bu abi Adıyaman'da enkazdan çıkarılmış. elinde sigara.. ülkem insanı :( gerçekten o kadar ağlıyorum ki..
Adıyaman’da enkaz altından kurtarılan bir vatandaş, ağzında sigara ile çıktı.
— Aykırı (@aykiricomtr) February 8, 2023

bu abi Adıyaman'da enkazdan çıkarılmış. elinde sigara.. ülkem insanı :( gerçekten o kadar ağlıyorum ki..
Adıyaman’da enkaz altından kurtarılan bir vatandaş, ağzında sigara ile çıktı.
— Aykırı (@aykiricomtr) February 8, 2023

Yani bizim milletimiz çok garip. Türkiyede deprem gerçeği var ve depreme yatırım sıfır. Bu tablolar her zaman oluşacak ama önlem alınmıyor çürük binalar inşa ediliyor yani akıl almıyor cidden. Nasıl ya diyorsun. Ya elindeki parayı ilk güvenliğe harcayacaksın. Bu depremler yine olacak hep olacak ama yok yok önlem diye bir şey yok sadece yetkililerin değil halkında umrunda değil. Abi işi gücü bırakın depremden koruyacak yapılar yapın valla yeter la şu an tc deki her yerde yalan kişiler diken üstünde ömür boyu köpek gibi çalışıyoruz bunun için mi bizim cok ciddi bi reforma ihtiyacımız var
Allah yardımcısı olsun tüm yardıma ihtiyacı olanların sesini iletemeyen merhamet dileyen dünyada kim varsa zor durumdaysa bizleri yaradan
Rabbimize ellerimizi açıp merhamet dileyelim 🤲 amin
Göçük altında ben de sigara bulursam ben de içerim. Belki dışarıdan sigaranın ışığını görürler, belki dumanını görürler. Sigara sağlığa zararlı ama bazen bi işaret için iyi olabilir
Belki de büyük bir patlama olur öyle anlaşılır.
@scorpiongirl429 gaz ihtimali var evet. Gölcük depreminde daha Gölcük'te doğalgaz yoktu ve enkazlarda tüplerin hortumu koptuğu için çok kişi o gazdan zehirlenerek enkaz altında öldü maalesef. Bu şekilde akrabam değil ama 2 tanıdığım kişiyi ben de kaybettim. Doğalgaz bu tip durumlarda kesildiği için o risk yok. Tabi yine de çoğu evde küçük tüp olur her zaman. Bunun zarar görmesi de aynı şeye sebep olur
Amcanın sigara içtiğini görünce istemsiz bir şekilde gülesim geldi Demek ki amca için temel gıdaların başında sudan önce sigara geliyor O kadar saat enkazın altında kalmış su istemek yerine sigara içiyor
Cevap
26Cevap
Maalesef o kadar üzücü ve o kadar berbat bir ülkede yaşıyoruz ki artık sigara bile rahatlatmıyor. yani insanlar o kadar mutsuz ki
Bu millet düzelmez asla tipinde memenet yok zaten bunun yatsın kalksın ölmediğine dua etsin kendisini düzeltsin bu millet şu ana kadar gelen felaketleri anlayıpta kendilerini düzeltmediyse bunda zaten düzeltmez en büyük kanıtı da bu adam bunlar niye başımıza geliyor işte bozuk olduğumuz için geliyor hiç bir şey sebepsiz yere olmaz asla
O abi bu değil mi yoksa sadece ben mi benzetiyorum
ben de bu sandim basta
Sigara içti diye altta birisi sövmüş, yahu adamın yanında paket varmış stresliymiş yakmış bir tane ne konuşuyorsunuz be
Yaşamış olduğu büyük şok ile eminim kendiside ne yaptığının farkında değildir önemli olan abimiz in sigarası değil enkaz altından sağ selamet kurtulmasıdır kurtarılmasıdır
Doğalgaz sızıntısı olsaydı patlamaya yangına yol açabilirdi. Enkaz altında kalan diğer insanların ve arama kurtarma çalışmalarına gelenlerin hayatını tehlikeye atmış.
Amcada enkaz altında Bunu düşünecekti zaten 😦
@Dördüncümurat4 evet düşünecekti. Azıcık akıl olsa düşünürdü. Sigaranın mi yeri orası
CeZa verelim adama ne dersin?
@Dördüncümurat4 eğer birinin canını kaybetmesine veya yaralanmasına sebep olsaydı ceza almaliydi bence. Tabi kendisi de yaşıyorsa..
Deprem olmuş annem göçük altında adam , binlerce insanın ölümüne sebep olanları konuşalım , içtiği sigara helal olsun.. dayıyı bulursam 1 karton sigara göndereyim
Gülümsetti beni bu abi, niye bilmiyorum ama sadece bir Türk enkazdan ağzında sigarayla çıkabilirdi. Düzeleceğiz inş be.
Büyük geçmiş olsun. Bu abi benim kafadan sigarasız yapamazdım sanırım. 🙏🙂
Adam napsin umudu kesmiş , en iyisi sigara iceryim demiş ortamda ki oksijen azalır diye de düşünmemiz. Napcak ki? Umut bitince.
Ben inanıyorum ki düzeleceğiz, bu zaman alacak belki ama güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum ben..
Sigara tiryakisi olmak böyle bir şey. Öleceksem son sigaramı içeyim bari demiş. Hayır o enkaz altında sigarayı nasıl buldun nasıl yaktın çok ilginç gerçekten.
Beton yetmez beton 🤣 eski toprak böyle olur
Zor düzeliriz! bu ülke de gündem değişmesi kadar kolay bir şey yok.
Benide çok duygulandirdi. Bizim insanımız cefakardir
O stres anında kendini öyle rahatlatmaya çalışmış. O soğukta atlette kalmış ah yazık içim acıdı ya
Umudunu yitirmiş belkide ölmeyi bekliyordu. Kurtaranlardan Allah razı olsun
İnsallah insallah düzelicez ya 2 3 aya yavaştan umudum var benim :(
Enkaz altında yapılması gereken şeyleri yapmayıp, ağzında sigara ile kurtarılmayı bekleyenler de var maalesef.
Patlamaya neden olabileceğini be bilsin adam!
Allah yardımcıları olsun ve inşallah bir daha olmaz!
Ben burada stres sıkıntıdan sigarayı yiyorum resmen amcam ne yapsın
😀😀ya
Bunu normal karşılamak lazım. O anki stresle yapmıştır.
Şaka gibi bir ülke olduğumuzun en güzel örneklerinden biri. 😂
Bir de hastaneye gitmeyi reddetmiş, umudu kalmamış artık…
Allahtan gazı kestiler aksini düşünemiyorum
Bağımlı olabilir, üzücü ama normal.
ılk defa guldum kalpten aciyla
Bu nedir ya şaka gibi gerçekten
o piskoloji ile mantıklı hareket edemez kimse
Nasıl olsa ölüyorum demiştir adamcağız.
Ay kıyamam ya 😢😢😢😢
Sigarasız yapamıyor vay be Kurtuldu ya o yeter
Son cagram diye içti belkide 😎
Yurdum insanı ya çok şükür kurtarılmış
Zaman alır ama düzeliriz.
Benide cok duygulandim