Depreme dayanıklı evler neden icat edilmiyor?

Teknoloji o kadar gelişti ki insanlar herşeyi düşünüyor düşündükleri halde herşeyi icat edip yapıyorlar ama depreme dayanıklı evi neden icat etmiyorlar ben geçen sene dini sohbetlere gidiyordum sohbette bir şey duydum kadın ve erkeklerin sesi duyulmaması için bir ev icat edilmiş karşı cinsin sesi diğer odaya duyulmaması için bir ev icat edilmiş mesela oturma odasında konuşulan ses sadece oturma odasında duyulacak ev icat edilmiş şimdi bizim ev sizin evde öyle tabiki şimdi biz oturma odasında konuştuğumuz oda diğer odalara duyuluyor mutfağa diğer odalara duyuluyor ama o ev sadece o odada kalıyormuş o ses hiçbir odaya duyulmuyormuş onu icat eden insan depremde evin yıkılmaması için evi neden icat etmiyorlar Alemin kralı dizisine baktınız mı eğer baktıysanız orada da bir bilgi var nihale anca kocasından dayak yerdi nihale kocasından kaçtığı için gizli bir oda yaptırdı evine kendine o odayı gidiyor kocası kubattan kurtuluyor gizli odayı anca kendisi açabiliyor yüz analize göre ses geçirmiyor o oda bile kırılmıyor testere ile güvenli oda yani o dizi kaç bölüm olduğunu hatırlasaydım yazardım kaç bölüm olduğunu hatırlamıyorum ve hastanelere bile yıkılmaması için hastanenin altına yay gibi bir şey yapmışlar hastaneler o yüzden yıkılmıyormuş hastaneye yaptıkları gibi evlere niye öyle yapmıyorlar onu anlamıyorum evin yıkılmaması için neden çözüm bulmuyorlar o kadar can kurtulurdu bu sene yine deprem olacak en çokta İstanbul'da deprem olacakmış o kadar insanımız kurtulurdu canından olmazdı depreme dayanıklı evler neden icat edilmiyor?

Depreme dayanıklı evler neden icat edilmiyor?