tek diyeceğim, hesap yapsak ne olacak? nasıl olsa hiçbir türlü denkleştiremiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te %20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın.”
— Pusholder (@pusholder) December 12, 2022

tek diyeceğim, hesap yapsak ne olacak? nasıl olsa hiçbir türlü denkleştiremiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te %20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın.”
— Pusholder (@pusholder) December 12, 2022

Paramızın değerini koruyacak, enflasyonu düşürecek hiç bir şey bırakmadılar vatanda. Yaptıkları her müdahale geçici ve bir o kadar daha bataklığa sürükleyici. Çünkü ülkenin kaynaklarını birer birer yok ettiler. Bir sürü terim ve hesaba boğulmuş, bize taktıkları at gözlükleriyle de olan biteni göremez hale getirilmişiz. Mevcut olanı gönderip, yerine daha iyilerini seçmeden hiç bir şey düzelmeyecek, hatta daha da kötü olacak...
Kendisine ev araştırmaya başlasa iyi olur 😒
Asgari Ücreti en az 10.000 TL yapmadığı sürece seçimi kazanması mümkün değil!..
Buradan vatandaşlara çağrım:
Kime oy verirseniz verin ama UCUZ İNSAN OLMAYIN!..
Asgari Ücreti 7.000 - 8.000 TL yaptı diye gaza gelip de oy vermeyin arkadaşım biraz değerinizi hatırlatın bu hükümetlere... UCUZ İNSAN olmadığınızı hatırlatın!..
KİME OY VERİRSENİZ VERİN!.. AMA BU DEDİĞİMİ UNUTMAYIN!..
10k yapsa nolur aynı oranla zamlanıyo her şey
@derbederleylaaa Burada bir yanlış anlaşılma var aslında. Bu zamlar bir önce ki yılın enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Yani 2022 enflasyonuna göre zaten iş yerleri bunun kazancını o yıldan alıyor fazlasıyla işçilerin maaşları sabit nasılsa. Mesela bizim ticketlarda 1 ton ithal kömür parası yatması gerekiyordu patronun demesi 4250 liraymış 1 ton ithal kömür ! Fakat gerçek piyasaya bakarsak 8 binden aşağı bulamazdı. Neyse sonra demiş patron 4250 biz fazla veriyoruz 4050 verelim o bile fazla kömür o kadar etmiyor demiş araştırmış kendisi. Sendikamız patronun emirlerine uyan sendika zaten. Yani iş verenlere acımamak lazım. Acıtasyon yaparlar maliyet arttı filan. Bunlar aç insan 10 liraya çalışsan bile gözleri kalır o 10 lirada.
enflasyon bi ara tek haneli değerlere göre propaganda yapılırdı şimdi ise yüzde 20 lerde oh oh suyundan da koyalım. asgari ücretin 8250 bandında olacağını düşünüyorum artık esnafların çoğu çakallığa dökme derdinde fiyatları. denetimler sadece görüntüde kalıyor sıkı takip yok.
İyide buradaki asıl sorun şu an Erdoğana göre enflasyon yüzde 20nin altında zaten yani Erdoğan ölçeğinde bile enflasyon artacak diyor e bize göre zaten yüzde 200 falan en az ihtimalle. yani adam açık açık diyor ki ananizdan helallik isteyin biz geliyoruz 🤣🤣
Cevap
62Cevap
Umarım bu yıl gidecek ve tekrar seçilmeyecek
bak söle düsün 2002 de aldıgında 100 dolara yakındı 2013 kadar e mıhtıra askeri vesayet 2013 de 430 doların üstündeydi sonra gezi eylemi patlattılar biraaz düsürdüler adam ülkenin ekonomisini tekrar topladı 2016 kadar 455 dolara kadar cıkardı sonra darbe girisimi oldu 2019 kadar 320 dolarlara kadar geriledi sonra 300 doların üstüne cıktı 348 lerdeyken pandemi patlak verdi 2022 baslarındada tam dolar 258 dolarları görürken 300 dolara dogru yol aldı sonra tam düzelırken rusya ve ukrayna savası cıktı en büyük ihracat yaptıgımız ülkelerden iki ülke ama denge politikasıyla bizi fazla sarsmadı bi kac un bugday ve ay cicek yagına gelen zamlarla sıkıntı cektık sonra 1 yılda 2 zam verdi asgari ücrete topladı 2023 de karadenizdeki dogal gaz evlere servis edılcegini düsünürsek dolarak kur korumalı operasyon is adamlarının dolar azaltması ve en son bankaların dolar azaltılmasına gidilmesi resmi gazetede yayınlandı büyük ihtimal dolar 12 tl nin altını görcektir büyük zincir marketlere gelen sıkı denetimlerle fiyatları kontrol altına alcaklar cari acık kur korumalı mevdualara yatırlılan paraları emtiyaları tl olarak karsılanması enfılasyonu cok ucuk rakamlara cıkmasını engelledi ben iyi gittigini düsünüyorum üstelik yusuf elı barajı togg gibi kritik hamleler faiz indirimi yatırımı artırcak 2024de kadar tek hanelı rakamlara ulascak tabi büyük bi facia gerceklesmesse dünyada ve yakınımzda iyi yolda türkiye diye düsünüyorum halıyle bu benzine mazota gaza yansımıs durumda endılasyonu baskılanmıs faizler yükselmedigi sürece dolar 25 tl 30 tl olur diyenler kör sagır dilsiz büyük ekonomistler sus pus kendi saplantısında bos vaadlerinde kaldılar 2022 hedeflerı tutmadı büyük dışardan kontrol edilen ekonomislerin korku pompalamaları tutmadı maalesef bakalım görcez ilerde neler olcak farklı tezi olan varsa istatistiklere baksın benimle laf yarısına girmelerine gerek yok önemli olan devletin kontrol altına almış olması demekki gücümüz varmış hamleler işe yarıyomuş
@naznal35 :D :D
100 dolar 450 dolar dedigin kisim asgari ücret mi? Eger oyleyse "maaşınızı dolarla mi aliyorsunuz" sözünün söylenmesi gereken yer tam da burası. Dolar da enflasyona ugrar. Enflasyona gore sabit kalan şey altındır. 2002 de 1 asgari ucretle 7 tane ceyrek altin aliniyordu. Şimdi 3 tane.. istersen bu hesabı süt, tereyagı , tuvalet kagidi, insaat demiri fiyatıyla yapabilirsin orada durum cok daha kotu cikacaktir.
🤣🤣🤣🤣
@naznal35 Ne yazmıs cok uzun TLDR
@_Rᦔꪜꪖꪀ 20 yıldır aynı dualarını ettiginiz ama gitmedi demekki recep tayıp erdogana dua edenlerin duası daha ise yarıyoyomus rakı masasında dua etmekle olunmaz Allah elbette büyük ama demekki 20 yıldır onca sey denediler düsüremediler hikmetinden sual olunmaz demekki sizeerin zihniyetini istemiyo
Bir de Allah kitap demezler mi... İğrenç.
@SymrnaCity üzülme biz deyince seytan rahatsız olur degilsen tabi diycem ama rahatsızsın
Of. Zekaya bak.
@SymrnaCity , iyide bizim ALLAH dememiz normalde sizin demeniz komik degilmi her fırsatta laiklik deyip seriatcı deyip basörtüsüne elınızı uzatmadınızmı ya da uzatanları desteklemedınızmı biz laik bi devlette yasıyoruz ama laik bi insan degiliz laik bi bireyim hic bi zaman demedim cünki olamam ben müslümanım bundanda gocunmuyorum ALLAH diycem tabi ne diycektim zeka sende fazlasıysa varsa kullan burada sanki ekonomiyi cok kötü diye elestiriyomus gibi yapma iyiykende aynıydınız kötüykende siz recep tayıp erdogana oy vermedinizki hic bi zaman neyin kafası bu zeka bolsa simdi kullanmaya başla
La ne biçim canlısın.
@SymrnaCity cok komiksin yani böyle kısa cümleler kurarak bi kac kisinin bana sallamasını bilerek haklı olabilceginizi sanıyosunuz heralde biz o bicim canlıyız sürüngen degiliz en azından
Zekaya bak demiştim ya onu tekrar oku.
@SymrnaCity belkide haklısın silahsız biriyle konusmamam gerek
@SymrnaCity arkadasın üstüne gitme bence. Ne şartlarda bu hale geldi bilemeyiz. Belki bu yolu kendi secmedi. Belki ailesi zorla A haber izletti. Sen de ben de 2 gun izlesek belki bundan daha beter olacagiz. Ulkeye yapilanlardan sonra hala yapanlari Din ile ayni tarafta goren biri saglikli dusunme yetisini kaybetmistir. Bisey anlatamazsin. Bosa zaman kaybetmesin kimse.
tipik Akkoyun direkt damga bir kere kürdüm Müslümanım senin bana terörist demen lazım rakı ile işim yok siz kul hakkı yiyerek kan dökerek kaldınız fetoye hoca efendiyi biz demedik kul hakkını biz yemedik şu an enflasyonda rakibin Zimbabwe sen yemediginiz hak kaldı mı ya 6 yaşında gelin çıkmış ülkeden dünya liderimiz üç gün sonra konuşabiliyor senin gibi bir koyuna anlatmıyorum sana ne desem boş gören olur okur diye yazıyorum camide saf tutan vatandaş bile artık yanindakinin görüşü ne diye bakıyor ülkenin içine ettiniz faiz düşürüp büyüme rakamı aciklayacam diye enflasyonun içinden geçtiniz yandaşlar zengin maşallahı var senin gibi koyunlarda bismillah dedi mi tamam
👍.
geçen 14 kişilik işkur alımı vardı basvuralim dedik arkadaş için adam bana ne diyor yormayın kendinizi liste ak parti il binasında ulan mülakata giden adam keyfi eleniyor lisetede adamına yer aciyor akademik kadrolara bak hepsi istisnasiz adrese teslim sen şimdi o meymenetsiz suratinla ne masalı anlatıyorsun
Ne anlatıyorsunuz ya hu. Acıyın geçin. İnsan, evlat yetiştirin, yetiştirenlere destek olun. Yapacak başka bir şey yok.
para bol ki halktan saklanıyor bu bay kemal kyk borcunu ödemeyin dese demek parayı cebe indireceksiniz neden bay Kemal'i beklediniz demek var ama halka yok er sonra emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu da aklınıza çözüm geldi halk gözünü açtı koçum sen cobandan aldığını kendin gibi koyunlara anlat
@_Rᦔꪜꪖꪀ sen beynin olsaydı avrupanın ekonomik calısma sistemini ekonomik saglık sisteminin daha iyisini aldıgını bilirrdin ben eytyede karsıyım cünki 50 yasında 52 yasında emeklı olmak dogru degil sonra cıkıyo emeklı maasları az diye söleniyolar 42 yasında emekli olup yıllarca emekli maası alıp bide üstüne yıllarca baska iste calsıp issizligi derinlestirmek yerine halkın menfaati icin emeklilik yasını düsür diye cıgırtkanlık yapmasalardı devllette siyasi parti sonucta bunu chpde yapardı halk gözünü acmadı halkın gözü ac ondan
Sorunun bildirimlerini engelliyorum ben. 🤣
@SymrnaCity lafmı soktun simdi yahu zeka dedin bumuydu zekılık insan evladı derken cok sükür vatanıma millletime hep hizmet ettim vergimi veririm ailemede iyi evladım etrafımdakılerı üzmem kırmam yani siz devleti her fırsatta ekonomi kötü olunca sırtından hancerleyin oakdar devleti yönetenleri elestirin elestirmekle kalmayın her yere sıkat edin sonra gelmıs iyi evlat felan zırvaları anlatın gidin siz onu batıdaki amerikadakı kankalarınıza anlatın o masalları
mesele ekonomi değil Akkoyun sadece bu hafta İTÜ ye alınan akademik kadrolara bak 47 kişinin çoğu adrese teslim kadro tesadüfe bak hepsi AKP'li.. şartlara bak şimdi
Mimarlık bölümü için açılan doktor öğretim üyesi pozisyonunun özel şartı: İstanbul ahşap konut mimarisinde Avrupa etkisi konusunda çalışmaları olmak.
Gıda mühendisliği için açılan doktor öğretim üyesi pozisyonunun özel şartı: Isıl olmayan gıda prosesleri, gıda matrisi ve enkapsülasyon yöntemlerinin gıda biyoaktif bileşenlerine etkileri konusunda çalışmaları olmak. ulan siz milleti canım mı sanıyorsunuz Akkoyun bu sadece bu hafta olmuş hiç mi utanmiyorsunuz kul hakkı yemekten
bu ülkenin meclisini bombalayan fetoye hoca efendinize vermediğiniz makam mevki kalmadı ama düşünün geçen hafta bir öğretmen Meral hanıma çiçek verdi diye okulundan sürüldü daha dün 23 yıllık İlahiyatçı ve yazar Cemil Kılıç, Kılıçdaroğlu ve akşenere Muhammed'i İslam kitabını hediye etti diye MEB tarafından görevden alındı siz varya bu ülkenin başına bela olmuş bir dikta rejimisiniz sen o masalları kendin gibi koyunlara anlat 20 yılmis ulan bir haftanizi anlatsak rezjl olursunuz
Düşecek ki zaten ama enflasyonun düşmesi demek hayat pahalılığın düzelmesi demek olmayacak. Daha yavaş gelen zamlar demek olacak ve buna kendi yanlış uyguladıkları para politikası değil baz etkisi neden olacak.
İnsanlar, sanki enflasyonu Cb düşürmüş gibi %85'lere kimin getirdiğini unutup, %20'lere nasıl düşürdü ama diyerek fanatikleşecektir.
Ben anlamıyorum hatalarıyla övünen bu insanları nasıl hala tutuyoruz?
Şu ana kadar özellikle ekonomi hakkında o ne dediyse, tam tersi çıktı. Herkes tedbirini ona göre alsın birkaç aktrole kanıp, zarar etmesin. Zaten o aktroller bile size söylediklerini yapmıyorlar. Paraları kıymetli onların da.
Yüzde 100 enflasyon olur, TÜİK yüzde 20 açıklar, nedir yani? 2024'e girerken de herkes biraz daha fakirleşir. Vergiler, harçlar yüzde 100 artar, maaşlar yüzde 20.
Boşa konuşmalar pandemide neredeydi kendi kabuklarını çekildi şimdi oy zamanı gelince hepsi konuşur dünyayı kurtarır milletin karnı tok daha siz hal yasasını çıkaramadınız millet ezildi marketlere çok şey konuşulurda salla gitsin
Ülke enflasyonu bizim kontrolümüzde değil tamamen Amerika ve çevresinin kontrolünde. Amerika ne zaman istediği hükümet adamını başa getirebilirse o zaman enflasyon düzelecektir.. Bunu herkes görecek
Yetkiyi verin bu kardeşinizle dolarla nasıl uğraşılır görün dedi 8 tl olan dolar 18 oldu. şimdi enflasyon %150 falan tekrar oy verirsek %500 olur sanırım.
Şimdi %20 yapsın o zaman. Neyi bekliyorsunuz?
Onu kimse yapamaz. Umarım dediği gibi olur. Ev sahipleri atlayacak ama yapacak bir şey yok
Millet ayda 20 bin TL mi alioda ona göre yapsn dio secimler geldgnde yapılacak iş bell zaten merk etmesin kendisi
Yere here tabi yine bunun siyasetine meze olacak enayiler arıyor. Tl ye yatırım yapalım demi... Sonra da görelim ebemizin damını
Sana ayrilan sürenin sonuna geldin sahneden inebilirsin bebeğim
Seni gördüğüme göre hafiften yürüyebilirim
Emekliyo muydun
Kelimenin tatlılığına bak, kendimi 8 aylık hissettim
Hahah hiç güleceğim yoktu 😂 en son verin yetkiyi görün ekonomiyi demişti ebemiz ağladı, ama reise kalsa hepimiz aynı gemideyiz 😃
Madem daha önce oluyordu neden seçim zamanını işaret ediyor? Gidecek bunu kendiside biliyor son kozlarını oynuyor ama game over
yani diyor ki ey cahil cühela beyinsiz millet bi daha oy verin seçin beni hücrelerinize iliklerinize kadar öpeyim 😂😘
Başkanlık seçimi döneminde de yetkiyi verin Türkiye uçacak demişti. Uçan dolar, enflasyon, pahalılık oldu.
Hala ona inanıyor musunuz?
teşekkür geçiyorlar bizimle. Aklımızla alay ediyorlar. Enflasyon, ülkenin hali vs. değil de aklımızla alay etmeleri zoruma gidiyor. Reel açıdan %300 civarında olan enflasyonun birkaç ay içinde %20'ye düşeceğine inanmak g. erize. kalılıktır.
valla biz hesabımızı bunların gitmesine göre yapacağız.
Hiç umrumda değil. Ben millete bakmıyorum. Kendime bakıyorum
Bu adamın ekonomi hakkında hangi vaadi çıktı da lafının bir anlamı var acaba?
Demek ki askeri ücret 2850 TL olacak çünkü enflasyon o zaman %20 lerdeydi
Hesap yapacak paramı kalmadı sayelerinde... ne hesabı...
Ben düşünemeden bi gülme tuttu birazdan düşünüp yazarım
Yemezler diyecem de dilim varmıyor, yerler ya kesin 😒
Ne hesabı hocam yaş 25 halen sigorta yok iş yok gelecek yok gelmiş hesap kitap yapın diyorsun.
önceki dediklerinin hepsi yanlış çıktı bu da yanlış çıkar.
yalanla dolanla son 4 senede ulkeye rezaleti yasattilar :)
Düşünme yetimi kaybettim ben bak cimere yazacam neler yaşadığımı o zaman ortalık karışacak cidden
Secimlerden sonra kaçacak delik arayacaksin, şimdi geniş geniş salla tabi..
Cevap veriyorum sayın Cumhurbaşkanım siz de Haziran'da ki seçimde Allah'ın izniyle giriyorsunuz hesabınızı ona göre yapın.. yemezler
Galna yüzde 2000ler diyecekti sifirlari kaldırınca unuttu galiba 😅
Evde ki hesap çarşıya uymuyor batırdı ülkeyi hala konuşuyor boş boş.
Erdoğan acaba karısı hatıce hanımı citir kızlarla aldatıyor mudur
yani uçan fiyatlar ve enflasyona +%20 ilave edecegız Türkçesi bu
Yalancılar. Hem de hepsi yalancı.. zerre güvenim kalmadı bu yalancılara
Reise güvenimiz tam. başkaları amerikadan avrupadan Rıfkı getirsinler. bizim reisimiz milli politikalar uyguluykr
Yani diyor ki , asgari ücret ve diğer gelirler için artış tutarını % 20 ye göre belirleyeceğiz
boş adam yine boş konuşmuş
İnsallah ama ben yüzde 30 görw yapıyorum
Git artık diyorum sadece.
İş yoksa nasıl olacak o hesap
Yüzde 20 de çok tek haneli olmalı,
Demek ki enflasyon %200 olacak
Reis bizimle eğleniyii ama canımız feda ona
Yav he he he sen önce zamları durdur canım
konuşmaktan başka bir boka yaradığı yok bu adamında (adam kelimesi çok bile)
% 200 olacak demek ki
Doların 1 liraya düşme ihtimali varmış
askim dusse bile secimden sonra yine tavan olucak
Boş lafla peynir gemisi yürümüyor.
%2000e hazırlıklı olun millet
2024 de yine eski haline döneriz diyor
Sen duzelcekmi sanıyorsun 😂
şimdi yapamadığını birkaç ay sonra hiç yapamaz
Yani yüzde 200 gibi Aslında
Ağam bizimle eğleniyor..
Alım gücü önemli
200'dür o yahu. 20 olsa duramayız