Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre temmuzda asgari ücrete zam yapılacak. Emekli maaşlarına gelen son zamda en düşük emekli maaşı 7.500 liraya yükseltilmişti. Sizce askeri ücret ne kadar olmalı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre temmuzda asgari ücrete zam yapılacak. Emekli maaşlarına gelen son zamda en düşük emekli maaşı 7.500 liraya yükseltilmişti. Sizce askeri ücret ne kadar olmalı?

Asgari ücrete zam yapılması o an ki hükümetin devlet yönetiminde başarılı olamadığının da ilanıdır.
Zam alan buna sevinmemeli verende bununla övünmemelidir. Asıl gaye alım gücünü yükseltmeye yönelik değişimleri hayata geçirmek olmalı. Tüketim çılgınlığı üzerinden bereket ve bolluk söylemlerinden vazgeçilip, üretmeye ve ülke ekonomisine kattığı değer bakımından insanlarla övünülmelidir.
Verilen zam ne olursa olsun tüketime güdülenmiş bir toplumda gidişatı hep aşağı yönlü tutar. İnsanlar, birilerinin kendi zenginlikleri içi yarattığı ekonomik buhranda geçim derdi ve hayatta kalma arasında sıkışmışken, verilecek ücret artışları onların haklı tepkisinin yatıştırılmasına yönelik yapılır. Bu nedenledir ki bundan önceki zamların nasıl ki çözüm olamayışı gibi bundan sonrakiler de olamayacaktır.
Ne zaman ki birileri asgari ücrete zam görüşmelerini zafer edasıyla haberlere düşürür o hükümeti sandıkta değiştirmesi gerekir toplumun. Zam değil ülke parasının değerlenmesini ve kendi alım gücünün artışını istemeli ve bundan mutluluk duymalıdır. Bunun dışında ki verilecek fazla tutar ancak hükümetlerin acı çeken halka verdiği yatıştırıcıdan fazlası değildir olmayacaktır da.
Aynı fikirdeyim çok güzel ifade etmişsiniz.
Sonunda dile getirmek istediğim şey buydu
Eline sağlık abi
Teşekkürler üstad. Çoğu kisinin gonlundekini yazmissin
SGK kayıtlarına göre asgari ücret ile çalışanların oranı %42 ve 1.500 TL ekleyince bu oran %70 çıkmaktadır. Emekli olan insanlarımızın aldığı ücreti de düşünürsek, nüfusun %85 civarı açlık sınırında yaşıyor. Bir işçinin 50 yıllık emeği, 1 ev+1 araba şeklinde gitmektedir. Burada 2 tane önemli nokta var, bir işçinin arkasından gelen çocuklar da işçi düşüncesi eğiliminde, çünkü bunu değiştirecek şey eğitim sistemi ama yönetimin tekelinde olduğu için değişmiyor. İkinci önemli nokta, ülke sınırları dışına çıkmadığı için insanlarımız yerinde duruyor ve dışardaki gelişmeleri algılamıyor, işçinin ne ekonomik gücü var dışarıya çıkacak, ne de gözünü açmaya yarayan medya araçları , sonuç tepeden yapılan her türlü fiile şükür anlamında dönüş yapılıyor, çünkü alternatif sistem seni düşman ilan etmiş ve dışlamıştır. Son söz, uzattım ama bir insanın en önemli görevi kendini değiştirmesi ve geliştirmesidir, mücadele ve fedakarlık gerektirir, yapamayanlar sürü içerisinde debelenip durur.
Sizde bunu yediniz dikkat ettiyseniz yapılacak ne kadar iş var ise ya seçimden önce yalap şap yapıyorlar ya da tam tersi seçimden sonrasında erteliyorlar burada alt metni dikkatlice okumanız gerekiyor nedir derseniz bu alt Metin seçimden sonraya bırakıyorlar ki olasılığı hükümet değişikliğinde o kadar derdin arasında bir de bunu ekleyelim yeni hükümet sorunlarla boğuşurken bir tüy de biz dikelim diye diğer alt metin seçim vaadi bak biz bunları söyledik ama bize oy verin ki olsun yoksa olmaz yani şuana kadar yapılan sağlık personeli , öğretmen ataması v. b sadece göz boyama
#Mirliva
Soruyu doğru kelime ile sorup detayda nasıl yanlış kelime kullandın anlayamadım.
Cevaba gelince; kapitalist bir toplumda asgari ücretin artışı asgari ücretliye kâr sağlamaz, alım gücünü düşürür. Asgari ücretli, mavi yakalı, beyaz yakalı ve üst düzey yönetici ayrımında bir denge yakalanarak ayrıca üretim kapasitesi arttırılıp alım gücü yukarı çekilerek asgari ücret belirlenmeli.
Buna rağmen öyle dengesiz bir pozisyon mevcut ki asgari ücret son kez olmak üzere yoksulluk sınırı üzerine çekilmeli ve orta sınıfın maaşları da bu artış ile eş oranda olmalı.
Son olarak asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak söylemi iktidarın satranç tahtasındaki hamlelerinden biri. Biz Temmuz'da zam yapacağız, bize oy vermezseniz zam alamazsınız mantığı ile gerçekleştirilmiş bir hamle. Muhalefet de hemen zam oranını açıklamalı.
Cevap
105Cevap
Seçimler bitip her şey yoluna girdikten sonra öyle eskisi gibi tatmin edici maaş zamları gelmez ayrıca artık sık sık zam güncellemesi olmaz! Her şey seçimlerden önceki ortama döner ama yeni bir yönetim gelirse sözlerinde durmaları beklenebilir bunu en iyi zaman gösterecektir...
Ne kadar zam yapılırsa yapılsın bir şey değişmez. dolar da zaten 29-30 gibi olur. hatta ürünlere de zam gelir yine zaten o zamın kat ve katını bizden çıkartırlar yine. bu yüzden de isterse 20 bin olsun bir şey değişmez sistem değişmeden. ama şu an için 10 bin üzeri bekliyorum ben zam gelirse muhtemelen bu civarlara çıkartırlar ama aşırı zam yapmazlar
Öyle para dağıtıyorlar gadası. Bunun acısı cok kötü çıkar
Fark etmez. Zaten her türlü sistem seni asgari ücrete çalıştırıyor. Geçmişte aldığın paralar hep asgari seviyeye geldi. Zamlıydı şimdi daha çok zamlandı. Doların 22 - 25 civarına çıkacağını düşünürsek gereksiz. Şimdi birileri çıkıp "yahu zam yapıyorlar en azından, şükret diyecek" sevgili arkadaşım o zamlar sana enflasyon olarak geri dönecek. Para bolluğu enflasyonu daha çok tetikyecek ve şu an ki değer kaybının üzerine yük olarak binecek...
Ne güzel, yorumları şöyle bir okudumda, güzel ülkemde herkes ekonomi konusunda kendisini geliştirip uzmanlık seviyesine erişmiş!!!
Gelir-gider, işçi - işveren dengelerinden bahsetmeyi unutmuşlar sadece. O kadar da olsun demi. Herkes her bokolog olma konusunda master yapmış durumda.!
Fırtına illa ki dinecek. O yüzden bu ekonomik fırtına sürecinde taban fiyatlarını yükseltiliyor olmak önemli! En nihayetinde ekonomik kriz dindiğinde, elimizdeki rakamlar bizi mutlu etmeye yetecektir yeter ki tabandan başlayarak ücretler de arttırılsın!
Bence 9500 / 10000 yapacaklar.
Maaş yükselteceklerine, ürünlerdeki zam oranlarını dengelesinler ve alım gücü arttırsınlar. Çay kaşığı ile verilen kepçeyle geri alınıyor.
Ayrıca seçim sonrasına kalan hiç bir vaatleri gerçekleşmeyecektir ve tüm kozlarını seçime kadar fazlasıyla kullanacaklardır.
Türk Lirasının alım gücü yükseltilmeli ve ülkede asgari ücretle çalışan sayısını yok edecek kadar azaltmaya çalışılmalıdır.
Tüm iş ve meslekler tanımlı hale getirilmeli, tanımlı herhangi bir işi yapan tüm insanlar en az yoksulluk sınırında ücret almalı, asgari ücret ancak geçici, kısa süreli, vasıfsız ve de kesinlikle çok çok az sayıda kişiye ödenen bir ücret türü olmalıdır.
Asgari ücretin artışı orta ve uzun vadede fayda değil zarar getirir.
ln merkez bankası kağıt basıyor son çırpınış bir bedeviden kurtuluyoruz bol bol dua edin bu bk çukurundan çıkacağız ama bu pisliklerin bku 10 yılda zor temizlenir ala güzel kardeşim değil çevresi sqiyor bizi
Dolar da 30 lirayı görür. Yani yapılan zamla daha da zayıflar alım gücü. Kardeşlerim finans sektöründeyim. Borsa, altın ve döviz işi yapıyoruz. Bu işin içinde biri olarak söylüyorum, üretimin artması lazım. Tarım, sanayi üretim olması şart. Piyasayı ucuzlar, enflasyonu düşür maaşlara da zam yapma.
O halde ihracat rakamları cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde, BIST 100 endeksi 6 ayda %122,3 artmış, üretim olmasa böyle olabilir miydi, tarımda verilen destekleri takip etmenizi öneririm.. Önemli olan doların düşmesi de değil Japonyada 1 dolar 150 yen, biz yeni üretime atılan bir ülkeyiz zamanla oturacak sistem zaten.
Üretimin kralı var git birgün sınır kapılarında gör bakalım günde kaç bin tır çıkıyor ihracat çok fazla hatta o kadar fazlaki iç piyasada fiyatların yüksek olmasının sebebi bu üreticiler iç piyasaya mal vermektense ihracat yapmayı daha kârlı buluyor enflasyonun sebebide bu bana sorarsan ihracata sınırlama getirilmeli önce iç piyasanın talepleri karşılanmalı o zaman enflasyon düşer
@Sozdemir47 üretim varsa kişi başına düşen gelirin neden bu kadar düşük? Zam ve ceza ile ayaktasin
Üretim sana bana değil ihracata gidiyor bak sana küçük bir örnek vereyim bu ay domates ihracatı çok düştü en kral salkım domatesi 15 liraya aldım bu geçen ay 30 liraydı
Bakan ona kendi karar veremez. Kendi cebinden para ödemiyor. Temmuz ayında yeni hükümet ile gerekli bakanlar gerekli birimler işveren vb oturup gidişat konuşulur. Ülkede neler değişecek gidişat hakkında ön bilgi verilir. İşveren ikna edilir bakanda yeni CBının emrini uygular. Kafasına göre babasının şirketini yönetiyor gibi zam açıklaması yapamaz.
Aggari ücrete yaz yapıp işverene sen adam çıkarma 100tl teşfik vereceğiz işçi başı demekle kötü gidiş düzeltilmez
Kaç olursa olsun fark etmez, asgari ücret 10 bin de olsa ay sonunu zar zor getirirsin, 20 bin olsa da, 50 bin olsa da. Asgari ücret artışı tsunami dalgası gibi. Asgari ücret her arttığında daha fazla kişi "asgari ücretli" haline geliyor. Çok yazık.
Bence şu anda asgari ücret şu an için söylüyorum en fazla 15.000 lira olması lazım ama zaten Temmuz sonrası Allah nasip ederse bunlar iktidarda olmadığı için daha güzel fırsatların geleceğini düşünüyorum
Ya bakın tamam maaşları yükseltmeniz için teşekkürler ama artık lütfen şu herşeye gelen zamlara engel olun fırsatçı satıcılar engel getirin vergileri düşürün sadece maaş yükseltmek çözüm değil vergini düşür israfci vergi alıyor sunuz
Memurun refah seviyesi yıllar geçtikçe düşüyor. 22 bin küsür maaş alıyorum, akademisyenim ama bu saçmalığa da artık bir son verilmesi gerektiğine inanıyorum. Diyelim ki 10 bin oldu, bu ülkede 11 bin alan memurlar var. Yazık, cidden yazık !
Yani asgari ücret 10bin olunca memurun maaşının 11 binde mi kalacağını sanıyorsun? 🤔 🤔 🤔
Asgarî ücret asgariden çıkıp normal bir maaşla denk oldu. Ondan sonra da her şeyin fiyatı zamlandı. Aga tamam yeter adı üstünde asgari maaş, daha nasıl zamlı olabilir ki? Bu kadar yeterli. Yoksa her üründe bir zam fiyatıyla karşılaşıcaz.
Temmuzda bu görevlerinde olmayacaklar. Yapamayacakları şeylerin vaatlerini vermesinler boşuna.
Asgari ücret en az 1000 dolar olmalı özel tüketim vergileride kaldırılmalı aksi takdirde sürünmeye devam
Başkaa
O zaman normal maaşlılar ne kadar
Öyle bir dünya yok
2023 şartlarında Türkiyede asgari ücretin 1000 dolar olması gerekiyordu çoktan. Avrupa standartlarındaki ülkelerin çoğunda 1000 dolar altında asgari ücret göremezsiniz. Ülkeyi batırdıkları için Avrupanın 3,4 katı eksik asgari ücret alıyoruz zaten. Birde üzerine vergilerle 10 kat aşağıya düşüyor alım gücü
2015 yılında Türkiye daha güzeldi
@melisaaa81 aynen öyle 15 temmuza kadar ülke iyidi şimdi eser yok
15 temmuzla zerre alakası yok.2015 e kadar her şeyi sattılar. Satılacak şey kalmayıncada para basmaya başladılar enflasyonu patlattılar çin ekonomisi modeli yapacağız deyip daha çok para basarak parayı değersizleştirdiler dövizleri uçurdular. Sonra bu kendi batırdıkları şeyi yeni sistemle düzeltiriz diye elalemi kandırıp tek kişi yönetimine geçtiler. Birbirinden kesinlikle ayrı olması gereken yasama-yürütme-yargıyı tek adam elinde birleştirip ülkeye olan güveni bitirdiler. Adaletin, liyakatın, güvenin olmadığı ülkeye yatırım gelmeyince döviz girmeyince dahada çok para bastılar. Sonuç olarak g20 den bile düştük. Elde yerli fabrika kalmadı, tarım hayvancılık bitti, dolar-euro 20 oldu, dışa bağımlı hale geldik, vergilerle halk iyice soyuldu, enflasyon %300, alım gücü yerlerde, ülke batmanın eşiğinde. Bu seferde bunlardan kurtulamazsak afrika ülkelerini kıskanır hale geleceğiz
Ülke yönetmek kolay değil
@melisaaa81 valla knk sen olsan şimdiki hükümet ten daha iyi yönetirsin ekonomiye koy beni ben bile pek bilmesem yine bunlardan iyi yönetirim damat gidince dolar 6 ya düşmüştü 8-9 lardan boş koltuk bile iyi yönetti 2020 de halk buna şahit oldu
Kolay değildir yönetmek ama samimi söyleyeyim 6 lı dan da bunlardan da iyi yönetirim, sen iktidarı al kanka muhalefete gelirim ben 😃
Avrupanın en kötü ekonomilerindrm biri ispanya da ki "binlikler" gösterilerini araştırın 1000 euro alıp insan gibi yaşayamıyoruz diyerek madridi yangın yerine çevirenleri, halimiz ne acı anlayın
Zaten kusursuz ol diye muhalefet, zehirlenme die
Doğu-batı konsülü yıl 2100 yıl daha öncesi 😉
Ölüm vs kanser diye tercih yapmak
Bu seçimi kazanamaz fakat meclise girer + olarak bir sonraki seçimde eğer muhalefet kötü yönetirse gelir yanlışım varsa düzeltin
Bu seçimde ilk turda hiçkimsenin beklemediği kadar ciddi oy alacak. Bundan korktukları için çekil diyorlar zaten sürekli karalama yapıyorlar.2. Tur imkansız değil. Bu seçimde 2. Tura kalırsa %75 ile seçilir tüm akp oylarını bile çeker çok net söylüyorum. Chp de olmadığı için kendi partisini kurduğu için akp seçmeninden inanılmaz bir oy toplayacak.
Bu seçimde 2. Tura kalamazsa bile 2028 seçimlerinde garanti cumhurbaşkanı diyebiliriz.
Ek olarak parti seçimlerde akpden kayan tüm oylar İnceye gidecek. Mhpdende aynı şekilde. Memleket partisinin 1. Parti olması beni hiç şaşırtmaz.1. Olmasa bile meclisin %25 civarı koltuğunu alacağını düşünüyorum.
1 de dediğin gerçi gelmiyor fakat dediğim gibi kazanmasa bile meclise sağlam girer ve bir sonraki seçimlerde güçlü olur 1 yıl sonra belediye seçimlerinde bile belediyeler kazanır ve maddi sorunu da kalmaz hayırlısı sinan ogan hakkında ne düşünüyorsun
Burası Türkiye imkansız diye bir şey yoktur. Önümüzdeki 50 günde inanılmaz şeyler başarabilir İnce.
Sinan Oğan aslında adaylar arasındaki en donanımlı kişi. Ama çok ucu ucuna çıktı ortaya. Muharrem İnce ile Ümit Özdağ son anda ayrılmasa İnceyi aday yapacaklardı ittifak olarak. Olmayınca Sinan Oğanı çıkardılar ortaya ama çok bilinirliği yok maalesef. Üzerinde inanılmaz medya ambargosu olmasıda en büyük sorunları. Cumhurda hüdaparın olmasından memnun olmayan ülkücülerin oyunu çekecektir. Mhp oyları tamamen iyi ve zafer arasında bölüşülecek bence. Ama Sinan Oğandan maks beklentim %4,5 civarı açıkcası. Hatta İnce 2. Tura ona bölünen oylardan dolayı çıkamayabilir öyle bir eksi yönüde var ama mhp oylarının %70 kadarını çekeceğini düşünüyorum.
2. Tura ona bölünen oylardan dolayı çıkamayabilir derken?
Kılıçdaroğlunu geçemez Sinan Oğan a giden oylardan dolayı dmeek yani
@AgustusOctavianus bende ince ile Sinan arasında ikilimde kaldım hangisine versem oyumu diye 🤣
Zaten mhpnin milliyetçiliği bitti artık. Bu saatten sonra aklı olan kendine ülkücüyüm milliyetçiyim diyen oy vermez. Haliyle buradan çıkan oylar chp kanadında olan iyi partiyede gitmek istemeyecek. Bu ikilemden hariç en mantıklı seçenekleri İnce olacakken başka aday olarak Sinan Oğanın çıkması ülkücülerin oylarını ona kaydıracak. Birde tam senin kaldığın ikilemde kalanlarda cabası. Bu iki isim arasında yaşanan oy bölünmesi asıl bizi istemediğimiz 2 adaya mecbur bırakacak 2. Turda gibi gözüküyor.
Alım gücü böyleyken istediği kadar yükselsin ne fayda. Hem asgari ücrete zam yapıyorlar hem de ürün fiyatları yükseliyor. Ne anladık?
Fırtına illa ki dinecek. O yüzden bu ekonomik fırtına sürecinde taban fiyatlarını yükseltiliyor olmak önemli! En nihayetinde ekonomik kriz dindiğinde, elimizdeki rakamlar bizi mutlu etmeye yetecektir yeter ki tabandan başlayarak ücretler de arttırılsın!
Askeri değil, asgari.
Bence asgari ücretin yükselmesinden ziyâde, mesela %15 artıracaklarsa, ürünlerin fiyatlarında indirime gidilmesini sağlamaları daha doğru olur.
ara zam olmaz geçen seneki seçim yatırımıydı bu temmuzda seçimden sonraya denk geldiği için ara zam beklemeyim kılıçdaroğlu seçilsede zam gelmez
Hep aynı konu bu konu burada tartışılmamalı. gidip insanlar belediyeye çimere şikayet etmeli marketdeki zamları. bişey değişmiyor her asgari zamında.
AKP oy için herşeyi yapar ülkeyi bile satar yeter ki kaybetmeyelim diyo o yüzden seçime kadar darphaneden bastıkları paraları dagitacaklar yoksa hepsi ayvayı yiyecek seçimi kaybederse.
Zam gelse ne olur dilimizde tüy bitti maşımız aynı kalsın ama enflasyon gerçek anlamda (TÜİK verileriyle değil ) tek haneli rakamlara insin diye ama anlayan yok ki hepsi nato mermer nato kafa
Mevlam verdikçe veriyor. Asgari ücrete zam, emekliye zam, eyt, asker alıcaz, polis alıcaz, memur alıcaz, sağlıkcı alıcaz. Hayırdır ya yakında seçimmi var.
Hemen dolar, altın, gayrimenkul, araba ne alabiliyorsunuz alın derim 😂 asgari her arttığında her şey tekrar artışa geçiyor. Alım gücü yükselmiyor.
Önce kendileri iktidarda kalacak mı ona baksın. Sürekli 6 ayda bir zam yapılırsa para tuvalet kağıdı olacak. Ekonomiyi düzeltin önce ekonomiyi. Zam yapmak ise yaramaz
Dün yapmicaz diyorlardı şimdi yapcaz mi diyorlar. Asgari ücrete ara zam olmayacak diye açıklama yaptılar hangisine inanacağız acaba? TV kanallarina mi sana mı?
Asgari ücrete zam yaparak kötülük yapıyorlar ama siz farkında değilsiniz enflasyon bu haldeyken asgari ücret bir halta yaramaz aksine senin katilin !! Herşeye zam demek en kiralarinin uçması demek gıdanın fahiş fiyata alınması demek artık taksitle domates aliriniz
temel sorun ücretlere zam yaparak var olan sorunu çözebileceklerini düşünmek
bence tam tersi artan hayat pahalılığını düzeltmek..
Zam yapılması maliyet artışı demektir bu da fiyatlara yansır haliyle bir anlamı kalmaz. Zam demek kaynak yaratmak için para basmak demektir. Bu da paranın değer kaybı yani devalüasyon demektir. Zam yaparak çözemezsiniz
TÜİK tarafından açıklanan yoksulluk sınırı ücretine yükseltilmeli bence.. rakamı bilmiyorum, bakıp kontrol edin lütfen..
Ülkde yanlıslık su askeri ücret zam yapılınca halkta devlete iş düzelecek zannediyor zam gelince firmalar fiyat yükseltiyor bir ise yaramıyor
Bireylerin gelirleri arasındaki uçurumu azaltmak lazım ondan sonra suç oranları artıyor ceremesini yine kendimiz çekiyoruz
Asgari ücretin yükselmesinden çok fiyatların yükselmemesi önemli. Ben 1000 TL olsun maaşım herşeyi alabileyim daha iyi olmazmı. Asgari ücret artıyor ama bir asgari ucretle bugün bir cep telefonu bile etmiyor.
yav amma bos yaptilar marketten abur cubur alamiyorum. illa iki cips yemek icin amele gibi calismak mi zorundayim yeter
15 bin olmalı bu gün için ama temmuza enflasyon dolar altın ne olur bilmiyorum yani o gün 15 bin olsa da yetmez
Keşke enflasyon olmasa asgari ücrete de zam gelmese çünkü asgari ücret ne kadar zamlanacak olsa bile enflasyona yetişemez ezilmeye mahkum
Yakında ekmek almaya giderken bir avuc dolusu kağıt parayla gitmemiz gerekecek. İran'a benzemeye başlıyoruz a dostlar.
İran ekonomisi kötü değil
Asgari ücretle çalışan bir kişinin rahat bir hayat yaşayabilmesi için en az 25,000 TL olması gerekir.
10.000’nın üstünde olacağı kesin. Galiba en fazla 11.000 olur. Eğer hükümet değişirse o zaman nolur insan kestiremiyor.
Seçim öncesinde tüm kozlar oynanıyor.. Yapılan zammın hiç bir işe yaramayacağı aşikar. Paranın değersizleşmesi sonucunda zammı alamadan yine eriyecektir.. O yüzden miktarına çok takılmıyorum..
Bunlar yapmayacak. Yeni cumhurbaşkanımız gerekeni yapar ve refah düzeyi artar
Kaşıkla verip kepçeyle alacaklarsa hiç vermesinler.
valla su zam isini secim olmadan yapsalar daha mantikli sirf secim icin
İlk 1 ya da 2 aya rahatlatıyor sonra her şey eskiye dönüyor
Yiyorsa dolara sabitlesinler o zaman anlarım onların iyi niyetini
Temmuza kadar gitmezlerse yaparlar. Adamların öz güvene gel sanki kazık çaktılar koltuklara
Onun da bir kıymeti kalmayacak enflasyon karşısında.
Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentileri var zamlar gelmeden?
İnşallah Temmuz a kadar iktidar değişecek ve daha güzel şeyler olacak
Her dakika ayrı bir şeyler söylüyorlar sabah zam yok dememişlermiydi.
Artsa nolucak
Zamlar hızla artıyor her geçen gun
İstemiyoruz arkadaşım yav ne bu zam kaşıkla veriyosunuz kepçeyle alıyorsunuz
Bu ülke bu sistemde hiç bir şekilde halkını kurtaramaz.
Kötü konuşmak istemiyorum. Yine fiyatlar artacak ucacak..
1000000 olsun ne farkeder verdikleri zamların bir karşılığı yok zaten para basıp veriliyor.
Zaten Temmuz ayında yapılmıyor muydu asgari ücrete zam
Hayır her sene Ocak ayında yapılıyor. Geçmiş zamanlar enflasyon yüzünden yapıldı.
Seyda kocana soyle iscilerine fazla maas versin :)
Koc un ceo su degilmi o ayarlamiyormu para islerini :)
Konusmustuk evlilik sozlesmesinde
10 k olur millette zama hazırlanır sonra başka şeyler olur komik bir hayat
bu şahıs birkaç ay önce de kesinlikle yeni yıla kadar zam yok demişti :)
eyyy seçim sen nelere kâdirsin :)
Ekonomiyi düzeltemedikten sonra sonra istersen maaşları elli bin yap yüz bin yap en büyük banknot 200 lirayla bile sepet dolmuyor ülkeyi hiperenflasyon batağına sürüklemekten başka bir şey yapmıyorsunuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?