Valla bilmiyorum ama yapsalar iyi olur. Geçen hafta marketten alışveriş yapmıştım. Temizlik ürünleri falan da vardı içinde baya yüklü bir alışveriş olmuştu. kasada kadın bana direkt kaç olduğunda durmamı istersiniz dedi. Ne alaka hepsini geçin dedim anlamayarak. meğer insanlar artık bi tutar söyleyip o fiyattan sonrakileri bırakıyormuş. Valla çok ağladım, bir insanın hevesle arabasına koyup kasada bıraktığı bir ürün canımı acıttı. ülkemin geldiği hale üzüldüm.
Bu bir söylentiden ibaret bence. Yapsınlar 3 bin TL de görelim. Gerçi o bile az gelir. İnsanlar kira mı versin, fatura mı ödesin, karnını mı doyursun o parayla. Giyimi saymıyorum bile. Bugün en basit bir markadan pantolon aldım geçen yıl olsa en fazla 60 TL ederi olan pantolona 300 TL verip çıktım içime oturdu 😀 Bir cafe de simit ve çay sipariş ettim 50 TL verdim. Simitte mi yemiyek kardeşim 😂
He ya gidip geldiğim yerlerin tutan yol ücretini saymıyorum bile. Evden çıkmamaya karar verdim bugün. Attığım adım para olarak çıktı benden😂 En iyisi işten eve, evden işe😂
Askeri ücret arttığı zaman fiyatlarda otomatik olarak artacak alım gücümüz daha da düşecek bi öncekinden olduğu gibi. Saçma sapan denenmiş olmamış uygulamalar yerine ekonomiyi iyileştirme yönünde gidişle merkez bankasına bağımsızlık verilse bunlar olmayacak. Sülalece ülke yönetiyorlar içlerinde bir tane iş bilir adam yok
Fazla olsa ne olacak? Devletin işveren üzerindeki vergi ve sigorta masrafı yükünü azaltması lazım. Bir işçinin sigorta masrafı 1600 lira olması lazım. Bu adam benim maaşımı ve sigortamı ödeyebilmek için ürünlerine zam yapacak. Maaş ne kadar artarsa ürünlere de o kadar zam gelecek. Zamlar, vergiler derken para yine eriyor. Degeri yok. Yine kısır döngü oluyor.
Yaklaşık %35 gibi bir artış söz konusudur. Ama zaten her şey pahalı hale geldi. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Bakalım zam yapılınca her şey nasılda artacak bekleyip göreceğiz.
zam-eflasyon faiz-kur bu grafikler birbirini yakalayana kadar ne kadar düşük giderse o kadar çok kazanırız ama bugünü düşünen seçim yatırımı yapıldıkça kandırılmaya devam edeceğiz muhtemelen olabilenin en fazlası yapılır ocakta bi daha yapılır her kışın birde baharı var 1 milyona egea alınca anlarız zamların gözümüzü boyamaktan başka bişey olmadığını
Ben pek anlamam ama ekonomiyi iyi bilen bir arkadaşım bana asgari ücretin artmasının kötüye işaret olduğunu söylemişti. Allah sonumuzu hayır etsin. Şu anda maaş ne kadar artarsa yaşamsal ihtiyaçlara da o kadar zaman gelecek gibi hissediyorum.
Özelde çalışıyorum asgari ücret her artmasına bizim alim gücümüz her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Artık dayanılmaz hale geldi! Antalyadan İstanbul'a 4 kişi arabayla gittik gidiş dönüş bize 4400tlye patladı!
Zam gelse ne olacak yine hersey de artış olacak zaten artık saniyede degisiyor bunu öğrenemedik daha zam gelmeyecek fiyatlar düşecek 4250 lira hadi bunu 5 bin yap fiyatları da tamamen düşür o zaman işte bir işe yarar
TL bazında yapılacak bütün arttırımlar yetersiz kalır. Altın veya dövize endeksli bir zam olmadan sonuç tatmin etmez. Emin olun enflasyon ve pahalılık, TL bazında yapılacak zammin her zaman için çok üzerinde olur.
İnsanlar o raddaye geldi ki; zam falan umurlarında değil, enflasyonunun asgari düzeyde tutulması, alim gücünün zamla kıyas kabul etmediği durumlardan daha makul
Artsa ne olur ki!!¿. Çözümü asgari ücrete zam yaparak çözmeye çalışılıyor. Çiftçiye destek yok, mazot hâlâ aynı, kira vs cabası. Yani 5 koyuyorlarsa 10 alıyorlar.
maaşlara zam gelmesi daha kötü. herşeye yine misli misli zam geleceğinin habercisi. bi %20 zam yapsalar ürünlere %30 ile %125 arası zam yapacaklar. evet %125 zam gördük önceki zamda
herkes şunu bekliyor maaş artacak ama maaş arttıktan sonra bütün fiyatlar aynı kalacak yok öyle bir şey maaş artarsa zamlar bu oranın en az %10-20 oranında daha fazla olur maaş artarsa alım gücü düşer artık zam yapmayın yeter maaşlara
Eğer bir kurtarıcı bekliyorsanız ben size hiçbir şey öğretememişim demektir demiş yerli bir filozofumuz biri çıkacak ekonomiyi düzeltecek öyle bir şey yok biz kendimizi yetiştirip vasıf kazandığımız oranda alım gücümüz yükselecek
Zam vermek yerine piyasaya müdehale etmesi gerekiyor. Piyasa serbest anladıkta, kardeşim da yapmasınlar. İktidarın beceriksizliğini kullanıp 1 e 10 ekliyorlar.
Maaşlara zam çözüm değil bunu sığır kafalar bi türlü anlamıyor. Maaş yükselmesi herseyin artmasına neden olur bu ülkede adam akıllı ekonomist yokmu bi el atabilen
%50 Temmuz ayında %50 de aralık ayında asgari ücrete zam yapılacak.. ama azami olarak asgari ücrete olacka zam yılsonuna kadar %80nin altında olmayacak.. yani yılbaşı itibariyle asgari ücret en az 7650 TL civarı olacak..
Yapılması şart özellikle asgari ücretle çalışanlar için. Asgari ücretin Temmuz ayında en az 5.000 TL olası lazım. Veya 2023 zammı altı ay öne çekilerek. Asgari ücretin 6.500 TL olası lazım.