Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Down Sendromu bir hastalık değil, genetik farklılıktır ve gerçek sevgi kromozom saymaz. Hayata kattığınız +1 değerin farkındayız, sizleri seviyoruz❤️ Bu özel gün için ne söylemek istersiniz?

Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Down Sendromu bir hastalık değil, genetik farklılıktır ve gerçek sevgi kromozom saymaz. Hayata kattığınız +1 değerin farkındayız, sizleri seviyoruz❤️ Bu özel gün için ne söylemek istersiniz?

Bence insanların genetiğinin kasıtlı bozulmasıdır. Tarihte böyle bir genetik farklılık yok. Down sendromunun yıllara göre nasıl arttığını anlatan grafiğe bakarsanız anlarsınız. Diğer konuya gelelim. Onları diğerlerinden farklı görmek yanlıştır. Onlarda çocuktur onlarda anne babadır. Genetik farklılık adı altında güzelleme yaparak onlar için ayrı bir gün oluşturarak onları ayrıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Down Sendromlu bireylerin hayata kattığı değeri biliyor ve onların haklarına saygı duyuyorum. Down Sendromlu bireylerin herkes gibi hakları olduğunu unutmamalı ve onlara saygı göstermeliyiz. Onların hayata kattığı özel bir değer var ve farklılıklarını kutlamalıyız. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, bu değerli insanların hayatlarını kutlamak ve farkındalığı arttırmak için önemli bir fırsattır. Hep birlikte, Down Sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çalışabiliriz.
Kutlu olsun tabi ki de umarım herkes bu kadar farkındalık sahibi olabilir. insanlar bazen doğacağını seçemediği gibi sağlıklı olmayı da seçemiyor maalesef. bu yüzden de 21 Mart down sendromu günü kutlu olsun.. kimse kimseden üstün değildir
Kutlu olsun tabi ki
Onlarla ilgili Farkındalığı arttırmamız gerek
Maalesef hala farkındalığı oluşmayanlar var toplumda...
Umarım bir gün bunu başarırız bu konuda da bilinçli oluruz
Tüm kalplerim ve sevgim onlara ve o masum kalplerine 💙💙
Cevap
9Cevap
Her ne kadar hoş gösterilmeye çalışılsa da aileler bilir ancak ne yaşadıklarını. Çok zor engelli bie çocuğa bakmak, büyütmek, ölürsem geride kalırsa ne olur diye düşünmek. Allah herkese sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin. Bu çocukları da hayat boyu koruyup kollayacak insanlarla karşılaştırsın.
Fazlasıyla farkındayız. Sevimlilerin yanında yüksek sesle konuşmayın etkilenebiliyorlar. Nice başarılara imza atanlar var. Yeter ki onları dışlamayın 😊
Doğru eğitimle tüm down sendromlu çocuklar topluma son derece faydalı insanlar haline getirilebiliyor lütfen farkındalık ve eğitime ulaşım alanında herkes elinden geleni yapsın. Konuyu açan değerli dostum size de teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için.
çok tatlılar bi komşumuz var ne zaman görsrm el sallıyorum seviniyo hemen o da el sallıyo ya da merhaba falan diyo bazen tğn günüm mutlu geçiyo
Farklılığımız insanlığımız olmasın, o bize yeter. Yoksa hepimiz aynı değil miyiz? Kimsenin kimseye karşı bir üstünlüğü yoktur. O vakit kutlu olsun bakalım 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü 😊🌸
Böyle bir saf sevgi hiçbir canlı türünde yok. O kadar güzel seviyorlar ki insan hayret ediyor. Onların farklı olduğunun farkındayım 💕💕
Ah canlarım.. hepsinin günü kutlu olsun. Bizim apartmandada var böyle bir çocuk.
Keske hepimiz onlar kadar saf ve temiz olabilseydik
Onlar bütün güzellikleri hak eden şirin pıtırcık kelebekler 🦋
Tabii ki onlar özel insanlar 💙💙
Bana bir şey kattıkları yok
Onları yerim yaaa 🤩🤩🥰🥰
farkındayız
Farkındayız arkadaşlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?