Genelde rüşvet ile ilerleyen bir süreç var belli ki yoksa 1-2 yıllık binaların ve bu binaların deprem yönetmeliğine uyuyor ibaresine rağmen yıkılmasının bir açıklaması olamaz.

Genelde rüşvet ile ilerleyen bir süreç var belli ki yoksa 1-2 yıllık binaların ve bu binaların deprem yönetmeliğine uyuyor ibaresine rağmen yıkılmasının bir açıklaması olamaz.

Halkımız kanuna uymuyor. Devletin başındaki adam anayasayı tanımıyor, bakan kanunlara göre değil ipinin keyfine göre davranıyor, ana muhalefet liderinin 'Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz' cümlesini kurmuşluğu var, halk da kanuna uymuyor.
Halkımız hiçbir kuralı tanıyor mu? Eğer mecbur bırakılmadıysa tamamen işine geleni yapıyor, daha trafik kurallarına bile uymuyoruz, ''Bi dakka işim var'' bahanesi ile caddenin ortasında araba bırakıp, bankamatiğe giden, 50 metre yürümemek için arabasını az ileride kenara çekmeye tenezzül dahi etmeyen orçocuklarının ülkesi burası
Son 2 3 yılda bu durum değişti, yapı denetimler daha önce müteahhitten para alıyordu, son yıllarda bu sistem değişti yapı denetimler direkt devletten ödeme alıyor. Müteahhitten para alan bir yapı denetim sisteminin sağlıklı işlemesi mümkün değildi zaten.
Şu an yapı denetimler değil şantiye şefleri aynı durumda, onların da müteahhite bağlı çalışması engellenmesi, devlete bağlanmalı.
Bu ülkede ne düzgün işletiliyor ki. Eskiden mühendisler odaları projeleri denetliyor yüzde 90 ı geri dönüyordu. Malum sahis kendisi aleyhinde doğruları söyleşi diye hepsinin yetkisini elinden aldı ve denetleyen kalmadı. Malum şahıs ve ona oy verenlerdir bu onbinlerce ölen insanın vebali.
En temelde olan şey toplumdaki yetersizlik.
Yetersiz toplumlar, yanlış kişileri yönetici olarak seçer.
Onlar da ülkenin bütün kurumlarını kötü yönetir. Olay en kısaca bu'dur.
Cevap
11Cevap
Bir millet paraya pula taparsa olacağı bu
Bir millet paraya pula taparsa olacağı bu. Adam müteahhite veriyor ama baktığı tek şey bana kaç daire verceksin. Kimse depreme uygun mu yapacaksın demiyor.
her şey var; Rüşvet, liyakatsızlık, rant, imar affı, raporsuzluk olabilir, hırsız müteahhit... Var da var...
Ülkede hiç bişeyde denetim yok. İnsana, hayvana, canlıya değer verilmiyor. Karambole yaşıyoruz.
İş ahlakı olmayan…hak, hukuk nedir tanımayan…
insanların canına kast edecek kapasitede sözde insanlar
Cevap veriyorum: para seven emperyalist dayılar amcalar.
yapı denetim firmaları rüşvetle ve selamla çalıştığı için oluyor. Türkiye'de yapı denetim işini komple japonlara vermeliler. adamlarda en azından iş ahlakı var.
Oy almak için imar affı bilmem ne çıkardılar. Evler yapılırken malzemeden çaldılar. Denetim yok
Açıklaması çok basit, herkesin kendi cebini düşünmesi. Kimse kimsenin umurunda değil konu her zaman menfaat para hırsı
Yandaşlık, rüşvet ve rant
Rüşvet almak bence bu
İhmalkarlık demek geldi aklıma
Paraya tapan insanlar bilgisizlik ihmalkar...
Tamamen para
Paraya doyamamak
PaRa
Rüşvet!!!
Hep hileye kaçıyorlar o yüzden
Malzemeden kaçmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?