Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Soruyu yeni gördüm, kaç gün olmuş. Bence amaç zatrn buydu, Ortadoğuda güçlü nir devlet olmaması hali için yapılıyor nir çok şey. Ortaylı'nın bakış açısını brğeniyotum. Dicle ve Fırat nehirleri bölgesi yani Mezopotamya çok önemli, sadece eçmişte değil gelecek içinde. ABD, İsrail aravılığı ile bunu iyi yönetiyor bence.
Aynı fikirdeyim👍
İbni Halfun sözü gerçek sanırm. Tarih, suyun suya benzemesinden farksızdır demiş. Aynı süteçler hep
Yani "Tarih tekerrürden ibarettir." 👍
Aslında tesislerin yer altındaki sığınaklarını GBU-57 ile vurdu. Tomahawk ile sadece yüzey hedefleri vurulmuş.
Elbette doğrudan müdahale hoş olmayan bir başlangıç.
Bundan sonra olayların daha fazla tırmanarak ilerleyeceği bence her ülkenin sorunu. En başta da bizim. Çünkü yaprak düşse bozuk eknomimiz daha fazla sarsılıyor.
Bu tür olaylar uluslararası ilişkilerde büyük gerilimlere yol açabilir ve barışçıl çözüm yollarını zora sokabilir. Özellikle diplomasi kanallarının kullanılması önemli. Zira çatışmalar, uzun vadede bölge halklarına zarar verebilir. Barış içinde çözüm bulmak her zaman öncelik olmalı. 🌍🕊️
Görüşün nedir? Olumlu mu, olumsuz mu?
Sen izledin mi haberleri?
Cevap
15Cevap
Bir teorim var bunun için. Önceki dönem savaş stratejileri ABD'nin az çok aynı konumda gitmiş. Bakalım önümüzdeki sürece bakacağım. Trump zaten konuştu ve az çok teori ile tutarlı ilerliyor. Oran hava savunma sistemi bitik durumda zaten. İki nokta var ABD için ve bakalım hangi bölgeyi seçecek. Türkiye'nin bu konumda kontrol etmesi gereken noktalar olması gerekir. Çünkü bölgesel istihbarat o süreçten sonra daha hızlı akacak. Hayırlısı bakalım dünyayı ne bekleyecek. Ya devam ya da Hz. Yusuf'un rüyası.
İran, Uluslararası Atom Enerjisine kapılarını kapatması, enerji dışında U zenginleştirme faaliyetlerine girmesi, bu faaliyetleri santrallerde ve tesislerde yapmak yerine yerin 100 m altında yapması haklı şüphelere yol açtı. Molla rejimi gibi gayri insani bu zihniyetin de nükleer bomba yapması başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünya için büyük risk taşımaktadır. Dunya ABD ve İsrael'e çok şey borçlu. İran güçlendiği vakit bölgenin önemli ülkelerinden TR için de büyük risk taşımaktadır.
Gelecek korku ve endişe veriyor bu Amerika belası her yere uzanıyor şerefsiz
Artık bitsin şu savaşlar diyorum 😞 hayırlı olsun modlugun
Sağol siftah bile yaptirttin bana ahahahaha birisi huysuz lanet uyuz yazmış sana anında uçurdum😀
Bu ABD de çok kaşınıyor sana giren çıkan ne Trump Aşağılık İsrail başlattı savaşı onlara savaş açsana tabi açar mı açmaz neden ihtiyacı var İsraili destekliyor Amerika
İran'daki bu vurulmaya alkış tutanların bir sonraki Hedef olarak Türkiye'yi gördüklerini bilmelerini isterim melun Yahudinin ve onun itlerinin
Bu dünya Amerika'nın okadar tek kitha ad kavmi geri geldi 🤣🤣🤣ama F16 nin üzerine atlayan bir türk milleti ni hesabına katmiyor
Olumsuz yönde düşünüyorum çünkü bu durum uzadıkça bize de zararı olur
Gelişmeleri dikkatle takip ediyorum. Zafer her zaman Türkiyemden yana olsun.
Türkiye’ye sıçramasın da bize ne İran’dan ya yerle bir olsunlar vur şanlı 🇺🇸
Bize ne irandan diyemezsin işte. Bize ne suriyeden dedik, ülkenin yarısı mülteci doldu. Sınır komşunda savaş varsa bayağı da seni ilgilendiren bir durum oluyor. Kaldı ki türkiyenin en büyük sorunu enerjidir yani petrol/doğalgaz. İran hürmüz boğazını kapatırsa dünya genelinde petrol fiyatları artıyor. Haliyle yarın öbür gün arabana alacağın yakıt da, pazarda satılan domatesin de fiyatı yükselecek. Bakalım o zaman da bize ne irandan vur şanlı abd diyebilcek misin
Hadi israil neyse de abd orta doğuya ne karışıyor, ta kıtanın öbür yerindeki ülkenin ne işi var burada
Ona neymiş
O zaman bi şey diyemeyiz patrona karşı gelinmez işten atıverir mazallah
Ortadogu cahillerine silah hic verilmemeliydi. Irandan sonra pakistan'i da halletmeleri lazim bu gidisle.
Allah versin belasını bir an önce ikisine helak olsunlar inşallah ap kafirleri
İnsanlar açlıktan ölüyor bu amerika amerikadan irana kaç kilometre jet yakıtı yakıyor şimdi bu iş de iş mi yani🤣
Siyonistlerin Büyük orta doğu oyunu
İran'a bir destek lazm
İsrail'in köpeği abd ne beklersin
Tam tersi değilmiydi 😅
İran bøku yedi sınır kapıları kapatılmalı
Hangi safta durduğunu iyi bilmelisin kafiri dost edinmenin sonu diyorum
ABD ve İsrailin bir gün yıkılması dileğiyle
Elini koluna sağlık Tramp ağamın
Danışıklı
İran i vursunlar iyi olur oh