2. videoda ruslar robot ninja köpek yaptık diyor fakat aynı ürün AliExpress Son 2 video Rusya'nın 3 günlük savaş pardon operasyon uğruna kaybettiği en değerli kayıpları içeriyor
uRUSal pardon Ulusal Haber, Cem Kıran gibi isimleri takip eden rus yalakası birisinin söylemesi ne kadar mantıklı şahsen bilemedim ben gerçi siz TB2'ye bile b*k atıyorsunuz
Peki şunu sormak istiyorum 3 günlük savaş neden bu kadar uzadı Ukrayna nasıl kırım belgorod gibi yerleri vurabiliyor Ukrayna topraklarını nasıl geri alıyor bu sorumu cevaplarsan mutlu olurum bu arada saydığın isimlerin çoğunun sonu kötü oldu diye biliyorum🥸https://youtu. be/rBfD9tIHS5U ay elim çarptı pardon
Çünkü, özel askeri operasyon, ortalığı yıkıp dökmek için değil, Kiev rejimini teslim almak için yapılıyor. Altyapıya son 1 haftaya kadar dokunmadılar. Büyük şehirlere girmediler, hep asleri jedefler vuruldu. Mesela NATO, Yugoslavya'da bütün altyapıyı vurmuştu ilk aşamada. Elektrik su kesilmişti günlerce. Rusua bunu yapmadı, çünkü kendi vatandaşları ülkenin yarısı.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. NATO Ukrayna'ya tarihte görülmemiş para ve teçhizat hibe etmekle kalmadı, 10larca subay ve binlerce yabancı paralı asker soktu Ukrayna'ya. Halitle Rusya Ukrayna'yla değil, fiilsn NATO'yla savaşıyor.
Ama el yükseltme zamanı gelmişti. Rusya'yı eleştirdiğim iki noktadan biri bu. Yaz başlamadan ilan edilmeliydi bu kısmi seferberlik.
İkinci nokta da dron kullanmamasıydı. Neyse ki İrandan uçaklar dolusu aldı bi sürğ
Hah böyle gel bana gözlemine şimdi tamamen katılıyorum fakat "Drone" konusuna 2 3 ekleme yapmak istiyorum Ukrayna Türkiye Tayvan dahil onlarca ülke ve binlerce sivil (Bağış) sayesinde drone alabiliyorlar Rusya ise eskiden İsrail'den alıyordu fakat sonra Amerika bunu öğrendi veee satışlar durdu yani Rusya şu an İran'dan mecburi alıyor çünkü adamların başka seçeneği yok Çin dört maymunu oynuyor İsrail Amerika'nın ricası üzerine satmıyor Türkiye satmam diyor kalan ülkeler yaptırım korkusu yüzünden Rusya'dan uzak durmaya çalışıyor
İsrail'den drone alma işi çok eski diye biliyorum. Heronlar falan. Ama şimdiki drone'ların çok gerisinde. Modern drone işine niyeyse Rusya uzak durdu.
ABD yaptırımları, bütün ülkeleri korkutuyor, başta Çin olmak üzere. Baksana, Rusya'nın 600 milyar dolarlık rezervini gasp etti batılılar. Tamamen gaurı-hukuki bir şekilde hem de. Rusya buna dayanabilir, ama bir çok ülke altında ezilir. O yüzden drone işini kendisi yapabilmeli. Yüksek teknoloji isteyen bir yatırım da değil. Biz yağıyosak herkes yapar.
Türkiye'de Bayraktarlar savaş işportacılığı yapıyor, hem de Tayyip'in Ruslarla yakınlığına rağmen. Bayraktar şirketi çok tehlikeli.
İsrail en sevdiğim ülkelerin başında geliyor"Araplardan nefret ediyorum" yani bu söylediğim haber birazcık eski fakat doğru fakat şu an Rusya seri kaliteli drone üretse bile Ukrayna'nın seviyesine yetişemez Ukrayna bence Ukrayna sadece Polonya aracılığıyla Tayvan'dan "800 adet"! Revolver 860 aldı bu drone 8 adet 60 mm havan mermisini aynı anda taşıyabiliyor https://www.youtube.com/watch?v=xf0w06XO5KI https://www.youtube.com/watch?v=DXzw7bacqTk önceden hediye edilen 10 tane hibe edilen EVOLVE 2 ile birlikte Ukrayna sadece Tayvan'dan 810 tane drone almış oldu bu arada Rusya bu savaşı başlatarak Tb-2, Stugna-P, Javelin, Hımars gibi sistemlerin önünü açtı fakat aynısını Rusya için kimse söyleyemez bence
Bunların hiç biri cephede etkili olamadı. TB-2ler de bizim Türkçü zerzevatın abartısı. HSS olmayan orduları ya da teröristlere etkili. Ama Rusya için çok bela olmadı. Savaşın başında konvoy vurmalar falan, Rusya'nın konvoyunu korumay gerek görmemesinin acıı sonucuydu. Artık öyle bi durum yok.
Javelinler de çok işe yaramadı. 1den fazla javelin yiyip kurtulan T-72'ler var. Himars da sadece Zaporojye'de Nükleer santrallere ya da sivil hedeflere atıldı.
Ukrayna savaşında Rusları en çok zorlayan etken, 8 yıldır kazılan tahkimatlar.
Bu kadar az askerle de bu tahkimatlrda yarma harekatı yapamazsın. Yoksa himarsla, tb2lerle Rusların ateşgücü (özellikle topçu) üstünlüğünü kıramaz. Onun için etkili hava kuvvetleri gerekir.
Ne çok rus sevici varmış ülkede. Umarım En kısa zamanda NATO dan çıkarsınız da sizin de ağınıza tükürür Rusya. O zaman görürsün sen rus seviciliğini :))
Ruslar türkleri tarihte defalarca kez alt etti. Daha önce yeşilköye kadar geldi ruslar. 1945 'te de Stalin ardahan ve Kars'ı istedi türkiye den. Türkiye o zaman ABD ve nato ya sığınarak kurtuldu bu rus tehdidinden. Türkiye eğer nato üyesi olmasaydı ruslar çoktan içinden geçerdi türklerin. Ama sen rus hayranı olduğun için bu işgale sevinirsin tabi ki. Senin gibi aşağılık hainler var bu ülkenin içinde.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda en çok desteği veren, Anadolu'nun emperyalistlerce paylaşımı yönündeki gizli anlaşmayı dünyaya yayınlayan da bolşeviklerdi.
Türkşye nasıl Osmanlı değilse, SSCB de Rus çarlığı değil. tarihi düzgün oku, ortaokul kştaplarıyla sınırlı kalma. Oradaki "Rus düşmanlığı" da NATOcu/ABDci Türk sağının ürünüdür.
Hainler ABD ve NATOculardır. Atatürk'ün posterini atış taliminde hedef gösteren alçaklara "abi" diye yalvaranlardır.
Kudurabilirsin. Ukrayna denazifiye edilecek, NATOdan ve haydut köpeklerinden temizlenecek. Beşar Esad nasıl cihatçı yamyam temizleyerek insanlığa iyilik yapıyorsa Rusya'da ikinci defa Nazi temizleyerek yapıyor.
Neyse. Zaten natoda olmayı haketmiyor TR. Umarım en kısa nato türkiye yi ihraç eder ve tepenize biner ruslar. Daha nato üyesi iken türkiye cumhurbaşkanını köpeği yaptı putin. Putin gel diyor geliyor, git diyor gidiyor rte. Bir de nato dan çıkarsanız putin size neler eder gör sen. Inşallah çıkarsınız da ruslar içinizden geçer
Ben hiç yurtdışına çıkmadım. Gerek görmedim. Çıksam da gezmeye giderim yaşamam. Ama emin ol, ne ABD'de, ne de Avrupa'da yaşarım. Çin'de yaşarım çok daha iyi mesela
Kıbrıs'ta Türklere yönelik bir katliam vardı yani Ukrayna ile aynı durum yok ortada. Bana sorarsanız Kıbrıs konusunda da milliyetçi tezleri yanlış buluyorum.
Bu işler öyle tarihi referans ile yürümüyor. Devletler hukukuna göre böyle bir hakkın (!) geçerliliği yok. Osmanlı da pek çok yere hükmetti ama şu anda Türkiye'nin toprağı bellidir. Öyle Musul, Kerkük, Batı Trakya diyenlere de bakmamak lazım zira çok zor böyle bir işi gerçekleştirmek. Ayrıca toprak kazanma devri geçti.
Devletler hukuku diye bir şey yok. Emperyalizmin hegemonyası vardı, bu yırtılıyor. SSCB dağıldığından beri emperyalizmin kan dökmediği coğrafya kalmadı. Rusya sınırına dayanınca, dirençle karşılaştı. Bu kadar basit.
Ukrayna dediğin ülke falan değil. SSCB döneminde ortaya çıkmış bir yer. "Nası olsa bizim topraklarımız" diye veren vermiş bölgeye. Bugün de Biden ailesinin tekkesi. İstediğini atayıp, istediğini görevden alıyorlar. Üstüne nazileri silahlandırıp halkın üstüne salıyorlar. Bunları temizlemek işgal mi?
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Putin reis Ukrayna'daki nazileri ve NATO ağababalarını patates etmek için kısmi seferberlik ilân etti. Ne düşünüyorsunuz?