Türkiye'yi farklı dinden ve farklı etnik kökenden biri yönetmeye talip olsa sizden oy istese oy verir misiniz?

Türkiye'yi farklı dinden ve farklı etnik kökenden biri yönetmeye talip olsa, bu adayın akademik açıdan da çok saygın bir konumda olsa mesela 3 yabancı dili akıcı şekilde konuşabilse, hukuk ya da ekonomi doktorası olsa sizden oy istese oy verir misiniz?

Farklı etnik köken derken Kürt olmasından bahsetmiyorum. Ermeni/Rum etnik kökenli olacak dini de hristiyan ya da ateist olacak. Yine burada doğmuş, büyümüş, üniversiteyi Türkiye'deki üniversitelerde okumuş yurtdışına eğitim almaya gitmiş falan. Türkçeyi falan gayet akıcı şekilde konuşuyor. İddiası da Türkiye'nin dış ilişkilerini düzeltmek, bizi ekonomik krizden kurtarmak, eğitim reformu, hukuk reformu yapmak olacak. Atatürkçü, Atatürkle bir sorunu yok fakat ülkücü, Türkçü değil. Böyle bir adayın Türkiye'nin menfaatlerine hizmet edeceğine itimat eder misiniz?

Bu soruyu niye sordum? Çünkü şu an İngiltere'yi şu an bir Hintli Rishi Sunak yönetiyor. Ondan önceki Liz Truss'tan önce Türk kökenli Boris Johnson yönetti. Amerikayı Afrika kökenli Obama yönetti. Babası Müslümandı. Yani dünyada böyle şeyler olabiliyor. Bizde de doğup büyüdüğü ülkeyi seven iyi olmasını isteyen gayri müslim kökenli, farklı etnik kökenden insanlar vardır. Acaba bunlar devlet kadrolarında çalışyor mudur üst düzey görevlerde? Çünkü onlar da Türk vatandaşı.

Güncellemeler
+1 yıl
Ha, Yahudi kökenli de olabilir. Yani bizim ülkemizdeki siyasette mesela Alevilik, Kürtlük tartışma konusu olup, siyasetçiler rakiplerine alenen demese bile gizliden alt metin olarak, propoganda yürüterek adayın Kürtlüğünü, Aleviliğini tartışmaya açabiliyor. Alenen dan diye söylemiyor bunu tabi. Ama ülkede el altından halka bunun propogandasını yapabiliyor. Siyasette de bu Hristiyan, Yahudi, Türk ve Kürt değil bundan olmaz deseler halk tepki gösterir mi acaba?
Türkiye'yi farklı dinden ve farklı etnik kökenden biri yönetmeye talip olsa sizden oy istese oy verir misiniz?