taciz edilecek, sonra müslümanız diyilecek. Ben pilavı kaşıkla yerim, elimle değil. Adı üstünde görüş paylaşıyorum. İşine gelmeyen gitsin Arap ülkelerinden gelen dolarlara sarılsın. Benim gerçeklerim var, kimse kusurabakmasın.
Soran+1 yılDinin de bir gerçeği var. Başı belaya girenlerin birçoğu dini kullanır ki onlar yüzünden dinin adı kötülenmiş olur. Pilavı nasıl yiyorsan ye bazı yerlerde de elle yeniliyor. Bu bütün Arap ülkeleri için de geçerli değil üstelik bunlar çöllerde yaşayan topluluklar oluyor genellikle.
- +1 yıl
Saygı duyuyorum, tüm bunlar benim düşüncelerim. Kalbini kırdığım olduysa bu düşüncelerle affola.
Soran+1 yılBir kırgınlık yok sizin düşünceniz bu şekilde olabilir. Siz de kusura bakmayın bir kırgınlık olduysa
Talkan ve Curcan katliamını duyduktan sonra hiçbir arab'a selam bile vermedim. Mülteci sorunu yüzünden de araplardan nefret ediyorum.
33 Yorumla
Soran+1 yılBir azınlık yüzünden herkesi suçlu görmek yanlış. Avrupalılar da moğolların devamı olarak görüyorlar Türkleri. Pis moğollar, barbar Türkler gibisinden söylemlerde bulunuyorlar. Bir kesim yüzünden o ırktan olan bütün insanları suçlamak yanlış.
- +1 yıl
Ben sayıya bakmam , ben milletime verdiği zarara bakarım. Azınlık dediğin kişiler kendi milletini temsil ediyor. Nasıl ki Türkler bir yeri feth ederken kendi milletini temsil ediyorsa onlarda aynı şekilde. Sen hiç "Ama Türklerin ordusundakiler feth etti halktan fetihi istemeyen Türklerde vardı" diyen avrupalı gördün mü?
Soran+1 yılBarbar söylemlerini kabul ediyor ve öyle olduğunu düşünüyorsan birşey diyemem. Burada kendinle çelişiyorsun. Moğollar yağmacı bir halktı. Birçok insanın ölümüne sebep olmuş, yerleşim yerlerini talan etmişlerdir. Bu sana normal geliyor ama Arapların yaptığının yanlış olduğunu söylüyorsun. Burada bir çelişki var. Bu arada tabii ki Yemen'deki Arap kesimin yaptığını normalleştirmiyorum. Onlar ihanet ettiler.
+1 yılArap düşmanlığı değil eski den ihanet edenler şimdi de ederler tedbir diyelim
10 YorumlaArapların zihniyeti ve yönetim biçiminden dolayı. Sen git bakalım Arabistan'a kadın olarak ne kadar zor durumda kalacaksın anlarsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılAraplar diyerek genelleme yapmak yanlış. Yönetim biçimi olarak şeritla yönetilen en çok bilinen iki ülke var: Suudi Arabistan ve İran. Diğer Arap ülkelerinde böyle bir durum yok. Örnek verecek olursam Lübnan şeriatla yönetilmiyor. Ve Orta Doğu ülkeleri arasında en medeni insanların barındığı ülkelerden biri hatta en medeni ülke diyebilirim.
+1 yılUlkesine bir hayri olmayan insani neden seveyimki veya ulkeme gwlmesine neden izin vereyim.
10 Yorumla
+1 yılAraplar İslamiyet'i çirkin yaşar ve medeniyetsizlerdir. Sırttan vurmak cabası. Arap ve arap özentilerinden nefret ederim.
23 Yorumla
Soran+1 yılİslamiyeti çirkin yaşarlar dediğin Arabistandan bahsediyorsun sanırım, çirkin dediğin şey Allahın kurallarını esas alan şeriattır. Şeriatın uygulandığı ülkelere bakacak olursak suç oranı bayağı düşük, caydırıcı oluyor. Medeni olup olmamalarına birşey diyemem, modern Arap ülkeleri de var. O bakımdan hepsi bir tutulamaz.
- +1 yıl
Pardon? İslamiyet hoşgörü dinidir. Küçük yaşta tecavüze uğrayıp, bu yüzden hapse giren. Çıkınca tekrar tecavüze ugrarken karşı koyup tecavuzcuyu öldurdugu icin tekrar hapse giren bir kadın var en kucuk ornek. Ben bunda hosgoru goremiyorum. Arabistanda olan videolari iyi izle. Sen bir kiz olarak onlara sempati duyuyorsan gel ben sana şeriat uygulayayım oradaki gibi bakalım kaç saat dayanabileceksin.
Bunun savunmasini dahi yapma bu konuda benimle tartismaya girme.
Soran+1 yılŞeriatı yargılayamazsın. Suudi Arabistan'da tecavüzcülere idam cezası verilir. Türkiyedeki gibi birkaç sene yatıp çıkmazlar. Orada kurallar buradakinden daha katı. Burada yaşayan bizler oradaki durumu anlayamayız. Medya önümüze bir şeyler koyar bazı yerleri çıkarır ya da eklemez. O ülkede kurallar herkes tarafından bilinir kanuna uygun yaşadıkları sürece şeriat kadının hakkını zaten korur. Suç oranı bayağı düşüktür söylediğim gibi herkes yapmaması gereken şeyleri iyi bilir. Mesela namaza gittiklerinde dükkanlarını açık bırakırlar kitleme gereği duymazlar. Çünkü kanunlar caydırıcı. Türkiyede böyle bıraksan döndüğünde tv kumandasını bile bulamazsın.
Araplari değil insan olmayanları sevmiyoruz
10 YorumlaAslında bu bir nevi Kemalizm ideolojisi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnu yapanlar yahudi artıkları Kemalist turkculerdir
00 Yorumla
+1 yılbilmem ben öyle bişey görmedim
00 Yorumla
+1 yılKurunun yanında yaşta yanar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraplari sevmek zorunda degilim ama saygi duyarim
04 Yorumla
Soran+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.
Cevap sahibi+1 yılE ben ne yazdim yukarda
Soran+1 yılhak verdiğimi belirtmek istedim vurgulayarak
Cevap sahibi+1 yılanladim
+1 yılAraplardan nefret ederim
10 Yorumla
+1 yılAraplara sokayım onları sevenlere de
10 Yorumla
+1 yılBana kimse dusman degil😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılarap değil yobaz düşmanlığı..
00 YorumlaDoğru
02 Yorumla
Soran+1 yılTürklerle alakalı barbar Türkler diyorlar Moğolların devamı olarak gördüklerinden. Onlar da haklı o zaman?
Olmasın mı 😕😑?
00 Yorumlaoyle
10 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri