Aslında araştırdıkça hep onları biz beslemişiz gibi görünüyor, çok bişey yapamıyoruz ama en azından boykota uyarsak önemli ölçüde katkımız olacağını düşünüyorum.
Boykot vicdan meselesidir kişinin tercihine kalmış 2 yıldır boykot markalarından hiçbir şey almadım almayı da düşünmüyorum yaptığın boykottan ne olur diyen çok kişi oluyor onlar karşılık olarak tıpkı hacca gitmeye çalışan karınca gibi belki hacca gidemez ama niyeti belli olur en azından
Biz elimizden geleni yapmaya devam edelim bir yerde malum özenti takıntısı kahve dükkanı kapandı kimse gitmediği için herkes el atsa neler olur neler ama bi kişiden ne olacak, bir ben ne yapabilirim kafası herşeye ket vuruyor.
İnsanlar boykotu hafife alıyor maalesef Hindistan yüzyıllarca İngiltere'nin sömürgesine maruz kaldı oradaki insanlar İngiliz mallarını boykot etti ve ülkelerini kurtardılar sömürgeden
Edecek olan biz değiliz.. Bu ayrıma varsak bilinç olarak belki bireyler düzelir.. Boykltu yapacak devlet.. Örneğin almadığın markalar büyük holding.. İstediğin kadar alma dağdan toz kaldırır sqdece.. Çünkü ya kuruluşları vs vqr.. Örnek heslerle maden şirketleriyle hala toprağını İsraile satıyorsun bunlar markalar hiç önemli şeyler değil.. Asıl mesele burdq.. Yeni çıkan mqde yasasi alan genişletme ve kullanım hakları veriyor.. İsrail menseili bir sürü firma seni topraklarını alıyor.. Kısaca boykotu yapacak Her ürünler değil... Devlet zihniyetine olmalı.. Bunlar oyalanma işleri.. :))
Herkes kendinden sorunlu devlet alıyorsa bunda kimin suçu varsa öbür dünyada o yargılanır. Bunlar saçma yorumlar. Herkes işlediği günahın bedelini öder ortak olmamak lazım. Bakkala diyorum coca cola neden neden diye getirmedim bir ton kişi lad saydı diyor. Talep olmazsa zaten ülkeye girmez. Tavukmu yumurtadan çıktı. Yumurta mı tavuktan meselesi gibi tartışmaya açık uzar da uzar. Ama bebek katili bir devleti beslemeye çalışmamak vicdan meselesi
@Jfjfjfjfjdb söyleneni anlamak isteseniz keşke.. O işler öyle olmuyor.. Sen bireysel hiç bir şey yapamazsın ancak vicdanıni rqhqtlqtirdin ki bununda ords kilere bir yararı yok tamamen kendi bkrreyselligon... Asıl maksat devlet po'iyilqrqrini eleştirip bir ambargo uygulayabilmek.. ama üstten laflar büyük konuşmalar.. Alttan her turlu imtiyaz hak ve para kazandırmak.. Birseyselligi kolektif bir biçimde alamıyorsan sistemi defistiremiyrosqn bir halta yaramaz yaptığın.. O ürünleri alma aldığın ürünlerin tedqrikcisi gene o firmalar.. Foulunu uruten gene o firmalar.. Yakında yerli ürünlere üretilecek elektriği ve suyu verecek olan dq o firmlqr.. Resmi büyük görmesen hiç bir şeyi değiştiremezsin.. bir şey yapmak istiyorsan önce sana bunu yapmamanı sağlayani gör..
