Kimse kim bunlara izin veriyor hani denetim gibi gibi sorular sormuyor

yine günah keçisi mimarlar oldu
Kimse kim bunlara izin veriyor hani denetim gibi gibi sorular sormuyor

yine günah keçisi mimarlar oldu
Mimarlar neredeyse en masum meslek grubu. Yollarda çökme, yarışmalara neden olan şey zemin sıvılaşmasıdır. Tıplı binaların yıkılmasındaki en büyük neden olöası gibi.
İnşaat mühendisleri daha çok teknik sorumludur. Çünkü jeolojik verilere göre malzeme kullanır ve dayanımı, statiği ona göre çözer. Tabii, işini düzgün yapmayan, yalan yanlış veri veren zemin etüdcüleri (jeolog, jeofizikçi) de sorumludır.
maalesef eski binalar için zemin etüdü yapılmamıştır, çünkü ilgili yönetmelikler falan çok geç çıktı.
Yol zaten parçalanır aslında. Burada en önemli soru niye binaları denetleyip adım atacak mekanizma bu hükümet tarafından sağlanamadı. Off çok sinirleniyorum. Hem her kesimden halka hem hülümete hem de diğer siyasetçilere mimar mühendis belediye başkanı off tam akıl kaybetmelik herkese sinirliyim
Cevap
3Cevap
Mimarlar sorumlu değil mi yani ne bu saçmalık.. yıkilan yerlerde bir tabak bile bile düşmeyen dükkanlar evler var. Bu kadar kör olmayın.. kimin yancisi bunlar
Mimar kim, zurnanın son deliği. Kimsenin mimarlara laf ettiğini duymadım. Nereden çıkıyor bu laflar?
Bütün bu binaların yapımında emeği geçenler tutuklanmalı sadece müteahhitler değil ama onu yapmazlar yapamazlar
Buna psikolojide gölgeleme derler. Daha önemli olan öbürünü gölgeler. Yapılar yüzünden binlerce insan öldü. Onlar daha kıymetli.
Türkiye Haritası kaydı be abla onlarca kilometrelik yolu nasıl bir teknoloji ile sağlam tutacaktınız?
Bir açıklar mısınız
İnsanlar yollarda ölmedi çünkü çöken binalarda öldü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?