AFAD, şu ana kadar 5.606 binanın yıkıldığını açıkladı.
— Pusholder (@pusholder) February 6, 2023

AFAD, şu ana kadar 5.606 binanın yıkıldığını açıkladı.
— Pusholder (@pusholder) February 6, 2023

🗣 Paylaşabildiğiniz kadar paylaşın arkadaşlar herkes görsün ihtiyacı olanlar faydalansın.
⏺Arkadaslar yardim ekiplerini goturen ucaklarimiz bos donuyor, varsa tanidiklariniz yonlendirin ucaklara aliyorlar
Antep den gelmek isteyen olursa
Güler Timur
90 507 753 02 41
Adıyaman dan gelmek isteyen olursa iletişim bilgisi.
Cengiz Özdemir
90 532 131 53 45
THY; Adıyaman, Antep , Adana, Diyarbakır ve Malatya'dan İstanbul'a, Ankara’ya dönmek isteyenleri ücretsiz getiriyor, bu bilgiyi çevrenize iletebilirsiniz
*DEPREM BÖLGESİNDEKİ İL VE İLÇE BELEDİYE ÖZEL KALEM BİLGİLERİ*
Deprem bölgelerinden ulaşamadığınız arkadaşlarınızı, tanıdıklarınızı özel olarak bu numaralardan bildirebilirsiniz. Bu mesajı bölgedeki arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Lütfen şu süreçte numaraları art niyetli kullanmayın.
*Allah yardımını bizlerden esirgemesin.*
*ADANA* **
Aladağ - ALİ OCAK - 05353117080
Tufanbeyli - ERTUĞRUL GÜNDOĞAN - 05058977979
Yüreğir - ÖMER ŞERİF GÜNDÜZ - 05512340194
*ADIYAMAN* **
İl - NEVZAT YILDIRIM - 05304432375
Besni - HASAN SABAK - 05067012208
Çelikhan - KADİR ÇELİK - 05366800599
Sincik - SEYFULAH SAKIZ - 05428085710
*DİYARBAKIR* **
Bağlar - SIDDIK AYCIL - 05327803727
Çermik - SONGÜL AKDAĞ - 05458820862
Hani - ABDURRAHMAN DALÇİÇEK - 05322953573
*HATAY* **
Antakya - SABİT GÖKHAN YILMAZ - 05326060671
İskenderun - YUSUF DAĞLI - 05345793902
Yayladağı - RAMAZAN ÖZDEMİR - 05437700502
*GAZİANTEP* **
Büyükşehir - NİLGÜN GÖREN - 05317751185
Nurdağı - FURKAN ÇETİN - 05436830220
Şahinbey - SAMET DURMUŞ - 05346875343
Şehitkamil - VEYSEL TOKSOY - 05343204781
*KAHRAMANMARAŞ* **
Büyükşehir - MUSTAFA YILDIZ - 05062840383
Afşin - AHMET GÜNDOĞAR - 05415114606
Dulkadiroğlu - MEHMET DÜNDAR - 05335142828
Onikişubat - MUSTAFA DUYMAZ - 05326677277
Pazarcık - VEDAT KIZILDAĞ - 05335474709
*KİLİS* **
İl - OSMAN BULUT - 05529954114
Musabeyli - İSMAİL DEMİR - 05436329843
*MALATYA* **
Büyükşehir - ESRA DAĞDELEN - 05323964244
Battalgazi - MEHMET ACUN - 05327101180
Yeşilyurt - MEHMET KAYHAN - 05352049097
*OSMANİYE* **
Bahçe - İSMET KAVCI - 05449588080
Düziçi - EYLEM YEŞİL - 05413485686
Toprakkale - FATİH GÖK - 05063158875
*ŞANLIURFA* **
Büyükşehir - İBRAHİM HALİL KARACA - 05393188666
Akçakale - MUSTAFA YAVUZ - 05322150107
Eyyübiye - ALİ BAKAY - 05057588063
Haliliye - MEHMET İZCİ - 05444404924
Karaköprü - BÜLENT BAYDİLLİ - 05393752839
Yayalım lütfen
Kesinlikle müteahhitler zamanında yanlış hatırlamıyorsam bir inşaatçı Japon sırf yanlış Halat bağladı ya da korktu diye kendi kendine asmış sırf hatasını anladığı için ve kimsenin başına bir şey gelmesini istememiş Yani demek istediğim o ki müteahhitleri işleri güçleri para kul hakkı yemekten başka bir b** yaptıkları yok Allah Umarım hepsinden tek tek çıkartır
Hayır bizzat hükumetin kendisi. Müteahhitler tali suçlu. Bir ülkede en temel şey adalettir can güvenliğinin korunmasıdır bunu sağlam sistemlere oturtmak ve kontrolünü yaptırmak da bizzat hükumetin görevidir . Adam gibi kontrol ve denetim olmazsa işler rüşvet çarkları içind e halledilir polis ve hukuk gerekli denetimleri yapıp suistimal esenleri ağır cezalandırmazsa herkes kafasına göre takılır. Sonuç da bu olur.
Ölen öldü bu saatten sonra kimi suçlarsan suçla bişey değişmeyecek deprem için önlem alınmadı hala 10 kat 20 kat binalar yapılıyor o binaları depremin yıkması 1 dakkayı alıyor bu kadar yüksek binalara izin verilmemeli
Cevap
40Cevap
Evet çünkü bu ülkede maalesef bina sağlamlıkları yok. her şeyin en kalitesizini kullanıp en çok parayı veren ülkelerden biri türkiye. aynı şekilde insan canına da değer verilmiyor maalesef az önce bir soru da gördüm sırf fırsat bilip yardım ürünlerini fiyatlarına zam yapmışlar. bu ülkede her şey para olduğu için insanları köle olarak gördükleri için maalesef insan canının hiçe sayıyorlar...
Gelişmiş ülkelerde bilimin ışığında konutların coğrafi şartlara ve doğal afetlere göre yapılması tarihi facialardan ders alınması ile ilerledi ve şimdi 7 ve 8 civarında depremlerde can kaybı bir elin beş parmağını geçmiyor.
Bilimden uzak, işin fıtratında var diyip islami anlayışla ülkenin her yerinde acı ve kederle baş başa bırakılıyor. Dere yatağına konut yapmalar, depreme dayanıklı konut yapmak için kentsel dönüşüme girip , rant hırsı ile depremi gözardı edip ucuz malzeme kullanılması ve buna karşı hükümetin yetersiz denetimi.. Afet alanlarının meydanlarının dahi bu projeler ile yok edilmesi. Herkes sorunun ne olduğunu biliyor lakin 99 depreminden beri aynı kafa aynı anlayış..
Bilim üst tabaka insanların değil herkesin yararı içindir. Bilimin ışığından uzak kalan her ülke doğanın merhametine bırakılır.
Bunun sorumluları müteahhitler değil, hükûmet ve belediyelerin ta kendileridir. Art niyetli ve açgözlü insanlar her zaman olacaktır. Devlet gerekli kontrolü yapmaz, belediyeler oy almak için uygun olmayan yerlere ev dikilmesine göz yumar ve daha da ötesi depreme uygunluk kontrolü yapılmazsa daha çok yıkılan bina olur.
Kesinlikle öyle, acaba vicdanları rahat mı şu an çok merak ediyorum 😕
Onca insanın ölümüne sebep oldular, bu işi beceremiyorsan adam gibi yapma arkadaş!
Diğer yandan eksperle denetim yapılması gerekir bir binanın bitişinde bunu da devlet yapmalı satışa geçmeden önce…
Bu durumda öfkelenmemek elde değil
Az önce Prof Dr naci görür diyor ki Yeni düzenlenen kanuna göre Vali ve Belediye başkanı bu depremin zararından sorumlu sebebi de şu kanuna göre depremin zararını azaltmak için Vali ve Belediyeler gerekenleri yapmak takip etmek zorunda diyor Depremden mağdur olan vatandaşlar Vali ve Belediye başkanına dava açabilir denildi müteahhitlerden önce Belediye başkanı sonra Vali cidden sorumlu
Kısacası malzeme çalan ucuz işçilik yapan müteahhitler yana işini yapan devlet görevlileri yana olsun hükumetin devleti kötü yönetimide var.
İşini yapmayan olacaktı.
Müteahhitler tabii ki. Bakınız Japonya, o kadar depreme rağmen yıkılmıyor. Demek ki neymiş? Deprem değil, ihmal ve kalitesiz yapılan bina öldürür. 3 kuruş fazla para kazanacam diye kalitesiz malzeme ile yap sonra rahat uyu, yok öyle bir adalet. Kesinlikle adalete hesap verilmeli.
sadece mutahitler değil binaları yapan firmaları denetlemeyen Resmi kurumlarda sorumlu ayrıca her afetten sonra asıl suçlular uygun yeterli cezaları almadıkça böyle olaylar maalesef her zaman olucaktır Allah akıl fikir vermiş niye kullanılmıyor? kendilerine gelince zırhlı özel mersedes ler vatandaşa gelince 50 yıllık çürük başına yıkılan çürük binalar
söyle mahkemeler adam gibi failleri yargılayıp hakettikleri cezaları verse hickimse birdaha asla çürük bir bina yapamaz
Adaletin kılıcı kör ama ne hikmetse hep garibi kesiyor
bide 5li çetemiz var yaptığı yolları hep çöken , zalimi sevende savunanda zalim dir
Çoğusu 2000'den önce yapılmış binalar ama bu tarz postların hedefi bellidir.
Hükümete çakmak... Bunu salaq olmayan herkes anlar.
Bak Düzce'ye. Binaların çoğu 2000'den sonra yapıldı. Deprem oldu ve bina performansları çoğunlukla mükemmel.
Bu cevap sizi mutlu etmedi. Sizin amacınız bu değildi değil mi!
1999 depreminde neler oldu aç YouTube da izle... Belki bir fikrin olur.
5.606 bina.. En az 10 daire olsa, 56.060 daire.. İnsan sayısına akıl sır eriyor mu? Benim ermiyor.
Doğal afet tamam ama bu kadar yıkımda kimin en ufak ihmali varsa Allah gani gani burunlarından getirsin.
Deprem olsa bile bu bir vinayettir tam Kader kadere sebep gerek ama o binalar adam gibi yapılsa böyle olmazdı yerle bir oldu her yer biz sucsuzken bbu kadar harapken bunu yapan müteahhit ler utansın utansın katiller
Kesinlikle...
Ama onlara izin verenler, seçim yatırımı için sağlam olmayan binalara izin verenler.
İmar afları çıkartanlar da onlar kadar suçlu...
Mütahit değil, ülkeyi yönetsin diye birilerine yetki veren insanlardır sorumlusu.
Yetkiyi yanlış kişilere verirsen, meydan boş kalır, bunlar yaşanır.
Resmen ülkemiz sanki savaştan çıkmış bir halde batılı devletlerin tam istediği zayıf bir durum bu dönemde milletçe birlik beraberlik olup tek vücut şekilde haraket etmemiz gerek ufak bir yardımlarımız dokunursa ne mutlu biz Türk halkına
Sadece müteahhitler sorumlu değil. Bu toplumsal bir sorun. O binanın yapımına izin veren yetkililer de depreme dayanıklılık raporu olup olmadığını sorgulamayan bina sakinleri de sorumlu.
Milyonlara satılan yeni evlerde yıkıldı. Demek ki bir yanlış var denetlemelerde. Hatay'da bir görüntü izledim az çimento kullanılmış direklerde demirler ince. Bir mühendis olarak biliyorum bunları
Tabi müteahhitlerin sorumluluğu var... ilgili denetim faaliyeti yapanlar ustası çırağı... Yani orada hatalı imalat olduğunu bilip karşı çıkmayan herkes suçlu...
Müteahhitler kesinlinle. Hükümet veya yetkili kişiler de suçlu çünkü yapılan binalar belli bir denetlemeden geçmedi. Geçtiyse bile demek ki doğru düzgün yapılmamış.
hayır !
suçlu ne o müteahhitler
ne onlara o yetkileri verenler,
ne o ruhsatları veren belediyeler
ne de onları denetleyen devlet !
suçlu oralarda oturan garip halk !!!
bu düzene de yazıklar olsun !
İnşaatta çalışan bazı kişilerin videosu geldi aklıma. Adam tuğlayı eline alıp sıkıyor ve tuğla paramparça oluyor. İşte böyle malzemelerle yapıyorlar binayı. Suçlular tabi
B'ok gibi evlerini 10.000₺ ye kiraya vermeyi bilirler ancak. Bu insanlara hak vermeyeceklerini mi zannediyorlar?
Eveet sıra geldi günah keçisi bulmaya, herkes kimin ne kadar suçlu olduğunu sadece aklederek bulabilir. Akıl insana verilmis bir nimettir.
ne 5 bini ne 6 bini En az 20 bin tanesi gitmiştir versin bakalım o mütahhitler hesabını
7.7den müteahhit nasıl sorumlu olabilir şaşırmayın isterseniz.
Bu kadar yıkımın sorumlusu aslına baktifinda devlet
Kesinlikle suçlusu hem onlar hem de onlara bu hakkı imarı veren belediyelerin
Müteahhitler mühendisler denetim uzmanları belediyeler kimi kime şikayet edeceksiniz?
denetim eksiği var suç sadece müteahhitler de değil bu konu çok derinlere inyor
rütvetçi denetçiler, siyasiler ve yandaş müteahhitler
Bence 2 kere üst üste 7.4 üzeri depreme çoğu ev dayanamaz kolay kolay
Bence sorumlusu devlet. Bunları onaylıyor ve yapın diyorlar, kontrol etmekte devletin vazifesi bence, nasıl her üründe standart var tse veriliyor evlee de verilmeli
Bunca insan ne yapacak nerede kalacak Allah aşkına?
Umarım araştırırlar. Ancak 99 öncesi binalara yapacak pek bir şey yok.
Değiller bunun tek sorumlusu o binaya iskan veren imza yetkisi olan rüşvet yiyen şahıstır.
sizce burada söylemeye lüzum var mı sorumluların kim olduğunu çoğu kişi biliyor zaten
Sütçüler olmayacağına göre elbette müteahhitler. Ayrıca eğitimsizlik.
Yapan da, onaylayan da, onların hepsine düzenli kontrol yapmayan da, kısacası pek çok katil var.
Bu sistemin allah belasini versin bir s. gitselerdi
Aynen öyle ama sadece onlar değil maalesef denetim denen bişey yok
Yapı denetim mekanizmasını ve öylesine atılan onay imzalarınıda unutmamak lazım
Evet öyle inşaatı denetlemeyen belediyeler de suçlu ne şekilde ruhsat vermişler hepsi ortaya çıkarılmalı kesin rüşvet var altında.
5600 bina mi yıkılmış en az 20 bin bina yıkıldı
Kesinlikle ayrıca yinetim de suçlu neden denetleniyor
Ben azerbaycandayim. Bu rakamlar ciddimi? Gerçek mi? Çok uzuldum😔😔♥️
3 kuruş kazancaz diye çalıyorlar. bizi deprem değil bunlar öldürüyor
Müteahhitler malzemeden çaldıkları için bu kadar can kaybı var.
Müteahhitler belirlenip cezalandırılmalı
Tek sorumlu buna izin veren denetlemeyen devlet.
Denetlemeyenlerde suçlu
Müteahitler ve ona izin veren belediyeler
Deprem bölgesine inşaat yapilmasin
tabiki mutahitler ve belediyler
Kesinlikle müteahhitler
Bir şey derdim de... Söyleyemiyoruz.
Depremin şiddeti büyük
Sadece müteahhitler değil...
Felaket resmen
Ve denetimciler de.
Kesinlikle suçlusu müteahhitler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?