Çok güzel düşünmüşsünüz kalbiniz çok güzel insanlarsınız fakat devlet açıklama yaptı çocukları öz hala teyzelerine dahi vermicekler hiç biri evlatlık verilmicek. Bir haberde yeğenini alan bir kadın küçücük çocuğu dövüp videoya almıştı kadın yakalandı o ayrı ama farklı sebeplerden de olabilir hiç bir çocuğu evlatlık vermiyeceklerini devlet himayesinde kalacaklarını söylediler ama dilerim başka bir çocuğu evlat edinirsiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamun aleykum, evlatlık edinme kendi içinde farklı bir durumdur.
İslamiyet'te kesinlikle evlat edinme gibi bir durum söz konusu değil, caiz de değildir. İyi niyetinizi görüyorum, bu çok da insani ve ahlaki. Ama dinen durum ortada.
“Allah, evlatlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlat edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab, 33/4-5)
İşte bu âyet-i kerime ile evlatklık âdeti kaldırılmış oldu. Meşru olmayan bu âdet haram kılındı. Çünkü evlatlıkla ne hakiki bir evlat olunur ne de evlatlık edinen kişi gerçek bir baba olur.
O evlatlık olarak görünen çocuk büyüyünce namahrem bir erişkin olacak, mahremi olmayan kişiye, durumlara maruz kalacak, iki taraf da günaha girecektir. Mirastan asla hak almamalı, evin içerisinde nikah düşecek kişilerle sakıncalı durumlarda olabilecektir.
Farklı farklı sebeplerden ötürü bu durum uygun değildir yani. '' koruyucu aile '' başka bir durum, daha farklı durumları var. Kişiler kendileri karar verir. Ama evlatlık edinme sakıncalıdır, dinde de yeri yoktur zaten.
Gerekli bilgi için : https://sorularlaislamiyet.com/evlatlik-evlat-edinme-yuvadan-cocuk-almak-konusunda-bilgi-verir-misiniz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum sizin gibi çok sayıda aile olacaktır, dogru şartları sağlıyorsanız ve devlet buna izin vericek ise, özellikle bu afet sonrası etkilenmiş birini istemenizi de anlıyabiliyorum, bu durum ülkemizde yaşanan bir durum evlat edinebilir veya koruyucu aile olabilmek için basvurabilirsiniz bence gayet olabilir. Tabi afet öncesi bu konuya bakış açısınız neydi ve neden simdiye kadar düşünmediniz vs de var Ancak tabi farklı değerlendirme ile cocuk istemeyen bir eşiniz var o ileride memnuniyetsizliğini yansıtır mı istemiyorken evlat edindiği çocuga karsı nasıl olur... Bunun üzerine düşünmeniz de gerekir belkide ve aynı zamanda şu an tüm ülkede insan evladı olan herkes duygusal olarak çökmüş ve aşırı hassas duyarlı olmuş iken sizde etkilenip acaba dogru psikoloji ile mi bunu düşünüyorsunuz yoksa daha saglıklı bir zaman diliminde yaklaşımınız değişirmi duygularınız daha dingin olduğunda vs vs cok sey söylenebilir tabi. Bol şans. Değerlendirmek durumu olur olmaz iyi kötü demek bana düşmüyorum tabi sadece yorum hepsi. Özetle büyük bir karar cok açıdan değerlendirmek cocuk için en iyi olanı yapmaya calısmak ile eş anlamlı olabilir.
24 Yorumla- +1 yıl
Eşim belki benden daha çok iyi bakar eşime çok güveniyorum. Korur ve kollar depremden sonra Bi ruhsal çöküş yaşadım o çocuklar böyle ölmeyi haketmedi annelerini babalarını kaybetmeyi kimsesiz kalmayı haketmiyorlar. Kimisi biliyor veya bilmiyor vicdanım çok ağır basıyor. Aslında çok etkisinde kaldım. Yani şu an bile size yazarken ağlıyorum. Hep hayalimdi Bi kız çocuğu olmadı Allah nasip etmedi ama yardıma aileye ihtiyacı olan. Bi cocuk bize fazla gelmez oğlum ne yerse kızımda onu yesin. Kimseye muhtaç olmasın oğluma arkadaş kardeş bana güzel bir evlat olsan istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel şeyler söylüyorsunuz sizi anlıyorum hepimiz aynı duygu durumunu paylaşıyoruz öyle bir zaman olurasa neden olmasın deneyebilirsiniz tabi, ancak suanki durum içerisinde daha sakin dingin olup duygusal bir döneminizde olduğunuzu da farkına varın yanınızda oğlunuza sarılın siz şanslı bir ailesiniz belliki güzel insanlarsınız, bu acı hepimizin bu yara hepimizin bu günleri tüm ülke olarak üzülerek aglayarak hep beraber aşıcaz dogru zaman geldiğinde buna ihtiyac var ise sizde bu konuda elinizden geleni yaparsınız elbet. Şu an bunu düşünmek iyi geliyor size anlıyorum. Suanki durum bu değil ama hazırsınız buna bunu düşünmek daha cok sey yapmış olma hissi veriyor daha iyi hissettiriyor buna sıgınıp rahatlamak iyi olsada aslında bazen kendinize uzun vadede iyilik de olmaya bilir. kendiniz için neyse. Bakalım neler olur bol şans arkadaşım. Sizi anlıyorum.
Cevap sahibi+1 yılSiz bilirsiniz ancak sadece ufak bir yorum daha ekliyim bazen iyi gelen duygu durumlarına cok fazla sıgınırız sonra gerçekde olan üzerine okadar cok uyarlar ve gerçekleşmesini ister hayal ederiz birden sabah olur bu durum gerçek değildir ve duygusal bir çöküntü geride bırakabilir bu nedenle hersey dozunda iyidir belkide sadece aklınızda bulunsuz diye söylüyorum bilmediğiniz bir şey de olmayabilir ve siz böyle de yapmıyorsunuzdur tabi sadece ufak bir yorum benimki.
+1 yılKoruyucu aile olup bir süre sonra evlat edinilebiliyor bildiğim kadarıyla, bence çok güzel bir şey yapıyorsun saçma sapan insanların söylediklerini dikkate alma lütfen
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKararı sen vermelisin. kendinde bu sorumluluğu görüyorsan bak. ama kendinden emin değilsek sırf bir anlık istek ile evlat edinme
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır kendimden eminim.
- +1 yıl
O zaman sormanıza gerek yok.
+1 yılBir psikolog olarak söylüyorum evet yanlış yapıyorsunuz. Yeniden anne olmak istiyorum diyerek sırf eşiniz 2. çocuğu yapmıyor diye fırsatını bulmuşken bir çocuk sahiplenmek hiç sağlıklı bir davranış değil. Duygularınızla hareket ettiğiniz ortada ama hiç sırası değil. O çocuklar zaten bir müddet olmak üzere koruyucu ailelere veriliyor sonrasında akrabası çıkanlara teslim edilecekler. Havadan çocuk sahibi olmayacaksınız yani. Misafir olacak o çocuk.
83 Yorumla- +1 yıl
O cocugu istesem yaparım psikolog hanım. Fırsat olarak düşünmüyorum. orada sevgiye ilgiye sıcaklığa ihtiyacı olan çocuklar var neden onlara annelik yapamayım. Gerekirse misafirde olsun gelsin ben gücümün yettiği kadar bakmaya ölene kadar da ona anne olmaya hazırım. Ama yanlış düşünüyorsunuz fırsatçılık değil bu
- +1 yıl
Çocuğu istesen yapar mıydın e yapsaydın niye eşim istemiyor diyosun? Demek ki o işler öyle senin hilenle hurdanla olmuyor sen de bal gibi biliyosun.
+1 yılBana 2. çocuk isteğinizi bu şekilde bastırmak istiyormuşsunuz gibi geldi lütfen âni duygularla karar vermeyin. Annelik duygunuzun kabarması çok güzel ama şu an o bölgeden hiçbir çocuk evlat edinilmek üzere verilmiyor sadece koruyucu aile olunmasına izin veriliyor zaten. Yani süreç ilerlediğinde çocuğun bir akrabası çıktığında çocuğu teslim alacaklar. Bu durum sizin için de sağlıksız ilerleyebilir olabilir o zaman.
34 Yorumla- +1 yıl
Cocuk isteğimi bastırmak değil zaten çocuğum var. Emin olun 2 . Çocuğu istesem yaparım bu benim elimde olan bisey zaten uzun süredir oğluma bir kardeş getirecegimi abi olacağını söylüyorum bunu düşünüyordum ama depremden sonra karar verdim. Koruyucu aile olamam ben alıştıktan sonra bırakamam onu.
- +1 yıl
Elimde olan bişey dediğiniz 2. çocuğu eşiniz istemediği için yapamıyormuşsunuz. Demek ki elinizde olan bişey değil.
- +1 yıl
Ben sizin nasıl korunduğunuzu bilemem. Bildiğim bir şey varsa o da bu gibi hilelerle bir şey yapmanın “yapabilmek” olmadığıdır.
- Gündem konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılBakman istemen güzel ama o cocugu ailesinden ayırman iyi bir şey değil. Çocuk öz annesinde kalsa bence daha çok mutlu olur arada zorluk çekecek tabi ama yine mutlu olacak.. Ona bakacağına ona yardımda bulunabilin.. ailesi kabul eder cunku evladı zorluk çekmesin diye. Kurtulsun diye. Hem aileye de yük olmaz.. bence
12 Yorumla- +1 yıl
Ailesi ölmüş çocuklardan bahsediyorum. Gücümüz yettikce yardım edicez ülke bizim biz hepimiz kardeşiz bu ulkede
- +1 yıl
O zaman tamam.. öksüz kaldıysa bakabilin tabi. Sahip çıkabilin çocuğa. Sorun yok.
Evlat edinebilirsiniz ancak çocuk, yetişkin olduktan sonra yabancı insanlar için olan yasaklar onun için de geçerli olur. Çünkü kan veya süt hiçbir bağınız yok. Eğer şu an emzirme döneminde iseniz süt emen bir bebek evlat edinirseniz ve ona süt emzirirseniz artık o sizin çocuğunuz gibi yetişkin olduktan sonra dahi aranızda mahremiyet kalmaz.
İkinci örneği tercih etmeniz işinizi çok kolaylaştırır.24 Yorumla
+1 yılYanlış yapıyorsun. Anlık bir hevesle çocuk sahiplenmeye kalkmayın. Aradan biraz zaman geçmesine izin verin. Şu anda mutsuzluk ve acıma duygusu bütün düşüncelerinin önüne geçiyor. "Yapabilirim, bakabilirim" diyorsun. Öyle kolay değil ne yazık ki.
53 Yorumla- +1 yıl
Bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorsun. Çünkü kendi canından ve kanından olacak. Varolmadigi halde ona kıyamıyorsun. Ama şu anda varolan, deprem tramvasini yaşamış bir çocuğu evlat edinmek istiyorsun.
Sana yapma demiyorum, yine yap.
Ama şu anda yapma, zaman ver kendine. Bu yapabilirim, yapacağıma eminim inadını da bırak. Bugün alacaksın, yarın bırakacaksın. Evcil hayvanların bile Psikolojisi bozuluyor bu duruma, çocuğunki de bozulur. - +1 yıl
Neden alıp bırakayım. Hanımefendi ben zaten Bi anneyim öyle hevesim olsa neden evlat edineyim. Dünyaya getireceğim cocuk kanimdan canmdan diye kiyamadigimdan değil. Emin olun yapmak istesem yaparım o çocuğu ama ihtiyacı olan çocuklar var. Onların aile sıcaklığına anneye babaya ihtiyaçları var
+1 yılBende istiyordum daha bekarken eşim biz nişanlı iken evlatlık fikirine pek katılmıyordu 2 yıldır evliyiz çocuk istiyoruz olmuyor evlatlığa hep olumlu bakmışımdır özellikle şu anda depremde deki çocukları aile olmak istiyorum nasıl yapabilirim bir bilginiz varsa yardımcı olur musunuz
00 Yorumla- Gündem konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış yapmıyorsunuz kesinlikle.
Fakat bunun bir yasal prosedürleri var.
Size ne kadar uygun bilemem.
Gidip yetkililerle konuşmanız gerek.
Bu zamana kadar nasıl bir hayatınız oldu ve ne iş yaptiginiza kadar inceleniyorsunuz.
Evet isteklisiniz ve bir çocuğa hayat vermek için el uzatmak istiyorsunuz anlıyorum.
Yasal olarak zorunlulukları var.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok yapmiyorsundur da esin ikinci cocugu istemeyip de evlatlik konusunda istemesi ya da karsima gelmemesi bir tuhafima gitti, hani ikinci cocuk istememesi zaten bir tane yeter bir tanesine anca bakiyoruz gibi dusunce/bakis acilarindan olmaz mi, hani eminmisin madem ikinci cocuga hayir demesine ragmen evlatlik olacak cocuga gercekten kendi evladi senin gibi bakacagina falan, bu senin bilecegin is sonucta...
06 Yorumla- +1 yıl
Eşimin 2 . Cocuk istememesi benim sorun lu doğum sürem baya sıkıntı çektik diyebilirim cocuk istemediğinden değil yine aynı şeyleri yasayacagimizdan dolayı istemiyor
Cevap sahibi+1 yılhee o zaman al tabi canim cok guzel bir seye vesile olursunuz alin alin...
- +1 yıl
Ya insanlar çok kötü düşünüyorlar. Ailemde içinde
Cevap sahibi+1 yılneden
- +1 yıl
Yok kendi çocuğunuzu sevin yok ne gerek var falan çok kiricilar.
Cevap sahibi+1 yılonlara ne canim bakacak olan onlarmiymis. Kendi cocugunuza da bakip seversiniz digerine de, hem yanlis kotu bir sey de yapmiyorsunuz siz emin olup kendi oz evlatiniz gibi bakabileceginizden eminseniz...
- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBu kararlar hemen telefonda eşle komuşup alınmaz. Şimdi tranvanın halkta oluşturduğu psikolojidende iyi niyetlilikten de öyle hissediyor olabilirsin. Önce bi eşin gelsin olaylar yatışsın aklı selim oturur karar verirsiniz. Zaten eşin ordan çocuk alıp gelemez prosedürler sonrası olur. O da zaman alır çocuklar zaten güvenli yerlere yerleştirilir şimdilik. Yani umarım yerleştirilir. Bu yönetimden ondan bile şüphe eder olduk da o ayrı konu. Sonuç olarak oturup iyi düşünüp kesin net kararla yapın.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıleger bunu gercekten diger evladindan ayrimadan yaoacaksaniz ne mutlu size. Ama bu cok zor. Bir tanidigimiz evlqt edindi, kiz cocugu ve maalesef kizin ceyizini bile hazirlarkem suratina "evlatlik bu, bu bile fazla, sadece korugucu aileyiz , kendi cocugum degil" diye diyordu. Yani bunu yaoacaksan o sevap gunaha donusur
01 Yorumla- +1 yıl
Bir anne yorumu sanırım ☺️
Düşüncen çok güzel ve insani. Fakat imkansız. Ben bunu çok istedim resmi kurumlara resmi yollarla müracaat ettim. Çok zor şartlar ya kurallar var. Asilamiyor. Hele ki şimdi deprem sonrası çocukları bebekleri kimseye vermezler
02 Yorumla- +1 yıl
Evet var. Biz gittik çocuklarımız büyüdü bir bebek evlat edinelim okursa okuturuz okumuzsa evlendiririz bir bebegin hayatini kolay geçirmesini sağlarız dedik. Devlet onların bir aileye ihtiyacı olduğunu biliyor ama özellikle evlat edindirme konusunda çok hassas davranıyor. Bize maalesef vermediler o zaman yaklaşık 8-10 senedir sıra bekleyenler var dediler. Hatta birde 40 yaş sınırı aile ile çocuk arasında 40 yaştan fazla fark olamaz kuralı. Yani 10 sene sıra beklesem bile 15 yaşında bir genç evlat edinebilecegim. Tabiiki diğer tüm şartlardan sonra
İkisini de eşit seveceğine inanıyorsan evlat edinebilirsin ama böyle bir durumda bebek değil de biraz daha büyük çocukların seçilmesi güzel olur. Çünkü herkes bebekleri tercih edeceği için diğerleri yurda gönderilecek.
00 YorumlaGüzel düşünmüşsün. Eşim de istiyor aslında ama gerçekten bakabilecekmisin çünkü psikolojisi tamamen bitmiş bir halde olacak ve çol zorlanacaksın. Özel ilgiye ihtiyaç duyackiak ve çocuğun da bundan olumsuz etkilenebilir
00 Yorumlaİslam dinin de çocuğu evlat edinme yoktur bunu fetvalarını sorun
Eşin istemiyorsa zorlama daha kötü şey olmasın çocuk eşin tarafından dışlanırsa ne olacak ya da terslerse02 Yorumla
+1 yılMerhaba
Bakın iyi düşünün çok büyük sevabı var bunun ama 2 gün sonra sıkılıp atmaya kalkma eşinle yüz yüze oturup konuşun Allah hayrınızı kabul etsin08 Yorumla- +1 yıl
İnşaallah ya
- +1 yıl
Kız mı
- +1 yıl
Kavga edecekler canım oda olsun 😄
- +1 yıl
Ya alla alla her çocuk kavga eder 😄😄
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Sorumluluğu büyük ve her aileye vermiyorlar. Ayrica çocuğu sahiplenen hiçbir yakınının olmaması lazım. Eğer verirlerse bende evlat edinirim ama çok zor.
10 Yorumla
+1 yılNe güzel insanlarsınız gerçekten helal olsun diyorum.. Allah siz ve sizin gibi yüreği güzel insanlardan razı olsun 🥺❤️
11 Yorumla
+1 yılBilmiyorum dini açıdan sütünü verebilirsen bir erkek çocuğu al. Kız çocuğu hem eşin hem oğlun için sıkıntı ilerisi icin
110 Yorumla- +1 yıl
kız çocuğu ilerde neden sıkıntı oluyor
- +1 yıl
Hayır dini acidan kizn bunu bilmesi gerek sanırım idrak ettiği yaşta pedegog ile birlikte söyleniyor.
Esin ve çocuğun için aynı evde bulunmaları kız büyüdükten sonra sıkıntı. Emzirebilirsen mahk kalkıyor gerçek kardeş gibi oluyor. - +1 yıl
Emzirirsen mahremiyetlik kalkıyor yazacaktim
- +1 yıl
bilmediğimden soruyorum bu mahremiyettik durumu erkek çocuk ve anne için olmuyor da neden kız çocuk ve baba için oluyor?
- +1 yıl
Esin için sıkıntı olmaması için senin kız kardeşinin emzirmesi de uygun. O zaman da nikah düşme olayı kalkıyor aradan aynı evde durmalarında bir sakınca olmuyor. Ama oğlun için ayninsey geçerli mi bilmiyorum diyaneti arayarak sorularınızı sorup detaylı bilgi alabilirsiniz
- +1 yıl
Tabi ki oluyor dedim ya emzirebilirsen erkek çocuğu al dedim veya kız kardeşin ablan emzirebilirse senin için oğlan çocuğu sakincali olmuyor. Yoksa sen oğlan çocuğunu büyüttüğün takdirde emzirme olayı yoksa senin için de sıkıntı olacaktir
- +1 yıl
anladım soruyu soran ben değildim yorumunuzu okuyunca merak edip sormak istedim teşekkür ederim cevaplandığınız için
- +1 yıl
Rica ederim. Bu konular çok hassas konular. Aklınızdaki bütün soruları diyaneti arayarak sorabilirsiniz. Bununla ilgili fetvalar var.
Sanki daha sonra, olayın sıcaklığı ile şimdi bu duygu içinde değil, daha sonra tekrar düşünüp, konuşup değerlendirirseniz daha sağlıklı olacak gibi.
00 Yorumla
+1 yılYerinde bir karar olmuş kardeşim bu konuda eşini ikna edip ailesi olmayan bir çocuğa kol kanat germen yalnış değil.. Bende başvurdum sürecin tamamlanmasini bekliyorum
00 YorumlaAblam ben şahsen reşitim imkanım olsaydı kesinlikle alırdım çok tatlı bir düşünceye sahipsin ama bir yandan da eşine de pay ve hak verirdim ya ben evlat edinmeyi çok istiyorum ama şu an değil hep haylim dir evlilik düşünen biri değilim asker olmayı düşünüyorum ondan
00 Yorumla
+1 yılbunun neresi yanlış olabilir ki, madem sevcek kendi çocuğun gbi bakacaksın sen eli öpülesi bir annesin
02 Yorumla- +1 yıl
Başın sağolsun
- Gündem konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış yapmıuorsun ama bunu iyi tartıp biçmek gerek bu şuanki ruh haliyle alınan kararsa o yavruya yazık olur. Bir anlık duyguyla bir ömrün kararı verilmez
00 Yorumla
+1 yılbir tanesini değil 10 tanesini de evlat edinsen yanlış yapmış olmazsın. yeter ki sorumluluğu kaldır ve gerçekten annelik yap
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış yapıyorsun onca yetim hane falan var zaten kocan onu istemiyor olabilir evde tek başına bazı şeylere karar veremeyebilirsin adam bide ona mı masraf edecek tek çocuk bile yetiştirmek zor bu ülkede
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeyse o zaman hakkınıza hayırlısı demek düşer bana
Cevap sahibi+1 yılBaşın sağolsun da nasıl göreve gönderdin de vuruldu
- Gündem konusunda 981 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış değil, herkes artık çocuk yapmak yerine bu çocukları sahiplenmeli... Ne fark eder çocuk çocuktur illa doğurmak gerekmiyor...
01 Yorumla
+1 yılÇocuk bakmak öyle kolay değil. Eğer birkaç gün sonra sıkılıp bırakacaksan hiç uğraşma. Eğer bu konuda ciddiysen eşinle konuş ve ona göre karar ver.
04 Yorumla- +1 yıl
Kadının zaten çocuğu var, sence bilmiyor mudur çocuk bakmanın nasıl bir şey olduğunu?
- +1 yıl
Sana ne oluyor gevşek kadının ağzı var o konuşsun. Sana ne oluyor tavşan?
- +1 yıl
iyi dusun gercekten bakabileceksen al sewaptır ama ömur boyu o cocugun sorumlulugunu kaldıramayacaksan riske girme
00 Yorumla
+1 yılEğer bakabilecek durumun barsa Allah razı olsun senin gibilerden yurtta büyüyene kadar sıcak bir yuvada büyürler
00 Yorumla
+1 yılDoğru yapıyorsun 20 günlük bir bebek kurtulmuş araştır istersen sanırım adı Mehmet elinde bir tutam saç kalmıştı yavrunun 😔😔😔😔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamda evlatlık edinmek diye bir şey yok sahip çıkabilirsin onu yedirip içirip büyütebilirsin ama o çocuk erkekse ve buluğ çağına geçmişse anneye mahrem olur kız ise babaya. Sahip çıkın tabii ki ama öz evlat yerine geçmez
00 YorumlaBiz de bir tane bebek alacaz , ama kocanız ilgilenmeyecekse ayrı tutacaksa öz evlatlarıyla almayın lütfen.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yanlış. dusunmuyorsun sayet bunu gerçekleştirir isen Rabbım sana dert zeval vermesin
07 Yorumla- +1 yıl
Bu işin kötüsü olmaz
- +1 yıl
Günah değil evlat edinebilirsin kendi evladindaan ayrı tutmadığın biraeyini ekaika etmediğin takdirde hiç bir ey olmaz
- +1 yıl
İçin rahata olmali Allah rızası için yapiyorsun bunu
sevabi cok buyuk lakin karsina biri ciktigi zmn bunh kabul eder mi bunu da dusun
01 YorumlaO çocuğun maddi manevi gereksinimlerini karşılayabileceğimi düşünmüyorum. Sahiplenio elimden geleni yapacak olan ailelerden Allah binlerce razı olsn
00 Yorumla
+1 yılDüşünmen yeter. Evet belki gerçek ailesi olamazsınız ama sevgiyle büyütün. Yaşadıkları ağır olmuş zaten
00 Yorumla
+1 yılİlerde ailesi çıkar biz ailesiyiz sen sadece büyüttün derler sana ve o çocuğuda öyle derler
01 Yorumla
+1 yılDusuncen cok guzel ama ani kararla eegil cok uzun dusunme sonucu faaliyete gecirmeni oneririm
01 YorumlaEğer öyle bisey yaparsan Allah'ta sana cennetle mükafatlandırır insallah
03 YorumlaNe güzel cidden ya neden olmasın ki çokta güzel olur
00 Yorumla
+1 yılAllah gönlünüze göre versin, niye yanlış olsun…çok doğru bir karar bence!
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi niyetlisin ama kendi çocuğu olsun istemeyen eşin başkasının çocuğuna bakarmı
00 Yorumla
+1 yılİyi bir şekilde düşünün, yapabileceğim bir şey diyorsanız yapın.
00 Yorumla- Gündem konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen evli olsam ve böyle bir şey istese eşim mutlu olurdum. Doğru kadınla evlendiğimi anlardım.
00 Yorumla
+1 yılAh ah keşke bende edinebilsem keşke ama evli değilim
00 Yorumla
+1 yılHayır niye yanlış olsun ki. En dogrusunu yapıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılArtık evlat edinme diye bir şey yok ancak koruyucu aile olabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru yapıyorsun ama ona ayrı bi özenmelisin biliyorsun değil mi
00 YorumlaGündem konusunda 326 cevap paylaştı. yani böyle bi sorumluluğu almaya hazırsanız neden olmasın
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence yapma birkaç görüş okudum hak verdim duygusalsın şu an sonradan hem sana hem o çocuğa travma olacak Pişman olacaksın belki
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılancak ve ancak, evlat edinme işini resmi devlet kanalları üzerinden yapmanız şartıyla olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence anlık bir düşünceyle verilmemesi gereken bir karar
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru yapıyordun ama evlat edinmek uzun un sürüyormuş koruyucu aile olmak daha kolaymış ikisi farklı biliyorsun
03 Yorumla- +1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun rabbim gönlünüze göre versin
Şuna bu duygusal bir tepki.
Zamanla doğru mu yanlış mı karar verirsin acele etme00 Yorumla
+1 yılAllah razı olsun umarım bu istediğin olur bizde aile olarak evlat edinme taraftarıyız
00 YorumlaEşin neden çocuk yapmak istemiyor peki bukadar çok seviyorsanız eğer yani yanlış anlamayın ama
00 YorumlaDoğru bı karar diye dusunuyroum en azından hayatı kurtulue
01 YorumlaHelal olsun sana gerçekten çok takdir ettim e devletten başvurabiliyor sun herlade binarastir
05 Yorumla
+1 yılYani güzel olur bende hamile kalmak istiyordum ama belki bir süre erteleriz
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat