şu ekonomiye bakarsak 15.000 falan olması lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Derdimiz aralık ayındaki yeni değerlendirmeyle asgari ücreti en uygun noktalara çıkartmak.”
— Pusholder (@pusholder) October 9, 2022

şu ekonomiye bakarsak 15.000 falan olması lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Derdimiz aralık ayındaki yeni değerlendirmeyle asgari ücreti en uygun noktalara çıkartmak.”
— Pusholder (@pusholder) October 9, 2022

Tl değer kaybettiği müddetçe Rakamın yükselmesi bisey anlam ifade etmiyor. Asgari ücret 1300tl iken 2 kat daha refah yaşıyorduk. Çünkü o zamanlar dolar 3 lira civarlarındaydı. Asgari ücret 450$dı
Şu an asgari ucret tl bazinda 4 katindan fazla artti ama dolar bazinda %35 azaldı! Alim gücümüz %50 çöp oldu. Seneye asgari ücret 10000tl bile olsa dolar karşısında değer kaybettiğimiz takdirde bu zam hicbir anlam ifade etmiyor!
Igneden ipliğe, içtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe her sey dolara endeksli. Dolarla mı maaş alıyorsun diyenlere duyrulur
Devam, hiperenflasyona uçuyoruz devam, fiyatları makul seviyelerde tutamıyoruz, onun yerine paramızı pul etmeye devam, para basalım... ekmek 10 lira olunca da ağlarsınız. Dış mihraklar dersiniz.
Bu demek oluyor ki, döviz-yakıt-doğalgaz daha da yükselecek, daha çok para vereceğiz, daha çok para basıp daha çok dağıtıp üstesinden gelmek gibi bi düşünceleri varsa onu sadece fanatikler yer
Bence maaşa zam yerine alım gücünü dengede tutmamız gerek şu her gün gelen zamları durdurulması gerek üretim artmalı bu konuda o zaman rahat ederiz herkes kazanır huzur içerisinde oluruz ama bakıyoruz ki önüne gelen market vs manav her gün herşeye zam.
Bu dediğini ne akp yapar ne altılı saksafon kafalılar heriflerin daha projesi bile yok
Önemli olan asgari ücretin rakamı değil ederi. Mesela deseler ki asgari ücret her ay enflasyona göre verilecek veya her ay 750$ ederinde ₺ olarak verilecek bu doğru olur ancak şu an asgari ücrete kıyasla fiyatlar çok arttığı için bunun bir anlamı kalmıyor.
Cevap
90Cevap
En az 10 bin olmalı da zaten yüksekte ne olacak aynı zam ürünlere de gelir
Asgari ücret yukseltmekle alım gücü yükselmiyor asgarî ücrete zam yapıyorsun aynı şekilde herşeye de zam yapıyorsun ne anlamı kaldı. Önce mültecileri gönder istihdam alanı oluştur üretimi artir goruyum seni. Seçim yatırımları bunları yicek çok enayi var biliyor malını. Heryeri parsel parsel Araplara satmış hâlâ dahs iyisi yok diyorlar
Senin dediğin eski sistem şimdi önce her şeye Zam yapılıyor, Sonra Askeri ücrete zam yapıp ardın dan bir daha Her şeye zam yapılıyor. İşveren de işi çözmüş
Bizim insanimiz da buji anlamıyor. Rakamın yükselmesi bir şey ifade etmiyor enflasyon ile büyüyen rakam darlık getirir. 5 yil önce ki asgari ücretin alım gücü ile şimdikini kıyaslayın ne çıkacak! Hükumet bilerek ve isteyerek paranın değerini düşürdü halk teknolojik ürün almasin alamasın dış borç düşsün ama üretim yok tarım yok eğitim yok yok yok kolay gelsin
bak şimdi süt satanlar süte zam istiyor tamam mi zar zor istedikleri oluyor sonra bir bakmissin yemciler 2 kati zam yapmis sutculer daha perisan. bu ulkedeki sistem daha sütculerin derdini bile cozemiyor ayni mantikla koskoca halki mi gözetecek bu yarim akillilar. eskisi gibi degil ki artik. bir insanin bir cok ihtiyaci var. verilen zam tüm ürunlere gelen zammi karsilamiyor daha beter oluyor
aklı başında bilen arkadaşlar yazmış zaten benim ki tekrara girecek ama asgari ücreti arttırmak çözüm değil. istersen 20 bin tl yap. ücret artttıkça herşeye zam gelecek ve bunun önüne geçilemez. tek bir çözüm var o da üretim. biz ülke olarak üretmekten vazgeçtik yanlış politikalar sonucu. tamamen dışa bağımlıyız. öze dönmek lazım yoksa ekonomiyi düzeltemezsiniz.
TL bazında hiç bir zam tatmin etmez. RTE gerçekten halkı düşünüyorsa, dövize endeksli vadeli TL mevduatında olduğu gibi, maaşları dövize veya altına endeksli yapar.
Bu bağlamda asgarî ücret 500 Euro olmalı ve yıllar içinde yine Euro bazında artmalı.
Bunun dışındaki zamlar, tatmin edici olmaz.
Zamla çözülmez ki bu sorunlar istedikleri kadar zam yapsınlar paranın değeri kalmadı artık piyasaya zam yasağı gelmeli fiyatlar sabitlenmeli yoksa maaşlara zam olmuş olmamış kimsenin işine yaramaz verdikleri para ama boşuna konuşuyoruz ner de bunu anlıcak zeka bunlarda.
Rakamların yükselmesi bi anlam ifade etmez iyi yönden bakarsanız! Kötü yönden bakarsaniz da TL 'nin ne kadar değer kaybettigini göreceksiniz. Her türlü zarardayiz. Ayrıca şuanki asgari ücreti bile vermiyorlar!
Asgari ücreti çıkarma senin derdin ekonomiyi düzeltmek olsun 2 sene önceki duruma getir doları türk lirasına değer kazandir ki asgari ücretli fiyatlar ile enflasyon ile ezilmesin...
Her gün karşılıksız para basıp piyasaya sürüldükçe, hergün birçok şeye fahiş zamlar geldikçe, hergün vergi üstüne yeni vergiler bindirildikçe asgari ücreti 20.000 tl yapsan 3 ay sonra o da çerez parası olur.
Asgari ücrete zam demek alacağın ürünlerinin sayısının azalması demek. Örneğin Bugün asgarî ücrete 100 yumurta alan biri zam sonrası alabildiği yumurta sayısı 80 e düşüyor. O yüzden zam iyi bir şey değil.
En az 8000 yapacaklar. Ama iki ay geçmeden eriyecek o para da. Enflasyon sorunu çözülmeden asgari ücret 50000 olsa fark etmez. Fuzuli çaba bunlar. Soruna çözüm bulunmadan istediğin kadar zam yap boş.
Asgari ücreti arttırmak yerine şu pahalılığı azaltsalar.
En temel ihtiyaç olan ekmek bile 5-10 lira olduktan sonra 10.000 de 15.000 de olsa fayda etmez. Asgari ücret artışı sonrası kat be kat zam geliyor her şeye!
Saç parayı piyasaya nasılsa bok kadar değeri kalmadı türk parasını degersixlestikce degersizlestiriyot Amerika Kara Perşembe hatırlattı. 100 lira ile nir yemek yiyemedikten sonra kaç versen de boş
Asgari ücretlileri biraz rahatlatıcak ama enflasyonu çok sarsmayacak bir zam oranı gerekli. Şu anlık herkesin aklında aynı rakam var. 7500-8000 civarı.
Zamlar durmadıkça, piyasa düzelmedikçe gelen asgarî ücret zamları bir şey ifade etmeyecek.. 15 bin TL yapsalar asgarî ücreti ekmeği 20liraya alırız gerisini hiç söylemiyorum bile..
Dünyannı hangi yerinde asgari ücret 5500 birim para? bu zaten yeterli kadar yüksek önemli olan enflasyonu düşürmek yoksa birim olarak çok iyi diğer ülkelere göre
Bilemedim, ülkede alım gücü her geçen gün daha da düşüyor. Yani ne kadar fazla maaş olursa olsun yinede para eriyip gidiyor. Önce enflasyona bir çare bulmak lazım.
Bu heriften enflasyon zammı isteyen mi oldu? Millet enflasyonu düşür diyor bu da maaşlara zam yaparak göz boyuyor. Türk lirasının değeri kalmadı ki. Yakında bi ekmeğe bi çuval dolusu para veririz
Tmda sorun su asgari ucret cikinca peki o patron nasil verecek magisi nasilmi canim cunki uretiyi urune zam yapacak e noldu asgari ucuret yukseldi kim alacak
7.500 olacakmiş, alkoller benden🍷🍷içip içip sızmak lazım ayık kafayla yürümez bu devran sjksk
Çözüm asgari ücreti yükseltmek değil giderleri düşürmek giderler asgari ücretle beraber 10 kat artacaksa ne yapayım ben 15 bini..
Hangi işyeri verecekmiş o paraları? Derdi türk işletmeleri kapansın vergi ödemeyen ümmet işletmeleri açılsın. Tek hedefi o.
Maaş arttıkça ürünlerde zamlanıyor 100 binde alsan bir şey değişmez önemli olan paranın miktarı değil paranın alımgücü
Uygun nokta 100.000₺ bile olsa bizden katını alacak. Karşılığı olmayan paralar basıldığı sürece ve imalat olmadığı sürece berbat olacağız.
10 bin bile yapmazlar zo hayat başlı başına zor bu gün pazara gittim çocuklara meyve bile alamadım nasıl sağlıklı besleneceler bu çocuk lar
Zamsız hiçbir güne uyanmiyoruz, asgari ücrete zam gelse ne olacak misliyle insanlardan alıyorlar verdiklerini
Net 10 bin tl oldu oldu oldu oldu Aldım kabul ettim
Yapacak tek sey vardır devletimize guvenmek sonuna kadar.
Gerisi yalandır
Recep Tayyip Erdoğan 100 bin yapsa bizim iş adamları ve esnaflar da aynı anda onlarda zam yapar
bu bir çözüm değil , maaşları karşılamak için herkes kendi sektöründe fiyat artışına gidiyor yani değişen hiç bişi olmuyor. Ortalama 8000 lirada karar kılacaklar
15 bin oldugunda rahat edeceğini sanıuyorsun. esnaflarda aynı oranda zam yapar malum fırsatcı esnaflar ülkesiyiz. hatta fırsatcı insanlar ülkesi. ev araba vs. onuda geçtim calısanına 15 bin vermek için yine zam yapan işverenler olcak
Asgari ücreti yükseltmesinler, alım gücünü artırsınlar
Enflasyon durmadığı sürece bu sarmal böyle devam eder. Asgari erir 11 ay 1 ay da artar.
Yüksek naas alanlara. Bi indirmesi gerek önce kendi basından başlayarak millet vekilleri gelen maaslarınyğksek onları indirim hazineye yük olan tüm giderlere koşulmalı gerek
bu kısır döngü ne zaman sona erecek peki? hep böyle artış mı yaşanacak :d
🤣🤣 o zaman yumurtanın polisini 200e alırsınız asgari ücret 100bin olsa ne olacak
Uygun demese iyiymiş😂 Çok beklentiye girmeyin diyor herhal.
alım gücü olmadıktan isterse 20000 olsun farketmez
Gelir dağılımı eşitsizliği problemi çözülene kadar aynı sorun devam edecek diye düşünüyorum.
Asgari ücrete zam geldikçe sevinen var gerçekten :D
Ne olursa olsun geldiği gibi eriyecek rakamlar önemsiz
Fabrikalar işçi çıkardıktan sonra ne anlamı var zam yapılmasının?
Zam gelmesi çözüm değil önemli olan alım gücünün iyileştirilmesi
İstediğini yapsın enflasyonu önleyemiyor 20 bin yapsın isterse, aynı oranda herşeyin fiyatı artar.
Asgari ücrete zam yapmak çare değil keşke. Are olsa... Ne zaman anlayacagiz
Nerde 15.000 ya en fazla yapacakları 7.500/8.000 TL
Asıl sorun askeri ücret değil, piyasada ki zamlar. Böyle milleti kandırmak dan vazgeçsinler.
Ne zaman asgari ücrete zam yapsalar hemen ardından daha maaşı yatırmadan zamcıkları gönderiyor
Asgari ücretin yükselmesi bir anlam ifade etmez ilk önce zamlar vs durdurulmalı
Aynen öyle
Bu zatı muhterem hiç konuşmasa işler daha iyiye gidecek. Denemesi bedava..
5600 yaparlar diye umuyorum. Daha fazlasını patronlar kaldıramaz
Bu demek oluyor ki her şeye zam gelecek alım gücü düşecek
20 binde yapsa enflasyon tırmandığı müddetçe nafile
15 bin olsa ne olacak ekmek 15 lira olacak bu sefer, diğer şeylere de aynı oranda zam gelecek
7 bin lira yapar. Ülkede herkes 7-15 arasında sıkışıp kalır.
Çıkartsa nolcak sanki onla birlikte herşeyde kat kat artıyor
Enflasyon önlenmedigi surece asgari ucret isterse 30 bin olsun yine yetmez
100 binde cıtayı zorla ki belki 15-20 yaparlar az önerince iyice azaltıyorlar
İsterse 20 bin olsun , Cumhurbaşkanı boyle yaparak mi ekonomiyi düzeltecek , enflasyondan haberi yok herhalde saraydan gorunmuyor.. bu tek adamın ülkeye odettiği bedel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?