Bana göre en az asgari ücret almalılar.. asgari alanlar bile geçinemezken emekli maaşları niye düşük anlamıyorum..
Her neyse 5.500 TL olan emekli maaşları en düşük 7.500 olacakmış

Bana göre en az asgari ücret almalılar.. asgari alanlar bile geçinemezken emekli maaşları niye düşük anlamıyorum..
Her neyse 5.500 TL olan emekli maaşları en düşük 7.500 olacakmış

Maaş artmayacak zamlar düşecek o da nasıl olacak işte orası var maaşlar sabit olarak 10 yap ona gore de zamlar düşsün haa şu o... c.. klari var tabi durumsan istifade edip fiyat arttiriyorlar ozellikle ev araba bunlardan basla yaptirmaya yapmaya o zaman gorsunler 6 ay hapis cezasi ver yedirme icirme sonra cikart baktin yapiyor 12 aya cikart bu ulkede yaptirim uygulama yok ceza yok Alman mya Amerika denilen yerde uygulama var korkudan kimse bir sey yapamiyor kolay kolay yoksa onlarin adam insan olmasindan duzgun degil haa digerleri gdlince hic bir sey duzelmeyecek oyle zannedenler var ama oyle bir sey olmayacak kimse duzeltmez bu milleti sokaktan geceni oturt o bile bu milleti sey etmeye calisacak bu millet kendini duzeltecek once yokssa duzelmez hic bir sey ona buna konusarak bu zamana kadar hic bir sey duzelmedi bu zamandan sonraada duzelmez bu millet ben o.. c... guyum diyecek arkasina da niye boyle oluyor diyecek artik herseyin duzelmesi gerekiyor diyecek ama ben o.. c.. guu olmaya devam edecem diyecek bu millete hersey mustehak iyi oluyor sonunda anlayacaklar ama is isten gecmis olacak
İnsanca bir yaşam için tabii ki yetersiz lakin bu insanlar 1 yıl önce 1.500 TL alıyorlardı. Şaka gibi değil mi ama maalesef gerçekti. 1 yılda 7.500 TL oldu. Tamam, iyi, güzel hoş da bu insanlar en az vergi verip emekli oldular. Ne alacakları belli.
Madem para yok peki şu anda 7.500 TL alana haksızlık olmuyor mu? Birilerinden alıp diğererine vermek bile adaletli olmalı. En üst kesime zaten her dönemde katmerli zamlar hep yapılıyor ama aradakilerin hakları çok yeniliyor.
Sonuç olarak kimse devlette para yok demesin arkadaş. Şahsen ben bu hareketi kötü bir seçim ve faydasız bir hareket olarak görüyorum.
Bence minimum emekli maaşı kaba bir hesap yaparsak ; Çay+Simit=10TL günde üç öğün yense 10x3=30TL 1 kişi. ortalama 4 kişilik aile olsa 30x4=120 günlük. 120x30 =3600TL sadece 1 çay ve 1 simit yerlerse yemeğe gidecek para. Ortalama elektrik 400 Doğalgaz 1500 ve su 150 olsa =2050 de bunlar tutuyor. Yani bu adam sadece yese ve evde otursa masrafı 5650TL. Gerisini siz düşünün.
Bence acilen olmalı 2-3 aydık maas yetmiyor böyle sıkıstıgımı hatırlamıyorum babam emekli gerçek diyorum geçen ay 3.500₺ araba sigortasına ettirdik sşgortacıya borçlandık böyle sıkıstıfımız olmamıştı doğalgaz ödeyemedik geleni yüksek biri idik ama 3 aydın pert ekonomi ev aldık 6 ay önce ev kirası da vermiyoruz o halde fena oturmuş durumdayız 7500 olmalı acil 🚨
Cevap
79Cevap
Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar korkunun ecele faydası yok gidiyorlar artık.
Başa geldiklerinde emekli aylığı asgari ücretin 1.5 katıydı.
2006 yılında mesela asgari ücret 300 Türk Lirası verilirken emekli maaşları 450 Türk lirasıydı.
Emeklinin maaşını cebinden çaldılar asgari ücretin yarısına kadar düşürdüler. Şimdi zam yaparak sadece emeklinin cebinden çaldıkları miktarı azaltıyorlar.
Akıllı olan insan emekli maaşlarına zam yapıldı diye sevinmez emekli maaşları niye bu kadar azaldı diye sorgular.
Gerçi koyunlarda nerde o kafa
Emeklilerin umrunda olsa şu an da 1.5 kat olurdu. Emekliler din iman, ülke elden gider, baştakiler giderse ülke bölünür. Devletimiz sağ olsun da biz kuru ekmek yeriz. Buna da şükür. Ekmeğe suya muhtaç değiliz Allah'a şükür. Ekmeği bize verdiği için Allah'a şükürler olsun kafasında oldukları için bunlar oldu. Baktılar muhalefette burdan yürümüyor. Varsa yoksa asgari ücret, bunlar da rahat takıldı işte maalesef
Bu kadar haklı bir yorum olamaz be ekonomi demek her şey demek insanlar gözünü açamadı bir türlü o kadar alışmışlar yokluğa sefalete kuru soğan ekmek yemeye razılar sokakta aç susuz yatsalar gene Tayyip diyecekler çok şükür aklına kullanan bizler yanlış yürüdüğümüz yoldan dönmesini bildik
Cok haklı bir yorum ama rakiplere baksana 😑bir secim sonrasinda kacmakla yanindi digeri ise hdp ile anlasa anlasa bitiremedi.. lgbt ye destek vermesi de cabasi.. cocuklarimiz nasil bir ortamda buyuyecek diye dusunuyorum da Türkiye sokaklari Berlin sokaklari gibi olucak.. herkes herkesle .. metrolarda lezbiyenler , gayler öpüse öpüşe🤮cok mu geri kagalıyim? Allaha inanan partilere tapmayan her insan bunlari dusunur
@5elin ve @Orhanelmac Emeklilerin olayı cahillik.20 yılda dünyada teknolojik devrim yaşandı çağ atladı dünya haberleri yok. Yiyecek, içecek, teknoloji her şey aşırı bollaştı, her şeye ulaşmak aşırı kolay hale geldi onlarda bu kadar şey Tayyip gelince oldu sanıyorlar. Birde üzerine tüm medya ele geçirildi. Sürekli yandaş haberler yapılıyor dış güçler saldırıyorda, Avrupa sürünüyor bizi kıskanıyorda, ülkeyi bölmeye çalışanları biz engelliyoruzda diye diye bu cahilleri kandırıyorlar onlarda ülke gitmesinde aç kalsakta olur bizi bu adamlar koruyo bunlar olmazsa din elden gidecek, işgal edileceğiz sanıyorlar. Yani bu kadar sıkıntıyı bu cahillikleri yüzünden çekiyoruz adamların dünyadan, teknolojiden haberi yok ki televizyon ne derse ona inanıyolar. Reis Allah'ın elçisidir, peygamberdir, reise dokunmak ibadettir, reisi anamın üstünde yakalasam namussuzluk anamdadır, taybin g. tünün kılıyım diyenlerde akıl mı aranır zaten. Arsa satmak istese akıl sağlığı raporu aranacak insanlar oy kullanıyor hatta ülke yönetiyor bu ülkede 😅
Oyunuz kime?
@Sosyetik_Piliç rakiplerine bakalım
Muharrem İnce seçim sonrası kaçmadı. Kendi partisi adamı sattı kumpas kurdu.13 bin sandığa gözlemci bile koymadı.50 bin sandıktan haber bile alamadı İnceyi çaresiz bıraktılar. O da bu çaresizlik içinde bir hata yaptı kaybettiğini kabullenmekle yetindi daha fazlasına gücü yetmedi o zaman.1 adam tek başına ne yapabilirdi elinde hiçbir veri olmadan. Normalde partisi satmasa İnce o seçimi kazanırdı 2. Turda. Ve adaylar içinde akıldan, bilimden, adaletten, liyakattan, ülkenin gerçek sorunlarından depremden, su krizlerinden, yaşanacak sorunlardan ve çözümlerinden tek bahseden adam Muharrem İnce adam gibi adam tek yanlış lafı yok söylediği her şeyde gerçekleşiyor.
Kemal Kılıçdaroğluna bakalım başa geldiğinden beri tüm seçimleri kaybetti. Tam 9 seçim kaybetti. Koltuk sevdasından vazgeçmedi. Partideki tek rakibini cumhurbaşkanı adayı gösterip sonrada kumpasla satarak egale etti. Net görüşlerini hala belirtmiyor. Çok yönlü oynuyor her yerden oy alma derdine düşüyor. Ve baktı önünde kesin kazanılacak derecede bir seçim var kimseye bırakmadı fırsatı değerlendirip hemen aday oldu. Vaatleri idare eder ülkeyi toparlar en azından bizi bu batıştan kurtarır.2. Turda İnceyi çıkaramazsak tek seçeneğimiz o olacak. Çünkü şimdikiler seçenek bile olamaz.
Öncelikle şunu anlamak lazım bu seçim başkanlık seçimi değil. Bu 2017 kirli referandumunun yenilenmesi aslında. Parlementer sistem ile tek adam yönetimi arasında bir seçim. Ülkenin yeniden demokrasiye kavuşması için bunlardan kurtulmak zorundayız başka yol yok.
Aday olarak mantıkla bakinca Muharrem Ince'den başkası yok, veririz oyumuzu ama yine kazanamiycak ve onlarla uğrasabilecek gücü de yok.. ben bunu anlatmaya calisiyorum.. Ayrıca Kemal Kilictarogluna hic saygim yok , yer yeri ayri oynuyor tobestf.
@Sosyetik_Piliç
Lgbt konusuna gelince başa gelmeden önce lgbt yi en çok destekleyen adamlardan biri tayyipti. Sürekli lgbt bireylerde insandır hakları korunmalı diğer insanlarla eşit tutulmalı özgür bırakılmalılar diyordu. Şimdi baktı ki halk lgbt ye tepkili buradan ekmek çıkacak diye Ben karşıyım demeye geçti. Tıpkı eskiden söylediği her şeyin şimdi tam tersini söylediği ve yaptığı gibi o konuda da tükürdüğünü yalıyor. Erken seçimi geri kalmış ülke yapar benim tek başıma erken seçim yetkim yokdedi erken seçim yapıyor. Erken emeklilik ülke batırır seçim kaybetceğimi bilsem yine getirmem dedi baktı seçim gidiyor hemen getirdi.99 depremine hükümet suçu dedi.1 ay önceki depreme kader dedi. Fetoya hoca efendimiz dedi şimdi kandırıldık diyor. Bizim Hizbullahla işimiz olmaz dedi kürdistanı savunan Türk bayrağı olamaz Türk adı kalkmalı diyen hizbyllahcı Hüdapar ile ittifak oldu. Bu say say bitmez ha haddi hesabı yok tükürüp yaladıklarının😅Yani aslında o da lgbt destekçisi ama oy kaybetmemek için yan çiziyor. İstanbul sözleşmesi yıllardır var seçimden önce mi gelmiş aklına çıkmak 20 yıldır aklı nerdeydi? Her şey seçimi kazanmak için yoksa toplum, lgbt falan umrunda değil.
Ayrıca İstanbul sözleşmesi siz kadınların haklarını savunan çok önemli bir sözleşme kesinlikle çıkılmamalı ve o sözleşme lgbt desteklemiyor sadece lgbt bireylere özgürlük tanıyor. O sözleşme olmasada o bireyler özgür zaten. Sözleşmeden çıkmakdaki maksat biz karşıyız diye halkı kandırıp oy toplamak. Lgbt bencede iğrenç bir olay ama bu günümüzde dünyanın bir gerçeği maalesef. Tüm dünya ülkeleri toplanıp bunu yasaklamadığı sürecede kimse bunu engelleyemez anca karşıyız diye yalanlar söylerler. Bu tip bireyler binlerce yıldır vardı bugünlerde sadece teknoloji sayesinde daha görünür oldular olay bundan ibaret. Kılıçdarda lgbt destekliyoruz demiyor zaten insanlar özgürdür biz kimseyi zorlayamayız diyor. Başörtüsü takmak isteyenlere takamazsın, Allah'a inanan insana inanamazsın demekle lgbt bireye sen böyle olamazsın diye zorlamak hepsi aynı şeydir insan özgürlüğünü kısıtlamaktır. Sokakta öpüşenlere, yiyişenlere cinsiyeti farketmeksizin izin verilmemeli bunun cinsiyeti farketmez bu her haliyle edepsizlik, terbiyesizlik toplum ahlakına aykırı bir durumdur.
Kafan zehir gibi de işte rakip yok😄rakip diye cikan adamlara bak🤣
Aday olarak Muharrem ince en mantıklı seçenek zaten. Ki emin olun tahmininizden çok daha fazla oy alacak. Hatta 2. Tur ihtimali bile var.60 günde inanılmaz artacak oyu. Bugün bile herkesten adını duyuyorum seçime doğru herkes onun adını söyleyecek hatta parti seçimlerinde 1. Parti olacak göreceksiniz.
Ha olmazsada Kılıçdaroğluda iyi bir seçenek. Şunu anlamalısınız parlementer sisteme geri dönüldüğü zaman zaten kılıçdaroğlunun çok işlevi kalmayacak. Tüm kararları meclis ve hükümet almaya başlayacak. Eskiden olduğu gibi Cumhurbaşkanı sadece sembolik hale gelecek. Bu tek adam yönetiminden, yolsuzluklardan, liyakatsizliklerden, torpillilerden, adaletsizliklerden kurtulmuş olacağız. Bu yüzden ne olursa olsun karşılarında ıslak tuvalet terliği bile olsa bu sistemden kurtulmak için oy vermeliyiz. şu an 250 bin dolara vatandaşlık adı altında atalarımızın kanıyla sulanan topraklarımız yabancılara satılıyor, vergilerimiz 15 milyon mülteciye harcanıyor, kaçaklar ülkemizi istila ediyor tüm bunlardan kurtulmak için bu sistemdende bu sistemi getirenlerde kurtulmak şart başka yolu yok
Bu kafayla oy attıınız için böyle oluyor, rakip yok diye napalım;iki terör yancısı arasında tercih mi doğru olan?
Koyun derken sana mı😅😅😅😅
😂 Odun kafalılara ve nankörlere tek kelime etmem. Görünen köye kılavuz aramayız biz.. Sadece senin gibilerin sıfatını merak ediyorum. Karşı görüşe koyun it gibi yakıştırmalarda bulunan haysiyetsiz nankörlersiniz..
Normalde kötü söz söylemem ama haysiyetsiz dediğin için sert cevabı hakediyorsun. Görünen köyü görmeyen atgözlüklü koyunlarsınız siz. Bu kutuplaştırmayı yapanlarda sizlersiniz. Sizden olmayan herkese vatan haini, fetöcü, terörist, bölücü, nankör diyorsunuz. Aslında en büyük fetöcüler, vatan hainleri kendiniz olduğunuz halde.
Ben burada akıllı olan emekli maaşları nerede diye sorgular koyunlarda nerde o kafa dedim. Partinizden bahsetmedim ama bak hemen üzerine alınıp atladın.
Ayrıca tek kelime etmemde değil edemezsin boş beleş sallarsın anca. Siz düşünmeden sorgulamadan tapıyorsunuz çünkü reisinize savunmaktan acizsiniz. Hadi buyur konu tartışmaya açık savunda herkes görsün bakalım kim kimi çürütecek🤣
Bu yapılanlar kesinlikle tam bir seçim yatırımından kaynaklı yapılmaktadır yani kimse gerçek anlamda vatandaşı düşündüğü için ya da vatandaşı önemsediği için bir şey yapmıyor bunu aklınızda bulundurarak hareket etmenizi tavsiye etmekteyim, elbette zam yapılması güzel bir durum asla buna karşı değil değilim yani ama şu anda mesela asgari ücret 8.500 ise en fazla asgari ücretin 15.000 liraya yaklaşması lazım çünkü emekli maaşı asgari ücrete yaklaştı aynı zamanda 7.500 üzeri emekli maaşı alanların durumu da ne olacak onun tam bir netleştirilmesi gerekiyor.
5510 satili yasa ile emekliliği ve şartlarını değiştiren kimdi ki emekli olma şartları zorlastirildi bahlanacak maaşlar düşürüldü pirim gün sayın arttıkça maaşında düşüşler olmaya başladı bunları hep kim. cikardi Şi. diki iktidar yani akp şimdi millete emekliye sadaka verirr gibi arttırdık diyorlar alsınlar i maaşlar ile kendileri gecinsinler bakalım ne oluyor. Ama bu halkada mustehak takım tutar gibi parti tutup halk için çalışacak insanları saraylara layık goruyorlar ve kendilerinden üstün tutuyorlar ise yapacak bir şey yok.
En düşük maaşa oranla %36,36 oranında zam geldi fakat bu standart maaşlara aynı oranda yansıyacak mı, bu detay önemli.
En düşük emekli maaşını %36,36'yla yapilandirip, standart emekli maaşlarına %15-20 oran olacaksa, o zaman durumu tam değerlendiririz.
6k×1.20 olmasin da...
Yani; 7500÷6000= 1.25 demek istediğim konu, şimdi gider herkes bana da %36 zam geldi der ve hayali sevinç yaşar falan...
Babam emekli. Kardeşimden 2 yaş büyüğüm. 2020 de Yks ye girdim. Ben üniversiteye gidersem kardeşim gidemeyecekti. Bu yüzden sınavı kötü yapıp tercihlerde de yaşadığım şehirdeki üniyi tercih ettim. İlk sene zaten online oldu. 1 sene üniversiteye gidip 2022 Haziran da mezun oldum. Hayatımı mahvolmuş hissediyorum. Hayalim mimar olmaktı ama olamıycam. Emekli adam ev mi geçindirsin çocuk mu okutsun. Mecburen yardım edicem kardeşimi okutsun diye. Biraz içimi dökmek istedim arkadaşlar 😞
Teşekkür ederim, hepimizin hayatı dilediğince olur umarım
Biz aylık maaş istemiyoruz.
Gerekirse asgari ücret 250tl olsun ya. Umurumuzda değil!
Peynirin 250 gramı 60tl olmasın, bebek bezinin tanesi 2.5tlye gelmesin biz bunu istiyoruz ya. Bizim umrumuzda değil yükselen maaşlar. Sanki bize para mı kalıyor? Maaş yükseliyor, ardından zam geliyor. Yeter be yeter artık
Milletin aklı ile dalga geçiyor bunlar artık emekli bir adam aldığı emekli aylığı ile kira ya 6 7 arasi veriyor çalışmaz ise acindan ölür alışverişi giyimi kişisel ihtiyaçları saymıyorum bile en az 15k olması lazım ki insanlar nefes alsın bunların ki sağlık sektöründeki ilaç firmaları gibi öldürmeyelim ama rahatta yasamasinlar kafasi.
Fitrenin günlüğü 70 tl yani bu para sadece 1 kisinin minimum yeme icme parası.
30*70 ne yapar 2100 tek kisinin aylık diyanetin belirlediği bu.
4 kişilik bir aile sadece yeme içme parası 8400 tl bunun icin de fatura vb giderler yok.
Müreffeh bir toplum için hadi yoksulluk sınırında bir maaş alamıyoruz ama en azından bi 15.000 beklerdim ben.
Seçim öncesi son çırpınışları.
Madem yapabiliyordunuz şimdiye kadar neyi beklediniz.
Asgari ücreti 100 bin de yapsan
Emekli maaşları 200 bin de yapsan
Sen bu seçim gidiyorsun ve 21 yılın bedelini ödeyeceksiniz.
Millet uyandı artık hiç şansı yok
Ekonomide gelinen nokta zamla dengelenir değil. Zam yapacaksın maliyetler artacağı için her şeye zam gelecek aldığın zamın anlami kalmayacak bakınız asgari ücret zammı. Olaya daha farklı kökten çözümler getirmek lazım. Sorun paranın değeri yani satın alma gücü
En yüksek maaşı almalılar ama gerçek emekli olanlar, Yaşlılar, 40-45 yaşında kıçı havaya dikenler alsın en düşük maaşı. 69-75 yaşına kadar çalışanların değil.
iyi oldu ya geçen yıl 10 lira siftah at diyorduk 3-5 ay önce 100 şimdi 1.000 zayır zayır yeni para basıyorlar bunlar kazanırsa seneye asgari ücret 20.000 açlık sınırın milyoner olacak 1. dünya savaşı italyaya doğru son sürat gidiyoruz
Dünya genelinde, min emekli maaşı yatırılan sigorta primlerine göre belirlenir. Bu kuraldır. Emekli maaşinı bu şekilde arttırmanın cezasını primi yüksek olarak yatıranlar ödeyeceklerdir. Bu bir seçim yatırımıdır. Oy kaygısıyla yapılmıştır.
Soru 1, asgari ücret ne demek
Soru 2 yoksuluk sınırı nedir
Soru 3, neden bunca zaman bu emekliler grmezden gelindi
Soru 4. Tabi tabi
emekliye degilde biraz ogrencilere ve yeni evlenenlere destek cikmali
ulkeyi emekliler degil gencler kurtaracak sonucta
Emekliler asla asgari ücret almamalı. Çalışıp, alın teri döken insanlarla evde oturan ihtiyarlar asla aynı maaşı almamalı. Emekli maaşının, işçi maaşından az olması yerinde bir karardır.
-Spoiler vermiş-
biz kalmaya devam edersek; ekonomi daha da kötü olacak, alım gücü düşecek o yüzden maaşınızı geçen yıl olandan daha çok arttıracağız ki ölmeyin demek istemiş kdkdk
yoksulluk siniri aclik siniri ile ayni yerde olmadigi belli onlarla ayni fiyati veremeyecegi icin bosa milletin gozunude boyamasin o parada bir ise yaramaz gider bsecim son secimi olur
Ne kadr olursa olsun fiyatlar düşmeden bı işe yaramaz. Emekli maaşı artio pazara çarşıya gidince almak zorunda oldgmuz şeyler dün ki fiyatın iki katına çıkıyor ee ne anladm bn bu zamdan.
Biraksinlar bu maaşları enflasyonu yerinde tutsunlar yeter.. Ulkede surekli enflasyon artiyor surekli para basiliyor nereye kadar gidecek TL nin düşüşü.
benim aklıma takılan bir şey var hep bu en düşük maaş şu oldu diyorlar ama binlerce dul yetim maaşı alan kişiler var onların maaşı en düşük maaştan da düşük oluyor çünkü baya kesinti yapıyorlar buda bana hiç adil gelmiyor
diğer bir hususta diğer emeklilere ek zam oranı olucak mı bu oran civarında oda merak konusu olmazsa bunlar havayı alır
Benim babam koyde oturuyor çoğu mutfak giderini kendisi üretiyor yetip artıyor ama şehirde yaşayan kira veren her seyi satın alan bir çift icin zor gerçekten. İns fiyatlar daha da artmaz
Yazıp yazıp silmek zorunda kalıyorum..
Umarım seçimin sonuçları Türkiyemiz açısından güzel olur
Abi, millet şunu anlamıyor.
Sanıyorlar ki tek maaşlar artıyor, diğer her şey duruyor. yahu, maaşlara zam yapıyorsunuz alım gücümüz daha da düşüyor.
aynen öyle asgari ücret ne kadar artarsa alım gücü o kadar azalacak ülkeni büyük oranı işsiz olduğunu da düşünürsek ne kadar yğkselşrse hayat o kadar zorlaşacak
Zamlar çözüm değil boşuna konuşmasınlar devam eden bir savaş ve salgın var firmalar şirketler binlerce çalışanı işten çıkarma kararı aldı benim kardeşim de işten çıkarıldı tazminat aldı sorumlusu da bunlar.
Asgari ücretin altında emekli maaşı olmaz! Al o 7500 bir tarafına...
Bu maaş yükseltmekle düzelecek bir ekonomi değil enflasyonu düşürsün kolaysa.
Asgari ücret bir kişinin tek başına kendine yetecek ücrete denir. Kısacası asgari ücret düzeyinde olmalı en az.
yav zaten en dusuk 6.500 olmaliydi milleti dusunse direk 7.500 yapardi. secim icin ayak yapiyorlar olmasi gereken zaten hep buydu ocaktan beri.
Kılışdaroğlu gelecek emekliyi paraya boğacak... Sonra borcu ödemek için hep beraber otobana çıkacağız..
Garibanı düşündüklerinden değil oy almak için bütün imkanlar kullanılıyor. Emekli maaşı kaç olursa olsun bir anlam ifade etmiyor, etmez
Reisi cumhurumuz yine yaptı yapacağını. Fakiri emekliyi düşünerek yine elinden gelenin maksimumunu yaptı. Kim ne derse desin Erdoğan dünyanın lideridir. Mazlumlarım abisi, sahipsizlerin babası, emekli dostum amcasıdır.
@McCaLLs emekli dostu senin gibi garibanların babası. Aç mı kaldın açıkta mı kaldın ihanet etme reisine
@McCaLLs Almanya bizi kıskanıyor sen hala emekli diyosun
@McCaLLs senin ahlakın bozuk ki sovuyorsun. Ailen sana ahlak nedir edep nedir ogretememis ki sovuyorsun. Seni cehaletinle başbaşa birakiyorum
Troll değilde ciddi mi la bu yorum yoksa. Ciddiyse Allah akıl fikir versin sizin gibi olmaktansa edepsiz olmaya razıyım. Oylarıyla benim geleceğime yön veren insanın cahil cühela olmasına bal gibide söverim hakkımdır. Bunları oylarıyla başımıza musallat edenlerede hakkım haramdır zaten
@McCaLLs Anne babasından terbiye edep ahlak alamamış insanın cehaleti ile dolu bu ülke çok yazık. Bilgi yok cehalet var. Sizin gibi cahiller yüzünden ülke gelişmiyor yazıklar olsun.
Hakli boyle mi kandiracakmis diyecemde halk zaten dunden inanmaya hazir
En düşük emekli aylığı zaten 5.500 değil dul ve yetim aylıkları var 4900 bandında..
Ekonomi zaten yanmış cayır cayır, yanacak bi şey de kalmadı.
Zaten enflasyon gereği yapılması gerekiyor. Bunu dillendirip iyi bir şey gibi söylemesi utanılması gereken bir durum olduğu halde insanlar nasıl kanıyor anlamıyorum. O zam yapıldığında zaten yine kuşa dönmüş olacak enflasyondan dolayı
Yapılan zamlar alım gücünü daha da düşürüyor emekli maaşı 1600 TL civarı iken her kuruşun bir değeri vardı ve aylık market harcaması 200 TL tutuyordu 😇
Japon emekli maaşının %50'i ile dünya turu yapabiliyor bizde en yüksek maaş karın doyurmuyor.
12 yıldır var olan cumhurbaşkanımız keşke seçim öncesi yapmasaydı. Millet mağdur olmasaydı
Sandığa günler kala göz boyamanin aklı mantığı yoktur. Aklı olan da kanmaz.
Ne kadar artsa da boş alım gücünün yükselmesi lazım.
Ne kadar yüksek olsada kimse memnun olmaz zaten insanlar hep en iyisini istediği için
Oturduğum yer alelade bir yer ama kiralar 12 bine çıkmış deyim gerisini sen düşün...
yaşlılar zaten kandılırmış ve inanmak istiyor onların oyu değişmez zaten farketmiyor 7500 tl
Vatandaşla dalga geçmeye devam ediyorlar. En düşük kira 6-7 bin TL'den başlıyor zaten 7,500 TL ile ne yapsınlar? Şu ekonomide en düşük emekli maaşı 15 bin TL olmalı.
Alım gücüne bakarsak emekli minimum 12 asgari minimum 15 olmalı.
Hiç bir şekilde yetmez. Bizim eve bir emekli maaşı ile birlikte 15 bin civarı yapara giriyor iki kişiye yetmiyor
Enflasyon almış başını gitmiş hala kandırmaya çalışıyorlar.
Şu meymenetsiz adamın suratını görmwk iatemiyorum engeli basıyım sana
Türkiye de emekli maaşı alan hangi emekli sadece emekli maaşı alıyor?
7.500 para değil şu an. Kiralar olmus 6 bin zaten en az
Asgari ücrete denk olmali ki hem emeklilerin gecinmesi kolaylaşsın hem de işsizlik azalsın
en az 14.000 tl olmalı. asgari ücrette en az 14.000 tl olmalı. memur maaşları 28000 den başlamalı.
O yükselirse otomotik olarak diğer her şey de pahalanacğı için pek de önemi yok
Ne yapsa fark etmez 2 ay sonra gidecek that is enough
%35 ciddi zam, Mart 2020 den 1150 den Mart 2023 te 7500 e
Emekli maaşını 17.500 de yapsalar asgari ücreti 18.500 de yapsalar alım gücünün hızlıca düşeceğini herkes biliyor o yüzden Abbas Yolcu ve hayırlı yolculuklar
devletimiz var olsun. chp hdp ile alçakça bölüşüm planları yaparken Erdoğan iyi ki var.
Emekli dayilar lambaya basiyor cunku direkt ondan :) ama İNCE kazanacak..
Reisimmm bee
Asalete heybete bakislara bak yigidimm
Adam daha ne yapsın elinde geleni yapıyor işte kaç milyon insan var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?