Elbette, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü vesilesiyle büyük bir gurur ve sevinç duyuyorum. İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü ve milli marşımız olarak çok özel bir yere sahip.
Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bu muhteşem eser, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkını, vatanseverliğini, kahramanlığını ve kararlılığını yansıtıyor. İstiklal Marşı, Türk halkının, tarihte karşılaştığı zorlukları aşma gücünün ve birlik içinde mücadele etme iradesinin en güzel ifadesidir.
Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümünde, milli marşımızı yürekten söyleyerek, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye devam etmeliyiz. Aynı zamanda, bu özel günün anlam ve önemini genç nesillere de aktarmalı, İstiklal Marşı'nın milli mücadelemizdeki yeri ve önemini öğretmeliyiz.
İlk cümlesi KORKMA diye başlıyo çok güzel bı sebebi de var Binlerce kişiye ıkı kısı savaşan Peygamberımız ve Hz Ebûbekir savaşıyo Allaha sıgınıyolar korku yerine Mehmet Akif Ersoy'dan da bu yuzden KORKMA diye başlıyo ılk cumlesıne İstiklâl marşımızın 🥰 Gerçekten her sözünde bı yaşanmışlık vatan sevgisi var. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yılmadan savacağını inandığı halkın vatanına sevgisinden bahsetmiş zaten küçükken bize aslında ne İstiklâl marşının önemi duzgun anlatıldı nede gençlige hitabenın sadece 2 kıta ezberletıp her cuma pazartesı okutuldu önemi bu değildi aslında şu an bile çocuklar çok bilmiyor yiğenim mesela 9 yasında 3 e gidiyo ama istiklâl marşını bilmeyi geçtim ne zaman yazıldı ne için yazıldı bilmiyor iyi eğitim verılmıyo bu konuda 😔 keşke önemini doğru düzgün anlatsalar 10 yaşındaki çocuk atatürke laf atıyo izledik bunları hiç doğru değil de maalesef sadece izleyerek kalıyoruz🥲İnsan dinlerken bile etkileniyor 🥰
İstiklal Marşı 1453 harften ve 571 heceden oluşmakta. O kadar ince duygularla yazılmış ki... Bu marş, Türk halkına verilebilecek en güzel hediyedir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
53
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Siyasetle vs cok ilgilenen biri degilim ama geçen gün kurtuluş savaşını okudum wikipedia dan. 1 tane bile ingiliz askeri öldürmemişız. Hatta ingilizler bize yardim etmiş. Yani özetle ingiltere fransa italya yunanistan ve ermeniler ülkeyi bölüsmek uzere isgal etmislerdi. 19. mayis 1919 (manidar bir tarih) gunu ingilizler diger ortaklarina "burasi bölünmeyecek abd mandasi olacak anadoluyu terkedin" demis. Kabul etmeyen fransa ve italya 8-10 bin asker kaybedince kabul edip ingilterenin teklifini kabul edip yunanlara karsi kurtulus savasina destek vermisler. İzmire destege gelen yunan gemilerini ingiltere batirmis.(bu yardimlari. babalarinin hayrina yapmadiklarini osmanlinin dagitilmasindan anlayabilirsiniz) her neyse zaten bu tarz seyleri 3-5 yilda bir ortadoguda gozumuzle goruyoruz. Ama. her nedense kendimizi ayri tutuyoruz.
Sen anlamadin mi yani? Sen cikar icindeki gazı.. lafin tamami esege soylenir dicem de zaten 100 yildir anlamayanlara tamamini soylemek farz olmus. Yani google in sahibinin guzel bir sozu vardi. "Bir isyan cikarirsin kazanamazsan hain olursun kazanirsan kahraman olursun"
Arkadaş kısaca demiski ben tarih marih araştırmam internette ne yazıyorsa doğrudur kulaktan duyma tarih bilgimle millete caka satar milli duygularınıza karşı her gördüğüme inanan bilgimle emperyalistlere çalışır 100 yıl önce adamların sahada yapamadığını şimdi masada yapmalarına yardımcı olurum demiş
Lafla olmuyor. Sizin arastirdiginiz kaynaklardan gosterin kac ingiliz vurmusuz. Madem okuyup arastirmissiniz a haber tarzi karalama yapmak yerine bilginizi paylasin biz de aydinlanalim dimi🙂 wikipedia da ganlis bir harf olsa 50 kere dava acip 30 kere erisim. yasagi gelmez miydi? Link orada acin okuyun. Aksi kaynak varsa soyleyin
Amin diyorum öncelikle.. Ve ülkemizi daha iyi daha güzel yerlerde görmek istiyoruz artık Ve ben artık tarihlere inanmıyorum... Her şey olabilir... yakın tarihlerde kendi gözümle gördüğüm bir çok olayların yanlış lanse edildiğini bildiğim için inanmıyorum... Hatta bir tık ileri gidiyorum.. Yazarın anlatan kişinin sözlerini çarpıtmasını bile düşünebiliyorum artık.. Tartışmaya açık değil Tarafım yok sadece insanlığın her türlü entrikaları yapabileceğini söylemeye çalışıyorum.
Geçenlerde bir yerde, bir toplulukta karşılıklı konuşurken, rahmetli Mehmet Akif ERSOY un bu harika sözünü söyleyip yad ettikten sonra, ben de: Rab'BİM inşallah bu güzel yurdumuza bir daha, ne İstiklal marşı yazdırmayı ne de doğal afetler göstermeyi nasip etmesin dedim.
Meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi tarafından arka arkaya 3 kere okunan ve büyük coşku ve alkışlar arasında milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşımızın Kabulünün 102. Yılı kutlu olsun🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Türk gençliği unutma! İstiklal korkma diye başlar.❤️ Benim naciz vücudum birgün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.❤️ Böyle adamlar kalmadı bu iktidar bu adamları hep kıskandı çekemedi
Aldığım ödül hayal kırıklığına uğratmıştı beni kutluyorduk ama yazarlara pek onem verilmiyor maalesef onu anladım sadece öylesine birgün gibiydi ne YAZIK kii
Türk Ordusu’na ithaf ettiği İstiklal Marşı’nı Taceddin Dergáhı’ndaki odasına kapanarak 10 günde yazdı. 724 başvuru arasında birinci oldu. Sırtında giyecek paltosu bile yokken para ödülünü kabul etmedi mekanı cennet olsun Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu vatanın kurulmasında emeği geçen herkese sonsuz şükran duyuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Ne kadsr teşekkür etsem az. Huzur içinde uyusunlar.. Sayın Mehmet Akif Ersoy a da teşekkür ediyorum bu güzel gurur verici marşımız için..
Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın! Biz Türk'ler tarih boyunca hiç boyun eğmedik, kimsenin himayesi altında yaşamadık taa kafkaslardan Anadolu'ya kadar geldik. Ama artık burası son vatanımızın kıymetini bilelim sağcı, solcu diye birbirimize kin beslemeyelim çünkü bu vatanda giderse başka gidecek yerimiz kalmadı. Güzel yürekli şairimiz Mehmet Akif Ersoy öyle güzel bir marş yazdı ki insan okudukça coşuyor, gururlanıyor. Allah mekanını cennet eylesin
12 yıl devletin bölünmezliği için dağlarda görev yapmış biri olarak... Başka Türkiye Cumhuriyeti yok.. Bunun değerini bilen kişiler başka gidecek yerinin olmadığını bilir
asla yılmadığımızı gösteren olaylardan sadece biridir. zorluklarla dolu bir diriliş mücadelesini tam anlamıyla aruza getirmiş şairdir mehmet akif. bu marşı yazdıranların da ruhları şad olsun.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.
Sen hele bı sor bakalım on kotayi ezbere bilen var mı? ben şahsen biliyorum çünkü dayakli egeitim öğretim sisteminden geçtik. Bizim zalanimizda birncumleyi esngecersen hoca tokadı yapistiriveriyordu. Niye ezberlemedin diye hesap soruyordu. Dayağı yiyince nasıl ezberlerdik 😁 gurur da duyarım. Lakin hatırlayan kaç kişi kaldi
Bazen otobüse binerken hemen önünde beklediğimiz liseden müdürü dinliyorum. Adamcağız sabah sabah "oğlum yapma kızım rahat dur "demekten on dakka istiklal marsina geçemediği oluyor. Okunurken de aynı dediğin bastam savma bı durum
Allah Mehmet Akif Ersoydan da onu bu duygu dolu satırları yazmasına vesile olan Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarınıdanda razı olsun kaç sene geçsede hala aynı duygu yoğunluğuyla okunuyor. Nesillir boyuncada okunacak
Hürriyeti, özgürlüğü, vatan toprağını, verilen mücadelenin kutsallığını anlatır. Dökülen kanlarla yazılmıştır. Tüm şehitlerimizin, atalarımızın ruhları şad olsun. 💐
Mehmet Akif Ersoyun mekanı cennet olsun. Kurtuluş savaşımızı İstiklal Marşımızda çok güzel anlatmış. Türk Milleti emperyalist batıya karşı galip gelen çok az milletten biridir
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu vatanın kurulmasında emeği geçen herkese sonsuz şükran duyuyorum. Mehmet Akif Ersoy'a teşekkürleri mi sunuyorum.
Allah bir bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek.. O marşın on kıtasını okuyup anlayıp ona göre davranmanın da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum
Hain değildi sadece hain damgası yedi o zamanın başındakilerin işine gelmedi Ersoy'un fikirleri onlarda çareyi sürgünde buldu bunun en kısa açıklaması bu
Kahraman Türk Ordusuna yazılmıştır ve biliriz ki, her Türk Asker doğar. Sözleri ile hep yine yeniden tüyler ürperten, bir Şiir değil, bağımsızlığın muazzam bir mücadele ile kazanılışın kabulü.
Duygu yüklü mısralar işte Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar benim iman dolu göğüsüm gibi serhaddim var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"Allah Milletimize bir daha İstiklal marşı yazdırmasın". Amin İnşallah. Bende başka bir şey demiyorum katılıyorum aynen. Allah Rahmet etsin mekânları cennet olsun.