Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Son yıllarda artan Otizm Spektrum Bozukluğunun temel belirtileri arasında, başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir.Siz de bu farklılığın farkına vararak erken tanı ve özel eğitimle Otizmli çocuklarımızın topluma kazandırılmalarını sağlayabilirsiniz.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizmin farkında mısınız?
En özel çocuklar arasında bence sosyal hizmetler okuyorum staj yapmak amaçlı 15-23 yaş arası zihinsel engelli çocukların bulunduğu devlete bağlı bir okulda staj yaptım seni sevmeye başladıklarında sana olan o bağlılıkları görülmeye değer gerçekten geliceğin günü bekliyorlar resmen
Bunun farkındayız dersek yalan senin yaptığın gibi veya bugünü o gün olarak seçemeleri gibi aynı anneler günü sevgililer günü vs bunu bir gün için paylaşarak hatırlatılmaz hergün hatırlatıcaksın kimse kimsenin umrunda değil zaten ülke de o kadar iyi değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
O degilde bu cocuklarin yuzleri genekde birbirine cok benziyor hatta bazilarini birbiriyle karistirmamak mumkun degil. Bunun sebebi nedir? Bunu arastirdim ama pek elle tutulur bir sonuca varamadim. Bilgisi olan?
Otizmin farkinda olmak ve otizstlere destek amacin ile (!) yaptığın bu paylasimi gonulden tebrik ediyorum ve dunya uzerindeki tum kardeşlerime omur boyu huzurlu hayatlar nasip diliyorum , ayriyetten de eklemek gerekirse otist olmayipda , ozenerek bu sekilde yasamaya calisan saglikli ve zeki arkadaşlarıma allahtan yakinlarina sabir kendilerine de akil diliyorum.
Farkındalıktan kasıt nedir? Bilgi toplamak, insanları bilgilendirmek mi yoksa vicdanı rahatlatmak için yılda 1 gün yapılan bikaç aktivite midir? Keşke duyarlılığımız 365 gün sürse!
Çok güzel bir soru sormuşsun, tebrik ediyorum.. Yanındaki kardeşinin de bu yaşta böyle güzel destek olması ne kadar özel bir çocuk olduğunu gösteriyor. Tüm çocukların özel olduğu gibi.
Evet gerçekten sıkıntılı bir hastalık ve istenildiginde tedavi olunabikir daha sosyal bir hayat ve etkinliklerle duzenli spor tiyatro oyun parklarina hastayi götürerek ve doktor kontrolunde bu hastalıkla birazda olsa basa cikilabilir
Otizim kesinlikle eksiklik değildir çok doğru bir soru olmuş.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Psikiyatriye gidene kadar içinde olduğunu bilmediğim durum. Hayatta bir eksisi oldu mu tabikide hayır. Ayrıca otizme engel olarak bakmakta komik gerçekten 😄
En İyi Cevaplar