Hayır. Çünkü dört halifenin sonrasıda şeriatı uygulayacak ulviyette bir ortam ve insan kalmadı. Dört halifenin sonrasıda halifelik dini bir makam olmaktan çıktı ve siyasi bir makama dönüştü. Hz Peygamber (sav.) ve dört halife Allah'ın kitabı doğrultusunda hak bir nizam tesis ederken sonraki halifeler dini hükümlere uymadı hatta dini kendi menfaatleri doğrultusunda eğip bükenler dahi oldu. Durum böyleyken bir şeriat uygulması dine hizmet etmez tam aksine dine zarar verir. Bu sebeple laiklik modern en doğru yönetim biçimidir. Doğru uygulanan laik bir hukuk rejiminde kimse din yahut ettik köken sömürüsü yapamayacağı için sistem işini doğru yapanı yükseltecek eğri yapanı sistem dışına itecektir. Zaten bu yüzden cumhuriyet için (laik bir hukuk cumhuriyeti için) "cumhuriyet fazilettir" denmektedir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBir robot kullanma kılavuzunu kendisi bulamayacağı gibi İnsan da asırlar süren araştırmalara girse dahi kendi kullanım kılavuzu diyebileceğimiz şeriatten daha iyi bir kılavuz bulamayacaktır.
Hangi şeriat?
Hz. Ömerin mesai saati bittikten sonra devlete âit olan mumu söndürüp kendi işleri için kendine ait olan mumu yaktığı
Hz. Ebubekir efendimizin yöneticiliği döneminde devlet kasasından yöneticilik yaptığı için ücret almayıp, soranlara; "Peygamber efendimiz görevini yerine getirirken bir ücret almadı" dediği şeriat
01 Yorumla- 1 yıl
Yine Hz. Ömer'in vali olan Sad'a "bir Yahudi'nin toprağına onun rızası olmadan mescit yapmışsın, gerekirse o camiyi yık onun toprağını iade et, eğer gelirsem vallahi ben o İran şahından daha adaletliyim" gerekeni yaparım dediği şeriat
Gündem konusunda 439 cevap paylaştı. Sen istiyorsun belliki hülooğ
04 Yorumla- 1 yıl
İstediğimi nerede belirttim ben?
- 1 yıl
Ben size soruyorum , istiyorum ya da istemiyorum gibi bir şey yazmadım.
1 yılErkeklerin şeriat istemesi işlerine gelmesi sebebiyle anlaşılabilir olsun. Kaç kişiyle tartıştıysam Türkiye'ye şeriat gelsin diyen kadınların çoğunluğu da ne hikmetse hep yurt dışında yaşıyor. 1 erkeğin 4 kadın alabilmesini, kadınların kara ninja gibi gezmesini, orasının burasının kesilmesini uzaktan izlemekten keyif almak istiyorlar herhalde. Ayrıca şeriatla yönetilen ülkelerden suç oranı düşüklüğü ve can güvenliği açısından dünyada ilk 10'a giren tek ülke yok..
71 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Gündem konusunda 27,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır ben istemem tabi ki de
00 Yorumla
1 yılBuradaki cevapları okuyunca hayretler içinde kalıyorum. Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti içinde günümüzde bile saygı çerçevesinde konuşmayı beceremeyenler var. Herkes kendi düşüncesini söylemekte özgür olmalı, sizinle aynı duyguları beslemeyenlere hakaret etmek, ancak kişinin karakter zayıflığını gösterir diye düşünmekteyim.
Ben şahsen şeriat kurallarının olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak günümüzde bunu doğru şekliyle uygulamanın zor olacağının da bilincindeyim.
Az evvel şeriatla ilgili bir kaç yorum gördüm. Şeriatı sadece 4 kadın ile evlenmekten ibaret zannedenler var. Ancak onu da zaten yanlış biliyorlar. Bununla alakalı link bırakıyorum, okuyabilirsiniz.
İslam'da 4 kadınla evlenme şartları
Halbuki şeriatı tam anlamıyla öğrenmeye çalışsalar, aslında aile ve toplum hukukuyla birlikte ahlak konusunda ne kadar iyi olduğu görülebilir.
Bugün beğenmedikleri şeriatla, aziz ecdadımız zamanında 7 kıtaya ve 3 denize hükmediyordu.
Körü körüne cumhuriyeti savunmayı doğru bulmadığım gibi, körü körüne şeriatı savunmayı da doğru bulmuyorum. Var olan sistemlerin, doğru yönlerinden faylanmak, aslında en iyi çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
Not: Sadece kendi düşüncelerimi paylaştım. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.
21 Yorumla- 1 yıl
💯🌹
- Gündem konusunda 694 cevap paylaştı.
1 yılTürkiye laik ve demokratik bir ulkedir seriat sisteminin daha ne olduğunu. bilmeden şeriat isteyen belli bir kesim var %90 nin sözde Müslüman olan. bir ulkede daha inandigi kitabın içinde ne yazdığını bilmeyenler var sonra çıkıp kıçlarını yirtiyorlar şeriat diye bu yapan özellikle bayan kesimin insanlarına sözüm şu Mustafa Kemal Atatürk size seçme ve seçilme hakkı vermiş bunun kıymetini bilin şeriat uygulanan ülkelerde kadınların köpek kadar değeri bile yok ama illa şeriat diye kıçını yırtanlar bu ülkeden ittir olup şimdi Şu an gidebilir
20 Yorumla İslam hukuku ve kuralları uyulması gerekenler ile İnsan hukuku arasında ki fark tam olarak nelerdir bilmiyoruz. "İnsan bilmediğinden korkar" sözü gibi. Acaba İnsan hukuku hepimizi ne kadar bizleri memnun ediyor? Geçmişi bırakalım Adaletli ve hukuki bir Dünya düzeninde yaşadığımızı kim söyleye bilir? şu an günümüz de yaşanan cinayetler, sapıklıklar, dolandırıcılıklar,... ve verilen cezalar Savaşlar... Bence meseleye Adalete ve hukuk konusundan bakmak lazım Tam adalet ve hukukun sağlandığı bir sisteme gelsin ismi GUGUK olsun hiç önemli değil.
10 Yorumla
1 yılHayir, Bilime dayanan modern bir hukuk devleti istiyorum, 7. yüzyildan kalan hükümlerin altina sokulmaya calisilan cag disi sacmaliklari degil.
Seriat bir ise yarasaydi, Müslümanlar Seriat ülkelerine bakip gercek Seriat bu degil diye aglamazdi.
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBen baya baya seriat isteyenlerin allaha sov yaptiklarini düşünüyorum... hani insanogluna boyle gozunu boyuyorlar ya ben soyleyim boyleyik diye bunlarda yaradana aslinda hic dr istemedikelri hatta nasilsa gelmez ama niyetim buymus gibi gorunsun diye... bakin en muslumani benim seriat bile istiyorum demek istiyorlar
10 Yorumla Hayır, ama şeriatı kurtuluş gibi göstermeye çalışan bir zihniyet var ve bu iş tehlikeli bir hâl almaya başladı.. Ayrıca Allah'ın şeriatını kullar uygulayamaz.. Şeriat, dinle yönetilen ülkelerde yöneticilerin halkı daha kolay kontrol etmek için göstermelik olarak kullandığı bir aparattır çoğu zaman..
10 Yorumla
1 yılHiç istemem. Gerçek şeriat uygulanırsa her şey daha kötü olur.
32 Yorumla- 1 yıl
Dinden çıkmış oldun hayrını gör
- 1 yıl
Benim naptığım seni ilgilendirmez git işine
1 yılŞeriat Kur'an demektir. Kur'an ın hükümlerine şeriat denir.
İran ve Arabistan gibi ülkeler şeriat ile yönetildiklerini söyleseler de şeriatle alakası yoktur.
Eğer gerçek şeriatle yönetilecek olsa kesinlikle isterdim.
00 Yorumla
1 yılŞeriat: Kur'an hükümleri demektir. Ama herkes bunu yok kol kesme, yok kadını toprağa gömüp taşlama falan zannediyor! Kur'an adaleti insanlık için vardır ve bırak Türkiye'yi; kesinlikle dünya bu hükme göre yönetilmeli!
00 YorumlaHayır cumhuriyet gayet iyi bir yönetim şekli.
20 Yorumla
1 yılBahsettiğim şey gerçekten şeriat ise evet ama insanlar tarafından uydurulan şeriati istemem.
35 Yorumla- 1 yıl
Gerçek şeriat ve insanların oluşturduğu şeriat nedir örnek verir misin merak ettim de doğrusu
- 1 yıl
Gerçek şeriat "hırsızın elini kesin."
İnsanların uydurduğu şeriat "başı açık kadınları kesin."
Farz-ı misal... - 1 yıl
İranda uygulanan seriatten bahsediyor sanırım
- 1 yıl
Teşekkür ederim şundan dolayı sordum bazıları gerçek şeriatı kendi hayal dünyasında ürettiği kanunlar olarak görüyorda tabiki İran'daki şeriat ahkami şeriat değil daha doğrusu böyle bir şeriat kanunu ve hukmude yok ordaki sadece İncil Tevrat ve zeburdaki gibi zamanla kilise rahiplerinin kendi goruslerine göre değiştirdiği İncil Tevrat ve zebur gibi uyduruk bir insanı seriattir.
- 1 yıl
Gerçek şeriatta başı açık kadın cezâ alır gerçek şeriat hırsızın elinin kesilmesinden ibaret değil kadının aşağılanmasından ibaret.
- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
1 yılBilmiyorum nedense kulağa ürkütücü geliyor bir yandanda bu olan vahşetler engellenirdi ölüm ve popiş korkusundan cesaret edemezdi kimse..
10 Yorumla Niye istemim, her gün tecavüz taciz cinayet üreten sistem daha mı iyi?
126 Yorumla- 1 yıl
Dünyanın güvenli ülkelerinde şeriat mi var?
- 1 yıl
Örnek?
- 1 yıl
Örnek verdiğin ülkelerde ki yönetime baktım da
Neyse. - 1 yıl
Kafayı sıyırmışsın saydığın ülkelerin hiçbiri güvenli değil özellikle Afganistan. Şeriatın olduğu yerde güvenlik yoktur özellikle de kadınlar için.
- 1 yıl
Türkiye’de kısmî şeriat olduğu için Türkiye güvenli değil. Ben bilmediğim konular hakkında konuşsam senin gibi saçmalardım. Atatürkçülüğe putperestlik demenden belli şeriat olan ülkeleri sırf şeriat var diye güvenli sandığın. Afganistan’da kadının adı yok sokakta kadın görünce erkekler atlıyor üstüne. Şeriatın olduğu ülkelerde kadının hakkı yarımdır bu mu güvenlik? Sen de bunları anlayacak akıl yok çünkü koyun gibi nerde şeriat varsa oraya güvenli diyorsun hiç düşünme araştırma özelliğin yok
- 1 yıl
Benim karalama yapmama gerek yok çünkü zaten kadınlara yaptıkları zulümlerle kendilerini karalıyorlar. Neden istiyorsun şeriat 4 karı almak için mi? 🤣🤣🤣
- 1 yıl
Meselâ bu ülkede tam olarak laiklik olsaydı sen Atatürk’e hakaretten tutuklanırdın
- 1 yıl
Kadınlar için laik Avrupa güvenli. Allah’ın belirlediği kurallarda güvenlik yok. Şeriat olan yerler güvenli olsa kadınlar oraya gitmek isterdi ama hiçbir kadın istemiyor oralara gitmeyi ordaki kadınlar da şeriatı istemiyor. Avrupalı kadınlar meselâ asla islam ülkesine gitmek istemezler. Kendini rezil ediyorsun kadının hayvanla bir tutulduğu Afganistan’a bile güvenli diyorsun
- 1 yıl
Gülünecek bir şey yok ağlanacak şeye gülüyorsun. Kısmi şeriat yok demenden belli bi bk bilmediğin. Sen gerçekten 4 eşli erkek çok az sanıyorsun salk şey seni asıl komik olan sensin😂😂😂😂
- 1 yıl
İslam ülkelerinde erkeklerin hepsi çokeşli Türkiye’de de tarikatçi erkeklerin imam nikahlı karısı var. Neden 4 karısı olan erkekler haberlere çıksın? Haberlere çıkacak bir şey değil çünkü herkes biliyor
- 1 yıl
Afgan kadınların şeriat istemediğini nerden biliyorsun, 3-5 muhalif haberi mi sana bu algıyı yaptı 😀 Avrupa'lı kadınlar neden İslam ülkesine gelsin onlar hristiyan mhal 😀 Kadının hayvandan daha değersiz olduğu tek ülke laik Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kadın ölür ülkede ses çıkmaz ama 2 köpek ölsün sokağa iner milyonlar 😀
- 1 yıl
Afgan kadınları değil sadece genel olarak Arap kadınları istemiyor. Hani Araplar Avrupa’ya seyahat için gidiyor ya işte Avrupalı kadınlar şeriat yönetiminden dolayı Arap ülkelerine gitmek istemiyor sayın gezekalı! Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Herkes mensubu olduğu dinin ülkesine seyahat edecek diye bir kanun yok. Türkiye’de kadın ölünce halkın sesi gayet çıkıyor ama şeriatçı devletin sesi çıkmıyor.
- 1 yıl
Hiçbir erkeğin 2 kadına cinsel olarak yetemeyeceğini biliyorum zaten çokeşliliğe karşı olma sebeplerimden biri de bu. Maddi ve manevi eşlilik diye bir şey yok 4 karısı olan erkek hepsiyle sevişme hakkına sahip ama biyolojik olarak hepsiyle düzenli olarak sevişemez aralıklara yapabilir anca
- 1 yıl
Kadının hayvandan daha değersiz olduğu ülkelerin hepsinde İslam var eğer TC dindar olmasa kadın daha değerli olurdu İslam kanunlara ne kadar dahil olursa kadın o kadar mağdur oluyor. Şeriat ülkelerinde kadınlar ikinci sınıf ve orada yaşayan kadınlar da hallerinden memnun değil ama cahile laf yetmez
- 1 yıl
Kadınların hiçbir istediklerini sırf kadın oldukları için yapamadığı, kadının erkeğin gerisinde olduğu bir yerde kadınların mutlu olması imkânsız ama Avrupa’da kadınlar özgür, mutlu, rahat. 3-5 muhalif haberi değil röportajlar ve konuştuğum kadınlar bu algıyı yaptı ben senin gibi koyun değilim. Aklın olsa kadınların erkeğin gerisinde olurken mutsuz olacağını anlardın.
- 1 yıl
Arabistanda tecavüze uğrayan kadını hapse attılar ne safsın
- 1 yıl
islam uydurma bi din
- 1 yıl
inanmıyorum zaten
Allah'ın şeriatı ile evet, insanın şeriatı ile hayır.
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılBöyle bir soruyu biz sorsak 10. dakika da kaldırılmıştı. Yani böyle bir soru zaten gereksiz tartışmaya uzak
00 Yorumla
1 yılŞeriate değil;
Temelinde doğruluğun ve dürüstlüğün olduğu bir eğitim sistemine ihtiyacı var bu ülkenin.
00 YorumlaŞeriat isteyen zktirsin gitsin afganistana mk
00 Yorumla
1 yılYa böyle saçma sapan fikirleri düşünmek bile bizi 5-10 sene geriye götürüyor
00 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayir ataturkun kurduğu laik sistem taraftarıyım. Şeriat bu ülkeyi 200 yıl geriye götürür
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılfatih sultan mehmet gibi kendi kolunu bile feda edecek biri varsa yönetsin şeriatla. ama bunlar diğer ülkeler gibi uygular. gariban katiller asılır zengin katiller asılmaz
00 Yorumla - Gündem konusunda 324 cevap paylaştı.
1 yılHayır Türkiye laiktir laik kalacak
10 Yorumla
1 yıl✅Evet inşallah gelir
10 Yorumlahadi ordan nerden aklına geldi.
10 YorumlaAdı batsın şeriatın
00 Yorumla- Gündem konusunda 591 cevap paylaştı.
1 yılHande zaten ortam gergin bi rahat dur ayol
00 Yorumla - Gündem konusunda 711 cevap paylaştı.
1 yılBen Cumhuriyet kadınıyım
00 Yorumla - Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
m 1 yılHayır istemem..
00 Yorumla
1 yılşeriat isteyen gitsin irana
00 Yorumlabir şey söyleyim mi, cidden daha eğlenceli olurdu
00 Yorumla
1 yılSenin ağzın ne diyiirr foşşiiikkk
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılAsla
20 Yorumla - Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 1 yılAsla.
20 Yorumla - Gündem konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılHayır.
10 Yorumla İsterdim
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılhayır istemem
00 Yorumla Hayır istemem..
00 Yorumla
1 yılHayır istemem
00 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. istemem
00 Yorumla- Gündem konusunda 436 cevap paylaştı.
1 yılİstemem
00 Yorumla
1 yılhayır istemezdim
00 Yorumla- Gündem konusunda 609 cevap paylaştı.
1 yılHayır asla.
00 Yorumla - Gündem konusunda 860 cevap paylaştı.
1 yılÇok iyi olurdu
00 Yorumla
1 yılİsterdim
00 Yorumlayok istemem
00 YorumlaTabii ki hayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem