İlk olarak annemden duydum bu isteği.
Sonrasında bebeklerin videosunu gösterdiğimde birini verin bana diyor. Ben bunu gerçekleştirmek için adım gerçek adımlar atmak istiyorum.
Süreç nasıl işliyor?
İlk olarak annemden duydum bu isteği.
Sonrasında bebeklerin videosunu gösterdiğimde birini verin bana diyor. Ben bunu gerçekleştirmek için adım gerçek adımlar atmak istiyorum.
Süreç nasıl işliyor?
İlk basamak koruyucu aile olabilirsiniz.
Şu anda deprem ve afet bölgesindeki refakatsiz çocuklar, uzmanlaşmış koruyucu aile modelinden yararlandırılıyor.
Bu aileler de daha önce koruyucu aile konusunda eğitimler almış, bu konuda tecrübesi olan ailelerdir.
Başvuruda bulunun.
Lakin bu başvuru size depremzede bir çocuğa koruyucu aile olma garantisi vermeyecektir.
Sosyal inceleme süreci başlayacak, ilgili rapor yazılacak (kanaat bildirme) ve uygun görülürse çocuğun koruyucu ailesi olabileceksiniz.
Sürecin nasıl işlediği hakkında fikrim yok ama kolay olmadığını söyleyeyim. Devlet senden onu her an alabiliyor. Çünkü evlat edinmiyorsun koruyucu aile oluyorsun. Ne kadar iyi bakarsan bak bir ay sonra da alabiliyor beş sene sonra da ya da başka birisi evlat edinmek isteyipte de alabiliyor. Burnu dahi kanasa sizin sorumluluğunuz altında. Sürekli kontrole geliyorlar. Ve koruyucu aile olmak istediğiniz de bir iki ay da sonuçlanmıyor. Baya bir araştırma yapılıyor ve bu uzun sürüyor.
1 sene boyunca verilmeyecek çocuklar koruyucu aileye. Ailesi akrabası ulaşanlar ailesine verilecek diğerleri devlet korumasına alınacak. İlk önce depremin travmasını atlatmalari beklenecek.
Genel anlamda travma dedim. Ama verilmeyecek çocuklar yani dün TV de izledim öyle dendi.
Cevap
3Cevap
Şu an için mümkün değil bu bebeklerin aileleri var sadece ulaşılamamış olmax
Herkese vermezler koruyucu aile olmak zor ve hemen olan bir süreç değil bildiğim kadarıyla
Aile bakanlığına basvuracaksiniz süreci onlar takip edecek
Bebeğin ailesi çıkabilir bunlar geçici süreli sanırım
Yasal olarak başvuru yapılması gerekiyor
Sanirim 6 7 ay sürüyor diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?