İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre depremlerde vefat edenlerin sayısı 39 bin 672 oldu. :(

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre depremlerde vefat edenlerin sayısı 39 bin 672 oldu. :(

Birde o şehirlerde yaşayan ve hergün o yıkıntıları görenleri düşünün, nasıl bir ruh halidir ❗️ Benim baştan tahminim en az 150 bin ayrıca müdahale çok geç yapıldı ve bence çok eksikti bu yüzden belki iki katı olacak, bu yaşananları kimse unutmaz çok acı 😔
Niye herkes yaşıyor bak senin keyfine göre kimin umurunda ki yani adam tırları yağmalıyor ardımları yağımı alıyor satıyor çalıyor düşün ya adam deprem geçirmiş ölümden dönmüş İşte düşün o bölgede yaşıyor yani bu suriyeliymiş türkiye'liymiş türkmüş yabancıymış demiyorum oradaki yaşayan adam Allah'tan korkusu olsa yağmalamaz yani Allah bana bu derdi verdi Ben bir daha bu haksızlığı yapmayın demez yani adam a101'den buzdolabı götürüyor anasını neresinde kullanacaklar lan lavuk Elektrik yok nerede kullanacaksın sordun mu ani konu İlla şey değil ama onlar ancak diye bir şey yok toplandık yine yani sıkıntı yok sterse bir daha olsun Bir de 100.000 daha versin Yani bir şeyin yok olsun İstanbul olsun Ne fark eder adam olmadıktan sonra
Ben bu rakamların doğru olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum! Hatayda her enkazın yanında bekleyen afedzede yakınları var yıkılan yüzlerce bina bi binada 20 kişiden fazla kayıp verilen yerler vardı.
KahramanMaraşta akrabamız var evleri yıkıldı sonra ölen yüzlerce insan var ve hâlâ enkaz altında olan yüzlerce insan 😞 bence 100000e yakın kayıp verdik...
Adıyamanli arkadaşım anlattı...
Molozlari kepçe akşamları topluyor dedi , ve ayrıştırılmayan molozlari...
Hava soğuk olmasına rağmen ceset kokuyor buralar..
Gözümün önünde eenkaz altında 2 cansız beden var ama alaamiyoruz diyordu... Sadece 3. Gün Çocugun akrabasindan 70 80 kişinin cenazesini kaldırdılar , gör ki daha kayipp kaç tane var...
Cevap
66Cevap
Çok üzücü bir durum. Bazı acılar geçmez ama umarım yapılan yardım ile toparlanırız.
Daha fazla çıkar ve çıkacak bence. Sorumluları ise devleti yönetenler. Deprem yönetmeliğine uygun olmayan dayanıksız binaların inşaatına onay verenler kim? 1999 dan beri deprem parası toplayıpta bu para ortalkta yok ama halktan yardım istemek?
Kadermişte bazı binalar sapasağlam hiç bişi yok evet oraya gelirken deprem etrafından dolandı sanırım oraya kader uğramamış. Şimdi diyen olur belki Akp önceside vardı böyle binalar evet vardı sırf onlar yanlış yaptı diye seninde mi yanlış yapman lazım bu bir bahane değildir. Ayrıca yenilerine onay verende bunlar. Açıkçası toplanan paralar nereye gidecek oldukça belli.
Devletin insanı da bu halk arasından çıktı biraderim! Hiç bir devlet, hiç bir hükümet, inşaat malzemesinden çalın demez, millete kazık atın demez! Eğer ki bir hesap görülecekse, kişiler en başta kendilerinden başlamaları gerek!
Ben Avrupa’da yetişmiş biri olarak, burada birinin kafasına silah bile dayasan, adamın vicdanı el vermez!
Kabul etmek lazım ki, insanımız aç gözlü ve biz birbirimize kazık atmaktan hiç çekinmiyoruz. Biz düzelmesek, biz kendi içimizde bir birimizi korumazsak, kimse bizi koruyamaz.
Herkes kolay para peşinde ve bu binaları diken arkadaşlar de bizim içimizden, bunları unutmamak lazım!
Doğrusunu istersen, bazıları bu durumdan fırsat kollayıp, çoktan siyaset yapmaya başladı. Bu duruma sevinenler bile var, yani demek istediğim şey şu, durum zannedilenden daha vahim!
İnsanlığın öldüğü ve sadece duygu sömüreli olduğu ortaya çıkıyor.
Böyle bir durum içinde, hala siyaset düşünenler var! Yani, zerre kadar merhamet kalmamış ve bu kayıplar bile siyaset malzemesi olcak, çok yazık değil mi?
İnşaat sahipleri, bu bölgelerin deprem bölgesi olduğunu bile bile bu inşaatları diktiler, halk kimsenin umurunda değildi ki, bu binaları dikenler de bu halkın içinden geliyor. Biz onu bunu suçlamaktan, kendimizi göremiyoruz ve o yüzden hala bir sürü kayıplar veriyoruz!
Cihad ilk önce kişinin kendisinde başlar ve öyle olsaydı, kimse kimsenin hakkına girmezdi.
En azından bundan sonrasına bakmak lazım ki, bu son olmayacağı söyleniyor :(
Allah yat ve yardımcımız olsun ve iman versin ki, bundan sonra kimse kimsenin hakkına girmesin!
@Şey_veya_o iyi güzel söylüyorsunda bu yapılara onay verende devletin yöneticileri yaşadığın avrupada müteahhitinden mühendisine kimse malzemeden çalmadığı gibi devlette buna göz açtırmıyor. Klasik bir söz vardır imam osurursa cemaat s. çar diye avrupa halkıda geçmişinde çok sütten çıkmış ak kaşık değildi bugünkü konumuna gökten zembille inmedi deneme yanılma yöntemi ile bu seviyeye ulaştı devletin uyguladığı ağır yaptırımlar neticesinde bu şekilde toplum revize edildi. Avrupada herkes dürüstmü değil yaptırımlar ağır isterse dürüst olmasın kan alırlar bir tarafından adamın, balık ayaktan değil baştan kokuşmaya başlar. Bütün aksaklıklar tepe noktasının yetersizliğinden kaynaklanır devletin yetersiz olduğu ortamda ahlak yoksunu insanlar her daim pusuda bekler. Bu hükümet 2004 yılında kentsel dönüşüm ve gelişim yasası kanununu 2005 yılında falaliyete geçirdikten sonra çok iyi başladığı kentsel dönüşüm projesini iyi bir şekilde devam ettirebilseydi 2012 yılında rant projesine çevirmeseydi. Bugün türkiye çok yol almıştı şu an yitip giden hayatların yasını tutmak yerine depremin bu ülke için bir felaket olmaktan kurtuluşunun sona ermesinin haklı gururunu yaşıyorduk ulusça
Kusura bakma ama yorumun tepeden tırnağa mesnetsiz düşünülmeden yazılmış devletin insanı bu halk arasından çıktıysa devlette ve devletin kendiside o devletin içinden çıkan adamı başa getiren ve ısrarla başa getirmeye devam edende kendini sorgulayacak o devletin yetkili merciside koltuk mevki makam hevesini bırakıp kendini sorgulayacak öyle tek taraflı değil bu iş devletin insanı bu halk arasından çıktı diyerek devleti ak kaşık gibi göstermek demagojiden başka bir şey değil. Kazığın en büyüğünü atan devletin ta kendisi o halde herkes kendini sorgulayacak sorgulamakla mükellef birileri kelleyi koltuğunun alıp masaya yumruğunu vurmazsa * sene düzelmez bu ülke
@nєslıtukєnmısєrkєkk tabi, sen de çok haklısın ama, adamlar bizim içimizden çıkma kardeş.
Yani kimse boş hayallere kapılmasın, diğerleri de bunlardan iyi değil, bundan emin olabilirsin, çünkü onlar da bizim içimizden çıkma!
Para denilen bu illeti gören sapıtıyor zaten. Sabahtan akşama kadar Allah deyip, sonra da o Allah’ın Ayetlerini bile çiğniyorlar!
