Selam arkadaşlar, biliyorsunuz Filistin’deki olaylari..
Siz boykota bakarak alisverisinizi yapiyormusunuz, yoksa kafaya göremi?
Siz boykota bakarak alisverisinizi yapiyormusunuz, yoksa kafaya göremi?
Herhangi bir boykot yapmıyorum. Boykot yapılacaksa da devlet destekli olmalı. İnsanların oyunu almak için boykot diyerek miting yaparak boğazda alttan İsrail'e giden gemicikler olmamalı. Ya da Coca Cola açılışlarına katılım yapılmamalı :) İsrail'e çelik, demir, kimya ürünleri, gıda, giyim vb. satılmamalı. İsrail'li şirketleri limana almamalı.
Boykot yapmıyorum ancak ürün tercihlerimi öncelikle iyi olan Türk markalarını seçerim. Eğer yoksa yabancılara bakarım hangisi iyiyse onu alırım menşeine takılmam.
Boykot edeceksek bizim akıllı telefon, bilgisayar, instagram youtube facebook twitter vb. sosyal medyalarını da kullanmamak lazım, tablet filanda kullanmamalıyız, internette kullanmamalıyız. Ayrıca Thy ortaklarında da yahudiler var uçağa binmemeliyiz. Pegasusta öyle. Başka dersek hemen hemen tüm bankalarda da var. Ayrıca Merkez bankamızda da %20 civarı yahudi ortaklığı var diğer yazar hatta isim verilmez bunda.
Troy ödeme sisteminde bile yahudi ortakların yanı sıra ingiliz bankası vs. vardır.
Amacım alay etmek değil de. Hani boykot yapılıyorsa bari düzgün yapılsın.
Filistin İsrail konusuna da gelirsek Filistinlilerin yapması gereken ilk şey başında ki lideri değiştirmesidir, İsrail'in atadığı biriyle olmaz bu.
Anliyorum haklisin ama İnsan elinden geldigini yapmasiclazim en azindan.
Internet Banka vs. illaki kullaniyorsun maalesef bu günlük hayatin icerisinde ihtiyac olarak kullaniliyor.
Ama aaaa bunlarin hepsi yahudilerinmis o zaman boykot etmeme gerek yok zaten bunlar onun diye düsünürsek bence yanlis olur.
En azindan yapabildigince yapmasi Lazim insan.
O insanlarin öldürülmesi yok yere normal mi? Degil tabi. Bu da hak, ve bunun hesabida sorulacak bizlerden hesap gününde.
Hak veriyorum bu konuda elbette.
Kola ürünlerini zaten tüketmiyorum hani zaten alacak olursam da yerli markalardan alırdım.
Detarjan temizlik ürünleri yerli bir markayı tercih ediyorum hep.
Fast food pek tüketmem hani gidipte hamburger yiyeceksem bunu büyük zincir yerlerden zaten yemem devamlı aynı yağ kullanıldığı için sağlığa oldukça zararlı olması bir yana tadı da kötüleşir zaten hamburgerleri de kötü malum 2-3 firmanın. Yerel butik hamburgercileri tercih ederim. Pizza da öyle.
Hani aslında bakarsak bu savaş çıkmadan önce bile bir nevi boykot yapıyorum gibi bir şey sayılır.
Doğrudan boykot etmiyorum ancak tercihlerimi yerel firmalara öncelik veririm. Boykot konuusunda da şöyle tavrım vardır tabi Kahve dünyasına giderdim mesela Starbucksa giden birisi değilim. Kahve dünyası da yahudilerin bayramını mı ne kutlamıştı ondan ötürü gitmiyorum farklı cafeleri tercih ediyorum kahve içeceksem.
Senin dediğin tarzda boykota hak veriyorum saygı da duyuyorum. Bakış açına göre de tabi haklısın.
Yani dogru Evet. Sen elinden geldigini yapiyorsun ve en önemliside bu. Tabiki dogru düzgün boykot yapmak isterim, fakat hersey maalesef yahudilerin mali. Dünyayi Satin almislar nerdeyse…
Ama yapabildigimce herseye dikkat ediyorum..
Mesela Ben giysi kiyafet Hastasiyim, ama inanki Markalardan Ordan burdan vazgectim ve Bunu devam da ederim.
Kesinlikle dikkat ediyorum Filistin meselesi sadece müslümanların değil bütün insan olanların vicdanı merhameti olanların meselesidir öldürülen onlarca masum insan özellikşe kundaktaki bebekler küçücük çocuklar bir anne olarak beni çok üzüyor ve yıpratıyor elimden duadan ve boykottan başka bişey gelmiyor o öldürülen çocuklari bebekleri görünce kendi çocuklarım gözümün önüne geliyor ve her seferinde ağliyorum o yüzden sonuna kadar boykotumu yapıyorum ne kadar pahalı olursa olsun yerli ürün almaya dikkat ediyoruz ve vicdanı merhameti olan insanları da özellikle çocuğu olan anne babaları boykot yapmaya davet ediyorum o öldürülen masum bebekler ve çocuklari gözlerinin önüne getirsinler ve kendi çocuklari olduğunu düşünsünler o çocuklar bebekler kendi çocuklari olsa yinede İsrail malları almaya devam ederler miydi bunu düşünsünler Allah rızası için ellerinden geldiğince boykot yapsınlar bunu vicdanı merhameti olan herkese söylüyorum almazsak ölmeyiz ama alırsak o çocuklar bebekler masum insanlar ölecek
Aynen öyle dikkat edenlerden Allah razi olsun …
Amin 🤲 ama maalesef ülkemizde umursamayan Filistin benim meselem değil diyen çok insan mevcut acı ama gerçek 😓😓 Allah sonumuzu hayır etsin uyanmayı nasip etsin uyuyanları uyandırsın 🤲🤲
Maalesef öyle Evet üzücü birsey..
Amin İnşallah 🫶🏽
Cevap
14Cevap
Kendi boykotumu kendim yapıyorum. Ama TSK tanklarının bile İsrail modernizasyonu olduğunu düşünürsek (M60 sabralar), boykotları çok samimim bulmuyorum.
Aaa ciddenmi
Iste artik edebildigimizce etsek ne kayip ederiz
Vallah böylelerinden Allah razi olsun gercekten
Aldığınız her ürün onların bunu üst kademe yaparsa olur normal halk yaparsa olmaz onlar sokmazsa kimse almaz
Cok fazla secenek var aslinda alinabilecek ama herkes isine geleni aliyor o baska mesela…
Bunu önce bastakiler yasaklaması lazım çünkü bütün heryerde satışa sunan onlar
Tamam da bu herksin istegine bagli iste secenek var sonucta
Seçenek ne var herşeyde yokki kaliteli var kalitesiz var onu nasıl peki cozebilceksin
Deneyerek 🤷🏻♀️
Sen peki dikkat ediyormusun
Vallah Ben ediyorum ve icim cok rahat
Afferim sana peki kullandığımız telefonların içindeki parçaların çoğu bile onların onu napcaz peki
Yani ona bakarsan Google da onlarin kardesim..
Yani ama dikkat edebildigince oluyor yinede.
Aaa buda onlarinmis diyip hepsini almakdansa bence böylesi İyi
Yani anlican adamlar heryere girmiş ee sen girdikçe para kazanıyor onlar ona ne dicen tıklatıkca cepleri doluyor
Iste diyorum ya buna dikkat edemeyince diger Seyleri almak dogrumu? Dikkat edebilegince ediyorum
Bence ne kadar sen dikkatte etsen o adamlar kazanıyor unutma çark onların etrafında dönüyor döndürenlerde başlar unutma sen o bu bişey yapamaz
Bence bunda dikkat edemiyorum diye diger mallari almak zorunlu da degilim. Ne kadar dikkat edebilinirse o kadar İyi
İnatcisin biraz sen kara kız 😂
Yani inatci degil Sadece yardim edebildigimce yardim etmek istiyorum.
Nerdeyse hersey onlarin zaten ama yinede bunun hesabida yapilacak öbür tarafda🤷🏻♀️
Yani hesaplar öbür tarafta çetin geçecek Müslümanım diyen kul hakkı yiyen senin aklına bu nerden geldi simdi
E tabi Oda var ama o insanlarin ne sucu var onlarinda hakki var.
Bu yüzdende sorguya cekilecegiz hepimiz
Herkes çekilcek çünkü haksızlık heryerde sade orada değil
Evet iste hersey gibi buda öyle
Yani öyle zaman iyi akılı kadınsın
Yani insanda vicdan varsa eger daha fazla birseye gerek yok
Yani vicdan önemli olması lazım herkeste
Aynen öyle
İyi bakalım kolay gelsin sana bu görevinde
Tesekkür ederim ☺️
Rica ederim ☺️
İsrail ve Çin ürünlerini boykot ediyorum. Alışveriş yaparken araştırıyorum ve dikkat ediyorum.
Cok iyiiii
Boykot yapan herkesten Allah razı olsun.
Aynen Bacim Allah hepinizden razi olsun 🥹
Amin
Geçende a101 e gittim bir çekirdek indirime girmiş markaya baktırdım boykot çıktı almadım bende ne gerek var yani yerli marka aldım gittim bimden 🙂
Evde alısverısı valide hanım yapar ben anlamam dışarıda mekanlarda vs dıkkat edıyorum sadece
Umrumda değil, kafama göre. Starbuckstan selamlar lsdşfs
Umurumda değil, merhametsiz bir insan değilim ama kendi derdim benim için daha önemli.
Iciniz öyle rahat ediyorsa birsey diyemem
araplara destek olmak için atalarına ihanet edenler mi boykot yapıyor
savaş bizi ilgilendirmez
Evet dikkat etmeye çalışıyorum
Ediyorum tabiki
Cok iyiii
Hayır hiç dikkat etmedim
Evett
Etmiyorum
ya ne boykotu ya
Evet senn
Evet