AFAD risk azaltma genel müdürü Orhan Tatar deprem sonrasında 7,3 metrelik yer değiştirme olduğunu açıkladı. Toplam artçı sarsıntıların da 3 bin 858 olduğunu söyledi. Aynı zamanda yer kabuğunda 400 km'den fazla kırık oluşmuş. Ne düşünüyorsunuz?

AFAD risk azaltma genel müdürü Orhan Tatar deprem sonrasında 7,3 metrelik yer değiştirme olduğunu açıkladı. Toplam artçı sarsıntıların da 3 bin 858 olduğunu söyledi. Aynı zamanda yer kabuğunda 400 km'den fazla kırık oluşmuş. Ne düşünüyorsunuz?

Bir jeolog olarak yorumlarsak 500 yıl sessiz kalmış bir doğrultu atım fayın bu denli hareketi ve açığa enerji çıkarması çok normal ve sıradan. İlk okul ve lise eğitim sisteminde jeoloji dersinin kaldırılmasından dolayı vatandaşlar bu normal olayı çok olağanüstü gibi tepki veriyor. Doğada aslında jeolojiyle beraber 5 ana dal vardır ve ara dallar bunun altında sıralanır.
Matematik
Fizik
Kimya
Biyoloji
Jeoloji
Bu dersler ne zaman kaldırıldı?
2000 öncesi ve ya sonrası lisede jeoloji dersi alan kimseyi tanıyor musun?
Jeoloji dersi 1970 li yıllarda kaldırılmıştır. O döneme kadar ise seçmeli ders statüsündedir.
Kaynak. www.jmo.org.tr/.../b3ea77a2b3f8e7c_ek.pdf
Coğrafya dersi 2019 yılında seçmeli ders statüsüne geçmiştir. Öncesinde zorunlu ders idi.. Dolayısı ile 4 yıl önce mezun olanlar dışında her lise mezununun temel jeoloji bilgisi vardır...
Bu site üyelerinin %95 i ülkenin zır cahillerinden oluşuyor... Yani bu site üyelerinin kültürel bilgilerini referans alırsan, ülkede eğitim hiç yok diyebilirsin... :D Tek bildikleri bacaklarının arasındaki organın ne işe yaradığını araştırmak :D
Bu sitenin en büyük başarısı da budur... Ülkeden ne kadar zır cahil varsa hepsini bir araya toplayabilmek :)
Bu sitedeki bireyler 50-60-70li yıllarda doğan anne babaların çocukları olduğu için ve her çocuk aileninin bir kısmını topluma yansıtabileceğini düşünürsek gençler de olsa ülkenin genel bakış ve bilgi seviyesi hakkında bilgi alınabilir. 9 yıldır kullanıyorum burayı 21 yaşındaydım ilk hesap oluşturduğumda
Haklısın. Ben de 11 yıllık site kullanıcısı olarak, cehaletin derinliklerine doğru nasıl ilerlediğimizi site üyelerinin sorularındaki değişimden fark ediyorum. Ancak üyelerin toplumsal sorunlarla ilgilenmek yerine bireysel zevklerine düşkünlüğü yönünde soruların artmasının bana göre cevabı, refah seviyesinin artması ile ilgili... Her ne kadar eğitim, ekonomik sorunlarımız var dense de gelen sorulara baktığımızda pek öyle görünmüyor... Başka derdi kalmayan insanlar bacaklarını arası ile ilgilenmeye başlıyor.
Dünya da yaşayan canlı bir organizma demek ki. İnsanlar genellikle Dünyanın daima stabil ve sabitlenmiş, bir de Uzay 'dan hariçte, insanların tüm nankörlükleri ve kaprisleri için ayarlanmış bir "mekan" olduğunu düşünürler!!
Cevap
13Cevap
Evet çok kötü görünüyor gerçekten
10 ilin birden yıkılması akla hayale gelmeyecek birşeydi. Kuran da Zilzal Suresinde Rabbimizin bizi uyardığı gibi Kıyameti bizlere hatırlatıyor.
Çok korkunç rakamlar fakat daha büyükleri olacak ilerde gittikçe kıyamet yaklaştıkça afetler cogalacak
Bundan 350 milyon yıl sonra tüm kıtalar birleşecek sonunda avrupaya girebileceğiz
o zamana kadar yaşayan olursa
Görseldeki durum inanılmaz 50 metre derinlik oluşmuş boğaz köprüsünün yüksekliği bile 55 civarları
Kesinlikle dehşete düşürücü
o 5 metre değil miydi
Çok büyük bir depremdi.
Çok ciddi sorunlar.
Ciddi
maalesef öyle
çok ciddi
İnan rakamlar o kadar çiti ki aklım almıyor
Olur böyle
Normal
ciddi
Devasa rakamlara