- +1 yıl
Avrupa çok iki yüzlü demokrasi ve adalet konusunda. Çoğu Avrupa ülkesinde aşırı bir erkek düşmanlığı var. Kadınlara her alanda üstünlük ve ayrıcalık veriliyor. Avrupanın ateist ağırlıklı olması, refah seviyesinin iyi olması vs gibi güzel yönleri olsa da , feminizm gibi dogmatik dinler yüzünden halen toplumda tam bir huzur, rahatlık ortamı yok. Ne yazık ki mücadele etmemiz gereken ideolojiler, dinler ve dogmalar asla bitmeyecek bu gidişle. Bir saçmalık bitiyor, başka bir saçmalık başlıyor. Avrupa erkeklerin finansal köle olarak görüldüğü, sürekli şiddete maruz kaldığı, hakkını arayamadığı bir ülke. Bu durum iğrenç bir şey. Rusya ise sert, askeriyeye önem veren, erkekleri dominant, maskülen olan bir ülke. Bir tane Rus bir adam geldi otele Fatih'te, karısı da Rus baya seksi bir şeydi. Adam baya sertti, dominant, maskülen bir şeydi. Bir de Avrupalı erkeklere bakıyorum çok pasifler. Bu erkekler yatakta kızı nasıl becericekler. Düşündükçe gıcık oluyorum. Erkek dediğin kadına biraz sert davranmalı. Bunun Rusya gazının kesilmesi ile ne alakası var şimdi demeyin. Çok alakası var.
Rusya daha adaletli, eşitlikçi bir ülke Avrupaya göre. Avrupa ise Rus düşmanı. Avrupa iki yüzlü.
13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca avrupa ve abd bize de. düşman. Yakin gecmiste ulkemizi kimler nasil isgal etmisti unutmayalim.
Ve toplum olarak ta bize tepeden bakan, kendilerini üstün gören bir zihniyetteler. Ruslar , aksine bize destek veren belki de tek ülkeydi.
Onlar rusların t*şaklarini yesinler. - +1 yıl
Doğru söylüyorsun. Ama akp nin Rusya politikası Rusyaya hiç güven vermiyor. Bence Ruslara karşı yanlış bir politika izliyoruz. Ruslar bize destek verirken, biz onlara kötü davranıyoruz. Böyle dış siyaset yapılmaz.
- +1 yıl
RTE hiç bir aklı başında ülkeye güven vermez. Ruh hali fazla değişken
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 982 cevap paylaştı. Bence Amerika ile Rusya el altından anlaşmış, Avrupayı yiyollaaağa.
Amerika'nın en büyük düşmanı, ne Çin, Ne Rusya, en büyük düşmanı Euro idi, çünkü kafası bozulan "bah petrolü yumoşunan satırh haaağa" diye lolo yapıyor du. Şimdi ucuzlayan Euro, bir de enflasyon krizine girerse, bu işten Amerika kârlı çıkar. Rusya Ukraynayı alsa Amerika'ya dokunmaz, biraz daha savaşı sürdürte bilse, bu kış, zenginliğe alışmış olan Avrupa'dan Türkiye'ye mülteci bile gelir. Orada evini kiraya verse, burada kral gibi yaşarlar.
Tamam cevaba geliyorum, acımasızca çocukları öldürmekten çekinmeyen bir adam için, gaz kesmiş diye etik lik beklenemez. Haklı mı değil "güçlümü?" diye bakmakta yarar var, zira devletler arası hukukta hak yok, vüç var. Adam güçlü..🙂02 Yorumla- +1 yıl
Satıyor zaten, el altından kankiler ama bizimkiler de halka yansıtmıyorlar, öünkü vergileri düşürdüler, gelir çok azaldı, halbuki vergileri düşürmek yerine, sene sonu tüm ötv ve kdvleri 2 ay 0 yapsalar o ivme ile pyasa açılır kampanyalar ike fiyatlar hızlı düşerdi ama şimdi vergi indirimini zamlar yuttu.
- +1 yıl
Bir ülke düşünün kendi topraklarında çıkarılmaya hazır doğalgaz yatakları olduğu halde , ya başkasına çıkartıyor ( yancı firmalara para yedirmek için )
ya da
doğalgazı çıkarmayıp dışarıdan x fiyata alıp 3X fiyata halkına satabilen bi ülke düşünün ( 2X kar ediyor ne gerek var çıkarmaya)
kendin üretmediğin sürece hep başkasına muhtaç olursun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- +1 yıl
Biz de Avrupalılar çekirdek parasına kışı burada 5⭐ otellerde geçirecek diye seviniyoruz (Bkz. Yiğit Bulut). Lidl market zinciri 600 Euro'ya 22 günlük her şey dahil Side tatili satıyor, uçak dahil. Rusya'nın haklı veya haksız olduğu konusunda yorum yapabilecek kadar konuyu takip etmedim, ama gazı Avrupa'ya satmasa kime satacak? İhracat geliri düşmeyecek mi?
12 Yorumla - u+1 yıl
Göz dağına karşılık göz dağı veriyor. Haklı adam ben varken konuşmayın kesin diyor. Siz kim köpek diyor. İpler elimde bakın işte ve kesin sesinizi diyor. Bence haklı sende bende aynısını yapardık.
16 Yorumla- +1 yıl
Arkandayız Putin 🎊💫🎊🥂🥳
- +1 yıl
Hep bize mi lololo olacak biraz da onlara olsun🤣
Saçma buluorum Rusya ve politikasını ama kesti Eee biz daha ucuza komsu ülkelerden almaya başladık İtalya afrikadan temin edior norvectende birkaç ülkeden de rusyanin sattigindan daha ucuza almaya başlıcaz. Türkiye avrupaya dua etsin, Rusya biraz ucuza satar artık Turkiyeye..
111 Yorumla- +1 yıl
Napicak gelip dünyaya mi hukmedicek? Yaptırımlar alıyorsa kendi kendine yetmesini de bilicek ithal ihracat yapmicak. Avrupa zaten çoktandır akıllı ev sistemi hybrid araba/ elektrikli arabalara, solar enerjisiyle ev isitmasina VS gibi süreçlere geçmişti. Bu yaptırımlar gelişmemiş ülkelere vurabilir ama avrupaya koymucaktir ayrıca bu yaptırım kendi ekonomisine de zarar veriyor.. Ama o da Erdoğan gibi bir diktatör, ne desen boş
- +1 yıl
Dünyaya hükmetmeye çalışan Putin değil abd, ab , israil.. vs gibi bati toplumu.
Zaten yakin ve orta gelecekte doğu ( uzak doğu, hindistan, rusya,.. vs) ekonomisi ve askeri gücü batıyı geçecek. Özellikle avrupada ciddi sıkıntılar yaşanacak.
Bunu batili devletler de biliyorlar. Bu kış millet avrupada yönetimlerine isyan için sokaklara dokulebilirler. Hatta bu Çekya da başladı bile.
Ben Putin taraftarı degilim ama Rusya davasında hem haklı hem de mağdur. - +1 yıl
Yaa güldürme beni, ab küçük bir topluluk dünyaya hükmetmek gibi birsey söz konusu değil her ülkenin kendi iktisadi gücleri var ve bu güçlerden dolayı on plana çıkan ülkeler var Amerika gibi misal. Bir çatışmaya girdiğinde ilk olarak gidip o ülkeyi bombalamak yerine ticari yaptırımlar uygulayabilirsin amerikanin İran'a uyguladığı gibi misal Trump donemi- bir savaş açtığında bu savaştan sadece o iki ülke değil dünya etkilenior ve sen herkesin kaderini az ya da çok etkiliorsun ama diktatörler maalesef ki bu kafada. Bu doğunun kalkınması bir ütopya sen önce başka devletlerin hayalini kuracağına turkiyende ki doguyu kalkindir ama sende farkındasın ki ne yaparsan yap bu imkansız. Alpaslan turkesde aynısını dujsnuordu Bahçelinin de anlayışı bu insanlar değişiyor umutlar değişmiyor ama olan hicbisey yok Batidakiler batmıyor yani olan doğuya oluyor burdakiler tatilini de yapıyor yasio larda kimse sokaklarda değil tatilde geziyor Vurmaz buraları
- +1 yıl
Yoo bak 1 kasıma kadar %80 doluyor afrika Amerika ve Norveç Gas alımı rusyadan daha ucuza hemde Avrupa yollara dokulucek diyenlere link olsun
tvthek.orf.at/.../15227836
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Şu an satranç oynanıyor. Sıra Rusya daydı, iyi hamle yaptı.
11 Yorumla- +1 yıl
rusyayı hiç sevmem ama yinede her ülkenin kendi siyaseti vardır ama putinin beni çok güldüren bir davranışını gördüm haberlerde oda rusyanın dostu olmayanların listesini hazırlatmış onların içinde isviçrede varmış :D
10 Yorumla Ukraynayı gaza getirip arkasında durmayan avrupaya geç bile kaldı.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklı ama akıllıca bir hareket değil gibi sanki yani avrupayı çok etkilemez bu karar
18 Yorumla- +1 yıl
Rusyayı destekliyorum✌️
- +1 yıl
Büyük avrupa ülkeleri lokomotiflee paçayı kurtarır bir şekilde ama avusturya, norveç, İsveç, İsviçre,
danimarka çekya, yunanistan, bulgarlstan vs gibi yüzölçümü küçük avrupa ile ayakta durabilen ülkeler için sıkıntı olacaktır - +1 yıl
Bizi değil sizi acitabilir.. 😀
tvthek.orf.at/.../15227836 - +1 yıl
Çok uzak değil artık acıtması
- +1 yıl
Her şeyin bir ömrü var vadesi gelen gidiyor
- +1 yıl
bence putin haklı. adam ilk başdan iç çeke çeke açıklamalar yaptı yapmak istemediğim şeyleri başka seçeneğim kalmadığı için bana yaptırcaklar diye.
10 Yorumla - +1 yıl
Adam kral benim diyor istediğini yapıyor helal :D
20 Yorumla - u+1 yıl
Putin ne derse odur ve haklıdır çok seviyorum kendisini
10 Yorumla - +1 yıl
Rusya haksızın önde gideni..
Sen git ukraynaya savaş aç.. O kadar fazla insanını öldür..
Avrupa dikleşsin ve sonra da rus haklı olsun. Yok be yemez !
00 Yorumla Rusyayı uygulanan ağır ambargoların karşıtı olarak yaptı bunu
11 YorumlaRusya haklı. Donsun Avrupalı domuzlar.
11 YorumlaGündem konusunda 511 cevap paylaştı. Hakli sana kötü davranan sende kötü davranırsın iyi davrana sende iyi davranirsin
10 Yorumla- +1 yıl
haklı tabiki hakk ediyorlar, adam çok iyi bir hamle yaptı
10 Yorumla - +1 yıl
Putin'in haklı olmadığı konu yok
20 Yorumla - u+1 yıl
Rusya gazı kesmekte haklı.
10 Yorumla - +1 yıl
Gaz onların gazı istediğini yapar
10 Yorumla Haklı tebiki kazanan abd olacak dolar euro pariteside eşitlendi eşitlenecek bunlara satacak
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Rusya yerden göğe kadar haklı
10 Yorumla - +1 yıl
Paraya ihtiyacı yok demek ki...
10 Yorumla Gündem konusunda 595 cevap paylaştı. Herkes elindeki kozu kullanıyor mecburen
00 Yorumla
Detaylı bilgi