Aramızdaki bütün Almancıları selamliyorum 😊 Almanyada tatil başlıyormuş ve benimde Almancı kuzenlerim sizi 11 ay sonra yeniden görmek için sabırsızlanıyorum dediler ve her yıl olduğu gibi bize ya işte bizim kurulu düzenimiz var bu yüzden türkiyeye taşınamiyoruz diyorlar😂. Bu kurulu düzen nedir diye sorduğumda bana biz Almanyada zorla yaşayan insanlarız diyorlar ve şunu farkettim neredeyse Almancıların yüzde 90nı bizden daha milliyetçi ve daha muhafazakar.
Size de soruyorum bu kurulu düzen nedir
Hadi cevaplayın😊
Ha bu arada almancılar eğer bazılarınız geldiyse hoş geldiniz vatanınıza😊.
Size de soruyorum bu kurulu düzen nedir
Hadi cevaplayın😊
Ha bu arada almancılar eğer bazılarınız geldiyse hoş geldiniz vatanınıza😊.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ev, iş, maaş, dilediğin gibi yaşama özgürlüğü, almak/ yapmak istediğin her şeyi kolaylıkla yapabilmek gibi şeyler
Onlar biz Fakiriz diyorlar bende pek inanmiyorum ama öyle diyorlar bizim durumumuz sizden biraz iyi ama öyle düşündüğün gibi iyi değil diyorlar.
Bu sene tüm dünyada enflasyon arttı ancak bu onlarla eşit yaşadığımız anlamına gelmiyor. Bizim ülkemizde kurban bayramından bayrama pay veren olursa et yiyen aileler varken onlar enflasyon geldi artık haftada 2 kere değil 1 kere somon yiyelim diyorlar.. ki somon fiyatındaki değişiklik 1-2sterlin
Onlar enflasyon önceside pek iyi değildik diyorlar hadi bende diyorum evet özeliklede 2020den önce bu kadar kötü bir durumda değildik ama onlar biz herzaman böyleydik ve enflasyonun artmssıyla daha kötüye gidiyoruz diyorlar ne kadar anlamsız değil mi?
Kurulu düzen aldıkları paranın burada 23 ile çarpıp rahatça harcayıp gezmeleri :D
Ha aynen ne zaman onlarla bir restorana veya Kafeye gitsek biz öderiz diye ısrarcı oluyorlar.
Ödesinler bi zahmet :D
Vallah biz almancılar olmadan belki senede 2-3 kere gidebiliyoruz onlar geldiğinde haftada 1 kere gidiyoruz tabi bizim iş yüzündem fazla vaktimiz olmuyor ama 1 ay eğleniyoruz
Hiç yoktan iyidir tabi. zaman önemli :)
Kurulu düzenimiz var evet almanyanın durumu cok iyi değil ki. Sandıgınız gibi değil. Maaslar düsük kira pahalı türkiyeye gelemeyiz.
Peki türkiyenin durumu iyi olsa buraya gelirmisin?
Sosyal devlet olması, alım gücünün Türkiye’ye oranla yüksek olması ve alıştıkları bir düzen olması.
Bende bundan yanayım bende öyle diyorum ama anlamıyorlar işte ben ne zaman bunu söylesem onlarda siz bizim ne zorluklar içinde yaşıyoruz nelerle uğraşıyoruz ne kadar hasret çekiyoruz diyorkar.
Kişiye göre değişir, benim tsnıdışım yurtdışında doğmuş büyümüş Türk gençleri de Türkiye’de yaşayamayacaklarını söylüyorlar. Aksine Avrupa’yı tercih ediyorlar. Kültürel alışkanlıklar sanırım.
Bizim ordakiler ne zaman almanyaya dönsek kültür şoku yaşıyoruz diyorlar oysa haklısın orada doğup büyümüş insan nasıl kültür şoku yaşar anlamış değilim😊
bu kac öyro diyen gorgusuz okuz cogu aman gelmesinler
alayı çapulcu varoş tayfası
Yaşam koşulları sadece bu
Kuzenlerim bizi çok dışlıyorlar ve hiç sosyal bir hayatımız yok diyorlar?
Et 9 birim düşünsene ne kadar ırkçılık yapılabilir ki burada yaşasalar da geçinememekten dert yanacaklar
Vallah geçim sıkıntıları yok ama işte öyle lüx bir yaşamımız yok diyorlar.
burada lüks yaşıyorlar ama
Evet ama malum euro yüksek biz küçükken tabi o zamanlar euro 2-3 lıra falandı euro az olsa lüx yaşamazlar.
Öyle olsa böyle olsaysa yaşanmazki. Neyin içerisindeysek o
Haklısın
Döviz...😁