Benim demek istediğim şey çok farklı! Eğer ki kardeş olarak sen farklı bir konumdayken beni korumazsan, beni kim koruyacak?
Bak, buralar da düzeni de hep yabancılar bozuyor ve biz belli bir şekilde, kendimize çeki düzen vermeliyiz!
Hepimiz aynı mıyız, tabi ki de hayır, ama suistimaller çok ve ne yazık ki, aynı kılıfa sığdırıyorlar ki, bu da çok can yakıcı!
Ben açıkçası bu durumuza çok üzülüyorum ve eski dürüst, sımsıcak, o babacan insanımızı özlüyorum. Hani entrika ve siyasetsiz, temiz olanını özlüyorum!
@nєslıtukєnmısєrkєkk ya gardaş, önümüzden dedim ya, cihat insanın kendisinden başlar diye!
Çalan da çırpan da bizden! Yanı bunlar iptal edilmedi, bu topraklarda etiştiler!
Bizim son zamlarda çok kayıbımız oldu ve ne yazık ki, bunların farkına varamıyoruz.
Ben asla ve asla hükümeti haklı görmüyorum, ama başa getirilmeye çalışan şahıs da bozguncunun önde gideni! Yarım akıllı öküzün teki. Tabi bu tabirler için özürümü borç bilirim de, buna başka ne denilir onu da bilemem!
Bana katılmaya bilirsin, haklı olarak, çünkü farklı yerler, farklı insanlar arasında hiç yaşamamışsın. O yüzden de görüş farkı olabiliyor işte!
Neyse, bir kusurum olduysa bağışla…. hayırlı günler!
Bizim insanımız sorunlu bu var zaten farklı konularda bu tür yorumları hep yapmışımdır. Ahlakı bozuk bizim insanımızın. Fakat bu denli bozuk olması eğitim sistemi kötü olması, adaletin olmaması, torpil, rüşvet ve cezaların caydırıcı olmaması gibi sebeplerde yatar. Şu tarz örnek verelim evet kötü niyetli biri inşaat sektörüne girdi binayı yapıcak uygun olmayan araziye izin verilmezse o kişi daha ilk darbeyi oradan yiyecek, sonra ise hadi uygun arazi buldu diyelim bu seferde denetlemecilere takılır malzeme çalma, depreme dayanıksız vb. tarzlarda usülsüzlüklere takılınca binanın yapımı durdurulur kişiye ceza verilir doğrusu bu olmalı. Fakat bizde sistem böyle değil haliyle önüne gelen inşaat sektörüne giriyor. Tek inşaat sektörü değil hani genel olarak insanımız sorunlu ancak bazı şeyler hani sistemle oturmuş olsa bu tür sahtekarlar zaten iş yapamayacak sahtekarlıkta yapamayacak hale gelir. Asıl sorumlular devleti yönetenler sonrakiler ise izin verenler onaylayanlar ve binayı dikenlerdir bunlar en ağır cezaları almalılar.
Bu duruma farklı konulardan örnek verelim mesela okul konusu zorba çocukların olduğunu düşünün okumak gibi niyeti olmayanlar, aynı sınıfta ise okumak isteyen kendi halinde olan çocuklar. Şimdi duruma bakarsak zorba olanlar bunlara saracak eğitim almalarını zorlaştıracak ki çoğu okulda olur bu cezalar yetersiz olduğu sistem düzgün olmadığı için bu hep devam ediyor. Oysa bu tip çocuklar okuldan atılma + hapis cezası gibi ağır cezalar alsa daha o yaştan çok ciddi uyarı almış olur. Evet bazı insanlar tatlı dilden bazılar ise kaba dilden anlıyor. Tatlı dilden anlamayan kaba dilden anlar. Başkalarının eğitim görmesine engel oluyorsa, zorbalık yapıyorsa cezası da ağır olmalı. Ceza almadıkça bu tip insanlar hep cesaret bulacak daha da ilerisini yapmaya cesaret edecek. Yılanın başını küçükken ezeceksin ki yapmaya cesaret edemeyeceği gibi topluma da ibreti alem olur.
Sonuna kadar sana katılıyorum! Ama bak, bu sadece Türkiye’de olan bir şey deği ve bu sorun bir çok başkan ülkesinde yer almakta!
Ben bir inşaat şirketinde 36 kişiden sorumluydum, ama fark ettiğim bazı şeyler oldu! Yakın koşu ülkesinde bu görevdeydim ve bu alanda kesinlikle suistimallere izin verilmezdi!
Adalet sistemi ise, berbatın üstündeydi!
Bir yakın arkadaşımın oğlu ve onun yakın bir arkadaşı trafik kazasında resmen linç edildiler ve bunu herkes öyle olduğunu bildi halde, sürücü para gücüyle cezadan sıyrılıyor! Geçen senelerde önemli bir gazeteci, kırmızı ışıkta öldürüldü. O kadar kamera kaydı varken ve bunlar yayımlanmışken, katilin velileri bakan oldukları için, cezadan kurtuldular!
Katilin 3 ayrı çeşit uyuşturucu maddesi aldı tespit edildi + alkol! Ama bu para var ya para, her şeyin önüne geçmiş ve ne yazık ki, din iman da para olmuş durumda!
Kesinlikle olanlar sadece Türkiye’mizde değil, bir çok ülkede bu tür sorunlar yaşanıyor ve ben de ne yazık ki, bazı konularda nasibimi aldım!
Hani anlayarak, fazla da zamanını almak istemiyorum, ama ben açıkçası büyük bir hayal kırıklığı içindeyim.
Allah yar ve yardımcımız olsun zalimlere karşı!
Balkan ülkeleri olacaktı, kusura bakma!
İmar afı genisletilşin diye bir ay önce CHP kanun yönergesi vermiş gelen tepkiler üzerine geri cekmiş
İmar afı cıkmasa bile işi bilen hersekilde o ruhsatı alır
Hatay için diyorum adamlar kendisi afed bölgelerinden cıkarılsın diye dava acmıs kazanınca kutlama yapıyor Hatay milet vekli Barış Atay kendi diyordu kentsel dönüşüme diren diye dah önce deprem vergilerin de haklısın okdar parayı naptılar merk etim
@Merol0 onları bir kendileri bir de Allah bilir. İşin kötü yanı, bunlar iyi kötü biliniyordu ve ona rağmen yaptılar :(
Bu ciddi bir sorumsuzluk ki, aldıkları o paralar onlara bundan sonra huzur verir mi, onu da bilemem!
Ülke her zaman toparlanır. 17 Ağustos depreminin sadece anısı kaldı. Ama acıdan eser yok. 15 Temmuz olayları oldu. 251 şehit verildi. Terör olayları bombalamalar arkerimize polisimize saldırılar yapıldı pusular kuruldu şehitler verdik. Savcı suikasti yaşandı tüm Türkiye karardı şehit verdik. 1983 Erzurum depremi yaşandı. Hatırlayan sayısı ülke nüfusuna göre az. Sadece hatıraları kaldı. Ateş sadece düştüğü yeri yaktı. Ciğeri sızlayanların sayısı da yok denecek kadar az. Pesimist görüşebiliriz. Ama gerçekçiyim. Vicdansızların olmayan vicdanı bırak sızlamayı kıpırdamadı bile. Enkazlar kalktıktan cenazelere yas tutulduktan sonra insan ALLAH'tan korkmadan yediği her herzeye devam edecek... NE YAZIK Kİ gerçek bu.
Ne alaka? burada politikadan bahseden var mı?
Bence o rakam resmi değil daha fazla baya bir zor olacak gibi bu sefer toparlanmak bu günlerde geçer elbet önemli olan bu sefer gerçek anlamda ders çıkarabilmek, japonya gibi depremle entegre bir ülke olmamız kimsenin burnunun kanamadığı bir ülke olmamız dileğiyle
Bu rakam enkazdan devlet eliyle çıkarılanların sayısı. En az 5 katı kadar da enkaz altından çıkarılamayan insanımız vardır. Düşünsene yıkılan bir tek sitede en az 1.000 kişi yaşıyordu. Onbinlerce bina yıkıldı. O kadar binada ölen insan sayısı sence 40.000 olabilir mi? Kimi binalarda insanlar kendi yakınlarının cenazelerini kendi çıkardı ve kayıt kuyut yok.
