- Para & Ekonomi konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılbakınız seçim dalaverasından başka hiçbirsey değil.
asgari ucretli kesime 10 k yapılcak dıyelım maaş.
burada siz işvereni zora sokacaksınız işyerinde en alt verımsız adama bu parayı vermek patronlara koyacaktır bilhassa bana , o zaman pazarlama muhasebe ne verecegız adamlara? burada sacma bir durum olusacak zaten su anda bile bu sıkıntı oldu patronla işciyi kafa kafayta getırdı
ayrıca asgarı 10 k duyan ev sahıbı pazar gıyım gıda dırekt fıyatı artıracak 10 k alıyorsa 3 k olan evıne 6 k dıyecek hacı tipli gavvatlar piyasaya cıkacak yıne kiracı ile ev sahıbı karsı karsıya gelecek.
alınan vergı oranları o nezdınde daha da artacak elektrık parası 2 k gelınce kımse agzını acmayacak o zaman
hukumet bu rakamları subvanse etmesı ıcın kanuni karsılık oranı olmadan para basacak kamu harcamalarını ve memur vs. maaşları odemeye calısırken vergı yukunu yıne halka bındırecek. . dusunun en alt derecelı memur oturdugu yerde 18 k maas alması lazım o zaman. gunah degıl mı senın benım vergım sabah 9 aksam 4.
sız bu yontem ile sadece enflasyonu ateslersınız doları 25 tl yaparsınız.
yaptıgınızın ne oldugunuda bılmıyorsunuz liyakatsiz işe yaramaz adamların elıne kaldı koskoca hukumet.
faiz indırerek doları korukluyor reel piyasayı durduruyorsunuz , ama kur korumalı mevduata para çakanları ve ihracatcıları yukseltıyorsunuz . boyle ekonomi olmaz kımse ben cıkıp ekonomist dıyememelı.
kobi ve kucuk esnafı bıtırmeye and ıcmıssınız adam 4 eleman calıstırsa 10 k maas yolu sıgortası derken 50 k en az elemana sabıt gıder en az ayda 100 k. su ankı reel ticaret bunu kaldırmaz .
adam smith , say , friedman mezarından kalksa tuvalet terliği ile bunu yapanların ağzına ağzına vurur.
işteri kazanamadıktan sonra neden o parayı versın ıscı cıkartır ya da suri pako sıgortasız haftalık verır daha mantıklı su an o sekılde olmayada basladı. ya da patron ust kattan asagı ınecek herkesı ısten cıkartacak karısı evden cagırıp dur kasada dıyecek kendı duracak dukkanda kargo kendı hazırlayacak gıttıgı yere kadar.
nasıl bir pisliğin içine pislik ınsanların arasına düştük ne yaptıkta bu bela bızı buldu anlamlandıramıyorum..
sen koltugu kaybetmeyeceksın balık hafızalı koyunlarına kitle kitleyebildiğin kadar diye kobiler kucuk esnaf bıtecek.
herkes şapkasını önüne koyup ona göre oy vermeli. onlara değil olan bıze olur.
enflasyonu dusur bugun asgarı ucret azamı 4500 tl. mazot 10-11 tl kıra ortalama 1500-2000 bunu onlarda bılıyor. soz verdıklerı rantcıları aktaracakları oldugu ıcın dort donuyorlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMinimum 7500 yaparlar diye düşünüyorum çünkü seçim öncesi son bu yıl o yüzden sağlam zam yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Bu seçimde ekonomi ilk sırada insanlar bu yüzden söyleniyorlar. Şahsi görüşüm dolar girdisi yaparak doları düşürüp bide üstüne asgari ücrete güzel zam, emekliye güzel zam, eyt vs. ayrıca bazı vergi indirimleri ötv kaldırma veya ötv indirimi tarzı şeyler gelebilir diye düşünüyorum bazı şeylerde tabi hepsinde değil. Seçimi kazanmaya oynayacaklar sonuçta. Yerli araba vs. gövde gösterisi de yaparak insanları milli açıdan da etkilemeye çalışacak.
Yanlış anlaşılmasın Erdoğancı değilim. Btp vermeyi düşünüyorum oyumu ama görünen köyde klavuz istemez Erdoğan yine seçimi kazanmak için gövde gösterisi ve ekonomik yönden etkileyip alır seçimi diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi Enflasyonu düşürmek için diş ticarete tl bazında ödeme yapacak antlaşma sağlandı ithalat yapılan bir çok ülkeyle bu ciddi şekilde tl değerini arttırır abd ambargo kaldıracak sebebi rusyanın türkiye yakınlaşması asgari ücret şu an 100 bin olsa bugünkü gibi olacak ama söylediği şeyler gerçekleşirse bence gayet makul
00 Yorumla
Maaş yerinde dursun ama pahalılık önlenmeli bu gün kiralar düşürülsün ya da market vb giyim kısaca alım gücü olsun o zaman bir nebzede olsa asgari ücretliler rahatlar şu da var bu gün maaşın 15 bin olsa yine pahalılığı önleyemezsin herkes zam yapacak önemli olan husus bu.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBuna inanmamalı kimse. ücret artarsa zamda artacak zaten
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılAgam bizimlen eğleniyiii.
Teknik şu kasikla ver kepceyle al.
Siralama da şu sekilde
Memur enflasyona kadar biraz daha sansli
Enflasyon %300 ise %200 unu kurtariyor ama hala surekli eksiye gidiyor
Asgari ucretli %300 enflasyonun en fazla 3 te birini kurtariyor.
Ozel sektor beyaz yakalar %300 un %50 sini anca kirtariyor.
Eger bir insan alim gucune degilde aldigi paraya bakiyorsa acilen diplomalari yirtilmali ana sinifindan ogretime baslamali.
Sert ve siddetli sekilde kafasina vura vura 4 işlem ogretilmelidir.00 Yorumla Dolar düşmedikçe hiç bir şey faretmez. Var sayal asgari ücret 10bin oldu. O vakit ekmekgelecek. de 8 lira olacak. Evine 500 lira elektrik geliyorsa 1500lira gelecek. 800 TL doğalgaz geliyorsa 2500 lira olacak. AKP benden oy isteyemez. İlk 10 yılı gibi bir ekonomi politikası izleseydi verirdim oy.
Bana hiç bir AKP'li şunu da diyemez; seçimleri kazanırsak ekonomik problemi, mülteci sorununu biz çözeceğiz de diyemez. Benim bildiğim zaten akp iktidarda. Adama demezleri mi kardeşim. Biz çözeceğiz diyorsun sorunları. İyi hoş da zaten sen iktidarda değil misin?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAğam bizle eğleniiir!..
10 Bin 'i ancak rüyamızda görürüz.
Ülkenin mevcut ekonomik şartları buna müsaade etmiyor bir kere...
Evvela o vadettikleri Türk Ekonomisini Şahlandırmaları gerek...
O YALAN VAAT VARDI YA HANİ?
Kaldı ki maaşı 10 değil 20 Bin de yapsalar piyasayı kontrol edemedikten sonra neyimize yarar?
Anca önümüze 20 Bin geliiiir... 20 Bin gider? Biz de öküzün trene baktığı gibi seyrederiz o parayı...
Kısacası; yine daşşşk geçerler milletle😏00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılReisin alternatifi yooooook, kabul edin bunu, Ülkeyi bataga yanilip atmayin

Ve buna oy verecek koyunlar var ülkede

00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesele maaşları arttırmak değil ki mesele foları düşürmek ama ekonomiden anlamadığı için hergün fakirleşiyoruz, o maaşlra %30 zam yaprsa herşeye %60-70 zam geliyor marketlerde en az, mazotun şu an 15-16tl olması gerekirken litresi şu an 24-25tl ve bilerek düşürmüyor fahiş vergi almak için, nakliye mazotla sonuçta marketlerde nasıl ucuzlasın ürünler nakliye ucuzlamazsa, cahil kandırmaya çalışıyor oy almak için, yok maaşınıza %50 zam yaptım demek için, en ucuz araba 500 kağıt olmuş, evler 3-5 milyon olmuş, venezuela yapmaya çalışıyor türkiyeyi amacı o
00 Yorumla
+1 yılMaaşa zam varsa ayvayı yedik demektir. Her sene aynı terane. Asgari ücret açlık sınırıdır. Şu aralar 7300 civarı. Asgari o civarda olur. Hadi 8000 olsun. Memur 17-20 arası alır. Gecekondular 5000 den başlar. Faturalar keza beş bin civarı olur. Bir şeye yaramaz ve bunu bilmiyorum konuşmak zavallı hayallerimize yazık etmek demek.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yalana da talana da doyalı yıllar oldu da buna hala inananlar olması, beni gelecek hakkında umutsuzluğa itiyor.
Her toplum hak ettiğini yaşıyor maalesef. Elin avrupalısi, emekli maaşıyla bile dünyayı gezip, hayat yaşıyor, biz ise hayatta kalmayı, yaşamak zannediyoruz.
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret bu ülkede 100.000 TL de olsa bu değişmeyecek önemli olan asgari ücretin yükselmesi değil ya da sürekli olarak asgari ücretin yükseltilmesi bir çözüm değil enflasyonu düşürüp alım gücünü yükseltmedikten sonra asgari ücret 1 milyon TL de olsa bir şey değişmez ekmeği 50.000 TL'ye alırız o zaman da ya da yeni banknotlar falan çıkar önemli olan alım gücümüzü yükseltip enflasyonu düşürebilmek onun dışında yapılacak hiçbir şey etki etmez bir de vergilerin kısılması gerekiyor...
13 Yorumla- +1 yıl
Bizim ülkede bunu anlayacak kapasitedeki insan sayısı maalesef çok az
- +1 yıl
Zaten bunu anlayacak insan kapasitesi az olduğu için biz bunları yaşıyoruz şu anda bunu anlayacak insanlar fazla olsaydı şu an biz bu durumlarda olmazdık da işte maalesef ülkemin güzel ülkemin seviyesi diyebiliriz Buna da
- +1 yıl
Tahminlerime göre 6700 ile 7400 Arası bir şey olacak :))
+1 yılMerhaba
Kimine göre seçim yaklaştığı için böyle
Kimine göre vatanperver milletini seven
Kimine göre şovmen
Asgari ücret yükselsin ekmek 1 tl olsun süt eskisi gibi 1.5 tl 2 tl olsun simit ayran da hadi 1 yerine 2 tl olsun o zaman asgari ücret yükselirse millet rahatlar
Ama daha çok şu an üst akıl siyonist dünya devleri bunu kullanıp atıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEnflasyon denilen şey hukumetlerin, milletin cebini gasp veya hirsizlik yoluyla her ne derseniz milleti soymasi demektir. Yuzumuze baka baka soyuyorlar su anda. Cikip yalandan kavga cikarmalar, delirmis numarasi yapip faiz dusurmeler hep yurtdisindan aldigi emirler dogrultusunda bilimcli yapiliyor. milletin parasini agababalarina taşimasindan baska bisey degil.
00 Yorumla
+1 yıl12 olması lazım ayrıca enfilasyonun bi şekilde aşağı çekilmesi lazım yoksa enfilasyon bu şekilde artış gösterdiği sürece 30 bin de olsa asgari ücret hiç bir şey değişmeyecek. ya da memura nasıl yılda 2 kere zam geliyorsa ssk lı olan insanlara da o şekilde zam gelmesi lazım.
00 Yorumla
+1 yılBu millet enflasyonun ne olduğunu öğrenemediği sürece 10bin de yapar 40bin de. Para basmak bedava nasılsa ceremesini gariban çekiyor. Maaşın 10bin olduğuna sevinmekle doların 18den 11e düşmesine sevinmek aşagı yukarı aynı aptallık
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yıl10.000 değil ama ilk dedikodular 7.700 tl civarı olacağı. Tabi dolar kurunu 19 tl de sabit tutabilirlerse. Ama dolar 20 tl nin kapısını çalar vaziyete gelirse o zaman 8000 li rakamları konuşabiliriz. Ama 10.000 imkansız
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. 30lu yumurtayı 3 4 gün arayla 5₺ zamla aldım 65 ₺ olmuş e artık 150 ₺yi bulur zam haberi geldiğine göre fırsat olsa izin çıksa tavuk beslicem sırf yumurtası için.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücrete zam iyi bir şey değil. Kaşıkla verip kepçe ile alıyorlar. Her şeye fazlasıyla zam geliyor ve alım gücü düşüyor. Çünkü enflasyon aşırı yüksek
00 Yorumla
+1 yılAraba ve laptoplarda ötv'yi indirin milletin keçileri kaçırmasına az kaldı. 😖 Bu sefer enflasyona ayarlı olmayacak gibi seçime ayarlı zam yolda görünüyor..
00 Yorumla
+1 yılKazım yurdakul boşuna demiyor 2025 te herkes Türkiye'de yaşamak isteyecek devletime güveniyorum. Kışı geçirmek için Avrupalılar ülkemize gelmeye başladı
06 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bu şakadır. Eğer değilse yaşamak için zekana güvenme
- +1 yıl
Senin dünyadan haberin yok
- +1 yıl
Var tabi. Adamlar orada 30 dolar yakıt parası vereceğine 30 dolara burada tatil yapıyor. Günlük 1 dolar gibi parayla senin asla kalamayacağın Antalya bölgesinde tatil yapıyor. Sen de 1 dolar verecekler diye tötlerini yalayacaksın
- +1 yıl
Kim 30 dolar veriyor hadi git dünyadan haberin yok
- +1 yıl
4 bekar Almancıyız. 2 bin lira verdik 1 ay için aparta. Bu da günlük 1 dolar ediyor. Seni de misafir edeyim mii? Sahilde Ruslar hala denize giriyor. Beraber ceviz kıralım.
Gerçi sen Türkiye vatandaşısın. Sana göre tötünde roket var ve uzayda yaşıyorsun 😂😂 - +1 yıl
Ee Almanyada yaşıyorsan nolmus anlamadım onu. 2 trilyon Euro'luk Alman sanayisi 25 milyar dolarlık Rus gazına muhtacmis😂
+1 yılAsgari ücret bizde 400 $ geçmeyeceği için yılbaşında da doların 20 TL olabileceğini hesap edersek 8 bin altında kalır. 10 bin olursa o zaman da dolar çok yüksek olacak demektir.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Umarım Bu kerez Boş Konuşuyor Olmazsın Çünkü Yıllarca Milleti Kandırdın Aptal yerine Koydun Tayyip Türkiye'yi Ya düzene getirir sin ya da çekip gidersin
00 Yorumla
+1 yılKeşke hiç yükselmese sabit kalsa. 2000 civarıyken daha iyiydi ekonomi. Şu an 20 bin de olsa her şey kat kat artıyor.
Bence sabit tutmaları gerekiyor. .00 Yorumla
+1 yılkanka istediğin kadar zam yapın, aldığımız şeylerin de fiyatı zamlanıyor. yani bu katakullileri saf, cahil ve canım insanlara inandırırsınız ancak.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücreti yükselterek alım gücünü artırmayı düşünmek.. Asgari ücret ne kadar artarsa onun 2 katı zam oluyor. Enfeksiyonu düşürmek için bir şeyler yapılsa keşke
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılBenim normalde öngörüm Temmuz dan beri yani 5500 olduğundan beri, en az 7 buçuk diyorum fakat CİDDİ ŞEKİLDE kelimesi 10 olabileceğini ya da 9 küsur olacağını düşündürdu şu an...
00 Yorumla
+1 yılNe kadar yaparsa yapsın alım gücü bu vaziyetlerde olursa hiçbir anlam ifade etmez, seçim öncesi göz boyamak için verilen boş vaatler olarak nitelendiriyorum.
00 YorumlaAsgari ücret 20 bin olsada aç kalınır bu ülkede. Çünkü ekonominin Annan'ssinin. Hammina koydu bu adam. Sen neye seviniyirsun ben anlamadim?
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılYükselse de bişey değişmeyeceğinden çok gereksiz bir açıklama her zamdan sonra önceki maaşı arar olduk şimdi kalkıp zama sevinilmez
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı. asgari ucret ne kadar yukseliyorsa ekonomi o kadsr berbat demek ki. koyunlarda bunu iyi saniyor. ekmegi 10 lira yeriz diger sene
10 Yorumla
+1 yılMaaşlar 1000tl olsun ama en pahalı market ürünü 5 tl olsun. Rakam büyütmek giderler büyürken anlam ifade etmez
10 Yorumla
+1 yılMaaşları artınca alım gücü de yükseliyor sanıyorlar, bunu bi kendileri ve seçmenleri anlayamadı. İstersen 50k yap ekmeği de 50 liraya alırız o zaman
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yav sen gelirleri yükseltsen ne olacak giderleri daha çok yükseltiyorsunuz. 1 yıl içince 1500 TL bandında olan evler 5000 TL bandına çıktı sizin bu başarısız ekonomik adımlarınız yüzünden. 1+1 eve 450 TL elektrik faturası geldi daha bugün.
00 YorumlaBir ülkede maaşlar böyle her ay yükselirse o ülkenin ekonomisi batmış demektir
22 Yorumla- +1 yıl
Şu adamın yılbaşı için yaptığı şu açıklama bile yarından itibaren ürünlere zam olarak yansıyacak. Bunu ciddi ciddi anlamayan var
+1 yılKomik. Asgari ücret ile birlikte her şeye de zm gelyor. Anlamı ne?
Sen önce zamların önüne geç sonra ücret zamlarını planla00 Yorumla
+1 yıl
00 Yorumla
+1 yılYükselince kazanç olmuyor. Herseyin yükselmesini önlemek ekonomik akıl ister. Bunu engellemelller
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücreti artırmak marifet değil ki fazla para basınca hiçbir şey yoluna girmez aksine enflasyon daha da çuvallar
00 YorumlaBence o kadar olmaz ya en fazla 8.250 olacağını düşünüyorum bunu iktisat gören birisi olarak söylüyorum😅😅
00 Yorumla
+1 yılsıkıntılı durum istediği kadar yükselsin ama yine yiyeceklerden giyecek ihtiyaç faturalardan falan çıkarırlar onu da
00 YorumlaZam istemiyoruz.
Asgari ücret 1.000 TL olsun.
Ekmek 25 kuruş olsun.
Bu maaş artırmak olayı bir illüzyon.
02 Yorumla- +1 yıl
Size de iyilik yaramıuo
u +1 yıl10 bin görcekte nolcak kaşıkla vercek kepçeyle alcak eğer öyle bir şey olursa benzin 100 lira olursa hiç şaşırmam
00 YorumlaAsgari ücret arttığı gibi alacağınız ihtiyaç duyduğunuz herşeyin fiyatı da artmış olacak yani değişen bir şey olmayacak
00 Yorumla
+1 yılGelir yukseltme ama zamları düşürt reyizzz, o bize yeter. Sagolsun elini nereye atarsa orayı kurutuyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAna avrat sövdürmeye calisiyor maaşa zam degil olan zamlari indirse zaten millet rahatlayacak
00 Yorumla Asgari ücret yaptığı zam %40 oluyor, diğer taraftan ihtiyaçlarımıza yapılan zamlar %100 oluyor. Hiç birine zam gelmesin.
00 YorumlaSeçim öncesi şimdi her şey yapılır, hiçbir şeye olmaz yok denilmez :D :D
Millette tabii at gözlüğü ile bakmaya devam...
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar
En az 7500 TL olacağını tahmin ediyorum, malum seçim zamanı yaklaştı birşeyler yapılması lazım00 Yorumla
+1 yılSiz ne zaman bırakacaksınız bu provokatif soruları?
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücret kadar emeklilere e asgari ücret ile denk etmeli maaşları
10 Yorumla Asgari ücretin artacak olmasına ciddi ciddi sevinen varsa ekonomi bilmiyordur.
10 Yorumla
+1 yıl10.000 olsa asgari ücret ne değişecek ki sorun alınan maaş mı enflasyon mu sence
10 YorumlaTaytay sen bişeyi kurcalama gözünü seveyim artık, git sadece yeter o bize
12 Yorumla
+1 yılEyvallah Başkanım seni seviyoruz yine arada kızsakta 😂
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYükseliyor ama onunla birlikte fiyatlarda yükseliyor yani bişi değişmiyor
00 Yorumla
+1 yıl10.000 görürüz tabii ki ama gidere bakınca benzin 100 olur mesela :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayırdır la üstüme ev araba bankayada biraz paramı koyacakmış sanki cebinden ödüyor millet çalışıp kazanıyor az vergi alsında ürünlere zam gelmesinde
00 YorumlaEflasyon tavan yapacak yakında bi sakiza 50 tl verirseniz sasirmayin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılCiddi yükselme ise en azından 10 bin olmalı.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretliyi çalıştırabilecek işletme bulabilirseniz görürsünüz
00 Yorumla
+1 yıl1 verse 10 alacak ciğerini biliyoruz artık adamın. 10 cümle söylüyor söylediğini yapıp ağzımıza s.
00 Yorumla
+1 yılKaşıkla koyar kepçe ile alir, vatandaşı vergiler ve zamlar altında ezdirirsiniz b
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat