+1 yılMerhaba,
Evlat edinmek pek kolay bir iş değil. Bir de çocuğunu doğuracağın için daha zor olur. Ayrıca çocuk depremzede olduğu için daha çok ilgilenmeli ve onun yaralarını sarmaya çalışmalısın. Bir de evlat edinme prosödürüne göre evlat edinmek için en az 30 yaşını doldurmuş olman gerekir. Ya da 5 yıldır evli olmuş olman gerekir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten ordaki çocuklar tecavüzden geçicek hele ana-babası olmayan çocukları tecavüzden insan satıcılarının eline geçip 18 yaşına kadar sömürücekler.
Eskiden erkek-kız ayırırlardı. Şimdi artık erkekte kız da eşit oranda tecavüze uğruyor sonuçta bunu yapan için bir delik olması şartı dışında diğerler yargıları takmıyorlar bu insanlar.
Diyanet "evlat edinenle evlatlık evlenebilir " fetvasını daha yetim vs. çocukların kırkı çıkmadan yayınladı.
En acımasız en zalim kötüler dini inancını dışarı yansıtan sözcüklere yansıtan insanlar ve kitlelerden çıkar.
10 Yorumla
+1 yılYahu yirmi yasinda ne evliligi ne hamileligi ne evlatligi dalga mi geciyorsun te allam uzaktan hos gelir sen once kendininkine bakmayi becer de daha 20 lik bebesin evlenecek de doguracak da kendi cocuguna yetecek de bir de evlat edinecek hayal kurmak kadar kolay olmaz o bir cocugun vebaline girme egitimli isini gucunu almis butun düzenini kurmus bir ailenin evlat edinmesi ihtimalini yok edeceksin belki
00 Yorumla
Gündem konusunda 503 cevap paylaştı. Güzel bir fikir. Zaten kendinde hamileymişsin, eğer evlat edindiğiniz çocuğu emzirirsen hem seninle hem de eşinle özlük bağı kurulur. İnşallah mutlu bir yuvanız olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılBence siz bilirsiniz yani bu karar tamamen size ait eğer sorumluluk alabileceğinizi düşünüyorsanız tabi ki bu güzel bir karar olur sizin için. yani biraz daha düşünüp karar verin bence
10 Yorumla
+1 yılEvlat edinmek sanıldığı kadar kolay değil canım şöyle ki senin çocuğun değil başkasının çocuğu şu an depremzede çocuklarına acıyorsun falan ama zamanla o çocuk sana batacak batmasa bile başkalarına batacak çünkü kendi kanın canın değil
Bence hiç anne baba olamayanlar evlat edinmeli bazı kişiler anne baba olamıyor evlat edinmekten başka çaresi olmayan insanlar var. Bence onlar başkalarının çocuğuna annelik babalık yapabilir o aşkla yanıp tutusuyorlar çünkü...
Bence sen bu fikirden vazgeç zaten hamileymissin kendi çocuğuna bak önce..10 Yorumla
+1 yılDaha hamilesin kolay geliyor uykusuz gazlı geceler diş çıkarma ateşlenme hastalanma yürüme konuşma bebek büyütmenin her evresi inanılmaz zor ve sabır istiyor. Ben şahsen cesaret edemedim evladım 4 yaşında olur da kendi evladımı en ufak bir şekilde kayırırsam o sabinin hakkına girerim korkusuyla evlat edinemem.
Bence yillarca hiç çocuk sahibi olamamış ve olmayacak insanlar sahiplenmeli. Onlar bütün sevgisini verebilir.
şu an depremin etkisiyle herkes çok üzülüp İnternet üzerinden başvuru yaptı. Bu öyle pat diye alınacak bir karar değil. Üstünden biraz zaman geçmeli olaylar soğuyunca herkes normal hayata dönünce bir daha düşünmeli ayni istek ve şefkatle isteniyorsa o zaman başvuru yapılmalı.11 Yorumla- +1 yıl
Güzel söylediniz efendim
Benim fikrim en az bir çocuğu olan ve çocuk yetiştirme konusunda deneyimli bir insanın bu işe girişmek daha mentıklı. Ayrıca annem de 17 yaşındaki kız kardeşime arkadaş olsun diye bir kız çocuğu evlat edinelim diyor lakin bu o kadar kolay değil. Ayrıca abimin eltisi de istiyor. Ben neden karşıyım buna. Bana göre eğitimli insanların bu işe girişmesi gerekli. Benim ailem iyi insanlar, kendi halinde insanlar lakin eğitim durumları kötü. Kız kardeşim de annem yüzünden içine kapanık ve özgünsiz yetişti maalesef.
