Ülkemiz müteahhitten geçilmiyor çeşitli branşlardaki esnafların bile bu işi yapmaya başladığı ve ucuza mal edip milyonlarca insanlara yine milyonlarca liraya sattığı mezarlar! İçlerinde çok azda olsa işini doğru düzgün yapanlar malzemeden, kaliteden çalmayanlarda var ama artık bu işin işin ehli insanlarda olması gerek! Ülkemizde müteahhit olmak için bir liyakat, diploma ve mesleki eğitimine gerek yok! Yapsat usulü bina yapıp vergi kaydına bile gerek yok! Ülkemizde inşaat ustalığından gelenlerin bile müteahhit olabildiği bir dönem yaşıyorsak ağır çok ağır kural ve yaptırımlar getirilme zamanıdır. Bir şirket kurup kâğıt üzerinde iki iş bitirirsen, baraj, yol, inşaat gibi her türlü ihalelere girebilirsin. Yani bu işe kesin bir çözüm bulunmalı nasıl araçlar Tüvtürk gibi firmalarda bütün testleri yapılıyor ve denetleniyorsa özellikle çok katlı binaların yapım işi artık bu şekilde kurallarına uygun şekilde kurulacak, herkesin sahip olamadığı yüklü finansmanı olan yapısında en iyi inşaat mühendisleri, teknik birimleri ve personelleri olan ve inşaatın her aşamasını sahada birebir takip edecek firmalar tarafından kontrol edilecek en ufak eksikliğe müsaade edilmeyecek bir yapıya sahip olacak yani kısaca görevini tam anlamıyla yapmayan yapı denetim firmalarının yerini alacak. İnşaatın her aşaması için ayrı ayrı onay ve izinler alınacak tek imza ile asla bir iş olmayacak aynı branştan en az 3 mühendis imzası olacak, gelen beton sınıfı doğru mu? Beton firmasından gelen sıvı beton sulandırılmadan inşaata direkt olarak veriliyor mu? Kolonlarda kullanılan demirler yapıya uygun mu? Birbirlerine olan bağlantıları doğru yapılmış mı? Gibi her aşama tek tek bağımsız birimlerce kontrol edilip onaylanacak yoksa bu şekilde maalesef çok büyük acılar yaşamaya devam ederiz...

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer