Oturmayın bu ilçelerde uzak durun diğer ilçelere geçin bence.

Oturmayın bu ilçelerde uzak durun diğer ilçelere geçin bence.
Fay hattı geçebilir, sorun yok. Fay hattı ne kadarlık bir enerji üretebilir ve deprem yaratabilir, asıl soru ve bilinmesi gereken bu. Mesela Konya'daki bulunan fay, yıkıcı bir deprem üretmez. Aynı şekilde Mersin'de öyle. Ama listede adı olmamasına rağmen ve İstanbul'un özellikle ilçelerinde fay olmamasına rağmen, KAF hattı, adaların hemen arkasından geçiyor ve bu fay büyük depremler üretiyor.
İlçelerde olan deprem yine illeri etkileyecek illaki. Depremden kaçış yok. Bunu anlamamız lazım artık. Yerine depremle yaşamak için önlemler almamız lazım. Binalarda gereken malzemeyi gereken özeni gereken titizliği göstermemiz lazım.
Cevap
7Cevap
mühim olan diri ve büyük fay hatları. Bana yakın olan şereflikoçhisar fayı çok yüksek deprem oluşturcak kapasitede değil.
Ben İzmir'de okuyorum ve Bornova'da kalıyorum. Allah korusun, Kemalpaşa'da deprem olması halinde Bornova da bundan çok etkilenir, değil mi?
Bilmiyorum zeminci değilim 🤭
Kemalpaşa bornova yakın yerler zaten birbirine. Allah korusun büyük bir depremde bornova fazlasıyla etkilenir
Fay hattı önemli değil ki içindeki enerji önemli ne zamandır hareketsiz kirilmiyor o önemli
Açıklanmasına gerek yok 3737383 senedir bilinen bir şey zaten
Fay hatlarına 50 km uzak olan ve zemini ve binası normal sağlamlıkta olan her yerde güvenle oturulabilir bana göre. İlla hiç fay olmayan bir yerde oturalım diye bir düşünce bence yanlış.
Allah'ın dediği olur ne kadar kaçarsan kaç ecel gelmişse her şey boş.
Şimdi Düzce’de olan bir deprem Eskişehir’i sallıyorsa ve Eskişehir’in ilçesi olan İnönü’de olucak deprem kim bilir nasıl etki gösterir o yüzden ilçeden ilçeye kaçmak mantıklı değil
Bizim şehirden de geçiyor lakin adı yok listede
Aya gitsek en iyisi
İstanbul niye yok bu listede
İstanbul'da fay hattı yok. İstanbul diğer yerlerdeki sallantıdan etkileniyor. Kuzey Anadolu fayı Kocaeli'nde 2 ye ayrılıyor. İstanbul'a ulaşamıyor. Ama çevre illerde olan deprem etkiliyor. Maşallah binalarda süper İstanbul'da zaten. Gördüğüm kadarıyla çoğu eski ve çok kötüydü. Korkulmayacak gibi değil.
Durum vahim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?