Gizli Üye(25-29)+1 yılbilinmesi gereken tek bir şey var ki bu depremler öyle şans eseri olan aslında olmaması gereken bir şey değil. Doğanın kanunu bu. İnsanlar işini iyi yaparsa kayıp olmaz. Deprem dünyanın kendi kurallarından. Dünya milyarlarca yıl önce ateş topuydu sonra buza döndü hatta bu tekrar tekrar olmuş diye düüşünenler bile var. Ayrıca kıtalarda birbirinden uzaklaşır mesela bu da bir kuraldır. Depremler de dünyanın oluşumunda ki gelişiminde ki bir süreç. Türkiye genç oluşum bir toprak üstünde. Bazı şehirlerimizin kendi zemini bile bildiğiniz oyun kumu gibi depreme çok açık. Ha sağlam yapılar işe yarar ama doğa ana bu depremlerii zorunlu kıldı. Allah ol dedi dünyaaya oldu. Depremler devam edicek mesele uslanmayan insanlarda bu insanlar böyle olduğu sürece ölümüzün yalnız başına mezarı olmaz yüzlerce kişi kefensiz tek mezara yatar. Ha bu arada coğrafya dersi görenler göl oluşumlarında deprem yarıklarının etkisini duymuştur. Ve şuanda da bunlar yaşanıyor...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılmeraba
hz. ömer zamanında 3 gün süren bir deprem olmuş ahali korkudan artık hz ömere gidip ya ömer bu depremleri nasıl durduracaz demişler hz ömer ise tovbe edin ve namaz kılın demiştir.
yanlış değilsem abdulhamit zamanında deprem olmuş ve insanlara tovbe edin namaz kılın demiştir.
işte çözüm işte halk çözüm bizim elimizde deprem ölüm allahtan oyle ise dua ve tovbe ederek niçin birlik olmuyoruz niçin tovbe edip şansımızı denemiyoruz ama yok simdi gelir bilimciler uzun uzun anlatırım da neyse iyi günler726 Yorumla- +1 yıl
Aynen. İngiltere, Sibirya, Kanada, Almanya, Polonya, Brezilya, Avustralya, Danimarka, Faroe Adaları'nda yaşayan insanlar sürekli tövbe ediyorlar ve namaz kılıyorlar. O sebeple de hiç Deprem olmaz mesela bu ülkelerde. Yani fay hattı geçmediğinden değil he, 7-24 namaz kıldıklarından.
- +1 yıl
@XG10AV 😊😊ne yazıktır ki allah firavun sırf tovbe etmesin hatasından dönmesin diye bir kere baş agrısı bile vermedi bak saydıgın ülkelerin çoğu hristiyan ülkesi ve depremlet ordada olmuyor mu sanıyorsun her yerde olur ama onemli olan bundan ders alıp gelecegi ilimle tovbe ile aydınlatmaktır.
- +1 yıl
doğru kırbacıyla vurmuş toprağa değil mi :D :D
- +1 yıl
- +1 yıl
oğlum boş konuşuyorsun ne anlatması. hiçbir zeka ve mantık yok söylediklerinde.
- +1 yıl
Bize bir şey diyemezsin çünkü argümanın ve bilgin yok. Âyet-i Kerime de ne diyor? Bir başkasının günahı sebebiyle, diğerlerine azap etmeyiz ve cezalandırmayız. Hem bu dünya'da, hem de öteki dünya'da. Tövbe niye edilir? günahlardan arınmak için. Namaz neden kılınır? Allah'a olan borçtan ötürü. Bir başkasının günahını neden masum insanlar çeksin. Neden 45 bin ölüm olsun? Enkaz altında can veren bebeklerin, çocukların günahı neydi? Birileri tövbe etmedi diye mi 45 bin insan vefat etti? Lut kavmine bile ceza verilirken, sadece o kavime verilmiş ve o kavim helak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nde neden Doğu ve Batı ayrımı yapıldı o halde? Ne bilimden anlıyorsun ne de Din'den. Bugün o sırt çevirdiğin Bilim sayesinde Japonlar 9 - 9.5 şiddetindeki depremlerde bile burunları kanamıyor. Ama bizler size ne anlatsak boş. Sadece bildiğin birkaç argüman vardı, onu da zaten Hz. Ömer ve Firavun kıssası ile dile getirdiğin.
- +1 yıl
- +1 yıl
@GalaksiAdam işine bak zeka ve mantık aramak kim sen kim
- +1 yıl
@simsekmcqueen0 kimin ne olduğu belli boş yapma
- +1 yıl
@GalaksiAdam anlıyorum
- +1 yıl
Sen hic bir sey anlatamazsin bu kafirlere
- +1 yıl
@SonMohikan71 yukarıda belirttim ejdadımız hakkından gelemediyse biz bıraktık omları
- +1 yıl
Hocam senin dediğine göre dünyadaki ülkelerin %80 i şimdiye magmaya inmeliyle Vatikan ise iç çekirdek ile dış çekirdek arası gidip gelmeliydi
arkadaş bir şeyi de dine bağlamayın lütfen geçen birine yağmur nasıl yağıyor diye soru sordum Allah yağdırıyor dedi Allah poseidon mu canı sıkılınca yağmur yağdırsın halkımızın büyük bir kısmı su döngüsünün dahi farkında değil - +1 yıl
@EnzamiKumi Değil mi Ana Baba bilecek ki çocuguna öğretecek ama bilmeyince bir sey ogretemez saldım çayıra mevlam kayıra der sokaga salar seni saldiklari gibi
- +1 yıl
@SonMohikan71 sen bir bok bildiğini sanıyorsun ama boş adamın tekisin
- +1 yıl
@GalaksiAdam buna nerden karar verdin olmayan beyninle mi 😂😂
- +1 yıl
@SonMohikan71
Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali'den, İlim Çin'de olsa bile gidip alınız diyen Peygamberimizin ümmetinden kala kala sizin gibi çürükler kaldı ya ona yanarım. Millet sizin gibi yobazlar sebebiyle dinden soğuyor. Kur'an'da bile Bilimin, İlimin önemi vurgulanmışken, sizin gibi cahillerin varlığı bizleri fazlasıyla üzüyor.
Sonra gelip argümanlarınız olmadan burada daha iki kelimeyi üst üste koyamadan konuşuyorsunuz. Allah'ın ilkokul mezunları sizi. - +1 yıl
@XG10AV Anlı secdeye gelmeyen rakı masasında gezen Allah demeyen işine geldi mi islamı kullanan karı kız peşinde koşan seningibi münafıklar mı bunu söylüyor Ana Baba öğretmediyse bir şey başkası hiç öğretemez kafirlerden daha betersiniz bana ezber yapıp gelme sadece Allahın peygamberin adını ağzına alıyorsun o kadar
- +1 yıl
@SonMohikan71
Hem dinden bahsedip, hem de iftira atmak :D
İşte insanlar gerçek müslümanlar ile, senin gibi süslümanların farkını hemen gördü. Bana iftira attığın için ben hakkımı helal etmiyorum, kul hakkına girdin şu an üstelik. Hadi bakalım, çık işin içinden seni süslüman yobaz herif. :D - +1 yıl
- +1 yıl
@SonMohikan71 sen kendine müslüman diyorsun ama ben kuranı senden daha iyi bildiğime eminim. sen daha neye taptığını bilmeyen bir adamsın
- +1 yıl
bak ben az çok bilimciyim ama Elhamdülillah müslümanım ve yanı sıra inancım da sonsuzdur depremlerinde doğal afetlerin de hatta elimize geçen 5 kuruş parannında Allahtan geldiğine inanıyorum ve bu böyle de olucak. Ha ben kuranda geçmeyen şeylere çokta inanmam orası ayrıda. Yani demek istediğim her şey Allahtan geliyor. Örneğin emeğimi verdim bir yerde çalıştım her ne iş olursa olsun Allah benim rızkımı gönderdi ama o parayı veya rızkı bir insan vesilesiyle bana ulaştırdı. Örneğin patronum, devletim, kurum yöneticimlerim. Demek istediğim bu. Allah bu depremleri senelerdir izin vermiş halde gösteriyor. Dünya bir zamanlar ateş topuydu bir zamanlar buz. Defalarca evrildi. şu an ise farklı bir halde. Kıyamet kopmazsa milyonlarca yıl sonrası ne olucak bilmiyoruz. Dünyanın kuralları böyle yani. Allah daha dünyayı yaratırken bu depremlere ol demiş. İzin vermiş. Bu depremler olacak yani öyle ya da böyle. Allah bize siz tedbir alın demiş. Bana deprem olduuğu zaman tövbe edin dua edin dememişki. Zaten deprem gelince Allahı hatırlamak iş işten geçince vahlamak gibi bir şey. Yani bu depremler şart olucak yani bu hayatta. Yanı sıra şunu savunanlar var. Allah öyle bir düzen yarattı ki bizim var olmadan önce ki davranışlarımıza kadar bilip bu tarz musibetleri ona göre bir dizayna koydu evet. Kabul görülebilir. Ama bence herşeyden önce herkes kendi imanını kurtararak başlasa daha sonra dua ederken bugün yönetcilerimizin mütahitlerimizin mühendislerimizin bizim canımızı önemseyerek birşeyler yapmasını istesek Allahta yine havadan vahiyle değil vesile ile birşeyler gönderse ve biz de hayatımıza devam etsek daha iyi olmaz mı? İnsan oğluna en üst zeka verildi. Kendimizi çoğu din adamının iğrenç hale getirdiği gibi çokta aciz görmesek verilen zekayla iş yapsak nasıl olur? Bence tekrar düşünmeli herşeyi...
- +1 yıl
- +1 yıl
eic için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Yer kabuğunda, yerleşme hareketi dediğimiz bir hareket mevcut. Yer kabuğu kırılınca, birçok boşluk oluşur ve yerleşme dediğimiz doldurma işlevi başlar. Yani yerinden oynayan levhalar birbirinin üzerinden geçerek yeni bir şekil alır. Bu şekil alma süreci de uzun sürebilir. Bu sebeple büyük depremlerden sonra oluşan ve devam eden depremlerin belli bir süresi yoktur. 1 ay da olabilir 2 yıl da.
10 Yorumla
+1 yılEtkilenen herkese geçmiş olsun.🙏Bu depremlerin travmalarını atlatabilmek kolay olmayacak hele ki devam ettiği sürece 🤷♀️
22 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🍀
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok geçmiş olsun umarım can kaybı olmaz
10 Yorumla Ya depremler dünya varolduğundan beri mevcut sürekli oluyor ama biz depreme karşı yaşamayı ya da ona önlem almayı bilmiyoruz. Yani anlayacağın kardeşim bu depremler hep vardı milyonlarca yıldır halada olacak sonu gelmez
30 Yorumla
+1 yılDünya canlı ve her zaman hareket halinde olan bir yap, bu depremler her zaman olacak, önemli olan devletlerin bu gibi afetlere hazırlıklı insan oğlununda tedbirlerini almaları gerekiyor.
10 YorumlaGörüntülere baktım da kısa sürmüş Allah'tan. Belki de o yüzden büyüklüğü 5.6 diye kayıtlara geçti. İvmesi, şiddeti baya fazlaydı. 20-30 saniye sürseydi Allah korusun yıkıma neden olurdu.
20 YorumlaRabbım yardımcımız olsun inşallah İstanbul'da olmamıza rağmen çocuklarım uyuyamıyor hep bi korku içindeler
22 Yorumla- +1 yıl
Oy kullanırken bunları hatırlayın olur mu
Sorgulamamız gereken şey bu depremlerin sonu olmamalı. Deprem var ve olmaya devam edecek asıl problem neden bu kadar hasar aldığımız
10 Yorumla
+1 yılEtkilenen herkese geçmiş olsun.🙏Bu depremlerin travmalarını atlatabilmek kolay olmayacak hele ki devam ettiği sürece 🤷♀️
10 YorumlaAllah sonumuzu hayretsin canım ülkem yıllarca çürük binalarla donatılmış yazık onca seneye emeğe kaybedilen canlara yazık
10 Yorumla
+1 yılUzmanlar 1 sene sürecek diyorlar ya. 1 sene içinde inşaata başlamak da riskliymiş, o yüzden 1 sene 1 sene sonrası için plan program yapmak lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkede psikolojisi normal insan kalmadı. Bazı insanların sürekli selfie paylaşması ve depremi sallamaması ilginç. İşin en kötü yanı da çok fazla insan kaybettik Niye uzmanları sallamamamız ve tedbir almamamız
10 Yorumla
+1 yılCelal şengör bu ülkede 15 milyon yıldır deprem oluyor dedi yani burası deprwm ülkesi yüzyıllar boyu kıyamete kadar bu devam edecek
12 Yorumla- +1 yıl
@ebru_t456 Türkiye genç oluşumlu bir kıtada olduğundan yüzyıllar boyu depremlere maruz kalmış 15 milyon dediği dünyanın oluşumuna kadar gidiyor
arkadas deprem bitmeyecek zaten kiyamete kadar surecek. onemli olan saglam zemine saglam bina yapmak
10 Yorumla- Gündem konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılderinlik az olduğundan yeryüzüne daha yakın olmuş, fazla hissedilmiştir
20 Yorumla Yok kardeşim maalesef ülkemiz deprem kuşağı geçmiş olsun 😔
10 YorumlaBen hastanedeydim annemler hissetmiş korkmuslar
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl2. Kata bile çıkamıyorum artık. Allah sonumuzu hayırlı etsin
10 Yorumla Birkaç ay boyunca bunlar artçı olarak devam edecek
10 Yorumla
+1 yılSonu olmayacak gibi zaten deprem ülkesiyiz önlemler alıcsz mecbur
10 Yorumla- Gündem konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılUzmanlar 1 sene sürebilir demişti. Tabi aktif fay hatları 🥲
10 Yorumla
+1 yılDepremler olacak diyor uzmanlar olmayacak demiyorlar sadece malatyada değil İstanbuldada yok
10 Yorumla
+1 yılDeprem bölgesinde yaşıyoruz bunun sonu yok önemli olan sağlam bina, tedbir, denetim olmalı
10 Yorumla
+1 yılBunlar hep oluyordu ama daha önce bu seneki gibi büyük bir felaket olmamıştı bu felaketten sonra insanlar bütün depremlerden korkar oldu
10 YorumlaDeprem ülkesinde yaşadığımız için maalesef yok. Allah beterinden saklasın ancak artık bu bilinçle hayatımıza devam etmeliyiz. İşte ve evde deprem olursa ne yaparız bunun planını şimdiden yapın
20 Yorumla
+1 yılHayvancılık ne zaman ortadan kaldırılırsa bırakılırsa depremler o zaman duracak. Ama artık çok geç!
00 YorumlaDevam edecek böyle taa ki fay kırıkları oturana kadar
10 Yorumla
+1 yılÜlkece bir deprem fırtınası içinde olduğumuzu kabul etseniz artık!! Gece İzmir’de de oldu
00 YorumlaGündem konusunda 748 cevap paylaştı. Bingöl-Erzincan ve Adana-KKTC bölgesinde stres hala duruyor bu iki yerde deprem olmadıkca daha depremlerin sonu bitmez
00 YorumlaDepremler çoğalmadıkça kiyamet kopmaz sonun başlangıcı sanirim
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü hissettik yıkılan yerler olmuş yine
33 Yorumla- +1 yıl
Gecmis olsun neredesin
- +1 yıl
@Bulutsencer Malatya
- +1 yıl
Benfe elazig
Buna alışacaz diyor çoğu kişi bende yoruldum usandım ne zaman olacak diye tedirgin olmaktan uykusuz kalıp lambaya bakmaktan
10 YorumlaUzmanlar uyarıyor devamlı nerelerde olacağına dair bilgiler veriyorlar. Öyle bir psikolojiye geldik ki kafayı yemek üzereyiz
13 Yorumla- +1 yıl
Şu an Erzincan ve Bingöl'de 7.2 ve 7.4 deprem bekliyoruz diyorlar. Bu uyarıdan sonra Bingöl ve Malatya hareketlenmeye başladı, aslında 1 numarada İstanbul depremini sonra maraşı bekliyorlardı Maraştaki fay birden kırılınca Erzincan ve Bingöl tarafını çok sıkıştırmış ve yakın bir zamanda bekleniyormuş bu depremler ayrıca Hatay, adana, Bingöl ve Palu için uyarılarda bulunuyorlardı, Hatay kırıldı fakat hala diğer yarısı kırılmamış. Şu an doğu Anadolu hareketlendi. Bu hareketler de bulunduğum bölgede güney doğuda ve Akdeniz'in bir kısmında devamlı hissediliyor ve kırılmayan faylarda stres birikimine yol açıyor. Ayrıca Türkiye devamlı batıya doğru kaydığı için Marmara ve Egede de stres birikiyor ve zorluyor. Eğer merak ediyorsaniz gerçekten, Türkiye'de ve yurt dışında bulunan diğer jeologların açıklamalarını araştırıp güncel bilgileri takip edebilirsiniz
enerji açıkta şu an normal o yüzden ne zaman türkiyenin olduğu levha eski oluşumlu olur o zaman deprem biter.
10 YorumlaDurum iyi gözükmüyor hayırlısı Allahım yardım et
10 Yorumla
+1 yılO neydi öyle ya ödüm koptu 🙄
20 Yorumla
+1 yılSasirtici sekilde bunu hissetmedik
21 Yorumla- +1 yıl
Nerde yasiyorsun ki hissettmedin
+1 yılDepremlerin sonu yok gibi gözüküyor tam eskiye döncez diyoruz yine başa sarıyoruz! Allah herkesin yardımcısı olsun!
00 Yorumla
+1 yılNasil ki her sabah kalktığımızda kahvaltı va yapıyorsak burada alışmamiz lazım normal bir şey bu deprem ülkesiyiz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliyi napalım ya deprem meydana geldiyse insanların psikolojisini bozmayı kesin !
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnapak napak?
Vandaki depremden sonra artçılar 1 yıl sürdü, bu çok daha büyük uzun süre devam edecektir bence.
00 Yorumla1 sene böyle devam edecek diyorlar çok korkunç
10 Yorumla
+1 yıl3 haftadır deprem oluyor ya şaka gibi
10 Yorumla
+1 yılBatman'da İnsanlar hissetmiş çok geçmiş olsun
10 Yorumla- Gündem konusunda 832 cevap paylaştı.
u +1 yılHer şeyin bir sonu vardır. Geçmiş olsun Malatya.
10 Yorumla
+1 yılUmarım can kaybı olmamıştır..
10 Yorumlabilmiyorum gerçekten kafa kalmadı hiçbirimizde
10 YorumlaAyakta olduğumdan mı hissetmedim :S gelir umarım
10 Yorumlaburada da baya hissedildi
10 YorumlaAllah sonumuzu hayır etsin İnşallah
10 YorumlaGündem konusunda 718 cevap paylaştı. Geçmiş olsun umarım csn kaybı olmaz
10 Yorumla- Gündem konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılCok hissettim Allah beterinden korusun
10 Yorumla Bir süre maalesef devam edecek
10 Yorumla
+1 yılDepremler hep vardı ve var olmaya devam edicek bizim onlara hazırlıklı olmamız lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiz hangi sehirdesiniz Hissettinizmi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz de az önce eş dost helalleştik
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaarpcı arkadaşlara sormak lazım 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yardimcimiz olsun
10 YorumlaGündem konusunda 621 cevap paylaştı. maalesef böyle devam edicek
10 Yorumla- Gündem konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılNur topu gibi yeni bir fay hattımız daha oldu
00 Yorumla Umarım son bulur..
00 Yorumla
+1 yılÇok korkunç gerçekten
00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası