Vermem. Neden dersen bizim ülkedeki farklı din ya da kökendeki insanlar ülkeyi benimseyip Türküm Türkiyeliyim diyemiyor. Mesela Abd de herkes yaşasın amerika der. Kökeni ne olursa olsun. Ve her kökenden insan başa geçebiliyor hemen hemen. Ama bizim bazı kesim hayalci devlet peşinde
211 Yorumla- +1 yıl
Onlardakiler diyorken bizdekiler neden diyemiyor peki? Sebebi ne? Bunun bir sebebi olması lazım.
- +1 yıl
Bu ülkede İsmet İnönüden sonra bütün siyaset halkı kutuplaştırmak üzerine yapıldığı için Anadolu'daki bu çok kültürlülük, çok dinlilik, çok dillilik bir potada eritilemedi de ondan. Çünkü bizi hep siyasetçiler kutuplaştırdığı için herkes kendi kültür ortamına çekildi dışa kapalı kaldı. Asla homojenize olamadık kültürel olarak diyorum bunu.
- +1 yıl
Osmanlıda doğuda çıkan isyanların hepsi yüksek vergiler yüzünden veya mezhepsel olarak çıkmış isyanlardı. Etnik köken kaynaklı değil.
- +1 yıl
Osmanlı'da 18-19. yüzyıla kadar çıkan hiçbir isyan etnik köken yüzünden çıkmadı. Ekonomik isyanlardı. Mültezimler var halktan vergi toplayan memurlar onlar yolsuzluk yapıp halktan yüksek vergiler aldıkları için çıktı o isyanlar. Ama bugün siyasetçiler halka bu isyanlar etnik köken yüzünden çıkmış gibi anlatıyorlar.
- +1 yıl
Ben de tarihi çok iyi biliyorum. Fransız İhtilaline kadar hiçbir isyan etnik kökenle alakalı değildi. Osmanlıda etnik kökene göre bir toplum sınıflaması yoktu dinseldi. Müslüman mısın değil misin olay buydu. Müslümanlar içinde de Aleviler şii safevilerin ülkede isyan çıkartmasından çekinildiği için baskılanmıştı. Bunun da altında siyaset yatıyor yani.
- +1 yıl
O zaman herkesin bildiği kendine:) etnik ayaklanmalar fransız ihtilali ile başladı sanıyorsanız bu sizin eksiginiz bana göre. Aynı düşünmek zorunda da değiliz. Ben Türkoloğum ve Türk tarihini, Türkiye tarihini en nesnel kisi ve kaynaklardan öğrendim. Size de başarılar bilgilerinizle
- +1 yıl
Ben de Türkologum. Üniversitesından okudum. Osmanlı toplumundaki Müslümanların çıkarttığı tüm ayaklanmalar ekonomik kaynaklıdır.
- +1 yıl
Ben de üniversitesinden okudum diplomam da var:) Kürtler Osmanlı kurulduğunda da, Osmanlıdan önce de ayaklandı çeşitli devletlerin hakimiyeti altında iken. Buna etnik değil de mezhep çatışması demeniz doğru değil. Kürt isyanlarını, ayaklanmalarını araştırır iseniz Fransız ihtilalinin öncesine de rahatlıkla gidersiniz:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÖnemli olan yönetme başarısı dini önemli değil hatta dinsiz olması daha iyi olur
10 Yorumla
+1 yılŞu dinlerin insan uydurması olduğu ortaya çıksın en geç 2023'te kabenin yıkılması sonucu da rahatlığa erişeceğiz.
265 Yorumla- +1 yıl
Oy verme konusunda da ülkeyi iyi yönetecek potansiyeli varsa müslüman olmasına hiç gerek yok. Müslümanlığın olduğu yerde hiçbir zaman refah olmamıştır olmayacaktır da.
- +1 yıl
Kabe yi yıkmak imkansız
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Yıkıldığı zaman (en geç 2023) insan yapımı olduğunu göreceksiniz. Bütün bu sistemin insanları aldatmaca ile ele geçirmek olduğunu da.
- +1 yıl
Diyelimki yıkıldı bir müslğman için ölümü pahasına koruyacağı bir şey kendi inancı için canından vazgeçebileceği bir şey olduğunu biliyorsun sence o nükleer silahlar fırlatılmazmı biraz düşün lütfen senin dediğin olursa 3. Dünya savaşından bahsediyoruz
- +1 yıl
Ayrıca kabe zaten şnsan yapımı bir şey biz tanrı veya Allah yaptı diye bi sözümüz hiçbir zaman olmadı
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Müslümanların nükleer silahları yok. İran ve Pakistan patlatmaya kalksa onların tepesine dünya çöker. O yüzden Kabe yıkıldı diye nükleer savaş, 3. Dünya Savaşı çıkartmaz. Çünkü bu büyüklükte güçte bir İslam ülkesi yok. Ama Rusya Ukraynaya nükleer bomba astsa işte o zaman 3. Dünya Savaşı çıkar. Kabe insan yapımı bu doğru. Kabe eskiden de putperest Arapların ibadethanesiydi. Araplar Müslüman olunca Müslümanların ibadethanesi oldu.
- +1 yıl
İştr bende onundiyorun dünya çöküncede doğal olarak 3. Dünya savaşı başlamış oluyor
- +1 yıl
Dünya nufüsunun 4te1 inin ayaklanmasından bahsediyoruz burada saçmalamayın isterseniz 3. Dünya savaşıdır bu
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Dünya nasıl çökecek? Dünyanın çökmesi dediğin ne? Kabe yıkılsa en fazla Müslümanlar ayaklanır ama 3. Dünya Savaşı diye bir şey çıkmaz. Ha, bir Avrupa devleti oraya göstere göstere bomba atmazsa ya da bir Arap devleti oraya bomba atmazsa. O zaman olay zaten politik bir hal alıyor. Gerçi Avrupa devleti oraya bomba atsa bile yine 3. Dünya Savaşı çıkmaz sadece ülkelerindeki müslümanlar intihar bombacısı olup o ülkenin halkını bombayla patlatır.
- +1 yıl
Tmdır
- +1 yıl
Müslümanlar kıyamette kadar varlığını sürdürecek dinler yok olacak evet sadece Müslümanlar yok olmayacak hz mehdi geceler İslam tek din İslam dünyaya hakim olacak boşa hayaller kurma dinsiz bir dünya olmayacak dinler diye bisey olmayacak çünkü tek din var. Hak yolu İslam.
- +1 yıl
@eniştegtnteşte O sizin hayaliniz. Bizim düşüncemizle aynı derecede. Biz mutlak böyle olacak demiyoruz ama siz mutlak böyle olacak diyorsunuz.
- +1 yıl
Hayalimiz değil kuran da 3. dunya savaşına dair bulgular var. Bunlar olacak nasıl ne şekilde olacak Allah bilir. Ama bu savaşta et ete karışacak feci Bi Savaş olacağı Müslümanların galip çıkacağı yazıyor. Amik ovasında yasanacagina dair pek çok araştırmacı diyor. Kuran dan yola çıkarak zaten şimdiki devletlerin. Yunanistan in tavrı herkes Bi Türkiye ye sarıyor. Allah ülkemizi korusun. Bu savaştan galip çıkacağız evet. inaniyorum. Ama Savaş olsun insanlar ölsün tabi istemiyoruz bizi onlar zorluyor. Damarimıza basıyorlar
- +1 yıl
Abla bende müslğmanım açıklamanı anlıyorum ama onlar inanmadıkları için anlattıkların havada kalıyor onlar kurana inanmıyor kurandan bir şey gösterince inanmıcaklar yani o yüzden bir şey anlatma
- +1 yıl
Yaşayıp görelim o zaman dimi ne diyeyim. Allah hidayete erdirsin
- +1 yıl
@eniştegtnteşte İnsanlık var olduğundan beri dünyada savaşlar olmuştur. Bundan sonra da olacak. Türkiye'nin üstüne her zaman geldiler.
- +1 yıl
Neyse geleceği Allah daha iyi bilir şu an sadece hadislere göre diyorum. Daha fazla uzatmayacağım şirk e girebilir
- +1 yıl
@eniştegtnteşte @ibrahimfurkan34 Siz kabe'nin Allah tarafından korunmakta olduğunu inanıyor ve iddaa etmiyor musunuz? Öyleyse, kabe yıkılırsa sizin dininiz de yıkılmış olmalı?
- +1 yıl
Hayır sacmalamışsın biz kıyamet alametlerine yani kuran a göre kıyamette yakın kabe nin bir habeşli tarafindan tahrip edileceğine inanıyoruz. Uydurma benim dinimi bana öğretmeye kalkma dinimde kusur bulamazsın. Bir insanın kuranı uydurduğuna mi inanıyorsun. O zaman git Tevrat ı oku çünkü ondada son peygamber hz Muhammet sav. den bahseder. Ne kadar tahrip edilmis olsa da bazı doğru bilgiler halen olabilmekte.
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Öncelikle cahillikten ve bilim karşıtlığından ötürü düşmanlarının üretmiş olduğu ses sistemlerini satın alarak ezan okuyan müslümanlar, nükleer bomba atıp üçüncü dünya savaşı mı çıkartacakmış? Kıçımla gülüyorum bunu iddaa edene 😂
@eniştegtnteşte Sen müslümanlığa inanıyorsun ama ne olduğunu bile bilmiyorsun. Müslümanlıkta önceki dinlerde Allah'ın kelamlarının insanlar tarafından değiştirildiği ve Allah'ın bunun önüne geçmek için Hz. Muhammed'i kendine elçi seçip sistem yükseltmesi gibi adeta 'bilinen hatalar giderildi" "arayüz güncellendi" "önceki sürümlerde bulunan eksiklikler giderildi" "Bilinen güvenlik açıkları kapatıldı." diyerekten Kuran-ı Kerim'i çıkartmıştır. Aynı zamanda Hz. Muhammed'den de bütün kullanıcıların sistemlerini Kuran-ı Kerim versiyonuna yükseltmelerini, aksi taktirde güvenlik güncelleştirmelerini falan alamayacaklarını duyurmasını istemiştir. 610 yılında bu sistem piyasaya sürülmüştür ve 1.57 milyar kullanıcısı vardır. (%90'ından fazlası bazı ülkelerde insan düşüncesine saygı duyulmadan çaresiz bırakıldığı için kullanmak zorunda bırakılmıştır. Örneğin; Suudi Arabistan, İran...)
İran son zamanlarda İslam dininin terörizmden başka bir şey olmadığını tamamen ortaya çıkarmıştır. En kısa sürede İran hükümeti müslümanlıkla beraber yıkılmalıdır. Müslüman gazabından insanları kurtarmak için bütün ülkeler de seferber olmalıdır. Amerikalı Elon Musk, İran hükümetinin iletişime engel olamaması için ücretsiz olarak starlink uydusu gönderdi. Başaracağız, kararlıyız. - +1 yıl
Arkadaşlar boşverin tartışmayı isteyen şstediğine şnansın ayetler açık 600lü yıllarda kainatın genişlediğini söyleyen bir kitap var ortada ve biz buny 100 yıl önce keşfettik
- +1 yıl
Ayetler açık bilim açık isteyen şstediğine inansın
- +1 yıl
Kabul edin veya etmeyin 600 lü yıllarda kitap bunu bildi
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 öyle bir şey yok. kim uyduruyor bunları? Ayrıca kuranda bazı coğrafi bilgiler ve canlılardan da bahsedilmiyor bile. Niye? Çünkü bu kitabı uyduran kişi onları bilmiyor.
- +1 yıl
Ayet açık açıp kurana bakabilirsin
- +1 yıl
Uydurma falan yok
- +1 yıl
Zariyat 47
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 bana ayeti göndersene bir bakayım. Ben kuranı tamamen okumuş birisiyim. Öyle bir yazı kesinlikle yok.
- +1 yıl
Zariyat 47
- +1 yıl
😂😂😂ayy yazık buna ya ne kadar sa.. lak ve cahil evet bu dediğin planlar var Zaten kuran da diyor 3. dunya savaşı siz Müslümanlar tarafından çıkmayacak size saldıracaklar kendinizi savunacaksıniz. beyinsiz. Yuzyillar önce senin bu terörist düşünce yapında olan o elon, Bil Gates in yiyeceği boku anlatmış. Allah sana akıl fikir versin. O haltı bu asalaklar yiyecekse ve bize düşmanlar sa. Nasil olurda bizim kitabımız bu kadar cahil gelismemissek bu canım planına karşı bizi uyarıyor o kadar yüzyıl önceden bu güne dair bize bilgi veriyor sen tam bir beyin.. sizsin
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 "Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz."
Bunu bir insan yazamaz mı yani? O yıllarda ulaşılamayacak bir bilgi mi içeriyor bu cümle? Ayrıca kainat zaten sonsuzdur. Ne genişletmesinden bahsedilmiş ki? Cidden gülesim geldi. Bir de ne güzel döşemişiz diye devam ediyor. Hmm, o zamamlarda ne kadar da bir insanın düşünemeyeceği bir bilgiye benziyor. İnanılmaz 😃 - +1 yıl
Bunu bir insan yazamazmı diyosunda cahiliye döneminden bahsediyoeuz farkındasın dimi
- +1 yıl
Biz bunu 1929 da hubble teleskoputla kanıtladık
- +1 yıl
600 lü yıllardan bahsediyoruz kdksks
- +1 yıl
Şaka gibi gerçekten
- +1 yıl
Develerle yolculuk ediliyor yahu bilim yok develerle seyahat ediliyor
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 "Yüksekten düşerseniz ölürsünüz." gibi bir yazı mantığında o bana attığın ayet. Bırak cahiliye dönemini, 3-4 yaşında çocuk bile bilir bunu.
- +1 yıl
Birde göğün 7 kat olduğunuda biliyor bugün bildigimiz atmosfer tabakaları varya stratosfer mezosfer gibi
- +1 yıl
Biz kainatın sonsuz genişlemesini 1929 da kanıtladık abicim yeni bulundu sen 3-4 yaşındaki cocuk bilir diyorsun
- +1 yıl
Teleskopla yoldızlar arası mesafe ölçülüp günden güne arttıyorsa genişliyordur diye
- +1 yıl
3 yaşındaki cocuk bile bilir bunu diyor ya
- +1 yıl
Kuran ayetlerini araştırmamışsın böyle ir ayetin varlığını bile bilmiylrsun ama ne hikmetse bilmediğin şey gerçek değildir diyip islamiyeti reddetmişsin çok ilginç
- +1 yıl
Okudum diyorsun o dahada ilginç
- +1 yıl
@eniştegtnteşte İnsanları hürriyetinden yoksun kılan, özgürlüklerini ve haklarını kısıtlayan, zarardan başka bir şeyi dokunmayan bir inancı terörizmden arındırmak amaçlı yapılacak olan bir operasyon tabiki de olabilir. Gayet normal. Kuran'ın yazarı Kuran'a gidipte ben insanları el altında tutup onları güzelce kullanmayı sağlayacak bir inanç uydurdum. Benim inancıma ilerleyen zamanlarda operasyon düzenleyeceklerdir." diye yazacak hali yoktu. Hz. Muhammed ömrü boyunca okuma-yazma öğrenmeye tenezzül etmediği için kuran'ı kendisi yazmamıştır. İşin tuhaf yanı, Yaratıcıdan gelen ilk emrin "Oku" olduğunu duyuruyor ama kendisi okuma yazmayı ömrü boyunca öğrenmiyor.
- +1 yıl
Tmdır knk Kapansın sıktı srtık
- +1 yıl
Muhtrmelen kuranı okumadın atıyosun
- +1 yıl
Sohbetin için teşekkğrler
- +1 yıl
Ya onu bırak kuran da ayetler kıyameti anlatıyor. kiyamet alametleri ni yüzyıllar önce den bildiriyor. Bu kuran değil biz muslumanlara bu sonu hazırlıyoruz diyor ya tövbe tövbe kuran daki ayetleri eloncuk mu yazmış. Bil Gates mi ne alaka kuran yanlış insan eliyle yazılmışsa neden bu günkü olan olaylar hepsi kurandaki gibi sirayla gerçekleşiyor. Siz dünya savaşını biz yapacağız muslumanlari yok edeceğiz diyorsunuz da kuran da taaa yüzyıllar önce haber verilmiş bu savaştan bunu nasıl açıklayacaksın. Elon cuk un Bil Gates in planını nasıl bir insan bilip kuran a yazar. Kuraklik olacak. gida krizi olacak salgınlar bunlardan hep haber vermiş. Ve bugünkü nükleer tehditten bahseder gibi et ette karışacak Bi Savaş diyor. Yani eskiden kılıç vs varken hatta belki bunlar dahi adam akili yokken kuran nasl bilecek ti insan yazmışsa. Bu nükleer tehditten bahsedecek bilgiyi nerden bulmus
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Senin anlattığın şey bambaşka bir şey. Görüntüyü ölçmek genişletmek demek değil ki. Ne alakası var? Kainat sanki bilmemkaç metrekareymişte gün geçtikçe genişlemekteymiş gibi anlatıyorsun. 😃😃😃
- +1 yıl
Hz Muhammet sav. okumayı biliyor. Allah u teala oku deyince zaten kuran a göre okuyor. Sen boş boş konuşuyorsun. Seni yaratan Allah a sığın topla kendini o seni Bi su damlasından yarattı. BI SINEK yaratabilirsinn sen hayır asla. sacma sapan düşüncelerini kendine sakla İslam dini mukkemel bir hoşgörü dini asla ama asla kötü amellerini z gerçekleşmeyecek. Fransa nın sömürdügu Afrika daki o çocuklar. Suriyede ölen yavruların ahı sizde kalmayacak Müslümanların ölmesi kurtuluş gibi geliyorsa. O bebeklerin ölmesi zaten ortada kimin ne işkence ettiği adam kafasına göre atıyor Atom bombasını Japonya ya resmen keyfim istedi diyor. İrak , İran a ayrı huzur vermiyor. Suriye zaten ne halde orada ölen çocuklar seni mutlu mu ediyor. Biz Ukrayna da ölen çocuklara üzülüyoruz. Hos görü, merhamet dini İslam ne kadar havlarsanız havlayn bizim tarihimizde asla soykırım bebek katiligi yok. insanlar çok azdı pedofili, lgbt vs muslumanlar da bu duruma sağır oldu. Bati nın etkisiyle çok sagiri oynadı gençlerimiz yoldan çıktı. Bu olacak tüm felaketler insan oğlunun yoldan çıkması Allah a isyan etmesi. lut kavmindeki tüm hataları yapması üzerine başımıza geliyor. Allah iyi bir sopa çekiyor bize Müslümanlarada silkelen kendine gel diye. Ve bu savaştan sonra elekten geçecek hakiki Müslüman muslumanlar dünyaya hakim olacak
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 kuranı tamamen okudum. neyse kanka sıkıntı yok. zorla tartışmayı uzatmanın mânası yok :)
@eniştegtnteşte gelelim sanaaaa :D 15 dakika önce bu görüşümün altına yazmış olduğum yorumda o yazdığın soruların cevabını verdim. Münazara etmek istersen özelden görüşelim. Rahatsızlık vermeyelim insanlara. :) - +1 yıl
Gerek yok iyi akşamlar insanların ölmesine mutlu olan bey efendi. Simdi en son sunuda diyeyim bizim kimsenin diniyle işimiz yok herkes kendi ülkesinde sulh içinde yaşasın insanlar ölmesin hiç bir dinden insan ölmesin. dunya hepimize yeter. iyi geceler tkrar
- +1 yıl
@eniştegtnteşte Korkudan kaçmana çok mutlu oldum diyebilirim ama insanların ölmesine asla. Haa, ölmeyi ve idam edilmeyi hak eden insanlar var o ayrı bir mesele. Bunlar sadece müslüman olanlar veya müslüman diktatörler değil tabi. Kötü insan olmanın dili dini ırkı yok. Müslümanlar, bulduğu müslüman olmayanları zamanında öldürmedi mi? Öldürdü. Kuranda da yazıyor zaten öldürüldükleri veya müslüman olana kadar hapsedildikleri.
Benim derdim tam olarak bütün müslümanlar değil elbette. Dolandırıcı olanlar. Müslüman yöneticiler yani başkanlar, diktatörler, peygamberler vs... Kurbanların suçu yok ki. - +1 yıl
@eniştegtnteşte Örneğin sen en iyi kurbanlarından birisin. 😃
- +1 yıl
Hayır benim. dinim dinsizle münakaşaya girme seni dinden çıkarır diyor😂😂herseye cevabı var dinimin
- +1 yıl
@eniştegtneşte https://m.youtube.com/watch?v=h9nGOOGh0mw Bu şahısta ne yaşadığını bilmiyor. Bu adamın da hapse atılması lazım.
- +1 yıl
Lğtfen tartışmayı bitirdek olmazmı?
- +1 yıl
@eniştegtnteşte dinine ve kendine güveniyorsan benimel tartışmaktan korkmamalısın 😄😄😄
- +1 yıl
Sen beni dinden cikaramazsin çünkü senin biliminin son 200 yılda icat ettiği bilgileri kuran yüzyıllar önce haber verdi. Keza Tevrat ta son peygamberi haber veriyor senin Bi araştırıp aklını başına alman lazm
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 tamam
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 öyle asıp kesip aslan gibi kükredikten sonra köşeye sıkışınca iyi akşamlar mı iyi geceler mi diyeceğini şaşırıyor. 😂
- +1 yıl
@eniştegtnteşte Ya sizin şu yüzyıllar önce haber verdiği, insanların ulaşamayacağı bir bilgi dediğiniz şey. 'Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz." Cümlesi mi?
- +1 yıl
@eniştegtnteşte veya savaş çıkacak müslümanlar kazanacak cümlesi mi?
- +1 yıl
@eniştegtnteşte Neyse sen kaçtığına göre uzatmanın bir anlamı yok. Kendinize iyi bakın, Allah'a emanet olun.
- +1 yıl
Eyvallah sende Allaha emanet ol
+1 yılHangi millet olduğuna bağlı. Ama kesinlikle Japon ise basardım oyu.
11 Yorumla- +1 yıl
Japon ve koreli olursa ben de oy veririm.
+1 yılİngiltere 'yi hintli birisi yöentmiyor. İngiltere de krallık hakim. Kral ne derse o. Kralın istemediği beğenmediği hiç bir yasa yı Başbakanın onaylama yetkisi yok. Kralın Başbakanı görevden alma yetkisi var.
Yani Hintli dediğiniz o adam sadece bir kukla
Hindistanla hiç bi ilgisi olmayan birisi sadece kökeni hintli
04 Yorumla- +1 yıl
E bizim ülkede de başkan her şeyi yapamaz. Her istediği yasayı onaylayamaz. Sen şimdi Rum kökenli bir başkan başkan oldu diyelim İzmir'i Yunanistana, KKTC'yi Güney Kıbrısa verebileceğine inanıyor musun yani? Ya da tamam arkadaş doğuda kürdistan kurulsun diyebilecek mi? Ermeni kökenli olsa vilayet-i sitteyi Ermensitana veriyorum diyebileceğine inanıyor musun?
- +1 yıl
Siz başkan dediğiniz heriflerin her yasayı onaylayıp her şeyi yapabileceğine inanıyorsunuz ama onların da asla yapamayacakları onaylayamayacakları şeyler var.
- +1 yıl
Sen ne yazdığımı iyi oku bence. Herşeyi yapmak vatanı satmak değil.
Vatan satmak vatana ihanet etmekle vatan yönetmenin anlamını dahi bilmiyorsan boşa tartışma
İngiltere krallıkla yönetiliyor. Cumhuriyet yok arda. İngiltere deki yönetim sistemini iyi araştır oku.
Bahsettiğim kişinin etnik kökeni değil orada olupda kukla olması. - +1 yıl
Sen ingilterede kral var hiçbir şey yapamaz ingiltenin menfaatlerine aykırı hiçbir şeyi yapamaz diyorsun. Ben de sana diyorum ki bizde de başa gelen adam da öyle her kararı alamaz ülke menfaatine aykırı kararlar alamaz diyorum.
+1 yılVeririm valla yok başka ırktanmış yok hristiyanmış umursamam
10 Yorumla
+1 yılVerirdim, din ve devlet işleri birbirinden ayrılalı çok oldu. Hem de yüz milyarlarca dolarlık diyanet fonları ile ne yapıldığı da açıklanırdı belki...
10 Yorumla
+1 yılMüslüman olmayan birisi Şu an için türkiyede seçilemez tamam ülkede dinsizlik var ama okadarda değil
155 Yorumla- +1 yıl
Adamın dini bizi niye ilgilendiriyor ki? İstediği dine inansın isterse hepsini reddetsin. Bu ülkeye ateist biri de çıkıp yönetse toplumun dini kutsallarına hakaret etmediği taktirde hiçbir şey olmaz. Gelip de camileri kapattırıp sünnet olmayı, namaz kılmayı, kurban kesmeyi hacca gitmeyi yasaklayamaz zaten buna gücü yetmez ki.
- +1 yıl
Daha öncesinde yasaklandı ezanlar türkçe okutuldu
- +1 yıl
Bu halk birdaha aynı riski göze almaz
- +1 yıl
İnsanların evlerinden kuranlar toplatıldı
- +1 yıl
Ezanın yasaklanması ayrı dilini Türkçeye çevirmek ibadeti dini Türkçeleştirmek ayrı. Ezanı Türkçe yapmak ezan okunmasını tümden yok etmek yasaklamak demek değil. Olayı çarpıtma. Ayrıca ezan Türkçe olsa, Türkçe ibadet edilse ne olur? Allah'ın ait olduğu bir millet mi var. Allahın anadili var da başka dilleri anlamıyor mı?
- +1 yıl
Mevzu hangi dilde okunması ya da okunsa sorun olup olmaması değil insanların özgürlüğü kısıtlanıyor arapça okumak isteyenin okuma özgürlüğü alınıyor bunu anlayamıyormusunuz gerçekten
- +1 yıl
Türkçe olsa ne olur dediğiniz şey insanların isteklerini hiçe sayıyorsunuz
- +1 yıl
Kuran ilk önce Arap kavmine indi o coğrafyaya indi. O yüzden onların dilinde. Bugün Amerika'ya git, İngiltere'ye git adamlar o duaları İngilizce okuyor. Amerikalı Müslüman siyasiler caz formunda kuran ayetleri okyorlar. Siyahi Amerikalı Hristiyanlar caz şeklinde kilise ilahileri okuyorlar. Bu kültürdür.
- +1 yıl
Dediğim gibi bu yapılabilir bir şey okunabilir okunmayabilşr biz bunu tartışmıyoruz burada seçim özgürlüğü alınmış oluyor bunu söylemeye çalışıyorum
- +1 yıl
Bu ülkede hiçbir zaman İnsanların evinden Kuran toplatılmadı yalan konuşma. Kuran Türkçe çevrildi halka ücretsiz dağıtıldı.
- +1 yıl
Evlerdeki arapça kuranlar toplatıldı araştırsbilrisin
- +1 yıl
Sen Kuran'ı Arapça okuduğunda namazda duada Arapça konuştuğunda ne söylediğini biliyor musun? Ben sana her şeyi Arapça ya da Çince söylesem bir etki yaratır mı anlar mısın beni? Anlamadığın bir şey sende nasıl bir etki bırakacak? Sadece ezberden başka bir şey değil.
- +1 yıl
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz size diyorumki ben arapça okumak istiyorum diyelim, benim anlayıp anlamamam sizi neden ilgilendiriyor ben arapça okumak istiyorum neden bu engellenşyor neden özgürlüğüm alınıyor ben bundan bahsediyorum
- +1 yıl
Ben niye araştırayım? İddianın sahibi sensin. Bana resmi gazeteden Kuranın toplanmasına dair ilan edilen bir karar getir internette bütün resmi gazete baskıları var. Bütün kanunlar, ilan edilecek düzenlemeler oradan yapılır resmi gazetede varsa tamam diyeceğim bul getir hadi.
- +1 yıl
Siz anlayamassınız arapça diyorsunuz ben başka bir şey snlatıyorum
- +1 yıl
Ben de sana diyorum ki madem Müslümansın. Sen Kuran'ı Arapça okuduğunda namazda duada Arapça konuştuğunda ne söylediğini biliyor musun? Ben sana her şeyi Arapça ya da Çince söylesem bir etki yaratır mı anlar mısın beni? Anlamadığın bir şey sende nasıl bir etki bırakacak? Sadece ezberden başka bir şey değil. Anlamadığınız halde hiçbir etki yaratmadığı halde NEDEN BU ARAPÇA ISRARI? SİZ NİYE ARAPÇAYI PUTLAŞTIRDINIZ BÖYLE?
Evlerden kuran toplatıldığına dair iddiayı ben niye araştırayım? İddianın sahibi sensin. Bana resmi gazeteden Kuranın toplanmasına dair ilan edilen bir karar getir internette bütün resmi gazete baskıları var. Bütün kanunlar, ilan edilecek düzenlemeler oradan yapılır resmi gazetede varsa tamam diyeceğim bul getir hadi. - +1 yıl
Bende diyorumki sanane insanların anlayıp anlamamasından insanlar böyle tercih ediyor seni ne ilgilendiriyor sana vazifemi insanların hangi dilde okuyacağı bende sana bunu söyliyorum
- +1 yıl
Çok basit aslında bilerek yapıyorsunuz bunu adam arapça okumak istiyor ya sizene size giren çıkanmı var
- +1 yıl
Adam anlıyor veya anlamıyor sizi ne ilgilendiriyor
- +1 yıl
Bize ne girip çıkıyor biliyor musun? O anlamadan etmeden papağan gibi aynı şeyi tekrar edip de MÜSLÜMAN OLDUĞUNU SANAN MECZUP BİR HOCANIN, DERVİŞİN CEMAATLİDERİNİN PEŞİNDEN GİDİP O ANLAMADIĞI ARAPÇA SURE VE DUALARI O ADAMIN ANLATIŞINA KANARAK ONUN KUKLASI OLUP İCABINDA İNTİHAR BOMBACISI OLUYOR. KELLE KESİYOR. ASKERİYEYE GİRİP MEMLEKETE DARBE YAPIYOR. DOMUZ BAĞIYLA KADINLARI BOĞUYOR (KONCA KURİŞ), KADIN İLAHİYATÇININ EVİNE BOMBA YOLLAYIP ÖLDÜRÜYOR (BAHRİYE ÜÇOK). Ama okursa anlarsa kimse tarafından oyuncak gibi kullanılmaz.
- +1 yıl
Allah herkese akıl vermiş aklını kullanmayı bilmeyen sırf arapça oldu diyemi beyni yıkanıyor güldürme Allah aşkına bir insanın beynini yıkamak ona arapça birşeyler anlatarak olmaz o kişi zaten saftır kanar
- +1 yıl
Herkesin kendi aklı var
- +1 yıl
La anlamıyorsun ne diyor? Bilmediğin bir dil. Bu ülkede kaç Müslüman Kuranı anlayacağım diye anadil seviyesinde Arapça öğrenmek için kursa gidiyor? Bırak bu ülkeyi aynısı Avrupa'daki adam için de geçerli, Hintli, Çinli adam için de geçerli. Dünyaya Hristiyanlıktan sonra en çok yayılan din İslamiyet. Anlamıyorlar anlatacak adam lazım. Bilen biri lazım. O bilen birinin sütüne havalesiniz. Kanı bozuk bir p1çse diyor ki bilmem ne ayetinde şu şu olay anlatılır bu olay da aslında şöyle şöyle insanlar dinden çıkmıştır allah bunları lanetler katli vaciptir der diyor. O "KATLİ VACİP" ilan ettiği herifler de kendi sevmediği zıttı olan menfaatine aykırı güç odakları ya da toplumun bir kesimi oluyor. Sonra diyor ki bakın ey müminler bugün de değişmedi dünyamız bugün de o katli vacip kişiler yok mu aramız da değil mi? Bunu duyan o "KATLİ VACİP" kişiler ne diyor lan bu deyip söylem geliştirip toplu reaksiyon alıyorlar tepki gösteriyorlar. Sonra elinde arapça kitap olan sizin hiç anlamadığınız şeylerin yazılı olduğu o kitaba bakıp zaten hükmü vermiş hurrrra deyip ülkeleri yıkıyorlar. iç savaş çıkarıyorlar.
- +1 yıl
Öyle senin sandığın gibi değil o işler sen boş ver anlamadığın konuları
- +1 yıl
O herifler size bir şeyler öğrettiği için bir de onları peygamber gibi kutsal görenler var. Saflık değil bu CEHALET. saf olan adam yaptığı şeyin nelere sebep olacağını bilmez bilmeden yapar böyle insanlar ise her şeyi bilerek yaparlar. Allah gözünde daha değerli bir kul olmak anlayışıyla Allah'ın yasaklarını yapmamayı, yapanları da yok etmeyi amaçlar bu şekilde bu yolda yükselmesinin kaidesi budur çünkü. Ama yasak olan, günah olan şeyi Allah mı söylüyor? Yoksa etrafında toplaştığınız elini eteğini öptüğünüz herifler mi söylüyor?
- +1 yıl
Konu çok saptı birde müslüman insan yahudi ya da hristiyan birisine oy vermez verirsede imanı zayıftır çünkü kuranda siz yahudileri hristiyanları dost edinmeyin kim onlarla dostluk kurarsa o da onlardandır diyor
- +1 yıl
Bak Avrupa'da İncil Latinceydi. Sadece pederler bilirdi. kilise bilirdi latinceyi. LATİNCE kutsal görülürdü. Ortaçağda bir sürü "Ya bunlar deli saçması yanlış doğrusu budur. İnanmayın" diyen bunu halka anlatmaya çalışan kaç ne kadar Kral, yazar, bilim insanı varsa katli vacip ilan edilip öldürüldü. Halk da hiç engel olmadı çünkü iyi bir Hristiyan olmanın yolu buydu. Bugün Arapça yeni çağın latincesi gibidir. Bugün İslamda Ruhban sınıfı vardır. Ortaçağda Martin Luther İncili Almanca'ya çevirdi Kilisenin o ruhban sınıfının sonu geldi.
- +1 yıl
Tamam ablam işin içinden çıkamıcaz konu saptı ya sorduğunnsorudsn bağımsız muhabbete döndü olay
- +1 yıl
Son yorumumu yapıyım
- +1 yıl
müslüman insan yahudi ya da hristiyan birisine oy vermez verirsede imanı zayıftır çünkü kuranda siz yahudileri hristiyanları dost edinmeyin kim onlarla dostluk kurarsa o da onlardandır diyor
- +1 yıl
Farklı milletlerle dinlerle dost olmazsan nasıl ülke olarak gelişeceksin? Kime mal satacaksın? Babayağı benim dediğim gibi anlattığım gibi eksiği var fazlası yok.
- +1 yıl
Kuran bunu emrediyor sen dostluk kurmak istiyorsan kur ne yapmamı bekliyosun kurana güncellememi getireyim 🙂
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden o saydıklarını yasaklasalar varya uzayda konaklayabilecek duruma yükseliriz. Amerikayı 1000'e katlarız.
- +1 yıl
E hani İslam sevgi kardeşlik barış diniydi öyle demiyor muydunuz?
- +1 yıl
İslamda kardeşlik var ama islam düşmanlarına öyle bi kardeşlik yok onu nerden cıkardınız
- +1 yıl
Sadece müslümanla kardeşilik, barış yapınca onun adı sevgi kardeşlik barış dini olmuyor yalnız :D :D :D. Mesela vahabilerle, şiilerle, alevilerle kardeş misin?
- +1 yıl
Allaha inanan rehberi kuran ve hz muhammed sav olan herkes kardeştir
- +1 yıl
Ben aleviler kardeştir diyemem çünkü arasında namazı kabul edende var etmeyende var kuran değiştirildi diyende var kuranı kabul edende var
- +1 yıl
Al işte :D :D :D :D :D :D :D :D
- +1 yıl
Ne olmasını bekliyordun kuranı reddedenle kardeş olmamızımı
- +1 yıl
Bunun doğrusu budur
- +1 yıl
Sen peki Hz. Ali'ye haksızlık yapıldığını kabul ediyor musun ya da Hz. İsa'yı Allah'ın oğlu olduğunu kabul ediyor musun? Onlardan seninkileri kabul etmesini istiyorsun sen onlarınkini kabul ediyor musun?
- +1 yıl
Hz aliye yapılan haksızlık derken?
- +1 yıl
Hz isayı peygamber kabul ediyoruz tanrının oğlu falan değil ama nefret etmiyoruz isadan peygamberdir inkar etmiyoruz
- +1 yıl
Hz. Ali'yi hilafetten mahrum bırakmışlar. Muaviye olayları yüzük olayı falan olmuş.
- +1 yıl
Haksızlık olmuş olabilir bu durumda ne yapmam gerekiyor?
- +1 yıl
E hani kardeştiniz barış içindeydiniz? Müslümandan başkası olmazdı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
- +1 yıl
Kişi kendinden sorumludur ben onlar için ne yapabilirim aralarında bir husumet olmuş olabilir savaş çıkmış olabilir herkes hesabını Allaha verir benden ne istiyorsun onu anlamadım
- +1 yıl
Anlamamazlıktan geliyorsun. Şimdi kişi kendinden sorumludur mu olduk? BABABABABA YUH DAHA NELER. Demin Müslüman olmayanla dost olunmaz, Müslüman olmayana oy verilmez diyordun ya? O zaman niye herkesin dini kendine ister müslüman olsun ister olmasın fark etmez demedin?
- +1 yıl
Ben doğrusu neyse onu dedim kuranda bu geçiyor yahudiyi seçemessin hristiyanı seçemessin ama seçiminde özgürsün hesabını Allaha verirsin
- +1 yıl
İsteyrn istediğini verir kuranda geçen budur dedim ne dememi bekliyorsun çok ilginç 🙂
- +1 yıl
Oy vermez verirsede imanı zayıftır bu kadar basit olay
- +1 yıl
Olayın imanla inanıp inanmamakla bir ilgisi yok.
- +1 yıl
Nasıl yok anlamadım siz müslğman değilseniz anlamanızı beklemiyorum tabiki sonuçta bizi müslümanları anlayamassınız
- +1 yıl
Kendine gerçekten kuranı benimsemiş kuranı hayatının bir parçası kendine yol gösterici edinmiş bir insanın nasıl inanıp inanmamakla ilgisi olmuyor
+1 yılZaten yönetiyorlar. Cogu yahudi kokenli liderlerin.
02 Yorumla- +1 yıl
Al işte.
- +1 yıl
Saatler sonra icimde kalmasın. Ya sen soruyu sordun. Milliyetciler, muhafazakarlar cikti asariz keseriz muhabbeti yapiyorlar. A... g... Çocukları. Türkçüyum birinizin bilgisi olsa bari. Adnan Menderes te sebataydi, bulent ecevitte sebataydi , deniz baykalda sebataydi. Mesut yilmazda masondu, demirelde masondu. A... g... Cahilleri sonuncusunu soyleyemem silivri soguk. Siz yıllardır sebataylar yahudiler yonetti. Agzinizi acmadiniz simdi mi erkek oldunuz gereksiz ib#neler.
+1 yılEvet veririm. yeter ki doğru şekilde yönetsin ve dinime saygı göstersin.
00 YorumlaSoyu sopu Türk olmalı dibine kadar. Başka türlüsü olamaz
00 Yorumla
+1 yılVeririm o insanın icraatine bakarım dinine kimliğine değil.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKimse vermez Türkiye farklılığa açık bir ülke değil
00 Yorumla vermem ben oy felan onların vardır düşündüğü bir şeytanlığı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurklerin dusmani coktur, oz Turk olmasini isterdim
00 Yorumla
+1 yılÜni mezunu olsa da yeter bize
10 YorumlaYok ya oy felan vermem çare ümit özdağ
011 Yorumla- +1 yıl
Adamın dini bizi niye ilgilendiriyor ki? İstediği dine inansın isterse hepsini reddetsin. Bu ülkeye ateist biri de çıkıp yönetse toplumun dini kutsallarına hakaret etmediği taktirde hiçbir şey olmaz. Gelip de camileri kapattırıp sünnet olmayı, namaz kılmayı, kurban kesmeyi hacca gitmeyi yasaklayamaz zaten buna gücü yetmez ki.
- +1 yıl
Halkının %100'ü Hristiyan olan ve geçmişte farklı milletlerin kafa taslarını kemiklerini ölçüp kategorilere ayıracak kadar ırkçı olan toplumlar bile bugün farklı dinden ve etnik kökenden başkan seçiyorlar da biz niye seçemiyoruz. Düşünemiyoruz bile böyle bir durumu. Onlar bizden daha mı az seviyor ülkesini? Daha mı az vatanseverler? Müslüman olup vatansever başkan olmaz demiyorum ki Türk-Kürt-Alevi olup ülkesini seven başkan asla çıkmaz gibi bir şey demiyorum ki siz niye gayri müslim olup Rum, Ermeni kökenli birinin bu ülkeyi sevebileceğine inanmıyorsunuz? Menfaatlerine hizmet edeceğine inanmıyorsunuz?
- +1 yıl
Müslüman olan vatan sever olmaz demiyorum yazdığımı anlamıyorsun. Sen Türk müsün? Türkçe anadilin mi? Hayır karşında Türk olan Türk dili ve edebiyatı mezunu biri sana yazı yazdığı halde anlayamıyorsun.
DİYORUM Kİ " Ben Müslüman olan biri vatanını sevemez" demiyorum. Ama siz müslüman olmayan biri vatanını sevemez diyorsunuz. Ben Türk olmayan biri bu topraklarda doğup büyümüşsa burada yaşamışsa vatadanını sevemez demiyorum. Ama siz sevemez hizmet edemez diyorsunuz. Türkler devlet kadrolarında Osmanlı'nın her döneminde farklı dinden ve etnik kökenden insanlara yer vermişler. 18. yüzyıla kadar Müslüman olma şartı varmış sonra onu da kaldırmışlar. Türkiye Cumhuriyeti de ilk kurulduğunda falan farklı etnik kökenden olan insanları devletin çıkarları için hizmetinde kullanmış. Edebiyata baktığında Ermeni olan Rum olan insanların Türkçe hikayeler, romanlar yazdığını ve hatta türküler bestelediğini görüyorum. Demek ki ülkede din ve etnik köken üzerinden politika yapmadığın zaman hepsine eşit mesafede durduğun zaman bu mümkün olabiliyor. - +1 yıl
Önce Osmanlı bu çok kültürlülüğü uzun yüzyıllarda iyi yönetti. Sonra İngiltere, Amerika ve Rusya bunu iyi yönetmeyi başardı. Ama bu adamlar bunu yaparken siyasetçileri çıkıp da X etnik kökeni diğerlerinden daha üstündür ya da Z etnik kökenine dinine çok acılar çektirdiler ötekileştirildiler demediler. BİZ diğerlerinden daha üstünüz ya da BİZE çok acılar çektirildi, BİZE çok haksızlıklar yapıldı dedi.
- +1 yıl
Sen anlamion asıl diyon ya Müslüman olup vatan severde olur diye he bizde sana diyoruz ki güzel kardeşim Müslüman olup kendini geliştirmiş birine oy vermek istiyoruz diyoruz ayrıca eğitim durumunu bana söyleyerek üstünlük kurmaya çalışman çok cahilce önce bunu ayırt et sen bi ermenilerin hocalı katliamını felan bilmiyoruz biz sanki asla Türk dışında kimseye oy vermem kendi milletimiz den tonla kendini geliştir insan varken hiç gerek yok
- +1 yıl
Hocalı katiliamını biliyorum. 1915-1918 olaylarında Türk köylerinin basıldığını da biliyorum. Ama bu konularda daha ortada durmayı tercih eden biri olsa nasıl olurdu?
- +1 yıl
Yok iyi olmazdı adamlar bize zamanında ne eziyetler etmiş sende diyon ülkeyi ermeni yönetsin olacak iş mi şimdi ben Ermenistana gitsem ben türküm adayım sizi yönetecem desem oy gelir mi parti açsam adamlar Türk Azerbaycan bayraklarını yakıyorlar düşmanız iki ülke sanki bir bizde ırkçılık varmış gibi konuşman bana saçma geliyor 😶
- +1 yıl
Ben bu ülkenin vatandaşı olanlardan bahsediyorum. Bu adamlar askerlik yapıyorlar. Ben Ermenistandaki Ermeniler ırkçı değildir demiyorum. Yunanistandaki Yunanlılar ırkçı değildir demiyorum. Ben atadan deden bu ülkede doğmuş büyümüş yaşamış Türkçe konuşan ama etnik kökeni Yunan Ermeni Yahudi olan dini islam olmayanları kast ediyorum. TC kimlik numarası olan askere gitme zorunluluğu olanlardan bahsediyorum.
Kesinlikle evet
00 Yorumlayok türk değilse güvenemem
00 YorumlaVerirdim
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle veririm
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMusluman ve düzgün biri ise milleti fark etmez
10 Yorumla
+1 yılDinime sahip çıksın da.
04 Yorumla- +1 yıl
Dinine sen sahip çıkacaksın. Herkesin dini kendine.
- +1 yıl
O anlamda demedim. Başımıza dine karşı bir adam gelirse dini anlamda zorlanırız
Bu zorluğu yaşatmayacak biri gelsin de isterse ne olursa olsun - +1 yıl
85 milyonluk bir ülkede hiçbir siyasetçi insanların ibadet etme hakkını elinden alamaz. Hiçbir şekilde dini yasaklayamaz.
- +1 yıl
O dediğin ancak 85 milyonluk ülkenin 84 milyonu farklı bir dinden olursa ve 1 milyonu Müslüman olursa, 84 milyon İslam yasaklansın der de siyasetçiyi desteklerse olur. 85 milyon insanın nüfusa müslüman diye kayıtlı olduğu 40 küsur milyon erkeğin sünnetli olduğu bu ülkede o dediğin asla olmaz.
+1 yılVermem.
00 Yorumla
+1 yılAhlaklı ise veririm
00 Yorumla
+1 yılVermem
00 YorumlaGündem konusunda 619 cevap paylaştı. Veririm
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026