@Jfjfjfjfjdb işte elinden gelenden fazlası var.. Markaları boykot edin ama asıl mevzu olan topraklar satılırken karınca olmayın.. Ben boykot yapıyorum tamam deyince... O karınca hikayesi sqdece sizi rahatlatır.. Gerisi boş bir hikaye
Boykot ediyorum tabii ki , artık benim için bir yaşam biçimi oldu. Boykot dedektifi uygulamasıyla da aldığım hemen her ürünü kontrol ederek alırım. Günlük alışveriş ürünlerinde hangileri boykot biliyoruz artık fakat ara sıra alınan ürünlere de dikkat etmek gerekiyor
Ayrıca şu ifadenin arkasına sığınan vicdandan yoksun insanların bahanelerine de gıcık oluyorum - elindeki telefonda boykot -üzerindeki kıyafette boykot - giydiğin ayakkabı da boykot Gibi gibi Evet zamanında aldığımız ürünleri boykot diye çöpe atacak değiliz, israftan sakınacağız. Son olarakta boykota destek vermek sizi A partili/B partili , sağcı/solcu , dindar/dinsiz yapmaz. Sadece vicdanlı , merhametli , sağduyulu kısacası insan yapar
Bu ürünler hayatimizin içerisinde boykota bana göre alicilardan once satıcıların ureticilerin katilmasi lazim ama bizim ureticiler maasalah boykot urunlerinin daha kalitesizini uretip daha yuksek fiyata sundukları için çok kimsenin dikkat ettiğini düşünmüyorum
Boykota dikkat etmek, bireysel düzeyde bir fark yaratma arayışının güzel bir örneği olabilir. Özellikle tüketici tercihleriyle bazı değişimlerin tetiklenebileceği bir gerçek. Ancak bunu yaparken bilgiye dayalı, etkili ve sürdürülebilir bir yaklaşım izlemek önemli. Alternatif ürünleri araştırıp desteklemek de bu süreçte daha sağlıklı bir denge sağlayabilir. Peki, sen bu konuda nasıl bir adım attın ya da atmayı planlıyorsun? 🌱
Şekil A da örnek gösterirsek Rize deki amcayı söyleyebiliriz. Kolayı boykot edicem diye kredi çekip bir kamyon kola alıp sokağa dökmüştü. Kim kazandı burada şimdi? Aklı sıra boykot etti.
En basiti salça yapan annelerimizdi yeni nesilde yok.. tarhana yeni nesilde yok.. artık bi furya başlamış organik diye herşeyi çakıyorlar insanlara.. dedem sarma sigara içerdi filtresiz 90 yaşında vefat etti 80 yaşında benim bisikletimi sürerdi ama kendi ürettiğini tüketirdi.. ama şu an filtreli çubuk kraker gibi incecik ama 40 50 yaşında ölüyoruz çünkü organik bişey tüketmiyoruz organik adı altında labaratuar ürünlerini tüketiyoruz
Köy enstitülerini kapattılar ve sonrasında ülke bitti.. yeni nesil şehire kaçıyor herkes dededen kalma toprağını satıp şehirde beton alıyor sonumuz iyiye gitmiyor
Kesinlikle öyle millet influencer oluyor 😄 Çocuğuna ''iyi anne, örnek anne '' adı altında paketli tarhana, irmik vs. alıp bunları reklam ediyor. Halbuki o kadar basit ki bunları evde yapmak. Keşke insanlar bu konularda daha da bilinçlense biz kefirimizi bile evde kendimiz yapıyoruz çocuklara onu iciyoriyoruz çileği tanidiklarimizin bahçesinden kopariyoruz meyveleri köyden ağaçlardan toplayıp kurutup saklıyoruz. Büyükşehir de yaşasam belki bu kadarı zor olurdu ama yine de az veya çok yapmaya çalışmak lazım. Dediklerinizde çok haklısınız 👏🙏
Artık hayat gerçekten pahalı olduğu için yeni nesilde kadın erkek ikiside çalışıyor çalışmak zorunda eğer büyük ailelerden destek yoksa.. hal böyle olunca insanlar tatilde eğlwnmwk için kafa dağıtmak için para harcıyor salça vs.. para ile satın alıyor maalesef sistem bunu gerektiriyor
Geçen gün birisi şey yazmıştı yatırımı doğal ürünlere yapın gidin dağ köyünden yıl boyu yiyeceğiniz keçi peynirini o doğal yapan kadından alın yatırımı sağlığınıza yapın demişti gerçekten o sözleri kulağıma küpe oldu. Herşeye, hatta saçma sapan şeylere harcama yapıyoruz peynirin kilosunu hesaplıyoruz çok saçma bundan sonra hiç düşünmem.
Almanya yapımı uygulama. Boykot? Kullandığımçn telefon android veya ios. Yani Amerika. Boykot? Yerli Reeder marka alsan bile onun da Android ve içindeki parçalar Çin malı Amerikan menşeli parçalar. Batarya, ram, işlemci, ekran kartı, kamera lensi vs. Boykot? Hiç bişey kullanmaman lazım bu durumda biliyor musun
Ufakta olsa ipin ucundan tutmak gerekiyor su israfını önlemek gibi, sadece evde dikkat ederek de destek olabiliriz yavaş yavaş giyimde mobilyada ürünlerde de ne kadar su israfı olduğunu görüp anladıkça onlara da dikkat ederek devam edebiliriz bı anda insan hayatının %100 ünü degistiremiyor.