22 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru 👏
- Gündem konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılZaten hamilesin yetmiyor mu bu.
Hem o kadar kolay değil evlat edinmek.
Her evlat edinmek isteyen kişiye çocuk vermezler..
Bence sen kendi çocuğuna baksan daha iyi olacak.
Başkasının çocuğuna bakman istemen güzel ama çok fazla sorumluluk ister o iş. Eğer bir yakını yoksa ise o çocuk yurda verilir..
İnsanın kendi çocuğu gibisi yoktur bence.
40 Yorumla
+1 yılBir başkasının çocuğuna bakmak çok büyük sorumluluk gerektirir fakat siz eğer her şeye hazırsanız maddi manavı olarak , alın derim. Benim size nacizane verebileceğim tavsiye şudur: önünüze bir kağıt kalem alın ve kağıdı ikiye bölün. Bir kâğıda aileniz için bu eylemin olumlu sonuçlarını , bir tarafına da dezavantaj durumunu yazın. Sonra tüm yazdığınız şeylerin getirisini düşünün. Hangi duygu ve düşünce ağır basıyorsa ona göre kararınızı verin. TEŞEKKÜRLER
00 Yorumla
+1 yılEvlat edindirme prosedürüne göre; evlat edinilen ile evlat edinen arasında arada 18 yaş farkı olması gerekiyor. Yani olamazsın. Ki bahsettiğin hayatına göre öncelikle kendi çocuğunu doğurup anneliğini test etmen gerekir. Zaten bir bebeğin olacak diğer çocuğu ihmal etmemek gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha evlenmeden pic kazanmissin sen o masum çocuğa nasıl bakacaksın? O çocuğa kendi öz çocuğun gibi kızamazsın o çocuk yetim. Yetimi sahip çıkacak bir kişinin 1 değil 10 merhamet özelliğine ve sabır özelliğine sahip olması gerekir. Yetime asla kızamazsın onu asla hor göremezsin ona bir fiske varamazsın. Herkes öyle kolay kolay yetime bakamaz
32 Yorumla- +1 yıl
Herşeyi geçtimmm bir yana ama o yetime bakmak kolay değil gerçekten dediğiniz gibi. Ben 22 yaşındayım annem sahiplenmek istedi ama cokta sinirli birisi çok sahiplenmek istiyor hemde o çocuğa kızarım vs vebalini alirim diye korkuyori bende öyle dedim o cocugu alıp bakması zor değil ama herkesin harcıda değil günah
Cevap sahibi+1 yılŞöyle soyliyim zaten belli bir olgunluğa sahip olmayan insanlar zaten alıp sahiplenmemeli ben şartlarını bilmiyorum ama bence öyle. O çocuk insanın kendi çocuğu gibi değildir. Sizi ayrıca taktir ediyorum doğru bir karar verdiğiniz için. Gerçekten hiç gerek yok yetim vakıflarına her ay düzenli bağış yapıyorum bu bana yetiyor vicdanen de insanı rahatlatıyor zaten. Soruyu soran kişi de 20 yaşında bir ergen bir coluk çocuk takımından birisi o yuzden konuşması da olgun birisi olmadığını direkt gösteriyor. Cümlelere bakınca anlıyorsun hemen kendini ele veriyor ve evleneceği kişinin de bu konuda ondan aşağı kalır yanı yoktur eminim ki
+1 yılDaha hamilesin ve yaşın küçük. Ayrıca evlenmek üzeresniz evli değilsiniz. Devlet ha deyince herkese vermiyor o çocukları. Bunun bir prosedürü var tabiki. Uygun kriterlere uyman gerekiyor vs vs nacizane fikrim önce kendi çocuğınu büyütmen.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeden hamile kalıyorsun bu zaten yanlış bir davranış aile olmaya müsait değilsin vermezler ki evli olana veriyorlar ve senin çocuk doğduğunda evlatlık olanla ilgilenemicen boşuna çocuğun günahına girme sana göre değil
10 Yorumla
+1 yılDaha yaşını bile yanlış yazıyorsun. Absürt trollukte zirve yapıyorsun
Velev ki doğru diyorsun. Nikahsız hamile kalan birine hiçbir ülkede kimsesiz çocuklar emanet edilmez evlat edindirilmez20 Yorumla
+1 yılHamilesin ve çocuk mu evlat edinceksin bence bide sen başvurma zaten çok başvuru olmuş senin çocuğun olacakmış zaten olmayanlar edinsin
32 Yorumla
Soran+1 yılbir akrabamın 3 kızı var ve bir çocuk evlat edindi
- +1 yıl
İşte neden öncelik olmayanlar alsa
Herkes kendisi bilir tabi de hani çocuklar ortada kalıcak olsa tabi alsınlar 10 çocuğu olsada evlat edinsinler ama çok başvuru yapan evlat edinmek isteyen var çocuksuz olanlara verilse daha iyi olmaz mı
+1 yılDepremzede çocuklar üzerinden gündeme gelen bu konuya açıklık getireyim ki, her zamanki prosedürler geçerli. 25 yaş üzerinde veya en az 5 yıl evli olmak şartı vardır. Başvuru şartlarından sonra da ciddi bir araştırmadan gecersinjz.