13 milyon insan depremden etkilendi
Şehirlerin yarısı yıkıldı
Bazı ilçeler komple yıkılıp baştan yapılacak
Herkes gece uykusunda yakalandı
13 milyonun %1'i 130 bin kişi
Tüm bunlara rağmen ölü sayısı 40 bin yani %0.3 aynen aynen bizde yedik.
Devletin hiçbir kurumunun hele hele bu soylunun ağzından çıkan hiç bir ölü sayısına ilişkin açıklamalara inanmıyorum. Hiçbir tanesi gerçeği yansıtmıyor yıkılan binaları içindeki haneleri saysalar zaten ölü sayısının soylenenlerden çok cok daha fazla olduğu ortaya çıkacaktır
Gölcük depremi öncesi Gölcük nufusu 80 bin civarıydı deprem sonrası 55 bin düstü suganki nufus 163 bin kişi var doğru politikalarla düzelir deprem bölgelerinede yabancıya hata il dısından gelenlere bile mülk satılmalı hızlıca sanayı faaliyetleri geri cevirilmeli dısarı göç engellenmiş olur dısardaki ilerde iş verilmemeliki bu süreç hızlasın
Deprem anında yıkılan bina sayısinı en son 6500 uzerinde açıklamıslardı.
Bunun uzerinden yola çikarak depremin 04.17 de herkesin yataginda uykuda oldugu bir zaman diliminde olmasi maalesef kayip sayimizi cok cok yukseltti.
Kabaca yikilan binalari ortalama 5 kat ve her kati ikiser daire olarak ve her dairede 3 kisi oldugunu dusunursek 195 bin kisi yapar.
Daha bu rakama 10 vilayete baglı köyler dahil degil.
maalesef tablo çok daha ağır, yeryuzunde hicbir millet boyle bir felaketle bir daha karsilasmaz umarim.
Sayı çok daha yüksek.
Komple bir sehir yok oldu.
Sizce 39bin bunun ne kadarı.
Daha geniş çerçeveden bakalım lütfen.
99 depreminde de gerçek sayı belli değil.
O da geçti , bu da geçecek.
Evet kötü hayatlar , aileler bitti.
Umutlar hayaller bitti.
Doğru.. fakat hayat herşeye rağmen devam ediyor.
Çok zor toparlanamayız ama,
Sayısı normalde daha çok olması gerekir.
Yıkılan bina sayısı belli, Ortalama kaç kişinin yaşadığı belli, ama ölen sayısı az.
Bazı şeyler açıklanmıyor gibi.
Özellikle Hataya çok geç gidildi neden bilemiyoruz.
Maalesef ki daha çoğalacak bu sayı. Lakin tıparlanırız evet zor olur ama olur. En önemlisi bir işin başına o işle alakalı doğru kişileri koymak ve liyakatli olup, 7den 70e eğitim bilim yolunda ilerlemek.
O kadar büyük bir deprem oldu ki kilometrelerce öteden biz bile fena sallandık. Murat Yıldırım'ın dediği gibi çabuk unutan bir milletiz çabuk unuturuz, umarım ders çıkartırız bir daha bu kadar can son bulmaz.
500 km alanı vurdu ama yıkıntı her yapıda olmadı fay üzerindeki yapılar da oldu
@1ACIMASIZBİRİ evet bizi de çok etkiledi mahallede evlerin kolonları felan çatladı
Geçmiş olsun inşallah bir daha yapılaşma olmaz fay üzerine
@1ACIMASIZBİRİ teşekkür ederim, inşallah insanın canının kıymeti bilinir bundan sonra. 🙏
Rica ederim İnşallah temennim benimde o 🤲
Daha kötü olan ne kadar iğrenc insanlarla birlikte yaşıyor olmamız, enkazda canlı insan olabilirken alıp kepçeyi enkaza dalanlar, yabancı arama kurtarmacıların enkazdan çıkardığı depremzedeye göz diken kendi çıkarmış gibi gösterenler
Bir şeyleri hep göstermelik yaptığımız için. Halbuki neyi kanıtlıyorsun. Utanmamız gereken bir durum. Bir ülkeyi anlamak için o ülkede insanların nasıl öldüğüne bak demiş bir düşünür. Düşününce, ne kadar doğru demiş.
Minimum 200 bin kişi öldü 39 bin ne be memleketimde taş üstünde taş kalmadı keza diğer şehirlerde de durum aynı sayıların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum...
O kadar ölen olması imkansız yıkım az çünkü fay üzerinde yıkımlar oldu
@1ACIMASIZBİRİ yıkım mı az! orada mıydın gördün mü? Yaşadın mı? Ne ev kaldı ne insan!
aslında daha fazla ölen var ama saklıyorlar ınsanlar ayaklanmasın dıye tv de yalnıskla getırmıslerdı tabloyu vefat eden sayısı 72 bın yazıordu sonra hmene kaldırdılar kroona vırus seyı gıbı bundada yalan soyluyorlar herkesın bası sagolsun bu arada
40 bin sadece Adıyaman'a ait. Hepsi yalan
Koronavirüs bitmediki halen devam ediyor
Kısa vadede toparlanmamız mümkün değil. Bu felaketten ders almayacagimizi da adım gibi biliyorum bu yüzden rutin hayatımıza " mecburen " dönmekten başka çaremiz yok.
200 bin ölü vardır en az sayılar doğru değil. Senelerce toparlanamaz oralar ve yine olan büyük şehirlere olacak boğuldum insan kalabalığından İstanbul'da
Saygısızlık yapmak istemiyorum ama neredeyse soykırım derecesine yakın aileler bitti.
O bölgenin demografik yapısını bir sene sonra çok merak ediyorum
Daha bu bilinen ben rakamlarada inanmıyorum 12 13 milyonluk bir bölgeden sözediyoruz köyleri de kat % 1 ini kaybettigimizi düşün bence durum söylenenden daha vahim.
Heryerde yıkıntı yok sadece belirli alanlarda fayın olduğu yerlerde
Henüz çıkarılamayanlar var peyderpey eklenecek ve nihai sonuç açıklanacaktır. Temennimiz artmasın
Umarım ilahi adalet yerini bulur.. haram yiyen, rüsvet alan kişilerin genizlerinden çikar bu depremde ölen kişilerin acısı!
Sayının bundan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum Rabbim ölenlere merhametiyle muamele etsin. Kalanlara da sabır versin. Ülkecek yardımcımız olsun 😔
Bizim insanlarımız, bizim canımız, bizim parçamız bu gidenler... Gittikleri yerde mutlu olurlar İnşallah...
Basit bir matematik bilen sayıların çok daha uçuk olduğunu anlar 40 bin çok iyimser bir rakam maalesef en az 400 bin var
Sırf Hatay da en az 500 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, Hatay da bir tane bile sağlam ev kalmadı maalesef canım memleketim yerle bir oldu ALLAH rahmet eylesin İNŞALLAH bütün ölmüşlere ve yaralılara şifalar versin 🤲 yıkım çok büyük 😥😥😥
Psikolojik olarak çok zaman alır. Binalar yollar olur onu düşünmüyorum
niye toparlanmayalim her gun zaten insanlar ölüyordu ülkede.
Sayı daha da yükseleceğe benziyor. Umarım 100 bin felan olmaz.
Keşke sadece 39 binle sınırlı olabilseydi. Emin olun çok daha fazlası var..
Artması normal en başından belli bir şeydi. Koca şehir yıkıldı ve tek bir şehir de değil.
Cidden ne diyeceğimi bilmiyorum son yılların en büyük kaybı ve acısı oldu
Enkaz altında daha çook ceset olduğu gibi birçok kayıp kişi de var
Her şeyi kadere bağlayan insan zamana yenik düşer her şeyi unutur !!!
50-55 bini bulur orada kalır gibi geliyor ama ben tüik hesabıyla 3x derim
Toparlanamadık unuturz 1 2 haftaya tamamen yaşayanlar asla unutmayacak tabiki de
Bu sayıyı çok inandırıcı bulmuyorum yüksektir ne yazıkki
Ben bu rakama inanmıyorum gerçekten medya ve devlet Herşeyi gizliyor uyanın !
Korona da olduğu gibi mi diyorsun😃
Allah rahmet eylesin toprakları bol olsun ne denir ki
Çok daha fazla emin olun bu rakam aslında komik bir rakam gerçek bunun kat ve kat üzerinde
Korona da çok kayıp verdik 101 000 fakat hayat devam ediyor...
Korona halen devam ediyo ama gösterilmiyo
Rabbim yardımcımız olsun zor hepimiz için zor ama bu vefat edenlerin sayısı doğru değil benimde osmaniyede bir arkadaşım var heryer ceset demişti söylenen sayı doğru değil vahim çok vahim
asıl vefat eden sayıları vemiyolar da neyse... 39 binden çok daha fazlası.
Maalesef bu kayıplar artacak olduğu gibi verilen rakamında gerçek olduğunu düşünmüyorum.
bu sayı gercek degilken bile bu kadar fazlayken gercek sayıyı dusunun bir de..
Sorumsuz seçimlerden dolayı malum kitleye söverek kendimi rahatlatıyorum.
aslında bu sayı daha fazla ama kimliği belirsizleri saymıyorlar..
39 bin falan değil ben adıyamanlıyım heryer ceset sadece Adıyaman bile 20 bin var
Fay üzerine yapılaşma olmamalı hep derdim yoksa sonucu acı olur diye doğanın doğallığı bozulmamalı hiçbir zaman
Binaların yüzde doksan beşi 1999 dan önceki yapılan Binalardir suanki devlettmi gidip malzeme den çalın dedigi
Saçmalama 3 yıllık bina da 3 buçuk milyon fiyatla dairesini satışa çıkaranı gormesek yerdik
@1ACIMASIZBİRİ bütün binalarin hepsimi 3 yıllık yikilanlar belli
Çoğu yeniydi
İlk değilki bunu hükümet el atması lazım yoksa hep aynı şeyler olacak
Yalan onlar
Kimliği tespit edilemeyenleri ve sağ çıkıp hastanede vefat edenleri sayıya dahil etmiyorlar gerçek ölen sayısı 150 bin civarı
aslın kendine bak ben de gördüm oradaki durumu 39 bin felan yalan açın artık gözünüzü
@Jöh06 hain başı devrilince hepinizle görüşecez sen merak etmr. bir de hainliğini gizlemek için yüce türk askeri fotosunu koymuş profiline. Yemezler.
siyasete bağlar tabi haklı adam sıra bize gelecek bu gidişle
Ne 150 bini daha geçen hafta ceset torbası satan bi yer 200 bin ceset torbası sipariş verildiğini söylemişti
Ss söylediyse yalandır. 100.000 e yakın ölü olduğunu düşünüyorum
Rabbim gunahlarini affetsin mekanlarını cennet eylesin.
Bunu tahmin etmek zor değil. 20 küsür bin bina her birinde en az 20 kişi= 400 bin kişi eder. Aşağısı olmaz yukarısı olur. Tahmin bu
Sırf Antakya’da 30 bin vardır
750 binden fazla insan öldü benim bulunduğum bölge deki sayılar bu sayıları körertiyor
KEske rakam bu olsa... Bunlar kimligine ulasilan rakam.
Cok acı gercekten
Ya ne 39 bini ben bizzat gördüm şahit oldum ellermle ceset çıkardım sadece maraşta 20 bin insan ölmüştür koca azerbaycan caddesinde bir tane bile bina yoktu
Çoğu unuttu bile insnalarda vecdan merhamet olmadığı için üzülüyorum
Çok zor olacak toparlanmamiz yaraları sarmak kolay değil o kadar insan evsiz kaldı mağdur oldu mağduriyetlerini gidermek zaman alacak ama inşallah en kısa sürede toparlaniriz temennim o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?