abi bu şaka mı? 400 kişi 400.. tüm malzemeleri var bakın. gösteriyorlar videoda. bu ne ya? 30-40 kişiden binalara baksalar en az 10 ekip 10.. gerçekten hayret ediyorum

abi bu şaka mı? 400 kişi 400.. tüm malzemeleri var bakın. gösteriyorlar videoda. bu ne ya? 30-40 kişiden binalara baksalar en az 10 ekip 10.. gerçekten hayret ediyorum

Ticaret bakanlığında çalışan bir tanıdığım da ''Bizi oraya kadar getirdiler, yanımızdaki ekipmanı, yardımı elimizden alıp geri yolladılar, ya biz moloz da mı taşıyamayız, hiç mi yardımımız dokunmaz'' diyordu mesela.
Ancak Ticaret odasından lise arkadaşım orada aktif olarak çalışıyor saçma sapan bir durum var.
ya ben de bunu anlamıyorum.
ya afad gidiyor
ahbab gidiyor.
ibb gidiyor
o gidiyor bu gidiyor.
iş makineleri gidiyor.
ama cevap hep aynı:
yetki alamadık,
izin verilmedi,
haber bekliyoruz !!!
işte deli gibi isyan ettiğimiz şey bu.
ya arkadaş beton altındaki insanlar alaçatı sahilinde tatilde değiller !
zamanla yarışıyoruz her dakikanın önemi büyük !
şimdi e kimin ne olduğunu bilmiyoruz şundan bundan derler !
işte bu yüzden koordine önemli bunu beceremiyorsunuz diyoruz.
isyan etmemek elde değil yemin ediyorum.
Koordinasyon olmazsa böyle durumlar olur. Gözümün önünde olan olay, arabanın tepesinden gelişigüzel eşya veriyorlardı. Olması gereken ise merkezlere iletip oradan dağıtım olması gerekiyor. Böyle durumda ise alan dönüp birdaha alıyor. Başkalarının hakkını gasp eden çok. Yetki alamama bu yüzdendir.
Sanki bilerek insanları kurtarmak istemiyorlar gibi geliyor bana ilk önce göndermiyorlar ihtiyaç yok diyorlar daha sonra durum ortaya çıkınca gönderiyorlar gerek yok diyorlar
Cevap
34Cevap
Bilinçli olarak öldürüyorlar resmen bu siyasal islamcılar ülkenin başına gelmiş en rezil şey.
Ya şimdi AFAD hiç bişi bilmiyor biz biliyoruz. Demek ki öyle gerekiyor. İhtiyaç olsa neden almasınlar. Mesela 1. gün olsa çok eksik personel vardı, her bir kişi, her bir ele ihtiyaç vardı. Şu an öyle değil, bazen fazla kalabalık veya tecrübesiz müdahaleler yarardan fazla zarar verebiliyor. Gitmişsin ne güzel Allah Razı Olsun, ancak teşekkür ederiz, ihtiyaç yok deyince de dönüp gelmesini bilmeli. Zorla girince faydan mı olacak. Mesela belediyeye gittik yardım toplanmasına yardım etmeye, 1. gün yardım ettik, 2. gün o kadar çok kişi gelmiş ki bize içeride yeterli çalışan var teşekkürler dediler, zorla girmeye çalışmadık, farklı yollarla nasıl yardımımız olur onu konuştuk.
Kendi kafalarına göre hiçbir eğitimi ve tecrübesi olmadan giderlerse böyle olur! Beni de çağırdılar ama eğitimim ve deneyimim olmadığı için orada boşa masraf ve vakit kaybı olabileceğini düşündüğüm için gitmedim. Tamam iyi bir niyetiniz var belki veya öyle olduğunu söylüyorsunuz iddia ediyorsunuz ama eğer kendi başınıza iş yapmaya kalkışıyorsanız ve yardım etmekten çok yapılan işte sadece küsur arayışı içerisindeyseniz sonuç tabiki istediğiniz gibi olmaz. AFAD mesaj gönderdi zaten gönüllüler için şu an insan değil erzak ihtiyacımız var diye. Oradaki depremzedeleri mi doyursunlar deneyimsiz gönüllüleri mi bir düşünün isterseniz. İşiniz gücünüz siyaset yapmak olmuş devlete iftira atan iğrenç insan dışı varlıklar var görüşlerde. UTANDIM resmen.
Videonun tamamını izlersen anlarsın afad çağırmış zaten ayreten valilik izinlerini de almışlar
@ihtiyarrkelebek ne izinlerini alicaklar ya. Kasklari bile yok hic bir belgesi yok. Ben kendim afadla gittim profesyonel kore ekibi geldi yerimize bizde geri donduk. Bu tip kisilerin amavj yollar tikansin devlet geciksin millet isyan etsin. Butun derttleri bu
@Kidemlierkekk videyu izlerseniz görürsünüz bütün ekipmanlarının da olduğunu afad getirmiş onları da
@ihtiyarrkelebek vidoyu zaten izledim ekipman mekipman yok. Orasi afet bolgesi kira gezmeye gider gibi gidilmes oraya.
Eğer yetkileri yok ise yardım yapamazlar. Gönüllü olmak yetmiyor işin uzmanı olmak önemli olan. Sizin oradan kaldırdığınız bir taş başka bir yıkıma sebebiyet verebilir ayrıca çok kişi olması koordinasyonu da bozar. Ekipler uygun görürse zaten destekçi çağırıyorlar. Bu şekilde lütfen algı oluşturmaya çalışmayın her şeyin bir usulü var.
videoyu izlemediniz sanırım. bizi afad çağırdı, valilik izni ile geldik buraya diyorlar. ve biz enkaza gidelim illa demiyoruz, çadır kurulumuna yardım edelim, su dağıtalım battaniye dağıtalım ama bişi yapalım diye çırpınıyorlar orada, ama kimse görev vermemiş yetki vermemiş başınızın çaresine bakın denmiş. gerçekten çok acı
kimse de şu videoyu oturup baştan sona izleyip de dinlememiş. iki sn bakmış kapamış kendince karar vermiş. yahu adamları afad çağırmış, valilik izni alınmış ve gitmişler. ekipmanları var ama illa biz enkaza gidelim demiyoruz dioyrlar. ekipmanları alsınlar kullansınlar. biz çadıra yardım edelim, su dağıtalım battaniye dağıtalım ama bişi yapalım. burada böyle beklemek çok acı diyorlar.
Bilinçli olarak öldürüyorlar resmen bu siyasal islamcılar ülkenin başına gelmiş en rezil şey.
İnsanların ölmesini bekleyip in makineleriyle gircekler ceset, moloz ne varsa temizleyip sonra ev yaptık diyip şov yapacaklar yapılan evlere suriyelileri yerleştirmeseler iyi
Doğruyu konuşmak suç olmuş
Bunlar olmasında biz haksız çıkalım ama gidişat bunu gösteriyor
Pastill doğruları söylemek ne zaman suç oldu bu ülkede hayırdır kardeşim insanların enkazdan çıkarılması ve bunun için yapılan çalışmalar zoruna mı gidiyor insan değilsiniz sen ve senin gibi düşünenler.
Pastill yarın öbür gün arama bitsin ve o enkazlar kaldırılarak ve altından yüzlerce belki binlerce insan çıkacak ölü veya sağ olarak ve bir çoğu kepçeler ile kamyonlara dökülecek buna hayır diyebilir misin olmaz olamaz diyebilir misin ben algı kasmıyorum algıya şova ihtiyacım yok
@Mavi_Dondurma Dünyada başka türlüsü var mı , ışınlanma çıktı da bizim haberimiz yok? Siyaset yapacağım diye kendinizi saçmalıklarla rezil ediyorsunuz. Farklı amacınız varsa takipteyiz , yoksa tedavinize yardımcı oluruz.
Siyaseti yapanlar zaten belli bunun ötesi berisi yok.
Peki konunun İslam ile ne ilgisi var?
Saçma sapan bilgisiz ve yalnızca para kazanma odaklı müteahhitlere konut yaptırılması, henüz insan dahi olmayı beceremeyen şahıslara halk eliyle yetki verilmesi, yer bilimcilerinin ve jeologların defalarca deprem uyarısının görmezden gelinmesi...
bunlar Allah istedi diye mi oldu, yoksa tamamen insanların hür iradeleri ve seçimleri doğrultusunda mu oldu? Her olay da dinin karalanması için çabalamanın kime ne faydası olacak? Taci beyefendi!
Bilinmeyen her konuda fikir yurutmemek gerek.
Afet ve acil mudahelenin standartlari, yontemleri var. Gidilen yer yilbasi partisi degil, herkese acik degil; afad gonulleri de siniflandirilir.
Hepsi sınırsız imkan ve yetkiye sahip degildir; maalesef bazi gonullerimiz bunlardan dahi bihaber..
Vakıfbank çalışanlarından gönüllüler gitti Hataya geçen gün bir grup halk bunların üstüne yürüyerek defolun gidin demiş asker eşliğinde gönüllüler bölgeden döndü!! Her olay göründüğü gibi değil bakın iyi araştırın bu dediğimin videosu çıkacak yakında gönüllüleri istemeyip kovan bir grup hataylı diyorum.
Boşaltmaya çalışıyorlar bak yalan ihbar yapıldı baraj patladı diye insanlar kaçmaya çalışıyor
Bu devlet bir gecede bı dünya adamı Suriye ye sokarken herturlu yetkiyi veriyor da ülke zordayken nasl yeterli gelmeyen şey olur devletin kasası süs olsun die mi var oy istemeye gelince ususurler milletn başına hang yüzle oy isteyecekler bakalm
Herkes kafasına göre gitmemeli zaten. O enkazdam birilerini çıkarırken allah korusun ölümlerine neden olurlarsa çok ciddi ceza alabilirler. Bir diğer yandan da yetkili kişilerin iletişim ağına dahil olmaları var.
arkadaşım her habere balıklama atlamayın lütfen her işin bir düzeni vardır düzen dışında olursan kabul görmezsin birde provakatörlük diz boyu bilinçli hareketlerde olur bunlar
Bir yandan yardım etmek istemeleri diğer yandan yanlış bi şey olsa sorumluluk işin uzmanlarına kesilecek
Bende Afad üyesiyim ve Afad herkesi çağırdı eğitimsiz eğitimli. ama çoğu kişi eğitimi almadan gitti ben gitmemeyi tercih ettim. Tamalamıştım eğitimlerimi.
Üstelik iletişimde sıkıntı var ondan yollanmış olabilirler.
Yorumsuz ❗️❗️❗️
Çok üzücü oy vermiş biri olarak
@TürkİslamNeferi1453 aynı fikirdeyim 👍
İnsanların ölmesini bekliyorlar işte.
Sonra direkt iş makinesiyle cansız bedenleri toplayacaklar.
Ardından da yeni evler yapıyoruzu diyip uyuturlar yine milleti.
İnsanların ölmesini bekliyorlar işte.
Sonra direkt iş makinesiyle cansız bedenleri toplayacaklar.
Ardından da yeni evler yapıyoruzu diyip uyuturlar yine milleti.
Cok aci eger õyleyse
Gönüllüler tek başına kurtarma işine girmemeli, o nedenle izin verilmemistir.. AFAD in profesyonel ekipleri, umke beraber çalışıyor.. AFAD gönüllüsü sade vatandaş... birini cikaralim derken daha kötü olabilir
İpini koparan gidiyor sonra bizi almiyorlar. Almiycaklar tabi. Kaski bile yok adamin. Milletin isi gcu yok bide bu showcularlami ugrasacak? Biride komedi gibi yazmis tam techizatlj adamlar diye. Uln neresi techizatli adamin kaski bile yok !!!
Organize sıfır. Yönetim sıfır. Kriz yönetimi sıfır. Gönüllüler olmasa, ahbap ve diğer yardım kuruluşları. Milletin halı harap
Adamlar tüm teçhizatlariyla, bircok alanda faydali olabilecek meslek erbabiyla gelmisler ama sonuç!!!
Nerde adamin techizati? Techizattan kastin saci sakali falan mi? Adamin kaski bile yok. Yapmayin gozunuzu seveyim bu tip kisiler yuzunden fransa buyuklugunde bir toprak parcasinda yollar kilitlenmis durumda. Yardim ekipleri ulasmakta zorluk yasiyor bu tip kisilerin amaci yollar tikansin insanlar isyan noktasina gelsin.
O iş senin dediğin gibi olmuyor o buraya gelen gönüllülerden enkazda ziynet eşyası çalmaya kalkanlar oldu alayını kovdum burada insanlar can çekişiyor hiç kimse enkaz altındaki insanların parasına göz koyamaz ayıp yazık!
Amaç ne kadar çok insan öldürmek mi nedir yani halâ sınıflandırma bencillik
Vardır bir sebebi. Devletten iyi bilecek değilsiniz. Yormayın o kuş beyinlerinizi...
Bu iş çok hassas bir iş. Ekipmanınız yeterli olsa bile bu işi bilmeniz, her oynattığınız taş önemli, yardım edeceğim diye ölüme de neden olabilirsiniz. Bilerek hayatları kurtarmıyorlar diye algı yapanların ekmeğine yağ sürüyorsunuz, başka bir şey yaptığınız yok.
Zıçmaya izin alınacak zaten bu memlekette onlara göre
Hepsinin hesabı sorulcak devlet sormazsa Allah soracak kaçışınız yok.
Afad gönüllü olduğu belli olmayan arkadaşlar kurumun ismini lekelemeye hakkınız yok !
Biz kurtardık " peşinde hepsi, yazıklar olsun insanlar kaç gündür berbat halde.
AFAD ın bina inşaat bilgisi pek yok yanlışlıkla enkaz altındaki insanları kurtarma araçlarıyla öldürüyorlar binayı yanlış kesiyorlar içerideki adamın bacağı da kafası da yanlışlıkla kesiliyor
Doğru olabilir maalesef.
@Брюнетка_Король bizzat deprem şehrinde bütün olayları canlı canlı yaşayan evi hasar gören biri olarak söylüyorum yanlışlıkla insanlara zarar veren ekipler oldu. İlk başlarda çok fazla taşkala vardı
Farklı şehirlerden gelen bazı AFAD ekipleri birbiriyle yarış şov yapma peşindeydi. Hepsi değil tabi ki ama bunlar birebirde yaşandı kıyamet alanı gibiydi ortalık
@Брюнетка_Король Abicim ben deprem şehrinde yaşıyorum arkadaşlarım akrabalarım enkaz altındaydı orada ilk gün yağmur altında onların çıkmasını bekledik ne yaşadığımızı ne zorluklar çektiğimizi Allah bilir. Oraya ilk başta gelen ekip çok aceleciydi insanları hemen kurtarmak adına acele ediyorlardı ve inşaat bilgileri sıfırdı sağ çıkabilecek insanlar bile acemilikten ölü çıktı
Arkadaşımın babasının bacağı kesildi aslında kırtarılabilecek bir bacakmış
@SenBelamısınCHP yok
Burdan yazabilirsin. Mesela enkazda sağ olan birine yanlışlıkla kepçe vurmuş öldü
@SenBelamısınCHP üzgünüm by
Ben daha üzgünüm
Benim arkadaşımda gitti dün geri döndü izin vermiyorlarmış boşuna gitti
Nasıl yani gidip kendileri işe koyulamaz mı
Bilmem ki belki de onlara yetecek ekipman yoktur. Orada ki insanalr çoktur
Gidilemeyen köyler veya kırsal kesimler var bir tane canlı çıkarsalar yeterdi, ama gerisini halkımız düşünsün.
Ciddimi gonullyyle olacak is degil isi bilen beton ustalari yara o buyuk arac kullanabilen kisi ihtiyac varmis oyle diyolar
Neden yetki verilmediğini vs yazmicam neyse susmak istiyorum geçmiş olsun hatayli iskenderunlu kardeşlerimiz Allah'ım yar ve yardımcınız olsun
Yav enkaz altında insan bekliyor ne yetkisi malzemesi olanı neden çalıştırmıyorlar anlamıyorum
İnsanlar ayaklansın ülke karışsın istiyorlar. Daha da anlamiyorsaniz pes yani.
Yetki almadan dükkan açamıyorsun can nasıl kurtaracaksın. Saçmalamayın.
Arınma gecesimi yapyolar ya coğu yere gidilmiyor ölsünler diyemi bunee
Bu olay saçmalık yardım gerek diyorlar yardıma gelenler kullanılmaz
Kurtarılmaya yetisemedikleri açlık susuzluktan ölenlerin vebalini veremez kimse
Öyle bir şey yok. Her habere inanmayın.
Garip ne diyeceğimi bilmiyorum
Bu hükümetin acil müdahale planı yok ne beklioz ki
vay anasını
Cok üzücü maalesef
Çok saçma cidden bürokrasiye takılmaları
Tamamen uydurma yalan haber bu
Allah aşkına boş soru sormayın
Tamamen yalan haber