Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarıyla Seccade ye bastığı fotoğraf tepki çekti. Konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarıyla Seccade ye bastığı fotoğraf tepki çekti. Konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
Bir şekilde tuzağa çekilmiş olma olasılığı da gözden kaçırılmamalı ama bu noktada başta kendisi ve çevresindeki danışman ya da ilgililerin özellikle bu seçim döneminde her olasılığa karşı çok dikkatli ve detaycı olmaları gerekliydi çünkü hiç bir şekilde en ufak bir noksanlık hata kabul etmez! Sonuçta sürekli resimler çekiliyor, mekanlar değiştiriliyor yoğun bir tempo söz konusu...
Sahsen neye inandigi umrumda degil. Ancak siyasi bir liderin her ince detayi gormesi gerekiyor. Kapi kapi her siyasi olusumun kapisini geziyor ama inceliklerini bilmiyor, onemsemiyor. Ben kendimi bildim bileli KK icin Lider vasfi yok diyorum. Bunun sebebi sadece partisinin oylarini aliyor olmasi. Cumhurbaskani adayi olan diger 3 lidere bir bakalim. Hepsi kendi oylarını alıyor, almaya da devam edecek. Yani hicbiri partisinin oylari ile gecinmiyor, aksine kendi oylari ile partilerini ayakta tutuyor. Kilicdaroglu Chp den ayrilsa kendi partisini kursa toplamda 500 kişiden oy almaz bunu hepimiz biliyoruz. Yani chp nin basinda bos koltuk dahi olsa Kilicdaroglu ile esit oy alacak bunu biliyoruz. Bu sebeple hassas olmayan ve kendi etkisini yillardir yaratamamis birinin hal ve hareketleri umrumda degil.
Seccadeye ayakkabi ile basılmasından cok bunun savunulmasi daha da tehlikeli bence.
Iste bu durumu meşru goren zihniyetin başka neler yapabileceginin kanıtı oluyor bu savunma.
Tskler eig icin
Cevap
11Cevap
Seccade zaten üzerine basılan bir şey. Yani ayakta ayakkabı var ya da yok ne farkeder? Deli deli konuşuyor insanlar. Saçma sapan şeyleri kutsallaştırıyor. Seccade dediğin bez parçası. Kazağını çıkarır serersin önüne namaz kılarken o kazak sana olur seccade.
ne alaka seccadeye ayakkabı ilemi basılıyor
Bastın diyelim ne oluyor? Hadi bastın günah mı? Suç mu niye bu kadar büyütüyor algı yapılıyor? Nolmuş yani? Seccadeyi bile İslam'ın bir parçası temel taşı yapıyorlar. Seccade bir BEZ PARÇASI başka bir şey değil. Üzerinde namaz kıldığın herhangi bir şey seccade olabilir. Bayram namazlarında buzdolabı kartonları kullanılıyor gazete sayfaları kullanılıyor camilerde seccade diye. ayrıca seccade namaz için gerekli bir şey değildir. Camilerde bile çoğu zaman seccade kullanılmaz düz haliflex kaplıdır bitti gitti. Seccade seccade ne seccadesi ya dinden imandan tiksindirdiler artık herkesi
Seccade konusu...
Siz bu konuyu bilmeyebilirsiniz, anlatalım:
Mevzu Seccadenin kutsal olması değil.
Müslümanlar için Necasetden taharet diye bir husus var.
Namaz kıldığın yer temiz olmalı, Müslümanın alnını koyduğu yere sokakta gezdiğin ayakkabıyla basamazsın. Anlıyormusun?
Anlıyorum. Yıkarsın geçer gider. Sen bunu anlamıyorsun belki de ya da ona ayakkabı ile bastı ise kaldırır başka şeyde kılarsın. Senin anlamadığın şey bunu bu kadar büyültme peşinde oldukları. Mesele bakın bunlar din düşmanı islama hakaret ediyorlar dine saldırıyorlar demek. Ben Türk'üm. Benim için Türk bayrağı İslam'dan da seccadeden de kutsal. Uğruna can da verildi kanda döküldü. Kendileri Türk bayraklarını ayaklarının altında seccade yaparken sorun görmüyorlar ya.
neden ayakkabısıyla basıyor sebep
sen de saçmasın o zaman, senin de üstüne ayakkabı ile basalım
senin imanın zayıf ise başkasının ne suçu var?
@güzellikkatar olm siz deli misiniz divane misiniz 😂😂 ciddi anlamda bir bez parçasının üzerine ayakkabı ile basılmış tartışması yapıyor ve buna bir kutsiyet katıyorsunuz hepten kafayı yemişsiniz
O seccadeyi birileri oraya kasıtlı koymuş bu çok belli... ama dikkatli olması gerekirdi tabiki... seçim öncesi karalama kampanyası hep olur... birileri yapay gündem oluşturmayıda seviyor malüm... ekonomik olarak ortalık yanıyor ama bunu gündeme alan kanal yok ortaya attılar bir tartışma bunu konuşun diyorlar...
senin canım liderin önündeki farketmediyse yafda kasıtlı basmışsa neden başkasını suçluyorsun.
@güzellikkatar Saçmalama kimse benim liderim değil kılıçtaroğlunuda tırnağım kadar sevmem boş yapma...
o zaman savunma
@güzellikkatar Bu savunmak değil bazı gözleri görmeyenleri aydınlatmaya çalışmak...
İster Müslüman ol ister yahudi ya da hıristiyan . Halkın dini değerlerini görmezden gelmemelisin. Siyasetçi dediğin kişi uyanık olmalı , etrafından gelecek her hangi bir komploya karşı önsezili olup onu bertaraf etmeli.
ben kasıt ararım farkına varmadık diye bir şey yok o kdar danışman insan
Erdoğan ile anlaşmalı milleti uyutma senaryosu benim düşüncem. Ama inananlar var. Bayrağa basanlar, bayrakta namaz kılanlar kendileri değil mi idi.
Seccade kutsal bir obje değildir. Ama yine de bu ülkede Seccade'yi kutsal olarak görenlerin olduğunu bile bile basması potansiyel oy kaybına yol açtı maalesef.
ülkedeki muhabbetlere bakınca gülüp geçiyorum bide bunu tartısanlar var üzülüyorum az zeka kırıntısı olmazmı bi ülkede
Seccade nin ne olduğunu biliyor mu ki acaba :D :p
tamda Decade yerde negezıyormuskı
göktemi olması lazımdı
@canerozkum şikayet ettim yorum kaldırılsın lütfen
nıye neyı varmıs yorum umuda sen bayragımızın nerde olacagını daha bılemıyorsan turkıyede bence yaşanan haram
bayrak ve seccade ne alaka önce sapla samanı ayırmayı öğrenin
doğru söylüyorsun sap ve saman güzel tespıt
ve cenaze yerde ne gezer namaz kılınır kaldırılır ve bızım evdede var cunkı kulanılmayan ya da seklını beyenmedıyomız ıcın yere halı nıyetıne serıyoruz ee secdeye aylakla basınca noluyor acaba
ve bu bır sen devletın baskanının hıc fotolarını nıye görmüyorsun inatla busıru dolasıyor şuanda onlar ALLAHın evıne ayakabıyla gırmısler ama nedense bunları gören eden yol ınsanların ıcı fesat ve bu halde bıde bu konuları çok büyütüyorlar buyutulmesı gereken kendılerının yaptıkları
bu tepki neden bu kadar acaba? gerçekten namaz kılan şeklini beğenmediği veya eskiyen seccadesini eve sermez imha eder
bayrağımız yeri herzaman gökyüzüdür bayrağı seccadeyle kıyaslama yapan sizsiniz
Kendisini sevmem ama olabilir böyle şeyler
Saygısızlık. Bunlara oy falan yok
Bos adam toplarin en sevdigi adam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?