00 Yorumla
+1 yılSizce doğru bir karar mı derken sen kendi içinde celisiyorsun zaten başkasının düşüncesi sana sorumluluklarında yardım mı edecek hayatında hiçbiri olmayacak kişilerin fikirlerini onemsiyorsun çok saçma bir soru sormuşsun
00 Yorumla
+1 yılEğer Hintli kız arkadaşımla evlenmiş olsaydım ben de depremzede bir çocuğu evlat edinirdim. Ama biz eşcinsellere çocuk verirler mi bilmiyorum. Ama heey kız arkadaşım ve ben iyi bir ebeveyn olabiliriz.
00 Yorumla
+1 yılHenüz çocuk bakmak nasıl bir şey bilmiyorsun, doğumdan sonra düşün bunu bence. Ha diyeceksin illa doğurmak mı lazım, hayır onu demiyorum , bir bebeğin olacak ve hayatın çok değişecek. O zaman karar ver yapabilir misin diye
00 Yorumla- Gündem konusunda 742 cevap paylaştı.
+1 yılEvlat edinilme surecleru öyle degil. Depremzede bir cocuk diye tercih zaten yok. Kuruma yerlestirildikten sonra herhangi bir cocugunda ailesi olabilirsiniz öyle bir ayrim yok yani
10 Yorumla yok yanlış sen evlenmeden hamile kalmışsın bir kere bu kurana göre zina.. bir taraftan iyilik yapacaksın tuhaf yani iyilik yapacak insan önce zina yapmaz.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk bakmak kolay değil, daha o sorumluluğu almamışsın birden iki çocuk sorumluluğunu alırsan altından kalkamazsın. Benim söyleyeceklerim bunlar.
Umarım mutlu olursunuz
11 Yorumla- +1 yıl
Ve evet, 30 yaşını doldurmamışsın, evlat edinemezsin , o da varmış
Hanımefendi sizin çocuk evlat edinmeniz doğru değil! Önce evlenin kendi cocugunuzu dogurun aileniz tam otursun, bir kac yil sonra bu isteginizi tekrar gozdeb gecirirsiniz. Bu duygusal anda sokaktan kedi almaya benzemez. Insan hayati söz konusu. O cocuga guzel bir gelecek egitim vermeniz boynunuzun borcu
00 YorumlaDaha cok gencsiniz birden iki cocuģun sorumluluģunu almak hic kolay değil. Zaten prosedürler filan derken 2 seneyi bula biliyor.
Bende coook istiyorum00 YorumlaŞöyle düşün evlendin çocuğun oldu bir bebeğe bakmak kolay değil uykusuz geceleri sofraya oturcan bebeğin ağlayacak onuda geçtim evdi eşindi bebekti çocuktu derken kendini unutacan belki evlatlık alacağın çocugada belki bakamayacan yani sorumluluk alman çok güzel bir şey ama üstesinden gelmek kolay değil o yüzden başkasının günahına girme
00 YorumlaBekar bayanda 30 yaş sınırı var diye biliyorum değişmediyse yaşınız uymuyor.
30 YorumlaAbla helal haramlık konusunda azıcık sıkıntılar var onu istersen açıklayabilrim (islama inanıyorsanız tabi)
10 Yorumla- Gündem konusunda 333 cevap paylaştı.
u +1 yılEvlat edinemezsin, Yaşın küçük ekstra hamilesin. daha kötüsü evli değilsin
Maddi gelirin yok
10 Yorumla Sen daha kendin çocuksun, önce çocuğunu doğur kendinin bir farkına var. 30 yaşından sonra düşünürsün.
10 Yorumla
+1 yılsen once karınındakine bi bak da. soru hic samimi değil bu arada 😂
20 YorumlaBakabilirim diyorsan yapabilirsin, ayrimcilik olabilir cocugu da yazik olur. Bizim fikrimiz degil senin fikrin onemli
00 Yorumla
+1 yılAy sanki size verecekler de. Daha evli değilsin, üstüne hamilesin, yetmiyormuş gibi yaşın 22 sanıyorsunuz ki önüne gelene çocuk veriyor devlet.
00 YorumlaÇok teferruati var istemen yetmiyor bakabilme kabiliyetine kadar herşeyi inceliyorlar istedim tamam diye bir şey söz konusu değil...
00 Yorumlaeğer gerçekten o sorumluluğu alabileceğine inancın tamsa tamam diğer türlü bakamıycaksan hiç o çocuğa eziyet çektirme
00 YorumlaZorlanabilirsiniz hem hamilesiniz ikisine bakmanız çok zor olur bu durumda evlatlık vereceklerini sanmıyorum
00 Yorumla- Gündem konusunda 695 cevap paylaştı.
+1 yılSadece düşüncede kalır. Bakkaldan süt almıyorsunuz. Bunun yükümlülükleri var ve siz bu yükümlülüklere uyuyorsunuz. Ama niyetiniz güzel
00 Yorumla Evlenmeden ilişki yaşayarak hamile kalmışsınız. Yaşınız daha çok erken. Bakabilecek durumda iseniz , maddi durumunuz yerinde olacaksa bakın.
00 Yorumla
+1 yılSen önce Bir evlen evliliğin sorumluluğunu al bakalım da ondan sonra düşünürsün bunu
10 Yorumla
+1 yılEvlat edinmeye şartların müsait değil zaten boşuna düşünme.
10 Yorumla
+1 yılHele bir evlen karnindakini doğur sonra düşünürsün diger çocukları
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen evlendin dogurdun da evlat edinmen eksik kaldi zaten 😂😂😂😂
10 Yorumla Bebekken evlat edin ki süt annesi olursan o çocuk ile gerçekten bağın olur.
10 Yorumla
+1 yılHamileyken duygusal bir anında karar verme bence sonuçta büyük sorumluluk
10 Yorumla
+1 yılÇocugun gelince ya onu ötelersen bide öyle düşün... Bence senin için doğru zaman değil
00 Yorumla
+1 yılSiz isteseniz bile devlet her önüne gelene vermiyor
00 Yorumla
+1 yılBende istiyorum da nasıl koruyucu aile veya evlat edinebiliriz
00 Yorumla
+1 yıltebrik ederim sizi herkes sizin kadar güzel kalpli olsa keşke
00 Yorumla
+1 yılBende istedim ama yaş ve evlilik sınırından dolayı alamıyorum sadece koruyucu aile olabiliyoruz
00 Yorumla- Gündem konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılHamilesin evlencekmissin falan sanırım bunlar ondan sonra olur evlat edinme işlemleri
00 Yorumla Yazık bu kadar küçük yaşta evlenmeden hamile kalan beynine ve insanlığına yazık.
00 YorumlaBu anlık duygu veya hislerle verilecek bir karar değil. İyice düşünülmeli. Ailelerden fikir alınmalı
00 Yorumlaya bu bağış yapmak için kredi çekmek gibi bir şey anlamsız
00 Yorumla- Gündem konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılMutlu bir yuva sağlayacaksanız, maddi manevi yanında olacaksanız neden olmasın
00 Yorumla Kolay bir iş değil bu
Onu kırmadan kendi evladın gibi bakmak00 YorumlaBunun için evli ve sağlıklı bir birlikteliğiniz olmalı.
Doğru mu?00 Yorumla
+1 yılBakabilirsen al bizde başvurduk annem yani cikarsa almayi düşünûyoruz
00 Yorumla
+1 yılÇok yüce bir gönlünüz var. Bana sorarsanız doğru bir karar... Kutluyorum sizi...
00 Yorumla
+1 yılVermezler 30 yaş sınırı ve 5 yıl evlilik şartı var.
00 Yorumla
+1 yılTecrüben sıfır olduğu için bence altından kalkamayabilirsin hem bebek hem çocuk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden tutamadiniz mi seyinizi ahlaksizlar. Lutfen evlenin kimse başkasının artigini yemek istemez
10 YorumlaBence çok erken. Tamam böyle bir şey istemen güzel bir şey ama çok fazla sorumluluk gerektirir. Hamileyim diyorsun. Daha bebeğin dogmamisken ve evlenip düzenini oturtmamisken bu çok mantıklı olmaz. Bakamazsan eğer o çocuğa yazık olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmeden hamile kalmışsın. Eşin seni bıraksa ne yapacaksın mesela? Sen evlat falan edinme, kendi çocuğuna bak, kafi
00 Yorumla
+1 yıl3 tane çocuğum var 24 yaşındayım başvuru yaparken yaşımın küçük olmasından kaynaklı koruyucu aile başvurum kabul edilmedi sen genede dene istersen ❤️
10 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne