Reyizimiz Akkuyudan sonra Sinop'ta da nükleer santral yapılacağını açıkladı. Nükleer Santral diyince aklıma Çernobil, Three Miles gelmiyor değil ama elektrik üretimi için önemli kaynak oluyor, nötrüm

Reyizimiz Akkuyudan sonra Sinop'ta da nükleer santral yapılacağını açıkladı. Nükleer Santral diyince aklıma Çernobil, Three Miles gelmiyor değil ama elektrik üretimi için önemli kaynak oluyor, nötrüm

Doğru tedbir ve işin ehli kişileri göreve getirdikleri sürece karşı değilim.
Olur da ilahiyat mezunu birini sorumlu, müdür yaparlarsa işte o zaman karşı olurum. Bizim ülkede bu tarz şeylere alışkınız.
Ama yenilenebilir enerjiden yanayım. Geleceğin enerjisi olacak her ne kadar maliyeti yüksek olsa da..
Biz işeteceksek ve nükleer silah yapacaksak ; karşı değilim. Ancak bu akp, 15 milyar dolar karşılığında, Akkuyuyu ruslara sattı. Böylece adamların elinde, ülkemize patlatacak nükleer silah olmuş oldu. ANCAK Akp, Sinop 'da Yapılacak olan nükleer santrali de Ruslara satar.. Oysa ki nükleer silah yapmak için, bunları bizzat bizim işletmemiz lazım. Aksi takdirde, bir nükleer devletle savaşırsak ; bize çok rahat nükleer silah atarlar. Hat da Nükleer silah yapmak da yetmez. En az, 10.000 kilometre menzilli kıtalar arası nükleer füze de üretmemiz lazım. Zira ABD, Türkiye 'ye heran çıkarma yapabilir. Zira boşuna, Dedağaça devasa askeri teçhizat sevk etmiyor.
Yani ;Ya ABD ya da Çin, Türkiye' Yİ işgal edecek. ABD, Sevri imzalatmak için; Çin ise yurdumuzu işgal etmek için taarruz yapacak. Çünkü Çin, dünyaya açılabilmek için, Anadolu ya sahip olmak zorunda ki bunu çinli uzmanlar da dile getiriyor. Şimdi nükleer silahınız yoksa, NASIL koruyacaksınız topraklarımızı? Yani nüklerr santraller şart, Aksi halde düşmanın kucağına oturursunuz.
Karşı değilim, enerji üretmemiz lazım, bu konuda çok gerideyiz. Bazıları isyan ediyor yok ormana kuruyorlar yok sahile kuruyorlar.
Yaw nereye kuracaklar başka, odun kömür yakarak elektrik üretimine nereye kadar devam edeceğiz? Ormanlara daha çok zarar verir kurulmaması shshshs
Bir şey okumuştum. “Nükleer santrale karşı değilim, Türkiye’de sokakta kimin yüzüne baksanız radyon mağduru” demiş. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.
Cevap
17Cevap
Karşı değilim
Savaşa giren Rusya para birimi değerlenen Rusya
Kriz i ceken batı Almanya 40 yıl sonra neden bae ye gitti enerji krizi yüzüne dar dusunmeyelim yarın o kriz bu ülkeye de vurursa pahali da olsa iPhone kadar değil onun kuyruğu kadar hiç değil ama enerjimiz olur
Abartma santral kıtayı yok etmez vurulunca ayrıca zengin uranyum değil bomba olmaz o, sızıntı tek risk
Ağır hasar vermesi yalan değil.. Ama nükleer bir bomba bile tüm kıtayı yok etmeye yeterli değil
Nükleer güç değilsen bu gibi şeyler bize silah olarak döner ilk vurulacak yerler burası
Vurulan nükleer santralde kor açığa çıktığında radyasyon rüzgarla birlikte binlerce kilometreye yayılıyor. burada santralin zarar görmüş kaç ünitesi olduğu önemli. Bizim bu zamana kadar gördüğümüz facia sadece 1 ünite patlaması. Çernobilde vanalar açılmasaydı Avrupa yok oluyordu
Cok bir sey ifade etmiyor reisin obur secimi goremiyecek bu boktan ekonomide bir hayal kuramaz.
Akkuyuyu şu an Ruslar yönetiyor Türk şirketinin de sözleşmesini iptal ettiler tek taraflı olarak onun dışında gerekli bir kaynak
değilim nükleer santral demek güç demek tabi nükleer silah yapamıyoruz o yuzden bir şey diyemeyceğim
Bilim adamları bir adım ileriye götürüyor işi artık nükleer santrallerden daha iyi projeleri var onlar yapmaktan kaçıyorlar, biz inşa ediyoruz :)
Teknik olarak karşı değilim ama Türkiye'de yapıldığı şekliyle anlamsız geliyor. Madem orada üretilen enerjiyi biz Rusya'dan para ile alacağız hiç girişmeseydik daha iyiydi. Zira işin tehlikeli boyutunu da üstlenmiş olduk üstelik 50 yıllığına.
Enerji sektöründe çalışan biri olarak her türlü enerji üretim yöntemini destekliyorum, fosilden uzaklaşmak ve diğerlerini mühendislik fen ve sanat kurallarına uygun inşaa etmek şartı ile
Aslinda nükleer iyi biseydir. Karsi olmam.
Ama reizimiz yaptirdigi icin bu millete faydali bisey olmayacagina eminim. O yuzden karsiyim.
Değilim. Şart çünkü.
Enerjiyi nerden alalım o zaman?
Halifem yaptıysa yararlıdır karşı değilim
Karşıyım
Yapıldıysa amacına göre kullanılsın.
Sanki hersey doğru da nükleer santral eksik
Ben genel olarak herşeye karşıyım
Herkeste var.
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?